Guatemala

Rejs til de store eventyr  i Guatemala

Guatemala er et Mellem-amerikansk land, se  artikel), i den sydlige del af det nordamerikanske kontinent, omgivet af både Stillehavet og det Caribiske Hav. Mod nord har det grænse til Mexico, mod nordøst Belize og mod sydøst Honduras og El Salvador.

Fakta om Guatemala

Hovedstad: Guatemala City
Valuta: Quetzal
Præsident: Jimmy Morales
Befolkningstal: 16,34 millioner (2015)
Kontinent: Nordamerika
Officielt sprog: Spansk

Værd at se

Maya indianernes kultur

Guatemala er hjemstedet for Maya indianernes enestående kultur.  600 år AD opførte de pyramider, som er blandt verdens højeste og mest seværdige og bør det tilføjes mystiske.

Der er to væsentlige steder at besøge Man rejser midt ind i junglen  får garanteret en oplevelse for livet. Den nyeste udgravning er El Mirador og den mest berømte er El Tikal.

El Mirador må have været en kæmpe by og den største af alle i Maya kulturen. Også større end  Tikal, Yaxchilan eller Palenque. Byen blev forladt i år 890 efter vor tidsregnings begyndelse. Dvs, kulturen levede i 1500 år og er en tabt kultur, arkæologerne arbejder på at forstå hver dag.

Guatemala, El Tikal ruinerne

Guatemala, El Tikal ruinerne

Verdens smukkeste sø?

Lago de Atitlán regnes af mange for en af verdens smukkeste søer. Den ligger i det sydvestlige Guatemala og er skabt for 85.000 år siden ved en gigantisk vulkan eksplosion. Den er 400 meter dyb og rummer langs sine kyster mange pittoreske landsbyer, der er værd at besøge.

Læs mere om Maya indianerne 

Rejs med

i udvalg:

Albatros Rejser
Kilroy
Hannibal Rejser
Jysk Rejsebureau
Stjernegård Rejser

Advarsel mod Zika virus som er farlig for gravide kvinder men ikke findes i højder over 1800 -2000 meter. Store dele af Guatamala ligger i den højde. Se mere info her Zika situationen i Guatemala

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »