Samoa, skønnne tropeøer i Polynesien

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Samoa øerne – så smukt bliver det kun i Polynesien.

Samoa øerne er et drømme rejsemål. Har du selv nogensinde drømt om blot at hoppe på et fly og flyve til en drømmeø, hvor havet møder de gyldne strande, og palmerne svajer med den kølige havbrise? Sådan ren uforfalsket idyl. Har du også nogensinde drømt om at blive omfavnet af den beroligende varme fra den kærlige sol, der er så meget mere gennemtrængende i på vore breddegrader? Der er så et sted som dette, der bare venter på at du ankommer og føler den universelle kærlighed, det kan give dig. Det sted kaldes Samoa. Et øhav, så stort, så langt væk, at det er tæt på ubegribeligt.

Hvor stort er Samoa?

Samoa  øerne (indtil 1997 Vestsamoa) er et land af øer i det sydlige stillehav. Landet Samoa består af ni øer, der er en del af arkipelaget Samoaøerne. Tre fjerdedele af befolkningen i Samoa bor på øen Upolu. Det er et kongedømme, so come meet the King.

Samoa, Oceanien, Green trees with clean blue water in pond of tropical wood in island

Samoa, en gave midt i Oceanien, skal vi tage en dukkert?

Hvor ligger Samoa?

Samoaøerne er et arkipelago, et øhav på 3.030 km² i det sydlige Stillehav, som er en del af Polynesien og den større region i Stillehavet Oceanien. Samoa ligger cirka midt på ruten fra Hawaii til New Zealand. På øerne bor der cirka 250.000 mennesker, som taler sproget samoansk, har en fælles kultur kaldet fa’a Samoa og en unik regeringsform kaldet fa’amatai. For os ville det være et kongedømme.

Samoa er beliggende i Stillehavet omkring 3.500 miles ud for østkysten af ​​Australien; Selvom øerne er placeret lige efter den internationale datolinje, er der en næsten 24 timers tidsforskel mellem Apia, hovedstaden og Cairns i Nord-Queensland.

Kan du rejse til Samoa?

Øerne vågner langsomt op for turisme, og i modsætning til andre områder i Stillehavsregionen har turistudviklingen i området følgelig været dårlig. Fordelen ved dette for besøgende, der kommer til øhavet, er, at de belønnes med noget af det mest uspolerede og betagende landskab overalt i verden. Befolkningen består af stolte og selvbevidste mennesker, der er lige så varme og imødekommende i dag som deres hårde og modige forfædre i fortiden, og de lokale er også tiltrukket af Samoas naturlige skønhed. De ved godt de er et helt unikt sted i verden.

Samoa-øerne betragtes som en af ​​de smukkeste ø-grupper i verden. Øgruppen rummer uberørte strande, regnskove og bjerge.  Samoa er kendt for sin rige kulturelle arv. Uanset om du er naturelsker, på ferie med din familie eller på en bryllupsrejse, har Samoa noget for enhver smag. Ud over uspolerede strande og maleriske strande er der meget mere, som Samoas mange øer tilbyder dig.

Er Samoa blandt de smukkeste øer i verden?

Samoa er rangeret blandt de smukkeste øer i verden i forskellige ratings, men vi har alle vore favoritter. Vandfaldene, der falder ned i de naturlige søer, vil forbløffe dig. Skønheden i den intakte regnskov med den naturlige flora og fauna er betagende. Den skønhed, der strækker sig over og under havoverfladen, skal opleves af en besøgende. Samoa tilbyder helt uberørt og uspoleret skønhed.

Kan du dykke på Samoa?

Samoa er jo en gruppe øer beliggende i den centrale Stillehavsregion, og  tilbyder utallige sportsaktiviteter. Du kan prøve dykning, snorkling, jetski og meget mere. Samoa er det eneste sted, der tilbyder dig at svømme med skildpadder i safirblåt vand. Koralrev giver en lang række fisk og andet akvatiske deres helt specielle symbiotiske liv med revene.

Udforsk dykning i Samoa

Du kan komme tæt på fisk fra dybere vand, der tiltrækker forskellige pelagiske fisk. Det er dem, der lever i den pelagiske zone i hav- eller søvand – hverken tæt på bunden eller nær kysten – i modsætning til demersale fisk, der lever på eller nær bunden, og revfisk, der er forbundet med koralrev. Hyppige observationer på disse steder inkluderer grå revhajer, silkeagtige hajer, sorttip og whitetip revhajer, hauknegle og grønne skildpadder, manray, “humphead wrasse”, barracudas, jacks og trevallies. (oversættelserne af fiske arter er ikke 100% præcise, sorry)

Andre observationer inkluderer leopardhajer, silvertiphajer og hvalhajer samt pukkelhvaler, delfiner og manta.
Revvæggene er prydet med nudibranchs, scorpionfish, lionfish, koralkrabber og anemone rejer og blæksprutte.

På øvre liggende rev er fiskebestanden sund og forskelligartet med sommerfuglfisk, papegøje og leppefisk. (det hedder de altså).

Andre almindelige fiske familier som sweetlips, snappers og pufferfish ses i Samoa.

Samoa Islands.. Panoramic paradise holidays location with coral reef and palm trees on south side of Upolu, Samoa Islands.

Samoa i Oecanien. Paradis resort, coral rev. På sydsiden, Upolu, Samoa Islands.

Oplev den lokale kultur på Samoas mange øer

Samoa er fuld af naturlige liv og kultur. Du skal opleve i kulturen og det lokale liv. Der er mange festivaler, sociale sammenkomster og ritualer, som du kan deltage i under dit ophold. Der er mange hoteller og overnatningsmuligheder, der giver dig et indblik i de lokales liv. Samoans er imødekommende og deler traditionelle ceremonier, der fremhæver folks kultur. Turister har mulighed for at deltage i disse ceremonier såsom ildknivdansen. Fire knive dance. Join in?

Samoans har en rig kultur og elsker, hvordan de lever. Traditionel religiøs praksis, der leder vejen for mennesker, beriger deres sjæle. Turister skal ikke kun sætte pris på kultur, men også få et glimt af den samoanske praksis for at dele et moralsk perspektiv.

Samoa er også kendt for sine utrolige lækkerier. De skaldyr, du spiser, er alle friske, og alle fisk og rejer fanges kun samme dag. Hvis du ønsker et unikt måltid, kan du nyde disse indfødte retter i Samos hotelrestauranter. Disse retter kombineres med friske grøntsager og frugter dyrket på øen.

En ferie tilbyder tropiske omgivelser, grønne omgivelser, koralrev og rolige strande, der kan hjælpe dig med at finde den ro og ro, du leder efter. Øhavet tilbyder flere overnatningsmuligheder, selvom turister ofte elsker at bo i de åbne strandhytter, der kaldes fales, så du kan se den lokale samoanske livsstil.

Hvad er den bedste tid at besøge Samoa?

Samoas klima er varmt og fugtigt, men generelt med en forfriskende havbrise, der gør kysten til det foretrukne sted at hænge ud. Det bedste tidspunkt at besøge landet er mellem juni og oktober. En kold Vailima-øl (den prisvindende lokale øl) er dejlig at nyde efter en beroligende dag på stranden.

Samoa National Park tilbyder nogle af de bedste landskaber, rev, kystlinjer og tropiske skove. Der er tre parker beliggende på de fire separate øer. Lata Mountain tilbyder her vilde og fjerntliggende skove med fritflydende vandløb og en smuk kystlinje. Dette sted har adgang til korallrev og storslåede strande. Denne park danner en linje for de vulkanske øer og giver en sti til let adgang til skove og naturlige dyreliv.

Hvor varmt er der på Samoa lige nu?

Her er opdaterede temperaturer for Samoa

Hvem kan du rejse til Samoa med?

Der er flere kvalificerede bureauer. Vil du som rejsebureau med her, så skyd en mail eller et opkald.

Jysk Rejsebureau

De smukke øer i Oceanien

Introduktion til Polynesien
Fransk Polynesien
Oceanien, hvor Polynesien ligger
Tonga
Norfolk
Vanuatu
Tuvalu
Påskeøen
Bora Bora
Kiribati
Papua Ny Guinea
Cookøerne

Kiribati – eneste ø i verden, der ligger i alle 4 hemisfærer

Tonga byder på en autentisk rejseoplevelse i Stillehavet

Syntes du Samoa lyder spændende, vil du sikkert også kunne lide vor rejse intro til:

Rejser til Fransk Polynesien og Tahiti

Fransk Polynesien, vil du se smukke Tahiti?

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler