Tahiti

Tahiti, en skøn ø i fransk Polynesien.

En digter sagde “Tahiti er det hele;  det, man har drømt om hele sit liv; det, der får dig til at forlade Europa eller et andet land for evigt.”
Mange eventyrfortællere og digtere fra Homer og frem har altid forestillet sig eksistensen af ​​visse ‘lykkelige’ øer, der var så fulde af magi og uimodståelig skønhed, at de trak mennesket bort  fra pligter og opgaver … og holdt vedkommende i frivilligt fangenskab i en lykkelig uskyldstilstand.
Tahiti er faktisk den lykkelige ø.

Det er så forbandet smukt; det gør ondt i dine øjne. Sandt nok, Tahiti har ændret sig, er ved at ændre sig. Cruiselines, teknologi og “fremskridt”, men er stadig utroligt smukt. Her er også kun 24 timer og nogle minutter fra Danmark. Det er ikke langt for en bid af paradis.

Isle of Love

Øen omtales ofte af mange som Isle of Love. Palmeformede strande, azurblå farvande, frodige trædækkede bjergtoppe og krystalklare laguner gør  Tahiti til en klassisk feriedrøm. Som en del af Society Islands (Ja, det hedder de), er øen også den største ø i Fransk Polynesien. Eksotisk og smukt, tilbyder Tahiti turister en stor rejseoplevelse. Her er nogle rejseideer til Tahiti:

Haiti moorea-wedding

Haiti moorea-wedding

At blive gift / bryllupsrejse

Tahiti er et af de mest populære valg for bryllupsrejser eller par, der har været gift i længere tid, og som ønsker at forny deres bryllupsløfter. Der er en meget interessant aktivitet, der vil tiltrække jer, hvis I planlægger en sådan romantisk ferie. På øen kan du gifte dig i en smuk Tahitisk ceremoni  med en præst, der giver jer  traditionelle tahitiske navne.

Tahiti feeding sharks

Tahiti feeding sharks

Hajfodring på Tahiti

I Tahiti vil du se fodring af hajer, fordi farvandet omkring øerne i Fransk Polynesien er fuld af mange arter af hajer. Rangiroa, en atoll nær Tahiti, er sandsynligvis det bedste sted at fodre hajer, hvor du er nødt til at gå lidt ude på lavt vand at se hajerne tage mad fra en ekspert dykker. Det er ufarligt, men udløser nok et lille gys eller to.

Dykning på Tahiti

Folk, der besøger Tahiti, kommer som regel for at se de blændende strande langs det azurblå hav på baggrund af en mest dyb blå himmel, som du kan finde noget sted i verdenen. Dit hjerte vil helt sikkert slå lidt hurtigere, så snart du dykker på første gange på Tahiti. Vandet er så klart og forureningsfrit, at du kan spotte de mindste fisk lngt væk. Både børn og voksne vil nyde  snorkel dykning, især med de utroligt farverige fisk og smukke koralrev, som denne del af Stillehavet er berømt for. Vil du dykke med tank, er det klart muligt. Også at tage en dykker certifikat eller videreføre din dykkeruddannelse.

Paul Gauguin

Paul Gauguin, og berømt Tahiti motiv

Gaugain Museum

Den berømte post impressionisme maler Paul Gaugain, der var dansk gift med Mette Gad, gjorde Tahiti til sit hjem indtil sin død. Dette museum hylder maleren og har en samling af skitser, malerier og memorabilia af maleren.

Tahiti venus point lighthouse of robert louis stevenson french polynesia

Tahiti venus point lighthouse of robert louis stevenson french polynesia

Venus Point

Mange opdagelsesrejsende, herunder kaptajn James Cook, forankrede deres skibe nær dette sted, som nu kan prale af et gammelt fyrtårn, en smuk sort-sandstrand og en frodig grøn park. Navnet Venus Point kom fra Cook’s observation af planeten Venus transit fra dette punkt.

Krydstogter til Tahiti

Det kan man også og er helt fantastisk. Tænk at se øen i horisonten og ankre op.  En anden unik attraktion i Tahiti er sejleoplevelsen i en luksuriøs yacht, katamaran eller krydstogtskib over det dybe blå vand, en drøm, der kan gå i opfyldelse for enhver romantiker.

Se vor store artikel om krydstogter i hele verden, også Tahiti.  (okt 2019)

Mange vandfald på øen

Tahiti kan prale af mange vandfald i de frodige grønne omgivelser i de vulkanske bjerge, hvor øen er centrum. Nogle af disse er tilgængelige med biler, mens andre har brug for vandreture for at nå dem. Du kan medbringe badedragter og nyde at tage et badekar under vandstrålerne. Faarumai, Vaiharuru, Vaimahutu og Topatari er nogle af de velkendte vandfald.

Arkæologiske steder

Der er mange arkæologiske steder, der består af ruinerne af gamle templer eller maraer, midt i den maleriske skønhed i det Tahitiske indre. Papenoo-dalen indeholder også en masse ruiner samt vandfald. Dette giver dig en chance for at udforske de barske bjerge og den frodige regnskov i Tahiti nøje. Det anbefales at tage en guide i sådanne ture.

En tur rundt om  øen

Du kan turne på øen ved den 117 km lange vej, der cirkler omkring den og giver dig mange glimt af den frodige grønne regnskov, vandfald, strande, museer, ødelagte templer og andre skønheder i Tahiti.

Overwater bungalows at Le Meridien Tahiti Hotel at sunset, Pape'ete, Tahiti, French Polynesia

Kurbade

Tahiti er også berømt for sine kurbade. Ingen ferie kan være komplet uden en afslappende spa-massage midt i duften af ​​tropiske blomster, der slutter med en kropsindpakning af bananeblade, hvilket efterlader alle dine muskler beroligede og afslappede.

Facts om Polynesien

Tahiti er den største ø og hovedøen i Fransk Polynesien, beliggende i øgruppen Selskabsøerne i det sydlige Stillehav ved 17° 40′ Syd, 149° 30′ Vest, eller omkring halvvejs mellem Australien og Sydamerika. Hovedstaden er Papeete, beliggende på den nordvestlige kyst.
Windward Islands er den østlige gruppe af Society Islands i Fransk Polynesien, en oversøisk kollektivitet i Frankrig i det sydlige Stillehav. Disse øer blev også tidligere navngivet de georgiske øer til ære for kong George III i Det Forenede Kongerige.

Andre øer i Polynesien

Tahiti,
Samoa
Tuvalu
Påskeøen
Tonga
Norfolk Island
Bora Bora
Cook Islands
Hawaii
New Zealand

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters