Mellemøsten

Søger du en rejse til Mellemøsten?

Mellemøsten rummer nogle brændpunkter, men også en række spændende rejsemål, som en del  danskere har taget til sig for længe siden, og nogle nye rejsemål, man  klart burde opleve også, som bare venter på besøg. Her er udvalgte rejselande i Mellemøsten. Klik videre og få ny resjeinspiration,

Abu Dhabi. Som rejsende møder det en hypermoderne ørkenstat med top oplevelser fra golfbaner til Formel 1 banen, shopping og ferrari museum.

Ajman er Dubai´s  relativt ukendte “lillebror” og det mindste af de 7 emirater kun en kort køretur fra Dubai. Flere danske rejsebureauer arrangerer ture og udflugter hertil.

Ajman er hovedstad i Emiratet  i De Forenede Arabiske Emirater. Den ligger på Den Arabiske Halvø ved kysten af Den Persiske Golf, umiddelbart nord for nabobyen Sharjah, som den er vokset sammen med.

Emiratet er en af de syv medlemmer af de Forenede Arabiske Emirater. Indtil 1971 var det et britisk protektorat.

Cypern er ikke nogen lille ø og har næsten et indbyggertal som København, er en gammel civilisation med en turbulent historie. Beliggenhed i Mellemøsten er kun 80 km syd for Tyrkiet, vest  for Syrien og Lebanon, nordvest for  Israel, nord for Egypten og øst for Grækenland. Med andre ord er den store ø solidt placeret i Mellemøsten og Middelhavet.

Det er den tredie største ø i Middelhavet og fylder præcist  9,251 km². Der er Cypern som republik, og der er den nordlige del af øen med tyrkisk dominans og endelig er der en engelsk base stadig.

Dubai er en kæmpe by delt op i adskillige distrikter, så det er værd at sætte sig lidt ind i byens opbygning for at få en fulde oplevelse. Se også kort herunder.

Dubai (دبي) i mellemøsten er en af de 7 emirater der samlet danner United Arab Emirates. Det er lidt som en uafhængig stat/by på een gang, og det er den mest ambitiøse af alle 7. Især turisme og handel vokser med enhast som næsten alle andre lande ville misunde. Dubai har vundet udbuddet for at hoste EXPO 2020, som er en world-wide kæmpe platform godkendt af Bureau of International Expositions (BIE), Paris.

Som relativ nyt rejsemål i Mellemøsten var Dubai på fuld fart frem indtil 2008, og efter krisen er man igen i overdrive. Det er jo en ørkenby, der annekterer hav og ørken når der skal bygges. Infrastrukture er second-to-none og turist faciliteter er kendte af de fleste som yderst bekvemme.

Egypten: Næppe er noget land så stærkt forbundet med én type seværdighed, som det er tilfældet med Egypten og Pyramiderne. Sammen med statuen af fabeldyret sfinksen, der stammer fra egyptisk såvel som græsk mytologi, er pyramiderne et af verdens mest ikoniske turistmål. Mystikken omkring, hvordan man byggede dem, hvad der gemmer sig i gravkamrene, og hvorfor Ægypterne for ca. 4500 år siden var i stand til at konstruere en stenkonstruktion, som i dag står som det sidste af den gamle verdens syv vidundere. Teorierne er mange, og der er blot udsigt til flere i takt med, at teknologien brugt til at undersøge pyramiderne forbedres. Et oplagt rejsemål i Mellemøsten.Forenede Arabiske Emirater er et olierigt ørkenland i Mellemøsten beliggende i den sydøstlige del af den Arabiske Halvø. Landet er en føderation bestående af syv emirater: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah og Umm Al Quwain.

Både Abu Dhabi og Dubai er kendte og  interessante rejsemål for danskerne, men der er meget mere at se og opleve på denarabiske halvø.

Jordan består mest af ørken – men en fantastisk ørken. Der er de dramatiske røde sandlandskaber og høje sandklipper sydpå, mens du østpå oplever endeløse basalt-sletter (Stenart). Mod nord finder vi frodige bakker fyldt med oliventræer, og i midten af landet er der hvedemarker. Jordan mangler i den grad vand. Særligt om sommeren kniber det gevaldigt, selv om indbyggerne bruger en brøkdel af, hvad vi andre finder normalt. På grund af vandmanglen og de høje sommertemperaturer er Jordan bedst at besøge i april, maj og september og oktober.

Qatar satser massivt på turisme, herunder på at åbne op. Bygger seværdig arkitektur, udvikler oplevelsesrejser og golfbaner. Kom på landkorttet med det fodbold VM i 2022. Nu nemmere adgang til Qatar.

Rejseinspiration fra Mellemøsten

Hurghada er det perfekte familie rejsemål lige ud til Rødehavet

Hurghada er også hele familiens solferie
Hurghada er en ægte ferieperle, som byder på lange sandstrande og et mildt  subtropisk ørkenklima, som gør byen velegnet til badeferie året rundt. Hurghada ligger lige ud til Rødehavet.
Hurghada har gennem mange år været en af de mest populære destinationer ved Rødehavet. Sandstrandene er lavtvandede og børnevenlige, og den herlige brise fra Rødehavet og…

Luxor har sadlet en kamel til din indre eventyrer

Luxor, et utroligt blik ind i Egyptens fortid, i sol og varme
Luxor er vel det sted i Egypten, hvor du på kortest tid og på overskuelig plads får den største oplevelse af det klassiske Egypten, den store fortid og kultur vist for dig i al sin overvældende skønhed og den kulturelle betydning står mejslet i sten.
Thepause i…

Krydstogt på Nilen fra Luxor til Aswan t/r

Krydstogt på Nilen er en klassisk rejse igennem et betagende kulturlandskab
Krydstogt på Nilen er en fantastisk måde at opleve denne en af verdens største og vigtigste floder for Afrika, der krydser gennem mange afrikanske lande fra Uganda og op.
Nilen dannes af to floder, der samles i Khartoum i Sudan.  Mindst 65% af Nilens vand kommer fra Den Blå Nil, som…

Yas Island i Abu Dhabi

Yas Island i Abu Dhabi er den ultimative legeplads
Yas Island i Abu Dhabi giver dig en koncentration af udfoldelsesmuligheder, som er svære at matche i denne verden. Med tæt på uanede ressourcer blev Abu Dhabi planlagt helt fra grunden for små 30 år siden fra at være en lille fiskerby,  og Yaz Island lige ved havet og tæt på…

Golfferie i Mellemøsten rummer nogle af verdens ubestridt bedste golfoplevelser

Golfferie i Mellemøsten er en ekstravagant golfoplevelse.
Golfbaner i Mellemøsten er præget af nærmest ubegrænsede midler og en helt anderledes natur og geografi, der kræver nytænkning af golfarkitekterne. “Sand” er ikke kun i bunkers, der er for det meste også tonsvist af ofte naturligt sand out of bounds og udgør et visuelt element, der også påvirker din måde at spille golf…

Qatar lemper visaregler betydeligt

Qatar går langt for at tiltrække turisme uden visa besvær
Qatar er på kort tid, hvad  angår visakrav  og håndtering, blevet det mest åbne land i Mellemøsten og det 8. mest åbne land i verden. Det sender nogle positive signaler til omverdenen om, hvordan man vil opfattes fremover, og  det har umiddelbart medført en stærkt forøget turisme og besøgstal generelt. Danskere kan i øvrigt rejse til landet…

Petra, den forsvundne oase i Jordan

Jordan rummer en af verdens 7 vidundere: Den rosafarvede glemte by Petra i Jordan.
Petra i Jordan er  det mest berømte rejsemål i landet. Det er en mystisk klippeby Petra – som du måske kender fra den legendariske eventyrfilm Indiana Jones og Det sidste korstog?
Byen blev hugget ud af de let lyserøde klipper for mere end 2000 år siden og…

Dubai duer

Dubai handler om at levere en ekstraordinær oplevelse
Dubai appellerer til alle sanser. Det er et bombardement af indtryk hver gang du kommer til hyper byen. Det handler meget om at demonstrere, hvad man formår: Superlativernes by kunne man sige: Størst, hurtigst og ikke mindst højest er den målestok, der er lagt ud for nye tiltag. Som allerede i lufthavnen…

Ferie i Sharm el-Sheikh ved Rødehavet med noget, der ligner solgaranti

Hvorfor ikke bare rejse til Sharm El Sheikh?
Det er det rigtig gode grunde til faktisk bare at gøre. Det kunne være dykning i Rødehavet i Sharm El Sheikh. Det bliver ikke meget bedre. Læs om et af danske dykker enthusiasters foretrukne dykkerspots her. Snorkling er også en oplagt mulighed i Rødehavet. Sharm er dog for alle, der vil have…

Cypern; en introduktion til en smuk, varm ø i Middelhavet

Har du overvejet en ferie på Cypern?
Cypern har et rigtig dejligt klima. Lad os begynde der. Alene temperaturerne er meget attraktive  fra 15 grader til 30, “koldest” i januar, så det er som det sydlige Spanien.
cypern diving
Cypern er for alle: det er havet også, lær at dykke her ? 
Hvor du end vælger at rejse til på Cypern,…

Facts om Mellemøsten

TravelTalk - country fact time icon

10:43 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Varierer

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
258.3 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
29 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Mellemøsten

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSERTravelTalk - airplane white bigALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

CampingferieTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK