Mellemøsten

Søger du en rejse til Mellemøsten?

Mellemøsten rummer nogle brændpunkter, men også en række spændende rejsemål, som en del  danskere har taget til sig for længe siden, og nogle nye rejsemål, man  klart burde opleve også, som bare venter på besøg. Her er udvalgte rejselande i Mellemøsten. Klik videre og få ny resjeinspiration,

Abu Dhabi. Som rejsende møder det en hypermoderne ørkenstat med top oplevelser fra golfbaner til Formel 1 banen, shopping og ferrari museum.

Ajman er Dubai´s  relativt ukendte “lillebror” og det mindste af de 7 emirater kun en kort køretur fra Dubai. Flere danske rejsebureauer arrangerer ture og udflugter hertil.

Ajman er hovedstad i Emiratet  i De Forenede Arabiske Emirater. Den ligger på Den Arabiske Halvø ved kysten af Den Persiske Golf, umiddelbart nord for nabobyen Sharjah, som den er vokset sammen med.

Emiratet er en af de syv medlemmer af de Forenede Arabiske Emirater. Indtil 1971 var det et britisk protektorat.

Cypern er ikke nogen lille ø og har næsten et indbyggertal som København, er en gammel civilisation med en turbulent historie. Beliggenhed i Mellemøsten er kun 80 km syd for Tyrkiet, vest  for Syrien og Lebanon, nordvest for  Israel, nord for Egypten og øst for Grækenland. Med andre ord er den store ø solidt placeret i Mellemøsten og Middelhavet.

Det er den tredie største ø i Middelhavet og fylder præcist  9,251 km². Der er Cypern som republik, og der er den nordlige del af øen med tyrkisk dominans og endelig er der en engelsk base stadig.

Dubai er en kæmpe by delt op i adskillige distrikter, så det er værd at sætte sig lidt ind i byens opbygning for at få en fulde oplevelse. Se også kort herunder.

Dubai (دبي) i mellemøsten er en af de 7 emirater der samlet danner United Arab Emirates. Det er lidt som en uafhængig stat/by på een gang, og det er den mest ambitiøse af alle 7. Især turisme og handel vokser med enhast som næsten alle andre lande ville misunde. Dubai har vundet udbuddet for at hoste EXPO 2020, som er en world-wide kæmpe platform godkendt af Bureau of International Expositions (BIE), Paris.

Som relativ nyt rejsemål i Mellemøsten var Dubai på fuld fart frem indtil 2008, og efter krisen er man igen i overdrive. Det er jo en ørkenby, der annekterer hav og ørken når der skal bygges. Infrastrukture er second-to-none og turist faciliteter er kendte af de fleste som yderst bekvemme.

Egypten

Næppe er noget land så stærkt forbundet med én type seværdighed, som det er tilfældet med Egypten og Pyramiderne. Sammen med statuen af fabeldyret sfinksen, der stammer fra egyptisk såvel som græsk mytologi, er pyramiderne et af verdens mest ikoniske turistmål. Mystikken omkring, hvordan man byggede dem, hvad der gemmer sig i gravkamrene, og hvorfor Ægypterne for ca. 4500 år siden var i stand til at konstruere en stenkonstruktion, som i dag står som det sidste af den gamle verdens syv vidundere. Teorierne er mange, og der er blot udsigt til flere i takt med, at teknologien brugt til at undersøge pyramiderne forbedres. Et oplagt rejsemål i Mellemøsten.

Book din rejse til Egypten direkte via Traveltalk

Du kan nu booke Sharm el SheikhHurghada og Luxor med Atlantis Rejser direkte på www.traveltalk.dk til bedste priser (opdateres live).

Forenede Arabiske Emirater er et olierigt ørkenland i Mellemøsten beliggende i den sydøstlige del af den Arabiske Halvø. Landet er en føderation bestående af syv emirater: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah og Umm Al Quwain.

Både Abu Dhabi og Dubai er kendte og  interessante rejsemål for danskerne, men der er meget mere at se og opleve på den arabiske halvø.

 

Jordan består mest af ørken – men en fantastisk ørken. Der er de dramatiske røde sandlandskaber og høje sandklipper sydpå, mens du østpå oplever endeløse basalt-sletter (Stenart). Mod nord finder vi frodige bakker fyldt med oliventræer, og i midten af landet er der hvedemarker. Jordan mangler i den grad vand. Særligt om sommeren kniber det gevaldigt, selv om indbyggerne bruger en brøkdel af, hvad vi andre finder normalt. På grund af vandmanglen og de høje sommertemperaturer er Jordan bedst at besøge i april, maj og september og oktober.

Qatar satser massivt på turisme, herunder på at åbne op. Bygger seværdig arkitektur, udvikler oplevelsesrejser og golfbaner. Kom på landkorttet med det fodbold VM i 2022. Nu nemmere adgang til Qatar.

Rejseinspiration fra Mellemøsten

Facts om Mellemøsten

TravelTalk - country fact time icon

12:55 PM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Varierer

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
258.3 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Mellemøsten

Nyeste rejseartikler

Populære rejseartikler

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

AfbudsrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

BackpackerTravelTalk - white arrow right

BilferieTravelTalk - white arrow right

CampingTravelTalk - white arrow right

CharterferieTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

FamilieferieTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

KrydstogtTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

LuksusrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

SafariTravelTalk - white arrow right

SejlerferieTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

SlotsferieTravelTalk - white arrow right

Sol & StrandTravelTalk - white arrow right

StorbyferieTravelTalk - white arrow right

WellnessTravelTalk - white arrow right

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Northlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters