Litauen

Litauen, en af Europas ældste kulturlande og tæt på Danmark

Litauen kan som land dateres helt tilbage til 1200 tallet, hvor landet var en af stormagterne omkring Østersøen. Gennem de næste århundrede skiftede landet mellem at være i krig, og i samarbejde med dets naboer, hvor specielt forholdet til Polen kan siges at have været kompliceret, da man både har været i krig med landet samt været i union fra 1569 til 1795. Herefter har landet skiftevis været under Rusland og Tyskland. Fra selvstændigheden i 1918 til i dag må man sige at Litauen har været hårdt ramt.

Både i 1. og 2.verdenskrig var landet krigsskueplads og udsat for hård besættelse. Det store jødiske samfund i Vilnius ”Nordens Jerusalem” blev nådesløst udslettet af nazisterne. Derefter sænkede det kommunistiske mørke sig helt til Sovjets sammenbrud i 1991. Men derefter kunne det næsten ikke gå hurtigt nok med at komme med i euroen, EU og NATO, og Litauen er i dag et land i rivende udvikling.

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Litauen

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »