Sydkorea

Sydkorea i det japanske og det gule hav

Sydkorea er et land i Sydøstasien med en lang historie og interessant og gæstfri kultur. For få år siden kom Netflix´s hidtil mest sete serie Squid Game, som skabte en enorm interesse for Sydkorea som rejseland, landets kultur og historie.

Yellow Sea, Sydkorea, Asien

Det gule hav

Den nordlige del af det østkinesiske hav er kendt som gule hav. Det er et bredt hav, der besatte et område på omkring 417 km². Det er beliggende mellem Kina og den koreanske halvø. Navnet kommer fra sandpartiklerne, der giver vandet en farve, der minder meget om gul. Det er den gule flod, der har ansvaret for at fodre dette hav og give det denne farve. Den gule flod er kendt som Huang he. Det er også kendt lokalt i Sydkorea som Vesterhavet.

Nordkorea er som bekendt det eneste tilstødende land. Landet ligger på i sydlige del af den koreanske halvø mellem det Japanske Hav og det Gule Hav.

Sydkoransk intro
Det er et land i rivende vækst og absolut værd at besøge. Landet er homogent koreansk lige som sproget er det. Det er et gammelt land og en gammel kultur. Der er andre nationaliteter tilstede i det venlige land, bla. et mindre antal kinesere, men det er mest som midlertidigt arbejdende eller ret få, der er tilflyttet permanent. Befolkningen er åben og interesseret i turister. De vil ofte sige “Hi” eller anden hilsen på gaden for at øve deres engelske.
Sydkorea er med godt 50 millioner indbyggere tæt befolket, men som oftest bor man i storbyerne.

Sproget er meget svært at lære – for os, og en række dialekter er indbyrdes næsten lige så svære at forstå for koreanerne selv, men skriftsproget er forbavsende logisk og faktisk til at lære. Det er lavet af en række sprogeksperter, men koreansk kan også skrives med kinesiske skrifttegn.

Hvad skal man se i Sydkorea?
Der er masser at tage fat på, men hovedstaden Seoul er et godt sted at begynde.
Sydkorea Seoul Sydkorea Seoul

Seoul er et must see. Udover den næsten futuristiske del af byen, der minder om Hong Kong og Singapore,  er der de fine gamle paladser Kyeongbokgung, Changdeokgung (den hemmelige have) samt Seoul Tower også + måske det hyggelige Teddy Bear Museum. The Banpo bridge er en ingeniør bedrift, oplyst på smukkeste vis om natten. Yeouido Island rummer den berømte 63 Building og en sjov cykel og rollerskate park. Byen krydser Han River bla på vej til Kangbuk og Kangnam, der nemt kan nås med taxi eller tog.

Busan, South Korea

Busan, South Korea

Busan
Busan er den næststørste by i Sydkorea og især kendt for Haeundae stranden som er meget smuk og kunne minde om Sydfrankrig’ s strande, Det er et yndet udflugtssted med mange berømte templer og historiske mindesmærker.Gyeongju Sydkorea Gyeongju Sydkorea.  På UNESCO´s World Heritage liste ligger Gyeongju, der var hovedstad i storriget Silla før vor tidsregning og også kaldes museet uden grænser, fordi der er så utroligt meget at se i området inklusive arkæologiske udgravninger.

Jeju do beach Island, South Korea

Jeju Island er perfekt til et par dage uden for Seoul. Det er både en “Paradise Beach Island”, og meget mere: Et typisk honey-moon rejsemål med direkte fly fra en lang række byer som Tokyo, Osaka, Beijing og Shanghai samt de større indenrigs lufthavne i Sydkorea.
Jeju Island rummer en kæmpe vulkan Hallasan i midten af øen og en 224 km2 tropisk skov i form af en national park. Kystlinjen  er usædvanlig smuk  med brede strande i et vildt landskab med imponerende vandfald og den længste lava tunnel/grotte i verden.

sydkorea den smukke natur er overalt uden for storbyerne

sydkorea natur

Kort og godt om Sydkorea

Republikken Korea, også kaldet Sydkorea, er et land i Asien. Nordkorea er det eneste tilstødende land. Landet ligger på den sydlige del af den koreanske halvø mellem det Japanske Hav og det Gule Hav. Sydkorea er den uofficielle betegnelse for Republikken Korea.

Præsident: Moon Jae-in Populært
Hovedstad: Seoul
Landekode: +82
Areal: 100.210 km²
Valuta: Sydkoreansk won
Befolkningstal: 51,78 millioner (2020) Verdensbanken

Rejseartikler om Sydkorea

Squid Game i Sydkorea

The Squid Game
Vinterolympiade i Sydkorea

Bibimbap-rice-with-beef-and-vegetables.-Traditional-Korean-dish

Bibimbap-rice-with-beef-and-vegetables.-Traditional-Korean-dish

Hvad skal man opleve i Sydkorea?

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters