Jamaica

Jamaica er dovne bølger mod blændende hvidt sand. Bobby Marley lægger lydtæppet. Life is good

Nogle gange er klicheer ok, hvis de lever op til dine drømme. Jamaica er  synonym med reggae og især Bobby Marley, som har influeret så mange musikere med sin ikoniske tolkning af denne musikform. Øen med de godt 2 millioner indbyggere er et bredt mix af mange nationer og etniske oprindelser, men man er overvejende engelsk talende. Du vil finde gyldne strande, koralrev, bjerge, regnskov, floder og rigt dyrelive Jamaica har lidt det hele. Rig på naturlige ressourcer. Og så den der  vibrerende livsstil.

Hvad kan du opleve på Jamaica?

Er du naturelsker så kunne det ret sikkert blive “din ø og legeplads”, med mulighed for at signe up til f.eks. en jungletur med et tema som at studere fuglelivet. Eller tage på hesteryg langs stranden, eller ryge på hiking i bjergene. Der er bare så meget at opleve. Dykkere vil finde intakte koralrev og meget mere at se under vandet eller vel rettere i vandet.
Der er for de historieinteresserede de gamle plantager og mulighed for at komme inden for de de store mansions from the good or not so good old days.

Jamaica-Negril, luksus nær det brusende hav

Jamaica-Negril, luksus nær det brusende hav

Hvor bor du på Jamaica?

Montego Bay med de berømte hytter på vandet med egen pool, Ocho Rios med et udvalg af seværdigheder og lækre resturanter, Negril og Port Antoniot tager mod de fleste gæster på øen, men der er også andre muligheder.
Her finder du  hytter, hoteller, også boutique hoteller, villaer og “guesthouses”. Det sidste er super, hvis du vil tættere på det hele til en billig dollar.

Golfing in Jamaica. Golf_club_in_Montego_Bay

Montego Bay som eksempel har lidt det hele med golfbaner, restauranter, shops og  gallerier.

Det er en østat og den tredjestørste ø i det Caribiske Hav lidt syd for Cuba. Arealet er betragtelige 10.990 km², hvoraf ca. en tredjedel er beboeligt. Jamaica er bjergrigt, og det højeste punkt er Blue Mountain Peak.

Kort og godt om Jamaica

Hovedstad: Kingston

Areal: 10.991 km²

Valuta: Jamaicansk dollar

Kontinent: Nordamerika

Befolkningstal: 2,726 millioner

Rejs til Jamaica bla. med:

Jysk Rejsebureau
American Travel
Spies Rejser

Læs mere om Caribien

Her er introsiden til de mange smukke øers Caribien

Jamaica eventyr fra James Bond og Tom Cruise. Mnge berømte film har Jamaica som kulisse. Her er nogle af de ikoniske steder med og uden filmhistorie.

TravelTalk - White suitcaseKort over Jamaica

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »