Brixental – et rent vintereventyr

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Brixental i Kitzbüheler Alpen lokker med hele 463 km pister

Brixental er meget popuært hos danskerne. Det ligger ret tæt på de tyske motorveje ikke at forglemme, men primært trækker østrigsk hygge og dejligt skiløb hele vejen igennem med km nok på pisterne til en meget varieret skiferie.  To skiområder, tre byer samt uendelige muligheder om vinteren. Det er, hvad der venter, hvis skiferien holdes i den smukke dal Brixental i Kitzbüheler Alpen. Her finder man de idylliske byer Brixen, Kirchberg og Westendorf, og terrænet byder på mange oplevelser.

Vi tog lige temperaturen på skivejret ultimo januar 2018; Ikke meget at klage over !

Brixental er en del af de to skiområder SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental og Kitzbühel-Kirchberg, og her kan man boltre sig på 463 pistekilometer. Skiløbet er både godt og udfordrende, og variationen er stor. Mulighederne er ligeledes talrige, når skiene sættes i kælderen, for i Brixental er der både gourmetrestauranter og afterski-barer, og der arrangeres guidede sneskoekspeditioner, kælketure samt isklatring. Har man lyst til en nat som eskimo, er det også muligt at overnatte i iglo.

https://youtu.be/U6aTD7MLJuw

Og det er nemt at komme frem. Brixental ligger tæt på Østrigs grænse mod Tyskland, så afstanden fra den dansk-tyske grænse er mindre end 1.100 kilometer, og rejser man med fly, ligger ingen af de tre lufthavne i Salzburg, Innsbruck eller München mere end halvanden time væk. Derudover er al offentlig transport gratis med Brixentaler-gæstekortet, som udleveres til de gæster, der overnatter i området. Det kan give gode besparelser på feriebudgettet, for kortet giver blandt andet adgang til det tog, der forbinder skisportsbyerne Wörgl, Hopfgarten, Kirchberg, St. Johann i Tirol og Fieberbrunn. Og med afgang hver halve time kommer man hurtigt rundt i det store område.

Elegant lift-design i SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Både i SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental samt i Kitzbühel-Kirchberg investeres hvert år store summer i at opgradere lift- og pisteforholdene. Blandt sæsonens nyheder er Jurfen-liften – en ottepersoners stolelift, som designfirmaet Pininfarina har udviklet. Pininfarina er kendt for at sine lette og elegante linjer, og firmaet har tidligere designet biler for både Ferrari, Maserati og Jaguar.
En anden nyhed er de forskellige skisafari-ruter, som gør det muligt at opleve begge de to store skiområder. Ruterne er tilpasset forskellige niveauer, så de kan gennemføres af både eksperter og familier, og på turene kommer man omkring nogle af de bedste steder i både SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental og Kitzbühel-Kirchberg.

Superskikort i Brixental for den virkelig skisultne

Forskellige liftkort gør ferien i Brixental både sjovere, billigere og mere varieret. Søger man det ubegrænsede skiløb, kan man med et Super Ski Card få adgang til så mange pistekilometer, at man kan se nye steder hver dag på skiferien. Det er vigtigt for mange, så ser her: Super Ski Card giver adgang til SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, Kitzbühel-Kirchberg, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Kitzsteinhorn gletsjeren i Kaprun og St. Johann i Tirol/Oberndorf. Ønsker man blot adgang til ét skiområde, så er det også muligt – man kan bare vælge at købe det liftkort, som dækker ens behov.

Familien i Brixental er tilgodeset med masser af tilbud

Ud over områdets mange skimæssige muligheder kan man kaste sig over en lang række andre aktiviteter, og mange af dem er oven i købet gratis, når man medbringer sit gæstekort. Der tilbydes sneskoekspeditioner i det uberørte terræn, og man kan deltage på guidede vandreture om aftenen, hvor guiden viser vej med sin fakkel. På isen kan man løbe på skøjter og dyrke curling, de frosne vandfald indbyder til isklatring, og i Brixentals smukke sidedale arrangeres ture med hestetrukne kaner. Særlig populær er kælkebanen i Gaisberg, der ligger ved Kirchberg. Her venter en forrygende nedkørsel på tre en halv kilometer, og med en højdeforskel på 400 meter er der fart på fra start til slut.

ALPENIGLU Brixen

Ski Iglo Dorf i Brixen, der er da magisk

Et anderledes og utraditionelt tilbud er Iglu Dorf i Brixen. Her ligger 18 igloer samlet, og i den største er der både bar og restaurant. Gæster bænkes på isblokke beklædt med rensdyrskind. I løbet af dagen er alle velkomne til at tage en drink i baren. Det er også muligt at overnatte, for Iglu Dorf tilbyder forskellige pakker. Mens de fleste booker et kombineret spise- og overnatningsarrangement, er der jævnligt par, der gifter sig i de spektakulære omgivelser. Selve vielsen finder sted i iskirken, hvorefter bryllupsmiddagen venter, inden turen går til den udendørs jacuzzi med et glas bobler i hånden. Der overnattes naturligvis i bryllupssuiten, hvor sengen af is er beklædt med bjørneskind.

Flere skirejseforslag?

Arlberg – verdens femte største sammenhængende skiområde

Læs mere om Skiferie i Østrig

Skiferie i Østrig

https://www.traveltalk.dk/skiferie-i-oestrig/

Se her 50 år for Der Weisse Ring

Læs og se mere skiferie i hele verden

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske skirejse bureauer som Danski, Nortlander, Slopetrotters og Slopestar.

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Skiferie i Italien, alle førende ski destinationer og skirejse arrangører samlet et sted.

Skiferie i Italien

Skiferie til Schweiz

Skiferie i Schweiz, se ski rejsemål og skirejse arrangører.

Skiferie i Schweiz

 

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

Skiferie i USA, Snowbird i Utah: rent pudder

Den ultimative skiferie i Canada

  • Argentina (2022)

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Østrigs Turistbureau

Østrigs Turistbureau

Skirejsearrangører til Østrig

Østrigs Turistbureau 

Højmark rejser

Danski

Nortlander

Slopetrotters

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler