Familieski og hygge i Salzburger Saalachtal

Salzburger Saalachtal er småt, men rigtigt godt

Området Salzburger Saalachtal består af byerne Lofer, Unken, St. Martin og Weißbach samt skiområderne Heutal og Almenwelt Lofer og byder tilsammen på 46 pistekilometer, og skiterrænet går op til godt 1.700 meters højde. Ser man frem til en skiferie, hvor samværet, hyggen og børnenes glæde ved den hvide verden er i højsædet, er det svært at forestille sig et bedre sted. Er man af sted for første gang, er en by som St. Martin et godt sted at starte. De fem pistekilometer og fire lifte betyder, at forældre trygt kan sende børnene af sted i det overskuelige område. De lidt mere øvede kan tage på opdagelse i Unken, hvor der venter 11 pistekilometer og fire lifte. Men stadigvæk er området overskueligt og lever op til mottoet ”Klein aber fein”.

Salzburger_Saalachtal 2

Saalachtals fokus på det familievenlige har resulteret i et hav af priser, og på tyske Skigebiettest.de får området topkarakter for børnevenlighed, service og begynderegnethed og Saalachtals gæster har givet topkarakter for pistekvalitet og bedste tilbud til børnefamilier.

Saalachtal byder også på mere udfordrede røde og sorte pister

Naturligvis er der mulighed for godt og udfordrende skiløb i Saalachtal. En tredjedel af pisterne er røde, og ved Postalm samt Hochwena Alpin venter et par heftige sorte nedkørsler. Men først og fremmest er det børnefamilierne, som er i centrum. Flere lifte – blandt andet Sumsi- og Loderbichl-liftene – er specielt designet til børn, og ved Schönbühelbahn har man anlagt en eventyrpist. Også Lofinos Kinderland er populært blandt familiens yngste. Skiskolens undervisere er vant til at have med børn at gøre, så indlæringen foregår via leg, og skilærerne henter ofte snescooteren frem og trækker børnene i slæde.

Vintermuligheder i Salzburger Saalachtal

Kælketur, snesko, dyrespor og østrigske pandekager: Kaiserschmarrn

Salzburger_Saalachtal 3

Det er nærmest umuligt at kede sig i Salzburger Saalachtal, for udbuddet af aktiviteter, der rækker ud over skiløbet, er stort og varieret. Tag en spadseretur langs en af områdets mange vinter-vandrestier og nyd det smukke landskab, når sneen har lagt sig i et tykt lag over dalens træer. Prøv også at udforske de mere utilgængelige dele af terrænet på en guidet sneskoekspedition, hvor man leder efter dyrespor, mens iskrystallerne knitrer under skoene.

Ikke bare terrænet, men også de små landsbyer, har spændende tilbud. På skøjtebanerne er alle velkomne, enten til at forsøge sig med piruetter og elegante sving, eller måske med Eisstockschiessen, der er den østrigske form for curling. Besøg også kælkebanerne ved Maria Kirchental og Hochalm og slut turen i en af de hytter, der serverer varm kakao og Kaiserschmarrn – den østrigske kult-dessert af pandekagedej, der drysses med flormelis og serveres med frugtkompot.

Når områdets gæster går til ro, tager de tonstunge pistemaskiner over. Ofte kører de det meste af natten, så alt er velpræpareret, når liftene åbner næste morgen. I Lofer er det muligt at komme med en af chaufførerne på arbejde, og turene starter efter mørkets frembrud, når den sidste skiløber har forladt pisten. Gæster inviteres ind i kabinen, hvor chaufføren kontrollerer det hele via et joystick, og man oplever på tæt hold, når de 450 hestekræfter slippes løs, mens maskinen bevæger sig op over de stejle bjergsider.

Aktiviteter uden for pisterne

Et mekka for turskiing og langrend

Salzburger_Saalachtal 4

I Alperne bliver det mere og mere populært at tage på turski. Med skind under skiene vandrer man op i det uberørte terræn, og på dagens udvalgte bjergtop afmonteres skindene. Herefter køres ned igen i off-pisten, og mange forbinder turskiing med den ultimative frihed på ski. Salzburger Saalachtal er kendt som et godt turskiområde, der byder på talrige ruter i forskellig sværhedsgrad, og hvor nogle af turene er velegnede for øvede skiløbere, er andre for eksperter.

Har man fysikken, erfaringen og teknikken på plads, er turen fra Weißbach til det 2.593 meter høje Hundstod en stor oplevelse. Afsæt omkring ti timer til den 30 kilometer lange tur, som undervejs byder på 2.300 højdemeter og forvent en smuk og unik naturoplevelse kombineret med lange og visse steder stejle nedkørsler. Men ellers er der også mindre krævende ture i området, hvor naturoplevelsen ved turskiing er en oplevelse værd.

Man kan også udforske Salzburger Saalachtal på langrend – i alt 80 km løjper fører fra Weißbach til Unken gennem hele regionen. Vil man prøve noget nyt, så er biatlon (skiskydning) en mulighed eller en smuk aftentur på langrend på den oplyste natte-løjpe.

Find mere om turskiing

Salzburger_Saalachtal 5

Her finder du alle informationer om Salzburger Saalachtal

Vil du se mere skiferie i Østrig?

Her er hovedsiden om skiferie på www.traveltalk.dk med mere end 60 skiferie rejsetips og artikler.

St. Anton i Østrig som skirejsemål  er meget større og den erfarne skiløber for det hele her.

St. Antons skiløb: årets sidste skiløb og kæmpefest

 

St. Johann som skirejsemål er den lækre mellemting med fint skiløb, masse østrigsk hygge og kvalitet og  de største skiterænner som nabo

På skiferie i Sankt Johann i Tyrol

 

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

  • USA
  • Canada (Whistler bla.)
  • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler