Sydafrika

Sydafrika – den afrikanske dynamo

Sydafrika er blevet det store afrikanske land, danskerne måske mere end noget andet i Afrika har taget til sig, som deres eget safari, vin og golf paradis. Det er et land i vækst, og role-model for det afrikanske kontinent.

Turen er lang, men det hele værd.

Sydafrikanske golfbaner. Gary Player golfbanen

Sydafrikanske golfbaner. Gary Player golfbanen

Sydafrika har kontinentets største økonomi

Landet har Afrikas bedste økonomi og en infrastruktur der er second to none. Det tiltaler den behagelige indre rejsekonge eller dronning, der sikkert og behageligt kan komme et mulehår tæt på nogle af verdens mest fantastisk safari dyr, extravagante vine eller indbydende golfbaner.

Det er snart mange år siden, at det første demokratiske valg blev gennemført. Nationens første folkevalgte præsident blev den da 75-årige Nelson Mandela. Det skete i 1994.

Lille afrikansk geografi lektion

Lad os ridse geografien i Sydafrika hurtigt op. Der er 9758 km mere eller mindre og i  fugleflugtslinje fra Danmark til Sydafrika, der er et land, der ligger på den sydligste del af det afrikanske kontinent med høje bjerge mod det Indiske Ocean og Atlanterhavet. Landet grænser op mod Namibia, Botswana, Mozambique, Zimbabwe, Lesotho og Swaziland. Afrikas sydligste punkt hedder faktisk Kap Agulhas og ligger i landet.
Se kortet nedenfor.

Landet er også meget mere end tilbagelænet turist luksus. Men det er Kruger National parken der står højt på listen. Ud i en Jeep eller LandRover med en erfaren og bevæbnet guide, og eventyret begynder inden for minutter.

Enhver vinkender nikker med respekt, når Sydafrika nævnes for både hvide og røde vin fra respektable bulk wines til de sublime bedste vine. Siger vi Stellenbosch, siger du sikkert Sydafrika. Vi vil også skrive om vinrejser til landet mod syd.

Værd at vide:

Hovedstad: Pretoria
Møntfod: South African rand
Befolkning: 55 mill.

Book din rejse

Afrikanske rejseeventyr venter

Golf i Sydafrika

Top golfrejser i Sydafrika

Flere golfoplevelser i Sydafrika

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Sydafrika

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters