Tyrkiet

Tyrkiet, et af danskernes absolut foretrukne rejsemål

Tyrkiet er gennem mange år et elsket rejsemål for danske turister, og stadig på top 20 listen over danskernes mest besøgte rejsemål.

Tyrkiet ligger hovedsageligt  i (Lille) Asien, men en lille del befinder sig det sydøstlige Europa, delt af Bosporus strædet. Sortehavet danner en grænse mod nord og det ægæiske hav (den del af Middelhavet der ligger ved Grækenland og Lilleasien) ligeledes. Med rette betegnet som et stort land med fantastisk meget forskelligt at byde den rejsende, afhængigt af hvor du rejser hen i det store land med snart 80 millioner indbyggere

Tyrkiets historie går langt tilbage, men det land vi kender idag som en sekulær stat, blev dannet på ruinerne af det ottomanske  storrige.

Boutique & seside hotels, Amanruya-Bodrum-Turkey, Resorts

Boutique & seaside hotels, Amanruya-Bodrum-Turkey, Resorts

De tyrkiske rejsemål

Rejsemålene er mange fra Istanbul  til romerske ruin i vest og syd. fra En smuk kystlinje med mange bugter dybt indskåret i kystlinien  til bjergkæder som Lycia og derfra til blændende strande ved Pmaphylia. Der er fuld gang i party livet i Bodrum, som er en dansk favorit. Det er mellemøstlige byer i det sydøstlige Anatolien og knejsende bjerg ved Sortehavet. Det centrale Anatolien byder på vidtstrakte slettelandskaber og meget få turister trods skønheden. Golfferier er udbredte, yacht og sejlferier ligeledes. Tyrkiet har det hele inklusive en venlig befolkning og et mildt klima.

Værd at vide om Tyrkiet

Tyrkiet er 783.562 km2 stort, og har anslået 80 millioner indbyggere. Ca. 60 % bor i de større byer. Befolkningen er sammensat af 80 % tyrkere og 20 % kurdere.
Hovedstaden, Ankara, har 5,6 millioner indbyggere. Istanbul er Tyrkiets største by med ca. 13 millioner indbyggere.
Alanya er Tyrkiets mest populære ferie-/badeby, og her bor ca. 150.000 indbyggere fast året rundt. I højsæsonen kommer tallet dog op på omkring 300.000 indbyggere.
Tyrkiet er fordelt på to kontinenter. 97 % af landet ligger i Asien, resten i Europa. Landet grænser op til både Grækenland, Bulgarien, Georgien, Syrien, Azerbajdjan, Iran og Irak. Landets højeste punkt er Ararat bjerget, der er 5.165 meter højt og ligger i det østlige Tyrkiet.
Tyrkiets største produktioner er fordelt på tekstil- og bilindustrien. De vigtigste eksportvarer er tobak, bomuld, oliven, citrusfrugter, vindruer, tæpper og lædervarer.

Istanbul-hovedstad, Tyrkiet

Istanbul-hovedstad, Tyrkiet

Værd at besøge i Tyrkiet

Det er en lang liste, men her er links til de udvalgte rejsemål, vi har valgt at beskæftige os med på www.traveltalk.dk i første omgang.

Den tyrkiske riviera, Bodum havn

Den tyrkiske riviera, Bodum havn

Den tyrkiske riviera

Den måske flotteste kyst langs Middelhavet strækker sig mere end 1000 km og kaldes “Den tyrkiske Riviera” fra Fethiye i vest til Hatay tæt ved den syriske grænse. Rivieraen oplevede en nærmest eksplosiv vækst i turisme for nogle år siden. Især Antalya (både region og by) og byen Alanya. Med sneklædte bjerge i baggrunden og krystalklart vand ved så lang en kyst forstår man godt populariteten.

Se den tyrkiske rivieras mange rejsemål her

Belek Summer view with resort swimming pool in Belek, Turkey

Belek sommer resort med gigantisk svømmebassin og lækre temperaturer

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Tyrkiets Middelhavskyst

Antalya
Alanya
Bodrum
Side
Kemer
Fethiye/Ölü Deniz
Marmaris/Icmeler
Kusadasi
Cesme

Artikler om Tyrkiet på Traveltalk

Læs bla. om topresorts i Bodrum:

Amanruya,Bodrum,Turkey

Amanruya,Bodrum,Turkey

Amanruya, Bodrum, Tyrkiet, en privat landsby indskrevet i tusinder af års historie

Det turkisblå ægæiske hav omgiver Amanruyas private strand, mens gamle fyrreskove dufter af harpiks. Den landsbylignende vej snor sig midt i olivenlunde og cypresser på Bodrum-halvøens fredfyldte nordkyst og er et afsides retreat med en overflod af plads og privatliv. Amanruyas gæstepavillioner ligger ved de mest private bugter i området  og er fritstående hver for sig med usædvanligt store private pools. Slyngede stier fører til ejendommens hjerte, hvor restauranter, spa og bibliotek med tre etager har udsigt til en infinity-pool i marmor. Ud over ejendommen ligger gamle græske og romerske ruiner i spektakulære naturlige omgivelser, herunder Unesco-beskyttede Efesos, Priene, Miletus og Didyma. Disse kulturelle relikvier kæmper om din opmærksomhed mod de solkyssede strande og landsbyer, der ligger som glemt af tiden med de smukkeste fotos til minder om en ferie, hvor tiden stod stille.

Spinach and egg pide, pita flat bread and puff hot lavash or lavas homebaked specialty

Spinach and egg pide, pita flat bread and puff hot lavash or lavas homebaked specialty

Rejser  til Tyrkiet

Apollo Rejser
Atlantis Rejser

Spies Rejser

Lykia_Links_Golf_Course

Lykia_Links Golf Course. En af Tyrkiets absolut bedste

Golfrejser i Tyrkiet

Et fokuspunkt her på www.traveltalk.dk er golfrejser til Tyrkiet.  Gode grunde  til at overveje Tyrkiet for din næste golfrejse er der mange af, når vi taler rejsemåene Antalya og Belek. Der er golfbanernes høje standard. Der er også det forhold, at de 10-15 relevante golfbaner ligger tæt på hinanden og formodentligt også nær dit hotel i Belek, for så har du minimal spildtid på transport. Flere af banerne ligger lige ud til Middelhavet.  Links baner ved havet er noget ganske særligt. Duften og lyden af hav er vanedannende.
Og så er der endeligt det meget overkommelige prisniveau. Det her er virkelig Value for money golfrejser!

Læs om de tyrkiske golfbaner her

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Tyrkiet

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters