Asien

 - Tyrkiet

Tyrkiet er et af danskernes foretrukne rejsemål

Tyrkiet er gennem mange år og stadig på top 20 listen over danskernes mest besøgte rejsemål.

Tyrkiet ligger hovedsageligt  i (Lille) Asien, men en lille del befinder sig det sydøstlige Europa, delt af Bosporus strædet. Sortehavet danner en grænse mod nord og det ægæiske hav (den del af Middelhavet der ligger ved Grækenland og Lilleasien) ligeledes. Med rette betegnet som et stort land med fantastisk meget forskelligt at byde den rejsende, afhængigt af hvor du rejser hen i det store land med snart 80 millioner indbyggere

Tyrkiets historie går langt tilbage, men det land vi kender idag som en sekulær stat, blev dannet på ruinerne af det ottomanske  storrige.

De tyrkiske rejsemål

Rejsemålene er mange fra Istanbul  til romerske ruin i vest og syd. fra En smuk kystlinje med mange bugter dybt indskåret i kystlinien  til bjergkæder som Lycia og derfra til blændende strande ved Pmaphylia. Der er fuld gang i party livet i Bodum, som er en dansk favorit. Det er mellemøstlige byer i det sydøstlige Anatolien og knejsende bjerg ved Sortehavet. Det centrale Anatolien byder på vidtstrakte slettelandskaber og meget få turister trods skønheden. Golfferier er udbredte, yacht og sejlferier ligeledes. Tyrkiet har det hele inklusive en venlig befolkning og et mildt klima.

Værd at vide om Tyrkiet

Tyrkiet er 783.562 km2 stort, og har anslået 80 millioner indbyggere. Ca. 60 % bor i de større byer. Befolkningen er sammensat af 80 % tyrkere og 20 % kurdere.
Hovedstaden, Ankara, har 5,6 millioner indbyggere. Istanbul er Tyrkiets største by med ca. 13 millioner indbyggere.
Alanya er Tyrkiets mest populære ferie-/badeby, og her bor ca. 150.000 indbyggere fast året rundt. I højsæsonen kommer tallet dog op på omkring 300.000 indbyggere.
Tyrkiet er fordelt på to kontinenter. 97 % af landet ligger i Asien, resten i Europa. Landet grænser op til både Grækenland, Bulgarien, Georgien, Syrien, Azerbajdjan, Iran og Irak. Landets højeste punkt er Ararat bjerget, der er 5.165 meter højt og ligger i det østlige Tyrkiet.
Tyrkiets største produktioner er fordelt på tekstil- og bilindustrien. De vigtigste eksportvarer er tobak, bomuld, oliven, citrusfrugter, vindruer, tæpper og lædervarer.

Værd at besøge i Tyrkiet

Det er en lang liste, men her er links til de udvalgte rejsemål, vi har valgt at beskæftige os med på traveltalk.dk i første omgang.

Den tyrkiske riviera, Bodum havn

Den tyrkiske riviera, Bodum havn

Den tyrkiske riviera

Den måske flotteste kyst langs Middelhavet strækker sig mere end 1000 km og kaldes “Den tyrkiske Riviera” fra Fethiye i vest til Hatay tæt ved den syriske grænse. Rivieraen oplevede en nærmest eksplosiv vækst i turisme for nogle år siden. Især Antalya (både region og by) og byen Alanya. Med sneklædte bjerge i baggrunden og krystalklart vand ved så lang en kyst forstår man godt populariteten.

Se den tyrkiske rivieras mange rejsemål her

Her er de væsentligste rejsemål langs Tyrkiets Middelhavskyst

Antalya
Alanya
Bodrum
Side
Kemer
Fethiye/Ölü Deniz
Marmaris/Icmeler
Kusadasi
Cesme

Værd at rejse med til Tyrkiet

Atlantis Rejser

Flere følger her

Lykia_Links_Golf_Course

Lykia_Links Golf Course. En af Tyrkiets absolut bedste

Golfrejser i Tyrkiet

Et fokuspunkt her på traveltalk.dk er golfrejser til Tyrkiet.  Gode grunde  til at overveje Tyrkiet for din næste golfrejse er der mange af, når vi taler rejsemåene Antalya og Belek. Der er golfbanernes høje standard. Der er også det forhold, at de 10-15 relevante golfbaner ligger tæt på hinanden og formodentligt også nær dit hotel i Belek, for så har du minimal spildtid på transport. Flere af banerne ligger lige ud til Middelhavet.  Links baner ved havet er noget ganske særligt. Duften og lyden af hav er vanedannende.
Og så er der endeligt det meget overkommelige prisniveau. Det her er virkelig Value for money golfrejser!

Læs om de tyrkiske golfbaner her

Rejseinspiration fra Tyrkiet

Antalya

Antalya med de smukkeste strande
Antalya ligger 130 km vest for Alanya og er den største by i Middelhavsområdet i Tyrkiet på den sydlige, tyrkiske Middelhavskyst, der ligger i provinsen af samme navn. Byen strækker sig langs den betagende bugt med sandstranden Lara Beach og den 8 km lange strand Konyaalti. Strandene afbrydes af imponerende, stejle klipper. Det gør kun strandene smukkere, og du er mere i læ.
Lara Beach Antalya
Byen ligger op til antikkens Lykien og har små 1.1 mill. indbyggere. Den centrale gamle del kaldes Kaleiçi. Byen er både lufthavnsby og provinshovedstad – en fantastisk gammel by,…

Det dejlige tyrkiske køkken

Hvad spiser man i Tyrkiet? Den komplette oversigt over det tyrkiske køkken.
Det tyrkiske køkken er blandt de bedste i verden, siger man,  sammen med bla. det franske, italienske og det kinesiske. Her findes uanede mængder af både tyrkiske specialiteter og traditionel europæisk mad.
Nogle af de mest populære tyrkiske retter og drikkevarer er:
Menemen
Tyrkisk meget populær morgenmad med æg, peberfrugter, løg, tomater og kartoffel. Sund og nærende, en god start på dagen.
Meze Tyrkiet. Mad til hverdag og fest. Lækkert og sundt.
Meze
En gennemgang af mad i Tyrkiet er ikke komplet uden de lækre tyrkiske forretter. De tyrkiske forretter hedder mezer…

Alanya

Alanya i Tyrkiet
Den kendte ferieby har været turistmål i ca. 20-25 år, og er det man med rette kalder  den tyrkiske Rivieras største ferieby. Alanya har i omegnen af 290.000 fastboende indbyggere, men i højsæsonen mere end fordobles antallet. Det første syn, man får af Alanya, er den store klippe, der deler byen i øst og vest. På klippen findes den gamle fæstning med udsigt over havet, byen og Taurusbjergene. Klippen med borgen er Alanyas vartegn.
Alanya Fyrtårnet ved byens indsejling
Alanya er ikke kun for det modne klientel. Byen  har et væld af muligheder til unge såvel som…

Den tyrkiske riviera

Den tyrkiske riviera
Den måske flotteste kyst langs Middelhavet strækker sig mere end 1000 km og kaldes også “Den tyrkiske Riviera” og strækker sig fra Fethiye i vest til Hatay tæt ved den syriske grænse. Rivieraen oplevede en nærmest eksplosiv vækst i turisme for nogle år siden. Især Antalya (som både er en region og en by) og byen Alanya. Med sneklædte bjerge i baggrunden og krystalklart vand ved så lang en kyst forstår man godt populariteten.
De væsentligste rejsemål på den tyrkiske riviera
Antalya er den største by i området med 100 km hoteller langs kysten, men rummer også en smuk…

Belek

Belek – din egen Middelhavsstrand og dit eget golfmekka
Belek ligger fantastisk, lige ud til Middelhavet, ca. 30 km fra områdets største by, Antalya. Området er flere gange kåret som en af de absolut bedste eller det bedste feriested i Tyrkiet. Det er yderst populært. Inklusive områdets seværdigheder og faciliteter er byen blandt de foretrukne af mange turister. Golfere kender næsten med garanti  stedet.  Området har ikke mindre end 15 store golfklubber og golfresorts med de bedste muligheder  for at spille golf og nyde naturen omkring golfbanerne. Flere golfbaner er på vej. Omkring byen findes masser af spændende seværdigheder at…

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet

Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet byder på golfoplevelser af høj klasse.
Golfferie i Tyrkiet ved Middelhavet er en oplagt mulighed for en golfrejse på højt niveau i meget smukke omgivelser året rundt. Klimaet er mildt og indbydende, fx. også i november eller februar.
Tyrkiets golfbaner er – for nu at begynde med konklusionen – af meget høj klasse og beliggende tæt til Middelhavet nærmest uden undtagelse, og alle i området Antalya og nær Belek. En stor fordel er, at du kan spille flere forskellige baner på din golfferie i Tyrkiet uden at skulle bevæge dig ret mange kilometre fra bane til bane…

Istanbul, den historiske by mellem øst og vest

Istanbul er indgangen til Europa fra Øst via Bosporus strædet
Istanbul er Tyrkiets tættest befolkede og største by, såvel som landets finansielle og kulturelle omdrejningspunkt.
Byen ligger på begge sider af Bosporus strædet, som skærer byen nærmest midt over. Stamboul Strædet udgør sammen med Marmarahavet og Dardanellerne vandforbindelsen mellem Middelhavet og Sortehavet. Istanbul rummer store kulturskatte, og er en spændende by masser af oplevelser og med fremragende spisesteder præget af byens unikke centrale beliggenhed lige mellem Europa og Asien.
Byen  var tidligere kendt under navnet Konstantinopolis (græsk: Konstantins by) (dansk: Konstantinopel) og før det Byzans. Tyrkerne indtog Konstantinopel i 1453 med det daværende  gigantiske osmanniske rige med Fatih Sultan Mehmet som Sultan og gjorde den til hovedstad…

Facts om Tyrkiet

TravelTalk - country fact time icon

02:09 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Turkish lira

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
82.9 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
23 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Tyrkiet

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK