Danish English
 
Europa

 - Danmark

Danmark er med sine knap 6 millioner indbyggere udgør Danmark den sydligste af de skandinaviske lande. København er omdrejningspunktet for den største andel af international turisme, men andre dele af landet er især om sommerne også besøgt af tyskere og andre skandinaviske nationaliteter. Turen igennem Danmark tager naturligt form som et L, en ret vinkel, idet man ved ankomst i Kastrup Lufthavn blot er 15 minutter fra indre by. Efter at have besøgt broerne, betragtet Den Lille Havfrue, nydt en dejlig rejemad på Café Grøften i Tivoli og spadseret ned gennem Strøget, kan man med ro i sindet rejse vestover mod Fyn. Øen er primært kendt for byen Odense, der var fødestedet for den verdenskendte danske forfatter H.C. Andersen. Forfatterens hus står stadig den dag i dag og er blevet et lille museum. Videre fra Fyn mod Jylland krydser man Lillebæltsbroen og lander først i Fredericia, som byder på mange smukke områder omkring vandet. Forsætter man herefter nordpå, kommer man forbi Juelsminde, et yndlingsmål  for blamange pensionerede, der nyder roen og muligheden for at tage til vandet, når vejret er til det. As Kirke er et smukt syn, når dens kridhvide facade troner mod en klar blå himmel, mens bølgernes skvulpen kan høres. Ikke langt herfra finder man smilets by, Aarhus.
Danmarks næststørste by kendt for sin runner-up status som landets kulturelle hovedstad, er det en livlig by, der bærer tydeligt præg af de unge mennesker fra byens universitet. Videre mod nordvest støder man på Løkken, en by kendt for at være et af de mest livlige steder i Danmark om sommeren, hvorefter den ligger stille hen og afventer næste sæson. Ikke langt fra Løkken finder man Rubjerg Knude, som er kendt for sandformationerne og sit gamle fyrtårn. Sandformationerne er et syn værd, og yngre besøgende samt lejesyge sjæle vil bestemt finde det morsomt at rutsje ned ad sandbakkerne. Til sidst når vi så Skagen, hvor man kan opleve at stå på Danmarks nordlige spids, hvor man kan se og høre Vesterhavet møde Kattegat samt gæste Skagensmuseet, hvor nogle af de absolut mest kendte danske malerier er at finde.

Rejseinspiration fra Danmark

Facts om Danmark

TravelTalk - country fact time icon

10:13 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Danish krone

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
5.7 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
8 °C

Gns temp.

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

SkiferieTravelTalk - white arrow right

AdventureTravelTalk - white arrow right

StorbyferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

CampingferieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

KrydstogtTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Northlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters