New Zealand

New Zealand: Nogle gange skal man rejse langt for den ultimative oplevelse

New Zealand er helt sin egen og kræver,  du kan lide at rejse langt, rigtigt langt, men du kunne jo mellemlande og se et andet land på vej, hvis du har tiden. Hvis du vil rejse til verdens ende (og hjem igen), og hvis du samtidigt vil se en af verdens mest enestående lande, så er New Zealand er rigtigt godt bud. Du kan faktisk ikke komme længere væk fra Danmark på denne klode, og du kan opleve en unik natur på to helt forskellige øer: Den nordlige ø sprudler med vulkaner og gejsere og er karakteriseret af et mildt klima. Her ligger Wellington, der siden 1865 har været hovedstad og det politiske centrum for New Zealand. Wellington er ikke kæmpestor med sine 167.000 indbyggere ud af landets samlede ca. 14 millioner.

Hovedstaden  I New Zealand er Auckland.

Den største by og lidt større end København er Auckland (1.5 mill. indbyggere), der ligger helt mod Nord på Nordøen og også ud til havet som alle 3 store byer på New Zealand gør.

Wildschut a,sterdam Holland

Sydøen er dramatisk anderledes med høje bjerge og bjergslugter, men stadigt med et subtropisk klima. Her finder du en særdeles seværdig og kæmpestor national park, en ud af 13 i alt. Her finder man også den charmerende by Christchurch med 372.600 indbyggere. Byen er den største på Sydøen og den næststørste i landet efter Welllington. Byen har fået sit navn fra kollegiet Christ Church ved Universitetet i Oxford, England. Så ved du det.


Wildschut a,sterdam Holland

Seværdigheder og aktiviteter:

Næsten umuligt at liste dem alle, men et gennemgående tema er nok, at her er de bedste forudsætninger for en aktiv ferie “ever”: New Zealand er altid i top 10 i verden når der vurderes dykkersteder. Der er bla. de 144 øer i Bay of Islands, der trækker dykkere fra hele verden. (Læs mere når posten herom er publiceret.)
Et godt tip til at se New Zealand at at leje en camper og kør landet igennem fra nord til syd. Det er overkommeligt. Eller tag det næste skridt: tag på trekking, hiking eller flyv ud som bungy jump pilot tilmed i orginal style. Bungy Jump er nemlig en New Zealand opfindelse.

New Zealand´s Nationalparker

Mindre adrenalin producerende er Nationalparkerne, men de er også et must, så integreret del af NZ oplevelse; se Kiwierne i fri dressur. Oplev en lang række dyrearter og en flere mill. år gammel vegetation, der kun findes her på New Zealand.
For Daredevils er der windsurfing på Sydøen, når de store storme kommer fra Sydpolen. Det er en farlig men mulig option. But be careful out there. Det er extreme sport for alvor.
Læs også vor post herunder om filmoptagelserne af Lord of the Rings. Man søgte jorden rundt og valgte noget af det mest “breathtaking” natur på New Zealand: Gladden højlandet og Misty Mountains. Vi vil bringe meget mere om det utrolige land!

Kort om New Zealands natur og historie

Det er en stat beliggende i Stillehavet på den sydlige halvkugle, opkaldt efter den nederlandske provins Zeeland. Polynesiske nybyggere ankom til Zealand omkring 1280 og etablerede Maorikulturen. Maorierne døbte New Zealand “Aotearoa” som oversættes “Land of the long white cloud”. Kilde: Wikipedia.

Sprog: Engelsk.
Tidsforskel: 12 timer.

Kom godt igang med New Zealands rejsen

Traveltalk har flere rejseartikler og rejsetips.
Den ultimative rejse kunne være et krydstogt fra Australien. Det er muligt og det er relativt overkommeligt.

Se her Krydstogt til New Zealand

New Zealands skønhed, en utrolig overflyvning af øerne

De ukendte New zealandske øer, Chatham islands

Eller læs om de fantastiske New Zealandske glødeorm der lyser en hel grotte op.

Rejsen får du bla hos:

Atlantisrejser.dk
Albatrosrejser.dk

Forsikring
Kan tegnes direkte her på sitet Se forsikringstips.

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over New Zealand

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »