U.S. Virgin Islands

Vestindiske øer, nu Virgin Islands

Vestindiske øer beskriver en næsten skamfuld periode i Danmarks historie. Vi solgte øerne under økonomisk krise i 1917 efter en folkeafstemning i 1916 under 1. verdenskrig. Den  gav 2/3 majoritet for at sælge. Havde man spurgt lokalbefolkningen på øerne, havde den været tæt på enstemmig for at forlade Danmark. Populære var vi ikke. Prisen var 25 mill. usd. Det kan man i dag få en eller tre af de bedste residenser for på øerne, ville en ejendomsmægler nok have tilføjet.

Entreprenante danskere i Vestindien

Danskerne dengang i den historiske kontekst,  der var gældende, producerede især sukker og rom med indbyggerne som “ansatte” under reelt slavelignende forhold. Øerne var dansk ejede allerede fra 1700 tallet og “anskaffet” i flere tempi. Så det er en integreret del af dansk historie over flere århundreder, der blev tabt i 1917.
Virgin islands st johns

Virgin islands st johns

Den nationale ballast og selvforståelse  og nysgerrighed for at se øerne med egne øjne, er med, når man ankommer til The Virgin Islands. Det er også dermed en national og emotionel rejse.

Og det der møder en er de smukkeste øer,  den venligste befolkning og den store varme rejseoplevelse.

Magiske rejser til Caribien

TravelTalk - White suitcaseKort over U.S. Virgin Islands

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »