Temarejser

 - Dykkerferie

Dykkerferie anywhere: Palawan, Bali. Australien, Belize, Cozumel, Honduras

Dykkerferie er blevet en yderst populær ferieform dyrket fra Æbeltoft til Ægypten, fra Amerika til Australien som adventure eller familieinteresse eller altopslugende hobby. Dykkerferie definerer en hobby eller sport, der giver fantastiske rejseoplevelser i pagt med naturen. Her vil vi samle rejseinspiration og -tips og fortællinger om “dykkerferie” fra nær og fjern.

Hvorfor dykkere er lidt “special” på den fede måde?

Se lige denne intro, hvis din kæreste dykker:) Måske er det dig selv ?

Hvad vil jeg med min dykkerferie?

Der er to principielle måder at rejse på dykkerferie. Den ene er at rejse til et passende kystnært rejsemål. Den anden at rejse til et dykkerrejsemål og bo ombord en dykkerbåd, også kaldet Liveaboards eller Diving safaris.
Et andet skel er, om du vil erhverve et dykker certifikat i et varmt og lækkert land, eller allerede har et certifikat og bare vil dykke, eller om du vil opgradere dig selv som dykker med flere kurser og certifikater.
I alle tilfælde kan det have betydning for, hvilke rejsemål der kommer i betragtning eller ej.
Du kan også have dykkermål, du vil chekke af i din log: Great Barrier Reef eller Belize med verdens næstlængste koralref.
Du kunne jo også være til mere extrem dykning, og igen varierer mulighederne en del. Grottedykning i Mexico eller isdykning nær Nordpolen? De avancerede dykkere har andre krav og ønsker.

Great Barrier Reef Queensland Australia, Helmet Diving

Dykning i hele verden og på alle måder

Du kan i princippet dykke rigtigt mange steder i mange lande uanset hvad, så her er en liste vi løbende vil dykke ned i og udvide og foreslå rejsemål til din dykkerferie.

Australien (Great Barrier Reef m. fl)
Bahamas
Bali
Belize (med verdens næstlængste koralrev)
British Virgin Islands
Burma
Cocos Islands (Stillehavet)
Cuba
Fiji
Galapagos
Honduras
Indonesien
Maldiverne
Malaysia
Mexico (Cozumel)
Thailand
Filippinerne (Palawan m. fl.)
Sudan
Ægypten

Listen er meget længere men vi skulle jo begynde et sted.

Book her

Find drømmerejsen her

I afsnittet Drømmerejsen kan du “lege med” supernemt at kombinere rejsetemaer og rejseinteresser med konkrete rejselande og rejsemål og se om ikke din drømmerejse dukker op.

Rejseinspiration fra Dykkerferie

Hurghada er det perfekte familie rejsemål lige ud til Rødehavet

Hurghada er også hele familiens solferie
Hurghada er en ægte ferieperle, som byder på lange sandstrande og et mildt  subtropisk ørkenklima, som gør byen velegnet til badeferie året rundt. Hurghada ligger lige ud til Rødehavet.
Hurghada har gennem mange år været en af de mest populære destinationer ved Rødehavet. Sandstrandene er lavtvandede og børnevenlige, og den herlige brise fra Rødehavet og tørre varme gør dette ferieområde til en skøn rejsedestination året rundt. Her findes hoteller for enhver smag og i enhver prisklasse. Hurghada byder på skræddersyede ferier for børnefamilien, der gerne vil have det nemt med All Inklusive og masser af…

Curaçao

Curacao, det perfekte rejsemål for en drink efter dagens dykning
Curacao er som sine naboer, Aruba og Bonaire hjemsted for rigelige dykkermuligheder. Denne caribiske ø har dannet de mest fantastiske koralrev. Du ser også undersøiske stejle klippevægge og sunkne skibe. Øens dykkersteder er beskyttet mod stærk strøm, og havvandet er varmt året rundt, hvilket gør dette til et godt sted for dem, der vil “blæse deres første bobler” eller lærer nye dykker færdigheder. De fleste af Curaçao’s dykkersteder er tilgængelige fra kysten, og de fleste resorts har smukke koralrev  at udforske. Båddykning/Liveomboard er dog den metode, der vælges til dykkerudflugter…

Ferie i Sharm el-Sheikh ved Rødehavet med noget, der ligner solgaranti

Hvorfor ikke bare rejse til Sharm El Sheikh?
Det er det rigtig gode grunde til faktisk bare at gøre. Det kunne være dykning i Rødehavet i Sharm El Sheikh. Det bliver ikke meget bedre. Læs om et af danske dykker enthusiasters foretrukne dykkerspots her. Snorkling er også en oplagt mulighed i Rødehavet. Sharm er dog for alle, der vil have sol, strand og hav. Det kunne også bare være en sol og daseferie i yderst behagelige rammer og måske et par udflugter til det “ægte Egypten”.
Bestil din rejse til Egypten
Luksushotel i Sharm el Sheikh, Egypten
Fra fiskerleje til Egyptens…

Maldiverne, en dykkerferie du aldrig glemmer

Din dykkerferie til Maldiverne venter på dig
Dykkerferie til Maldiverne er er en drømmerejse, og svaret på, hvor du kan dykke på Maldiverne, er alle steder undtagen i badekarret på hotellet. Få flere dykkertips herunder. Snorkeldykning er også perfekt. Kunne det friste?
Der er et utal af velegnede dykkersteder i Maldiverne lige fra ret tæt på lufthavnen til ude ved de mindste atoller.
Maldiverne har nogle af de flotteste koralrev i verden. De udgør ca. 5 % af den samlede bestand af koralrev i verden.
Den anden årsag til, at så mange vælger en dykkerferie til Maldiverne, er at Maldiverne er blevet en…

Palawan - smukkeste ferieø i Sydøstasien ?

Palawan, den smukkeste tropeø i Sydøstasien. Perfekt til også dykkerferie
Palawan er den største af de filippinske øer og et perfekt ferie rejsemål. Her er også nærmest ubegrænsede muligheder for en spændende dykkerferie.  Her er så mange muligheder for en ferie generelt. Palawans natur og størrelse er nærmest overvældende. Halvdelen af øen består i øvrigt af ørkenområder, der stadig er ubeboede og uberørte. Resten af den enestående ø er mest dyb jungle, bjerge og så de hvide sandstrande, der giver adgang til masser af vandsport fra snorkeldykning til scubadiving. En smuk verden under havoverfladen og en stor attraktion for Palawan. …

Honduras - en usleben diamant og perfekt for dykkerferie

Billig og storslået ferie med eller uden dykning på Roatan, i Honduras
Honduras er for dykkere, backpackere, globetrottere og first movers, og  landet er et rigtigt godt rejsebud. Honduras er det næststørste land i Mellemamerika og er generelt  ikke for den meget tryghedssøgende rejsende, men der er områder, der er helt sikre, som beskrevet nedenfor.
Honduras betyder “dybder” og refererer til det dybe Caribiske hav, som selveste Columbus efter sigende navngav i 1502. Det er med rejseøjne en usleben diamant: Ikke mange turister her, og masser at opleve og fantastisk natur, og utrolig billigt kan det gøres.
Den bedste dykning er i…

Dykkerferie til Belize

Dit livs dykkerferie til Belize ?
En dykkerferie til Belize står højt på mange dykkeres liste. Den går jo til til  et af verdens største dykkerrev og det største på den nordlige havlvkugle. Kun 10% af det enorme rev er udforsket. Kun overgået i verden af få andre som Great Barrier Reef og Apo Reef ved det sydlige Philippinerne er Belize begavet med et enestående og kolossalt koralrev.

Dykkerferie til Belize dækker et enormt muligt område at udforske
En stor del af revet er beskyttet af “the Belize Barrier Reef Reserve System”, som er et område på 960 km2 i alt, der…

Red Great Barrier Reef i Australien, et naturvidunder

Det gigantiske Great Barrier Reef
Great Barrier Reef er gigantisk stort, ca. på størrelse med f.eks. Italien, og utroligt vigtigt for os alle.
The Great Barrier Reef  er verdens ubetinget største koral rev. I virkeligheden består det af ikke mindre end over 2900 individuelle rev og 900 øer, der strækker sig over 2300 km og ca. 344.000 km2.
Det er utroligt at dette enorme økosystem er skabt af små levende organismer, de såkaldte koral polypper. En koral er et dyr og ikke en plante, som mange tror. De er fantastisk kommplicerede små dyr, der lever i tæt og nødvendig symbiose med alger…

Cozumel, Mexico´s største ø: Perfekt for dykkerferie, beach & sun

Besøg Cozumel, et dykkerparadis og Mexico´s største ø
Cozumel  er  lige oplagt for en dykkerferie som for en eventyrlig slappe af ferie med strand, hav og forkælelse.
Det er Mexicos største ø og 53 km lang og 14 km bred. (Se kortet nedenunder). Den rummer mange smukke og ret forskellige strande og blev for alvor opdaget og delt med verden af dykkere som  Jaques Cousteau, den kendte filmand, der i 1960′ erne  gjorde dykning almenkendt og filmede koralrevet i området. Du kan besøge denne spændende ø på en ren beach & sun ferie, men det vil utvivlsomt også være spændende at snorkle…

Dykkerferie i British Virgin Islands

British Virgin Islands i Caribien med 40 øer og mange flere dykkersteder
Traveltalk finder bla. finder de gode dykkersteder rundt om i verden, og et af de absolut bedre er en dykkerferie i British Virgin Islands i Caribien med 40 øer til rådighed. Ikke alle er Diver´s paradise, men de bedste er!
Tag til Virgin Gorda på din dykkerferie i British Virgin Islands
Det er nemmest at komme rundt mellem de forskellige øer med fly eller skib. Tag en færge til Virgin Gorda, og slap af i det varme vand i Baths. Her finder du naturlige swimmingpools og grotter, der er blevet…

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK