Italien

Italien er et af verdens førende rejsemål

Italien står højt på danskernes ønskeliste over rejsemål. Ikke uden grund. Italien er et af Europas største lande med 20 regioner fra Trento mod Østrig til Sicilien mod syd tæt på Nordafrika. Som rejseland er det denne forskellighed både i natur og kultur, i mad og arkitektur, der fascinerer. Og over det hele svæver den særlige italienske ånd, charmerende, livsglad, kommunikerende. Her er er par nedslag i Italien som rejseland.

Trevi fontænen med ny nat belysning, (Fontana di Trevi), Rome

Trevi fontænen med ny nat belysning, (Fontana di Trevi), Rom

Rom og Colosseum

Man kan ikke beskrive emnet  fyldestgørende uden at sige “Rom og Colosseum”. Historierne om dette ikoniske monument over Romwertiden skal man naturligvis have i levende live, mens man kan fornemme størrelsen på monumentet og dets rolle i det gamle romerske samfund. Skønt seværdigheder  som Colosseum  og Fontana di Trevi i Rom er på mange storby turisters favoritliste, er Italien et af de lande, som er kendt for langt flere byer og områder end blot sin hovedstads kultur- og byliv. I Italien kan du rejse hele livet og se noget nyt hvert dag.

Colosseum, Rom, Italien, natfoto med smuk måne

Lago di Garda i Italien, dejlig som altid

Her kan  nævnes Gardasøen, som har været et attraktivt turistmål i mange år i kraft af sin utroligt smukke natur og passende med hoteller og campingpladser, der slænger sig langs søens bredder. Rejser til Italien er nærmest defineret ved en familietur til Gardasøen startede det hele. Gardasøen ligger i området mellem Milano og Venedig. Gardasøen er uspoleret som det meste af Italien trods mange besøgende. Det er imponerende i sig selv. Interessante byer med fødderne næsten i søen er Sermione, Limone, Torbole (surfer paradise nu)  m.fl. En dagstur kunne nemt gå til Verona, Vicenza, Padua, Venice, Brescia, Trento eller Milano.  Beliggenheden er så utrolig central, også til skisportssteder, du reelt kan/kunne gå til fra den nordlige del af søen (Limone) direkte til Madonna di Campiglio, og flere andre. Men det tager 3-4 timer.

Night view of Milan Cathedral (Duomo di Milano), Vittorio Emanuele II Gallery and piazza del Duomo in Milan

Milano katedral (Duomo di Milano), Vittorio Emanuele II og piazza del Duomo. Italien som rejseland

Milano: Italiens modecentrum

Milano er den vigtigste by i Italien for design og tøj, og var i 2015 vært for EXPO verdensudstillingen, hvor tusinder af besøgende strømmede ind i byen. Men selv når byen er sit vanlige selv, er den præget af modetørstige fashionistas på jagt efter de mange designervarer, der kan erhverves rundt omkring i byen. Har man haft spenderbukserne på lidt for længe og skal have en pause fra lyden af pengeautomat transaktioner,  kan man tage en tur op af trappen i Il Duomo Katedralen, hvorfra man kan betragte byen ovenfra.

Venezia Grande Canal

Venezia Grande Canal, Italy

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

“Se Venedig og dø” men først meget senere

Venedig er selvskrevet for de fleste kulturinteresserede europæere, når vi taler Italien som rejdeland. Piazza San Marco, den centrale plads i Venedig, er for mange besøgende det første syn, der venter dem, når de ankommer i båd. Herfra kan man betragte byens største varetegn Markuskirken. Den eneste udfordrer til pladsen som største varetegn er naturligvis kanalerne med de ikoniske gondoler, som man let kan fordrive en varm sommeraften i.

Caccamo, Sicily, Italy

Caccamo, Sicily, Italy

Italien som rejseland er også Liguria, Calabria og Trentino

Selv efter at have været forbi Rom, Gardasøen, Milano og Venedig er man stadig milevidt fra at have smagt på hele pakken. Om næste stop bliver vingårdene i Toscana, Paven i Vatikanet eller Don Corleone på Sicilien skal stå en frit for – der er i hvert fald nok at tage af.

De 20 italienske regioner

Vi dækker ALLE Italiens 20 regioner i temaet Italien som rejseland. Alle er fantastiske rejsemål. Traveltak har flest rejseleverandører på Italien, så klik her og få de bedste rejsetips til Italien. Og der er flere hver måned, eller når der er ny udvikling!

Udover linket ovenfor til stor intro artikel til rejse i hele Italien, har vi dyberegående artikler til de fleste Italienske provinser.

Abruzzo
Apulien
Basilicata
Calabria
Emilia-Romagna
Friuli-Venezia Guilia
Lazio
Liguria
Lombardia
Marches
Molise
Piemonte
Puglia (Apulien)
Sardinien
Sicilia
Trentino-Alto Adige
Toscana
Umbria
Valle d’Aosta
Veneto

Montale, det tredie tårn i San Marino

Montale, det tredie tårn i San Marino

Midt i Norditalien ligger San Marino, en oldgammel, mini republik.

Links markerer artikler om pågældende provins.

Vineyard in Chianti, Tuscany, Italy, famous landscape

Mere om Italien som rejseland

Se også den største gennemgang af vindistrikter  og rejseforslag hertil på danske rejsesites her.

Er du til italiensk vin, så skal du se vor vinforretning  her på nettet med masser info om Italien set med glade vinøjne.

Rejseinspiration

1 2 3 8

TravelTalk - White suitcaseKort over Italien

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »