Istanbul Airport

Istanbul Lufthavn: Istanbul Airport og Sabiha Gökçen Airport

Der er 2 større lufthavne i  Istanbul : Sabiha Gökçen lufthavn til hovedsageligt kortere flyrejser og den nye internationale lufthavn.

Istanbul har afsluttet det enorme lufthavnsprojekt. Den nye internationale lufthavn i Istanbul var officielt i gang i 2019.

Istanbul internationale lufthavn

Istanbul internationale  lufthavn

Den første fase af Istanbul Lufthavn, som er det største infrastrukturprojekt i Den Tyrkiske Republiks historie, åbnede for service den 29. oktober 2018; siden 6. april 2019 er lufthavnen operationel med alle enheder og med fuld kapacitet. Den nye lufthavn dækker et areal på 76,5 millioner kvadratmeter og fungerer som et globalt knudepunkt mellem Asien, Afrika og Europa.

Istanbul lufthavn er blevet hædret med en af ​​Global Travellers Leisure Lifestyle -priser i kategorien ‘Enestående innovation’. Publikationen, som er blandt de mest prestigefyldte i den globale turistsektor, valgte Istanbul Lufthavn for sin ‘Special Achievement Award’. Når alle faser af lufthavnen er i drift, forventes anlægget at have en kapacitet på 200 millioner passagerer.

Hvor ligger Istanbul lufthavn?

Den nye lufthavn ligger på den europæiske side af Istanbul, ved Sortehavets bred, ved krydset mellem Çatalca- Göktürk-Arnavutköy, mellem landsbyerne Tayakadın og Akpınar. Istanbul lufthavn kan let nås med offentlig transport såsom busser og lufthavnstransport samt taxa og private køretøjer. På den europæiske side er lufthavnen 36 kilometer fra Levent og 40 kilometer fra Taksim. På den anatolske side er de samlede distancer 47 kilometer fra Üsküdar og 52 kilometer fra Kadıköy. Der er også forbindelser til lufthavnen i Istanbul fra Yavuz Sultan Selim -broen og Northern Marmara Highway.

Flyvninger til og fra lufthavnen

Med sin dedikation til upåklagelig service betjener den nye lufthavn rejsende på både indenlandske og internationale flyvninger. I øjeblikket starter flyvninger til ca. 45 byer indenlands; på internationale ruter kan rejsende nå 249 byer i 110 lande fra den internationale terminal i lufthavnen.

Luksusbutikker, toldfrie og særlige passagertjenester

Istanbul Lufthavn har et toldfrit område på 53.000 kvadratmeter med verdensberømte mærker og butikker. Takket være sin designinspiration fra Bosporus og med en blanding af fornemme mærker samt et moderne detailkoncept vil Duty-Free-området tilbyde en behagelig shoppingoplevelse for rejsende, både før og efter deres flyvninger. Den helt nye lufthavn tager rejsekomfort til det næste niveau med et varieret udvalg af tjenester, mens dens caféer og restauranter tilbyder et udvalg af smag fra tyrkisk og verdenskøkken. Ud over den uovertrufne shoppingoplevelse, der venter på rejsende, er en anden funktion i den nye lufthavn, som vil gøre ture til en uforglemmelig oplevelse, de særlige passagertjenester. İGA Pass omfatter blandt andet tilbud: checkpoints til hurtig adgang, buggies, særlige modtagelser af indkommende og afgående passagerer, loungeområder og vale services, der sikrer en behagelig forretningsrejse.

Istanbul, Tyrkiets hovedstad

Istanbul er Tyrkiets tættest befolkede og største by samt dets økonomiske og kulturelle knudepunkt.
Byen ligger på begge sider af Bosporus -strædet, som deler byen i to dele. Strædet udgør sammen med Marmarahavet og Dardanellerne vandforbindelsen mellem Middelhavet og Sortehavet. Istanbul rummer store kulturskatte samt en spændende gade med fremragende spisesteder, præget af byens centrale beliggenhed lige mellem Europa og Asien.

Istanbuls befolkning anslås at være mellem 12 og 19 millioner mennesker, hvilket gør byen til en af ​​de absolut største i Europa og i verden.

Istanbul, hovedstaden i Tyrkiet

Istanbul, hovedstaden i Tyrkiet

Læs om fantastiske Istanbul

Læs mere om Istanbul Atatürk lufthavn, den anden butiks lufthavn i Istanbul.

Læs mere om Tyrkiet, introen til masser af feriemuligheder

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Istanbul Airport

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »