Malta

Malta byder på mildt vejr året rundt

Malta er begunstiget af det mildeste vejr og er derfor også et glimrende rejsemål om vinteren, kun 3,5 timer fra Danmark med direkte fly fra flere danske lufthavne.
Det er en klippeø kun 90 m syd for Sicilien, og landet består faktisk af 3 øer, hvoraf kun Malta selv og Gozo normalt besøges af turister.

Maltas rige historie

Øernes rige historie med Malteserridderne i centrum og de smukke kirker fra århundreders kristendom er anden god grund til at tage til øerne. De arkæologisk interessede vil finde nogle af verdens ældste bygninger, da øens civilisation går tilbage til 4000 før vor tidsregning. Det er nemt at komme rundt på den lille ø (1/2 af Bornholm i størrelse) i en billig lejet bil. Se også Gozo, den lille naboø.

Værd at besøge på Malta

  • Hagar Qim and Mnajdra – To meget smukke og spændende stenalder templer
  • Mellieħa Bay– Den måske flotteste og mest centralt beliggende strand på Malta. 800 meter strand  med de bedste bademuligheder, opkaldt efter landsbyen af samme navn.
  • Golden Bay – En bugt og en strand på nordøstside, absolut en dags udflugt  værd
  • Gozo, nabo øen, hvor kampen om at have de største kirker var intens (nem at komme til) og et must at besøge.
Valletta, hovedstaden i Malta set fra havnen

Valletta, hovedstaden set fra havnen

Hvor ligger Malta?

Malta er en sydeuropæisk ø-stat i Middelhavet, godt 90 km syd for Sicilien.

Republikken fordeler sig på tre beboede øer hovedøen Malta, Gozo, Comino og de ubeboede småøer Cominotto, Filfla, St. Paul’s Islands og Fungus Rock.

Værd at vide

Hovedstad: Valletta
Areal: 316 km²
Valuta: Euro
Befolkningstal: 431.333 (2015)
Officielle sprog: Engelsk, Maltesisk

Wikipedia

Rejs til Malta med danske rejsebureauer

Albatros Rejser

“Det enestående ørige er et af Europas mest eftertragtede rejsemål. Og med god grund – både historie, kultur, skøn mad og azurblåt hav er hele tiden indenfor rækkevidde, når man er på ferie på Malta. Desuden bevirker Maltas historisk strategiske placering, at landet har været, og stadig er, et sandt sammensurium af arabiske, italienske og nordafrikanske anstrøg.”
Se intro til Albatros her

Folkeferie

Folkeferie er størst på Malta for danskerne gennem mange år og skriver bla.
“Vælg vores mest populære hotel Mellieha Holiday Centre og hold ferie på Malta i et 70 m2 feriehus med privat gårdhave og tagterrasse. Mellieha Holiday Centre er tegnet af den danske arkitekt, Hans Munk Hansen, og hotellet ligger på en af Maltas bedste placeringer, blot 300 meter fra en af øens bedste sandstrande. Feriebyen byder på et væld af lækre faciliteter: stor udendørs pool, bar, restauranter, supermarked, fitnessrum og selvfølgelig vores fastboende, danske rejseledere.”
Se intro til Folkeferie her

FDM Travel

FDM er også store på Malta. Her er et par af deres gode råd.” Malta er et skatkammer af store oplevelser – og øen er kun halvt så stor som Bornholm. En oplagt måde at nyde øens mange herligheder er ved at leje en bil og køre på eventyr. På en kør-selv-ferie på Malta bestemmer du selv ruten og tempoet. På Malta kan du fx gå på opdagelse bag murene i den autentiske middelalderby Mdina, du kan også tage en slentretur på havnepromenaden i Sliema eller sejle ud til den blå grotte, hvor koraller og sol går op i en højere enhed.”
Intro til FDM Travel

Spies

Spies har fløjet til Malta med 1000vis af gæster i mange år. Her fokuserer man bla. på de lækre strande: “Rundt omkring på øen finder du både klippe- og sandstrande, og mange steder kan du bade fra betonbroer på strandene. Vandet er rent og klart – perfekt til dig, der vil dykke eller snorkle på rejsen til Malta. Øens længste sandstrand ligger i Mellieha, og her er der masser af muligheder for at dyrke vandsportsaktiviteter.”
Intro til Spies Rejser

Læs mere her på traveltalk

Maltas mange seværdigheder og kultur 

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

TravelTalk - White suitcaseKort over Malta

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »