Tanzania

Tanzania som rejsemål

Ganske få rejsemål i Afrika kan matche Tanzania’s rigdom af vilde dyr, kulturer og storladent landskab fra savanne til kyst. Det klasssiske  safari rejsemål er Serengeti, men så meget andet kalder på vor nysgerrighed.

Tanazania, et sanse bombardement

Tanzania bombarderer dit sanseapparat med nye uforglemmelige indtryk hver dag. Et eksempel på stor oplevelse i Tanzania er at tage med på chimpanse trekking og komme tæt på de dyr, der mest ligner os mennesker, og se hvordan de lever i deres naturlige habitat. Det kan opleves i regnskovene Mahale and Gombe.

Vi er i Karen Blixens naboland (hendes farm lå i Kenya) og Kilomanjaro´s sneklædte top fuldender billedet af den perfekte savanne.  Se her hvor smukt og storladent Østafrika er.  Midt på den mest klassiske savanne Serengeti.

Zanzibars brede strande
Men også Tarangire og Ngorongoro Crater skal ses, når man er rejst så langt, og endelig er strandene og koralrevene ved Zanzibar, der er en del af Tanzania,  også af  stor skønhed. Hele den tropiske kystlinje er seværdig.

zanzibar strande

Tanzania´s nyere historie

Tanzania er en demokratisk forbundsrepublik beliggende ved Afrikas østkyst. Republikken blev etableret i 1964  da Tanganyika og Zanzibarslog sig sammen og  fik fælles forfatning. Tanzania grænser op mod Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi, Den Demokratiske Republik Congo, Zambia, Malawi og Mozambique samt til Det Indiske Ocean.

Fra tysk og engelsk besiddelse til selvstændighed

Fra 1880’erne til 1919 indgik Tanganyika (fastlandsdelen) i den tyske koloni Tysk Østafrika. Efter det tyske nederlag i 1. verdenskrig blev området overdraget til Storbritannien, hvor det forblev til uafhængigheden i 1961.Tanzanias hovedstad  er i dag Dodoma, men Dar es-Salaam er stadig landets vigtigste by.

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Tanzania

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »