Cervinia, højeste skiferie i Italien. Kender du dette familievenlige skisted ?

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Cervinia i Italien, meget bedre bliver skiløb ikke

Uden tvivl Italiens mest snesikre skiområde skarpt forfulgt af Livigno, men her er vi på de smukke pister ved Matterhorn med de skarpt skårne og dramatisk flotte bjerge, signaturen for Monte Cervino, som Matterhorn hedder på den italienske side. Bjerget, der rummer de mange pister, er nemlig Monte Cervino. For de fleste kendt som Matterhorn. Cervinia ligger højt nemligt i 2.050 meter i dalen og 3.480 meter til toppen af liftsystemet. Det betyder høj sikkerhed for sne fra november til maj. Du kan også prøve gletcher skiløb og snowboarding allerede fra oktober.

Cervinia Italy. Alpine, matterhorn

Cervinia Italien. Matterhorn

Cervinia’ s historie

Stedet blev åbnet allerede i 1936 og var da kaldt Breuil, men Mussolini, som bekendt var lidt over hele landskabet, ændrede navnet til Cervinia som  mere korrekt italiensk. Det er med den alder et af de ældste skiområder i Alperne, og det sætter sit præg med klassiske cafeer og den udefinerbare atmosfære af historie og “liv levet”, som et klassisk skisportsted har.

Cervinia, Bollettino- og rigeligt med sne

Cervinia, Bollettino- og rigeligt med sne

Skiløbet, tæt på endeløst

Vi starter i byen, hvor ikke mere end 2 skiskoler for børn og voksne holder til. Så er den del på plads.
Med lette fald og stigninger i et kæmpe område, er det også et fremragende område for begyndere på ski. Cervinia rummer en berømt pist Ventina, flere gange på top 10 over verdens bedste skipister. Det er lidt en præstation.
Det er et familievenligt skiområde, og selv om Ventina-pisten her er kategoriseret som svær, ville den nok andre steder betegnes som middel. Pistens styrke ligger i dens længde, 1.430 meter, og den er egnet både for begyndere og hurtigløbere.

Cervinia skivideo

 

 

For de fleste er stedet generelt et perfekt sted at cruise ned af bakkerne “Italian style”, læs style before speed, eller løbe virkeligt stærkt for sværhedsgraden er overkommelig, og pistepræpareringen er i absolut top.

Cervinia lifte i dramatisk smukt område

Cervinia lifte i dramatisk smukt område

Lyst til flere skiudfordringer?

Så er det heldigt, at skisystemet kan tage dig til Zermatt på det store liftkort, hvor man med schweizisk sans for selvudfordringer mere end style på ski giver den fuld gas på sværere pister, men ikke håbløst svære. Dem kender vi også allesammen, men bare for den lidt mere erfarne skiløber, der har løbe tpå ski  i 3 år plus sikkert.
Du kan nå den fra Cervinia fjerne side af Klein Matterhorn og også løbe på ski op til toppen af gletcheren samme sted allerede fra oktober. På den måde byder Cervinia på det bedste af to skifilosofier.

Cervinia-piste-kort-skiferie

Cervinia-piste-kort-skiferie

Pistekortet og  liftkortene i Cervinia

Skiområdet i Cervinia er kraftigt moderniserede. Man vil opleve, at der er kommet mange moderne stolelifter til, og der er er fin forbindelse til nabobyen Valtournence. Har du det købt det store liftkort venter frokosten måske  i Schweiz, nede mod Zermat, hvor der er hyggeligt skiløb blandt smukke træer, og et storslået udbud af charmerende solterrasser.

Vær opmærksom på, at i det inkluderede liftkort er der 126 pistekilometer. Hvis du vil have adgang til alle 359 pistekilometer, skal du udvide dit liftkort, så får du Zermat med på kortet.

Hvor skal jeg bo i Cervinia?

Her er noget for enhver smag. Enkle lejligheder, små morgenmadspensioner samt 3 og 4 stjernede hoteller med samme antal retter i halvpensionsmenuen. Her finder du både mange lækre lejligheder og hoteller, se et stort udvalg her på vor side Rejsetilbud.

Ferie i Cervinia:

Se det officielle site for Cervinia website.

Rejs til Cervinia med Nortlander 

Nortlander

Zermatt og Cervinia på samme liftkort

Zermatt og Cervinia deler Matterhorn

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler