Holland

Holland er meget mere end dejlige Amsterdam

Holland er faktisk lidt mindre end Danmark, men langt tættere befolket. Med 17 millioner mennesker og 488 mennesker per km2 er Holland det tættest befolkede land i Europa og et af de tættest befolkede i hele verden. Landet ligger højt på listen over rejsemål for danskerne. Naturligvis med Amsterdam i top med enestående seværdigheder fra de hollandske klassiske malere som Rembrandt i absolut kunst superliga og fodbold i samme verdensklasse fra Ajax til landsholdet. Og en lille diamant til lillemor kan sagtens klares i et ømt øjeblik, da Holland her har en lang historie for diamanthandel.

Holland viser også vejen i forhold til et liberalt syn på lettere euforisende stoffer som hash og i samme sætning betalt sex, dog under opstramning. Men en option, du ikke se andre steder i Europa. Så fik vi det med. Oftest er det de to forhold, der bringes i tale i en snak om Holland, men det er en meget lille del af landets DNA og for indbyggerne et udtryk for tolerance og afkriminalisering. Tolerance har i århundrede og indbefattet religion og anden hudfarve.

Tulipanerne og blomstereksport  generelt fylder meget mere i nationalproduktet. Holland er en af verdens top 5 eksportører og dermed langt foran Danmark på det felt.

Sproget som folk tror er dansk og omvendt

Ja det er rigtigt: hollandsk, dog har befolkningen i det frisiske område valget mellem hollandsk og frisisk. Der er et par andre dialekter af tysk baggrund især. Du kan sikker forstå en del ord. En varmepumpe hedder en warmtepomp. Så nemt er det :)

Vandet som kulturbærer i Holland

Vand er kodeordet for forståelsen af Holland på godt og ondt, især i nutidens bekymring for “Climate Change”, som bekendt er godt igang med at redefinere vort verdenskort.  Som beskrevet ovenfor er det centralt placerede land også yderst  lavt beliggende, ja lavere end Danmark. 3 af de store europæiske floder, Rhin floden, Meuse og Scheldt løber ud i havet via Holland. Faktisk er 26 % af landet under havoverfladen. Det har ført til at landet er førende i ingeniørløsninger og arkitektoniske løsninger i forhold til at bo så lavt og underkastet havets og vandets lune. Det er også en højværdi eksportvare, nærmest survival relevant Innovative know-how og faktiske løsninger florerer.

Kort og godt

Indbyggertal: 17 million
Hovedstad: Amsterdam små 900.000 indbyggere
Regeringsby: Hague
Sprog: Dutch, Frisisk
Demokrati, parlamentatisk
Religion: 44% No religion, 29% Roman Catholic, 19% Protestant, 6% Muslim, 1% Hindu, 1% Buddhist
Møntfod: Euro
Højeste sted: 323 m (Vaalserberg, Limburg)
Laveste sted : 6.7 m (Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid)
Gennemsnitstemperatur i Juli  17.4 °C
Gennemsnitstemperatur i Januar: 2.8 °C

Vil du læse mere om Holland?

Læs bla. om en fantastisk weekend i Amsterdam

Mere viden om Holland

Klar til en storbyrejse mere ?

Bruxelles er så en klar kandidat, måske endda på samme tur ?

http://traveltalk.dk/bruxelles/

Eller hippe Berlin? Læs om urban kreativitet og mad på taget af et parkeringshus i Michelin kvalitet.

http://traveltalk.dk/holzmarkt-i-berlin/

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Holland

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »