Australien

Australien er verdens største ø og et kontinent i sig selv.

Australien består af mainland Australia, øen Tasmanien og et større antal mindre øer. Det er også verdens største ø, så stor, at den er et kontinent i sig selv. Nabolandene er Papua New Guinea, Indonesien og Øst Timor mod nord. En række stillehavsøer ligger mod nord øst og New Zealand er lillebror mod syd øst. Største by er Sydney og hovedstaden er Canberra.

Australien flytter dine grænser på så mange måder

Man kan ikke se et helt kontinent på 14 dage. Australien kræver fordybelse og udvælgelse. Det er en rejse, som sidder på nethinden længe efter du er kommet hjem. Blandt de ting, som man bør se i Australien er det berømte Operahus i Sydney, tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon efter ufattelig mange problemer med bygherrerne. Men også det enorme koralrev Great Barrier reef er et must.

Natur og vin i Australien

Great Barrier Reef med alle dets utrolige koralrev og marineliv bør også opleves en gang i livet. Er du dykker, så er dette område et absolut must. Australsk vin er alt fra ordinær bulk vin leveret i kartoner til sublim vin f.eks fra vingårdene fra områderne Barossa, Clare eller Coonawarra. Der er mere end 65 distrikter i 5 provinser.

Beautiful green forest in the Grampians mountains in Australia.

Beautiful green forest in the Grampians mountains in Australia.

Mere end 3 klimazoner i Australien

Den australske natur består af næsten alle variationer: regnskov, ørken, bjerge, frodige marker og blide græsbakker med græssende køer. Og dyrelivet er helt unikt med kænguruer, koalaer og det 30 kilo store pungdyr: vombatten med status som et slags lokalt panda ikon. Det store land strækker sig over tre klimazoner fra tropisk i nord til tempereret på Tasmanien i syd med det flade støvede, røde ingenmandsland i midten. Outback’en som er urgammel havbund, hvor man kan finde muslingeskaller, der er millioner af år gamle, hvor der er sand og røde vandreklitter og andre steder hårdføre træer og strid pindsvinegræs.

Panorama of Sydney Cove and the Harbour of Sydney, Australien, view on the Skyline of Sydney and the Sydney Opera House. Seen from the Sydney Harbour Bridge.

Panorama of Sydney Cove and the Harbour of Sydney, Australien, view on the Skyline of Sydney and the Sydney Opera House. Seen from the Sydney Harbour Bridge.

Læs mere om Australien.

Her har du et par nemme links til fantastiske Australien her på traveltalk.

Great Barrier Reef
Queensland

Er Australien et land i Oceanien?

Australien er en forbundsstat i Oceanien; landet består af det australske kontinent med Tasmanien og andre omliggende øer. De såkaldte eksterne territorier omfatter Cocosøerne, Christmas Island og det ubeboede naturreservat Ashmore and Cartier Islands, alle beliggende i Det Indiske Ocean; endvidere Norfolk og Lord Howe øst for fastlandet og de isoleret beliggende Heard og McDonald. Coral Sea Islands Territory omfatter et stort havområde med spredte koraløer og -rev ud for den nordøstlige kyst; området er ikke bebeboet.

Queensland Australia - here we come

Sammen med New Zealand, Papua Ny Guinea og en lang række øer i Stillehavet udgør Australien verdensdelen Oceanien.

Læs mere om den gigantiske den af Stillehavet,  Oceanien, som Australien ligger i sammen med f.eks. New Zealand og Fiji øerne eller New Guinea.

Flyv med Singapore Airlines.

Book din rejse her

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Australien

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »