Østtimor

Østtimor mellen Asien og Oceanien

Østtimor var plaget af borgerkrig og urolighed op til begyndelsen af 00´erne, men er idag og gennem over 20 år et af de lettere oversete paradisiske trope destinationer for rejsende, der gerne vil være helt dem selv og dog have et rimeligt mål af comfort. Men der er langt derover. Det er næsten som at tage til Australien, men så har du også en rejse med hjem på nethinden og på mobilen, de færreste har prøvet.Beliggenhed: Mellem Australien og Indonesien. Vesttimor tilhører i øvrigt Indonesien.

Dili in the south of East Timor in south east asia.

Dili in the south of East Timor in south east asia.

Befolkning: 1.8 mill.
Hovedstad: Dili
Sprog: Portugisisk
Valuta: USD
Klima: Tropisk med en del monsuner

Østtimor lidt baggrund

Østtimor har været beboet i 40.000 år. Omkring år 1000 var det især kinesere og melanesere der beboede landet. Men blev “opdaget” af Portugiserne i 1500 tallet, efter Magellan var død i Filippinerne, og man manglede råvarer på vej hjem på den store rejse. Fast forward: Efter en hård frihedskamp med over 100.000 døde ud af en lille befolkning fik Østtimor tilkæmpet sig sin frihed i 2002. Befolkningen taler et væld af lokale sprog, men portugisk er hovedsproget.Seværdigheder: De fantastiske strande med det klareste vand. både på hovedøen og f.eks. her på Atauro Island. Atauro Island ligger 30 km med båd direkte nord for Dili, hvor man lander (eneste internationale lufthavn).
Øen er kun 140 km2, og det er her 25 km fra nord til syd. Indbyggerantallet er overskuelige 8000, som hovedsagelig lever i 2 landsbyer på øens østside. Der er glimrende men lettere primitive overnatningsmuligheder, og det er et af verdens mest stilfærdige, rene og afslappende steder at opholde sig. Sigtbarheden i vandet er utrolig. Snorkeldykning er oplagt. Tag en sød kæreste med og/eller en god bog.

Rejsearrangører: Svært at finde et dansk rejsebureau med pakkede rejser (ellers lad os det vide), men ret nemt at sammensætte en rejse selv.

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters