Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Nord Danmarks direkte forbindelse til verden.

Aalborg Lufthavn de seneste år

2018: Udenrigstrafikken er i en fortsat stor udvikling, hvor kapaciteten øges på de spanske ruter som Malaga, Mallorca og Vuelings Barcelona-rute, der bliver til en helårsrute. Primera Air åbner en rute direkte til Athen og chartertrafikken får et løft – med rejser til Tyrkiet, Egypten og Grækenland. I oktober 2018 går Primera Air konkurs, hvor flere ruter fra Aalborg Lufthavn bliver lukket og charterselskaberne bliver udfordret. Det giver en tilbagegang i årets sidste måneder, men årsresultatet ender med en historisk rekord på 1.609.965 passagerer.

2019: Efter Primera Airs konkurs er vinterprogrammet udfordret med tilbagegang i udenrigstrafikken. Det nye danske flyselskab Great Dane Airlines bliver etableret og lancerer tre direkte ruter til Edinburgh, Dublin og Nice fra juni 2019. Samtidig sætter de sig i chartermarkedet og flyver for blandt andet Bravo Tours til Rhodos, Mallorca, Varna og Kreta.

2020: Dette år vil for altid blive husket som coronaens år, som havde en katastrofal betydning for luftfartsbranchen, inklusiv Aalborg Lufthavn, der kunne registrere en passagernedgang på hele 65 procent i forhold til 2019. Årets første to måneder startede ellers lovende med nyheder til sommerprogrammer, som fx Gazipasa og Zakynthos og mere sommertrafik til udlandet. I marts lukkede Danmark så ned og lufthavnen måtte fra slut marts sende 85 procent af medarbejderne hjem på lønkompensation. Efterfølgende måtte lufthavnen sige farvel til 92 dygtige medarbejdere.
Ét stort lyspunkt i 2020 var åbningen af den nye direkte togforbindelse til Aalborg Lufthavn, som i fremtiden vil løfte lufthaven til nye højder. Der er dog ingen tvivl om, at 2020 og COVID-19 pandemien påvirker branchen mange år frem.

Aalborg lufthavn, starten

Lufthavnen tiltrækker passagerer fra hele Jylland på grund af spændende rejsemål, 6.000 gratis p-pladser og direkte tog til lufthavnen. Fra 2008 til 2019 er passagertallet fordoblet, hvor der i dag på et normalt år er omkring 1,5 mio. passagerer. Hovedruten Aalborg-København er i 2021 fortsat Danmarks største indenrigsrute, der tegner sig for over halvdelen af alle passagerer på de danske indenrigsruter.
https://youtu.be/tWdAtFxV_NI

Aalborg Lufthavns historie

Aalborg Lufthavn kunne fejre 82 års fødselsdag den 29. maj 2020. Men lufthavnens hovedrute, Aalborg-København, er endnu ældre. Det er Danmarks første indenrigsflyrute, der startede 4. september 1936 fra Københavns Lufthavn til cementfabrikkens lille flyveplads i Rørdal i udkanten af Aalborg.

Flyvetiden er en time og 40 minutter, eller 100 minutter, som der dengang stod på Provins Luftfartsselskabets flotte plakat. Der er plads til otte passagerer, pilot og radiotelegrafist og én motor i Fokker F VII-flyet. Pris 25 kr. for en enkeltbillet, svarende til ca. 907 kr. 2021-priser. Det kan både SAS, DAT og Norwegian gøre billigere i dag.

I 1936 er flyet lidt dyrere end lyntoget, men fem timer hurtigere. En beskeden start på Aalborg-København-ruten, som skal blive Danmarks suverænt største indenrigsflyrute med skønsmæssigt knap 30 mio. passagerer til nu.

Med normalt omkring 800.000 indenrigspassagerer årligt (før COVID-19), er indenrigstrafikken i dag fortsat en meget stor del af Aalborg Lufthavn, men lufthavnen har udviklet sig i en international retning, hvor over 40% af alle rejsende sætter kursen mod udlandet – en betydningsfuld udvikling igennem over 80 år.

Aalborg er også mange direkte ruter til Sydeuropa sommer og ski.

Nordjylland. Gammel Skagen

Nordjylland. Gammel Skagen, Tag direkte til Ålborg med fly på under en time

Aalborg med Spies

Tag til Nordjylland for en fantastisk ferie I Ålborg, Skagen Læsø mv

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »