Temarejser

 - Kunst og Kultur

Kunst og Kultur som rejsemål

Kunstmuseer, udstillinger, koncerter er yndede rejse formål eller indslag på en ferie. Man bliver klogere på et lands kultur eller en kunstners produktion og betydning. Rejsen bliver rigere på oplevelser, og vi som mennesker vokser forhåbentligt også lidt på en dejlig ubesværet måde. Vi er jo på ferie.
Nogle rejsemål er mere oplagte end andre til at dyrke den indre kunst muse, så storbyer i det klassiske Europa, New York, og andre metropolis byer som Tokyo, Brazil osv. er nok vore fokuspunkter, men traveltalk.dk guider også til kunst og kultur, der er lidt sværere og sjovere at finde for vore brugere!

Forvent posts om
London
Paris
Rom
Wien
Berlin
Madrid
New York
Oslo
Singapore
Tokyo
m.fl.

Der er take-off på kulturen i 1. del af 2018. Første tip til temate kunst og kultur kommer her Dijon i Frankrig. Et helt anderledes museum med moderne kunst, der har den udefinerlige evne til at spotte de nye kunststrømninger før så mange andre.

Le Consortium, maxresdefault, i Dijon

Le Consortium, maxresdefault, i Dijon, Frankrig

Og her en anden historie om kunst og kultur, nemlig det næsten nye  (2015) museum i Singapore, der rummer den største samling af moderne asiatisk kunst udover at være relevant, moderne og en oplevelse i sig selv. Singapore never seizes to amaze.

Singapore National Gallery åbnede i 2015 som et moderne museum

Singapore National Gallery åbnede i 2015 som et moderne museum

Find drømmerejsen her

I afsnittet Drømmerejsen kan du “lege med” supernemt at kombinere rejsetemaer og rejseinteresser med konkrete rejselande og rejsemål og se, om ikke din drømmerejse dukker op.

Rejseinspiration fra Kunst og Kultur

Matera i Syditalien, europæisk kulturby 2019

Matera i Syditalien – huleboere i tusinde år
I 2019 er Matera, sammen med Plovdiv i Bulgarien, europæisk kulturhovedstad ligesom Århus var det i 2017. Men hvad er det Matera kan, som gør, at det fortjener at modtage den store hyldest, det er at være et af to forenende midtpunkter for det europæiske kontinent?

Med en kølig drink i hånden åbner byen sig bedst, når man henfalder til det bevidst tilbagelænede tempo, der kendetegner den italienske livsstil. Også udtrykt i det italienske begreb Slow Food. For som enhver anden italiensk by er det ikke med stress, jag og turistbusser i pendulfart,…

Luxor har sadlet en kamel til din indre eventyrer

Luxor, et utroligt blik ind i Egyptens fortid, i sol og varme
Luxor er vel det sted i Egypten, hvor du på kortest tid og på overskuelig plads får den største oplevelse af det klassiske Egypten, den store fortid og kultur vist for dig i al sin overvældende skønhed og den kulturelle betydning står mejslet i sten.
Thepause i Luxor? Egypten stemningsfoto
Her kan du få et indtryk af det gamle Egypten. Her finder du Kongernes Dal, Tutankhamons grav, Karnak-templet, Luxor-templet og Dronning Hatshepsuts smukke terrassetempel, fantastiske museer og meget mere.
Tutankhamon var en egyptisk konge fra 1333 f.Kr. Tutankhamons berømmelse i…

Ekebergparken i Oslo: Hvor skulpturerne har forladt museet

Kunstoplevelser i Oslo: Hvor Skulpturene er sluppet fri.
Kunstoplevelser i Oslo i Ekebergparken og Frognerparken er to ekletante eksempler på, at Oslo evner de store kunstprojekter og i det hele taget formår at levere andre og væsentlige oplevelser i det fri, og dermed er det meget norsk. Naturen er fuldt forståelig alt for nordmændene. Det er ikke forsigtig og dekorativ kunst. Det er kunst, der rykker og trækker i dig og mig.
Oslo har nemlig  taget et ihærdigt opgør med idéen om, at kunst har det bedst på de arktitekttegnede og velbelyste museumsgange. I stedet for at tvinge famileudflugten indendørs for…

National Singapore Gallery

National Singapore Gallery, et betydeligt kunstmuseum i Singapore
The Singapore National Gallery åbnede i 2015 fra dag 1 som et moderne, vedkommende og betydeligt museum, der såvel dækker sydøstasiatisk kunst, som tager imod gæsteudstillinger som i november 2017 og ca. 1/2 år frem med bla. et udsøgt udvalg af de bedste impressionisters arbejde som Claude Monet  (1840 -1926) og deres efterfølgere.

Singapore National Gallery
Primært har museet den største samling af samtidskunst fra Singapore og  Sydøstasien. Singapore National Gallery ligger i hjertet af Civic District i to ikoniske bygninger City Hall (Det gamle rådhus) and former Supreme Court (Højesteret), der er perfekt…

Fransk, toneangivende kunstmuseum, Le Consortium

Her er historien om Le Consortium i Frankrig. Kunst er på sin vis som champignon, man ved aldrig helt hvor eller hvornår den popper op af jorden. Nogle er bedre til at forudse, hvem der er det næste hotte navn i kunstverdenen og hvilken tendenser i øvrigt, der bevæger sig i kunstverdenen. Men her er er et museum med næsten uhyggelige evner til at spå om fremtiden.
Le Consortium i Dijon et lille kunstverdenens mirakel
Le Consortium i Dijon, Frankrig er lidt med fare for at strø om sig med superlativer et lille mirakel inden for kunstverdenen. Dijon er i forvejen…

Oplev Provence og det charmerende bagland: Markedsdag i Forcalquier

Mandagsmarkedet i Provence bagland, Forcalquier er tres charmante.
Bjergbyen Forcalquier, der er særligt kendt for skønne ugentlige markeder, er et oplagt sted at besøge på en ferie i Provence. Hver mandag samles handelsmænd på Place Du Bourguet, hvor der kan købes alle mulige former for lokale delikatesser og varer. Fra bunden af den provensianske handelsby transporterer en hestevogn de mest udmattede rejsende ad små veje op til byen centrum, der ligger omtrent femhundrede højdemeter over jorden. På vejen passeres de første boder, hvor handlende føler på og dufter til vin og specielle sæber, inden den rette pris findes mellem køber og sælger.
Mane, Forcalquier, Provence,…

Provence overlever alt

Provence har altid været et drømmested, som beskrevet i romaner, film, kunst og journalistisk. Men så skete der der ikke måtte ske, men på forunderlig vis faldt alt på plads på kort tid: Her er historien.
”This is not only a nice place… it’s safe”. Det var en af de første sætninger, jeg hørte, da jeg ankom til det sted, hvor jeg skulle tilbringe min ferie denne sommer i 2016.
Frankrig tager på ferie
Hvert år går de fleste franskmænd på sommerferie i weekenden i årets 30. uge, hvor de herefter drager enten nord- eller sydpå. På dette tidspunkt var under en måned siden,…

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK