Moldova

Moldova

Moldova er et smukt land, og det er måske Østeuropas fattigste land, men forbavsende velbevaret efter en ubehagelig placering i krydsild under 2. verdenskrig som strategisk krigszone. Der tales overvejende rumænsk og russisk. Det er sikkert at rejse i Moldova, men almindelig forsigtighed tilrådes.

A perspective view on beautiful stairs of a city park in Chisinau, Moldova

Smuk trappe i hovedstaden Chisinau’s bypark

Chișinău er Moldovas hovedstad

Se den charmerende hovedstad Chisinau med flere seværdigheder. Chișinău er Moldovas hovedstad og har et indbyggertal på 920.000. Byen blev grundlagt i 1436. Den blev erobret af Tyrkiet i det 16. århundrede.
I byen finder du bla.  Alexander Pushkin museet. Han er normalt anerkendt som Ruslands største forfatter og skaber af det moderne roman format. Her i museet kan du lære om hans kærligheds affære med en sigøjner pige, forbidden love er altid interessant,  og meget mere. Der er også et imponerende krigsmuseum med gamle russiske krigsfly og tanks. Masser at se for drengene på turen, men også for pigerne. Mad og drikke er rørende billigt. Regn med ca. 100 kr alt inklusive  for en middag i 2019.
Moldova har nok Europas mest ukendte vinproduktion, men vinene er på højt niveau. Taler vi best buy her ? Rimeligvis.

Vinrejse til Moldova til vinens bedst bevarede hemmelighed Cricova-vinmuseum-i-Moldava

Vinrejse til  vinens bedst bevarede og beskyttede hemmelighed: Cricova-vinmuseum-i-Moldava, en utrolig oplevelse

Vinrejse til Moldova?

Vinrejser til Moldova er et hit. Vinene er forbavsende gode. Og man har et vinmuseum,  som er ret så usædvanligt. Så det har vi skrevet en hel historie om. Læs mere her om det utrolige underjordiske vinmuseum i Moldova (sikkerhed er vigtigt, så det er under jorden), hvor Putin holdt sin 50 års fødselsdag og sikkert også andre gode fester. Kan sagtens besøges.

Orheiul Vechi in Moldova

Orheiul Vechi

Dnestr er en 1.352 km lang flod, der udspringer i Karpaterne og løber igennem Ukraine og Moldova og udmunder i Sortehavet.

Chisinau i Moldova, ved solnedgang.

Fakta om Moldova

Landet er beliggende mellem Rumænien og Ukraine. Landet har ikke adgang til Sortehavet og udgjorde fra 1945 til 1991 en delrepublik i Sovjetunionen.

Hovedstad: Chișinău
Areal: 33.846 km²
Valuta: Moldoviske leu
Befolkningstal: 3,554 millioner (2015) Verdensbanken
Præsident: Igor Dodon
Officielt sprog: Rumænsk
Kilde: Wikipedia

Rejser til Moldova

World Cup 2018, football fans on the streets of Moscow

World Cup 2018, danske fans i Moscow´s gader

Moldova og dansk fodbold

Moldova har et udmærket fodbold landhold, der desværre for dem mødte et yderst veloplagt dansk landshold er par gange senest den 29. marts i Herning.

Det var rekordernes dag efter den danske opvisning i MCH Arena, FC Midtlyllands imponerende, ret nybyggede stadion hvor VM-udklasseringen med 8-0 af Moldova satte rekorder på stribe – i både Herning og Moldova:

  • Sejren er Danmarks største i en VM- eller EM-kamp, hvor rekorden hidtil var 7-1 over Grækenland (i 1989) samt 6-0 i fem kampe: Gibraltar to gange i 2019, Malta i 2013, Island i 2001 samt Luxembourg i 1983.
  • Fem gange før har Danmark vundet 8-0, men sejrens størrelse overgås af seks andre sejre fra en periode mellem 1908 og 1974.

Vi håber at at de hold mødes igen til en seværdig fodboldkamp.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

TravelTalk - White suitcaseKort over Moldova

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »