Ungarn

Ungarn er for danskerne lig med Budapest

Ungarn er på danskernes top 20 over mest besøgte lande, og det er naturligvis Budapest, der trækker mest, men det er et stort og smukt land.
Det er et central-europæisk EU land med masser af naboer (6)  og ingen kystlinje.

Ungarn, det smukke landskab

Ungarn, det smukke landskab

Vi har Slovakiet mod nord, Østrig mod Vest (med lang fælles historie). Slovenien og Kroatien mod syd vest. Og  de to sidste naboer er Rumænien mod øst og Ukraine mod nord øst.  “Vi” har kolde vintre og meget varme somre. Typisk fastlandsklima.  Så fik vi det på plads.

Vi tænker nok på Ungarn som et stolt land med et temmelig svært sprog og en historie,  der et sted starter med heste og krigere, (ikke mindst under de lange krige mod det Osmanniske rige i 16 tallet), der kæmpede for deres territorium på hesteryg. Det er sådan set rigtigt nok, ungarnske heste er stadig i høj kurs.

Balaton lake, sunset, pier

Balaton søen ved solnedgang, sikke en svømmetur den aften

Se smukke Ungarn

Landet har en meget smuk natur. Udover udstrakte sletter (bla.Hortobágy)  så er der lave bjerge, floder og store søer (en af dem er er Belaton, den største sø i Europa!), stor frodighed, der muliggør vinavl og masser af honningproduktion.  Som rejsende kan man besøge de mange virkelig charmerende landsbyer og tage på opdagelse i en lejet eller egen bil. Landets økonomi er i god  form, og det er et sikkert land at rejse.
15. største rejseland i verden

Der er flere overbevisende årsager til, at  Ungarn er det 15. største rejseland i verden. Nogle er nævnt ovenfor, men lad os tilføje, at landet regnes for et af de smukkeste i verden. Det kan bevises af, at Ungarn har adskillige UNESCO World Heritage kulturelle bevaringsværdige steder og også har UNESCO biosfærer på listen/bevaringsværdige naturomåder. Bla. den næststørste Lake Hévíz med naturlige varmekilder og mudderbade.

Seværdigheder i verdensklasse i Ungarn

Der er masser af seværdigheder i verdensklasse: Den største synagoge i Europa og den tredie største kirke i Europa (Esztergom Basilica).Værd at vide:

Værd at rejse med til Ungarn

Vindrose Rejser, har lavet rejser til Budapest siden slut 70 erne.

Book din rejse til Ungarn

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters