Bhutan

Bhutan, det lille fremsynede land i Asien

Landet  har historisk set været et meget isoleret, og dog fremsynet med hensyn til at passe på landet. Ingen plastik eller rygning og få turister. Ja først i 1974 fik de første 287 turister adgang til landet. Siden har der været strenge regler for turismen, og det kræver fortsat planlægning at rejse til landet. Som turist skal du rejse på en forudbetalt tur arrangeret af et af landets ca. 75 rejseagenter, og det er således ikke muligt at rejse helt spontant til landet.

Bhutan travelsite

Bhutan bjerg kloster

Bjerg kloster

Et nærmest uspoleret land

Til gengæld får du et unikt indblik i et næsten uspoleret land, når du besøger det utrolige og næsten ukendte bjergland. I Sydasien tager Bhutan førstepladsen inden for økonomisk frihed, antal af mindre forretningsdrivende, og ikke mindst fred og er det mindst korrupte land i regionen fra 2016. Det er fortsat et “mindst udviklet land”, men forventer at slippe af med den status inden 2023. Vandkraft tegner sig for det meste af landets eksport. Regeringen er et parlamentarisk demokrati. Statsoverhovedet er kongen af Bhutan, kendt som “Dragon King.” Bhutan opretholder diplomatiske forbindelser med 52 lande og Den Europæiske Union, men har ikke formelle bånd til de fem permanente medlemmer af De Forenede Nationers Sikkerhedsråd.

Det er medlem af de forenede nationer, SAARC, BIMSTEC og den ikke-justerede bevægelse. Den kongelige Bhutan-hær opretholder et tæt forhold til de indiske væbnede styrker.
Keep calm like Yak in Bhutan, Himalaya Mountains.

At rejse i Bhutan

Travel requirements

Du kan bla. forventelig rejse til Bhutan i 2021 med Stjernegaard.
Stjernegaard er lidt pionerer og eksperter i Bhutan rejser.

Stjernegaard skriver bla. (forkortet)

“What you see is what you get. I Bhutan møder du en fuldstændig ufortyndet kultur, der giver dig en helt igennem autentisk oplevelse af landet.

Det kan være udfordrende og til tider fysisk hårdt at rejse i Bhutan, men landets præmisser og muligheder gør også, at du får en meget klar fornemmelse af, hvor du befinder dig. Det er både befriende, inspirerende og ganske eventyrligt, og det er måske det nærmeste du kommer på at være opdagelsesrejsende.

– Når du rejser her, befinder du dig i de højere luftlag i 1.200-7.000 meters højde, og du er derfor i en konstant tilstand af let udmattethed. Her er ingen motorveje, turen over et bjergpas kan tage otte timer ad grusvej, og rejsen gennem vild natur og landsbyer kan være både forunderlig og hård. Bhutan er ikke altid et nemt land at rejse i, men gevinsten er stor.”

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Bhutan

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters