Græske øer, dit rejsemål for sol og romantik

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Græske øer fra Kreta til Santorini.

Græske øer er højt elskede rejsemål. Vi giver dig over 20 rejseforslag til Grækenland i hver sin veldefinerede artikel, for du kan foretage det bedste rejsevalg til Grækenland. Læs om hvert af de skønne rejsemål under de mange links:

Rejser til de græske øer fra Kreta til Santorini og de mange 100 indimellem, handler om det varme og venlige lland, vi danskere elsker. Det handler om rejsen til et land, der byder på en perlerække af øer, som få andre lande kan matche i varm, enkel skønhed og en befriende afslappet livsstil, tilmed med en af de sundeste madfilosofier i verden. Vi tager dig med på rejsen. Det er svært at vælge rejsemål i GRrækenland. Med denne artikel række på over 20 artikler, er det lidt nemmere at finde sin rejse til de græske øer.

Europa” er et særdeles græsk ord

De græske øer byder som meget få lande i verden på et så varieret landskab, og en befolkning som er så veluddannede og en fornem, stadig blomstrende kultur. Det er med en næsten floskel også en del af vor europæiske  kulturs vugge. “Europa” er et græsk ord og rummer en smuk græsk myte med betydning for os alle.

Gudinden Europa, et græsk navn og en del af vor fælles mytologi, forstå Grækenland bedre her i Rejser til de græske øer

Gudinden Europa, et græsk navn og en del af vor fælles mytologi, forstå Grækenland bedre her i Rejser til de græske øer

I den græske mytologi var moderen til Kong Minos af Kreta nemlig Europa og faderen Zeus, Europa var en smuk adelig kvinde af fønesisk afstamning. Efter den smukke græske kvinde blev vort kontinent navngivet. Europa optræder som navn første gang i det græske episke digt Illiaden tilskrevet den store forfatter Homer.

Rejser til de græske øer handler om solens land, Hellas*

Grækenland er kærligt kendt som øernes land og også som et land med smuk natur og ranke mennesker. Det er sandt, at øerne i Grækenland sammen med deres befolkning er smukke, levende, elegante, ofte med en sund levestil og også moderne. I det væsentlige kombinerer Grækenland masser af andre attraktioner. Hvert år oplever de græske øer mange besøg, og folk vender normalt tilbage med en posefuld af minder, der er fanget på deres kameraer eller mobiltelefoner. Og så kommer vi igen!

Grækenland er et land, hvor mange af de mest berømte mennesker i historien boede og skrev om fysik og matematik, skabte mytologi som Odysseen. Kulturen, der findes i dag i Grækenland, blev formet af en kombination af romantik, intriger, krige, mytologi og videnskab. De græske øer især er utroligt fascinerende.

*Hellas er grækernes og nordmændenes betegnelse for landet. På andre sprog bruges navnet Hellas kun om oldtidens Grækenland, og ordet hellenerne kun om grækerne i den klassiske oldtid.

Ifølge myten er Hellas opkaldt efter HellenDeukalions søn. Hans familie var den eneste, der overlevede den syndflod, som Zeus sendte i sin vrede over menneskenes utaknemlighed.

Kort over de græske øer inkl. hovedlandet, Peloponnes.

De mange hundrede græske øer, også ret beset Peloponnes får en kort intro med her: Peloponnes er en græsk halvø og udgør i realiteten den sydlige del af hovedlandet. Halvøen er på 21.549 km², og huser i dag ca. 1.000.000 mennesker. Peloponnes er forbundet med fastlandet via en ca. 6,3 km bred landtange

grækenland og de græske øer -regioner-kort

Rejser til Grækenland, kort over Grækenland

Hvor mange af de græske øer kan du besøge?

I princippet de fleste, hvis du råder over en båd, men under 100 af disse græske øer er interessante for de fleste turister.

De græske øer består af mere end 6.000 meget små øer og større øer, hvoraf kun 227 er beboet. Turister nyder solbadning og behageligt vejr. Fugtigheden mærkes i luften, og tilstedeværelsen af ​​saltvand giver følelsen af ​​en kystregion.
Turister tager til de græske øerfra hele verden, fordi det er vanskeligt at finde denne unikke form for skønhed og afslappet livsførelse noget andet sted i verden. Rig på traditioner har øerne  en naturlig skønhed og en historie som europas vugge, og du kan let se, hvorfor indbyggerne i den tidlige græske historie kunne forestille sig, at de vidunderlige landskaber var formet af guderne. Og så har øerne i Grækenland rekord i sundhed og et langt liv. Trækker vel heller ikke fra? Livsstilen er på engang sund, afslappende og attraktiv. Der er gået lidt geografilærer i det, her I know. Men det giver altså god mening at få lidt styr på hvor vil og og hvorfor for der så mange dejlige øer. Det er rejseverdenens iskiosk: Hvilken smag, hvor mange kugler? Decisions, decisions.

De græske øer fra Mykonos til Rhodos. Vi trawler lige de bedste græske øer igennem

Græske øer er overvældende populære hos danskerne. Varmen og charmen kender vi, men Grækenland var også dygtige til at komme hurtigt tilbage efter Corona, og det har unden tvivl givet blivende nye markedsandele.

Her går vi igennem rigtig mange græske øer, så du kan træffe det rigtige valg for din rejse. Og vi peger på rejsearrangører og hoteller og rejseoplevelser. Og det udvikler sig hver uge. så kom tilbage. Der er sikkert nye rejsetilbud, rejsebeskrivelser osv.

Alle græske øer ligger i hvert sit ørige.

Er du rejsende og savner en græsk ø, vi burde have taget med, så skyd os en mail, og vi ser på det. Du som rejsende og Grækenland som rejsemål har fortjent det bedste, så lad os komme igang.

Navagio Beach on Zakynthos Island in Greece, Europe

Navagio Beach på Zakynthos. Rejser til Grækenland

Hvilke græske øer har de bedste strande?

De græske øers strande er et godt sted at begynde. Der er som bekendt masser af strande rundt om de græske øer. Men er du til bred hvid strand eller privat lagune eller mere en strand med surf vejr og aktivitet eller skal du mest hænge ud ved “din” beach bar foran dit hotel og samle kræfter til samme aften? Grækenland har det hele: Se de bedste græske strande.

Bedste græske strande

De græske øgrupper. Geografitime de næste 2 minutter. Klik en græsk ø.

De græske øer tilhører forskellige øgrupper i det græske øhav.

Der er faktisk over 2.000 øer i det græske øhav. Det er kun de 140 der er beboede og kun 78 der har mere end ca. 100 indbyggere.

Dodekaneserne

Traveltalk dækker disse græske øer i Dodekaneserne:

Kreta

Kos

Kykladerne. Milos er den sydligste af de græske ø  eri Kykladerne

Milos er den sydligste af de græske ø  eri Kykladerne. Øen er på 161 km² og har 4.500 indbyggere. Den er vulkansk i oprindelse, opbygget som følge af vulkanudbrud hvor den Afrikanske Plade skød sig ind under den Eurasiske Plade.

Traveltalk dækker disse øer i Kykladerne, klik links

Folegrandos

Santorini

Milos

Syros

Ios

Sporaderne med berømte Skopelos

Sporaderne er en øgruppe langs østkysten af Grækenland, nordøst for øen Evia i Ægæerhavet. Den består af 24 øer, hvoraf fire er befolket.

Traveltalk dækker disse græske øer i Sporaderne.

Alónissos

Skiathos

Skopelos

Skíros.

Nordøst-ægæiske Øer

De nordøst-ægæiske øer er en græsk øgruppe i det Ægæiske Hav mellem Grækenland og Tyrkiet.

Traveltalk dækker disse græske øer i det Nordøst-øgæiske hav

Samos

Ikaria

Chios

Lesbos

Limnos

Thassos Samotrake

Det sydlige ægæiske hav

Traveltalk dækker disse græske øer i det sydlige ægæiske hav:

Kalymnos

Agathonisi

Astypalaia

Leipsoi

Leros

Patmos

Joniske Øer

De Joniske Øer i det joniske hav vest for hovedlandet i Grækenland består ade græske øer herunder.

Traveltalk dækker disse græske, joniske øer.

Korfu
Paxi / Paxos
Lefkas
Ithaka
Kefallonia
Zákynthos
Kithira
Skorpios

Kreta er lidt uden for nummer, da det er én stor ø, faktisk landets største.

Euboia er landets næststørste ø.

Peloponnes omtales ofte som en ø, men er egentlig en halvø.

De Saroniske øer

De Saroniske Øer er små græske øer, der ligger tæt på fastlandet nær Athen. Øerne i den Saroniske Bugt.

Traveltalk dækker disse saroniske øer:

Égina

Poros

Hydra

Spetses

Agistri

De græske øer vi elsker at besøge.

Alle øer nævnt med fremhævelse har deres egen artikel. Klik og se Græske øer.

Kos, fest og kultur i et stort mix, de klassiske rejser til Grækenland

Kos er en græsk ø i det Ægæiske Hav på ca. 295 km² med ca. 30.000 indbyggere, hvoraf de fleste bor i og omkring byen Kos med den berømte havn. Øen er med i øgruppen Dodekaneserne.

havnen på Kos i Grækenland

Havnen på Kos i Grækenland

Op gennem 1990’erne og 2000’erne var Kos kendt for at tiltrække mange unge, der blot kom til øen for at feste. Det er et ry, borgmesteren i Kos by og øens turistorganisation, har arbejdet på at ændre, for at tiltrække et mere kulturelt publikum. Der er stadig en udpræget feststemning i centrum, men særligt længere ude er der rig mulighed for at opleve øens natur i ro og fred.

Øen kendes fra den græske oldtid for at Hippokrates har boet der. Ham med den Hipokratiske læge ed.  Midt i Kos by står det 12 m høje platantræ på Platía Platanou (“Platanens Plads”), der menes at have dannet ramme om Hippokrates’ undervisning. Træet har naturligt nok fået navnet Hippokrates’ Træ.

Asklepieion er det berømte lægetempel, som Hippokrates oprettede, og ligger uden for Kos by.

Omtrent 27 km syd for Kos by ved byen Antimachia, ligger øens internationale lufthavn, Kos International Airport “Hippocrates”.

Kos ligger ikke langt fra Tyrkiet og de græske øer Kalymnos og Leros. Fra Kos by er der afgang til Bodrum i Tyrkiet

Læs artiklen om Kos

Kos, en af de skønne græske øer

Rejser til Kos

TUI
Spies
Apollo
Sunweb
Atlantis
Folkeferie

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello

Kreta: Græske øer på rejse i Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello

Kreta er den største og mest berømte af de græske øer

Kreta, den største af de græske øer og den femte største ø i Middelhavet, ligger 318 kilometer syd for havnen i Athen og er fødestedet til Zeus. Kreta har de gamle ruiner, sneklædte toppe og rigelige strande. Kreta nyder den længste sommer ikke kun i Grækenland, men også i Europa, men foråret er især dejligt til vandring og sightseeing.
Kreta er kendt for sine mange strande og især for den lyserøde sandstrand i Elafonissi og den storslåede Balos-lagune.
Kreta er den græske ø med flest superlativer. Her finder du det største bjerg. Det største, første …alting. Kreta er fx.også fødestedet for de ældste og mest fascinerende myter i Grækenland og hjemstedet for minoierne i bronzealderen. Det er også den første kultur, der havde et skriftsprog og måske første civilisation i Europa, der producerede hvad vi kalder kunst idag. Den minoiske kultur var en præ-hellensk bronzealder-kultur fra ca. 3100 f. Kr. til ca. 1450 f. Kr. Den havde sit politiske centrum i Knossos på Kreta. Den er opdaget i nyere tid og opkaldt efter kong Minos, der kendes fra græsk mytologi.
Kreta har århundreder af rig historie såvel som en voldsomt uafhængig ånd. Beboere vil ofte omtale sig selv som kretensere i stedet for grækere.
Kretas gamle arkæologiske steder, århundreder gamle havnebyer og strande tiltrækker besøgende fra hele verden.

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello- Knossos Kreta, Grrækenland

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello- Knossos Kreta, Grrækenland

Kreta´s attraktioner fra Knossos til de mest fløjsbløde strande

Knossos Paladset er en labyrint af massive søjler og dejlige fresker og er et vidnesbyrd om raffinementet i den minoiske civilisation, der forsvandt engang i det fjortende århundrede. Ifølge legenden var det også hjemsted for den mytiske Minotaur af Kong Minos.
Knossos ligger ca. fem kilometer fra Iraklion og betragtes som den ældste by i Europa. Paladset havde mere end 1.200 værelser, nogle af dem genopbygget for at skildre stedets storhed. Dette monumentale boligkompleks fokuserer på en stor gårdsplads, hvor det ser ud til, at de organiserede “Bull-Leaping”, en aktivitet, der involverede at løbe hen imod en tyr, gribe den ved hornene og tage et somersault over det.
Et jordskælv ødelagde det første palads, der blev bygget omkring 2000 a. C. i 1700 a. C.

Elafonissi stranden på det sydlige Kreta med pink sand og det klareste havvand ever

Elafonissi-stranden ligger i det sydvestlige hjørne af Kreta og skinner med lyserødt sand og krystalklart middelhavsvande. Elafonisi er en aflang halvø, der ofte brydes i to dele af vand, hvilket giver indtryk af at være en separat ø.
Hvis du føler dig eventyrlysten, kan du krydse den lavvandede lagune Elafonissi mod en lille ubeboet ø, hjemsted for et historisk fyrtårn, et kapel og mere end 100 arter af indfødte planter. Seneste rejsende roser Elafonissi som en af ​​de smukkeste strande på Kreta, hvis ikke i hele Grækenland.
På begge sider af halvøen dannes eksotiske strande med hvidt sand og turkisvand, der minder om Caribien. Sandet er mange steder lyserødt og tager sin farve fra millioner af knuste skaller. Nær halvøens brudpunkt overskrider havvandet ikke 1 m dyb, hvilket skaber en lille lagune, ideel til børn. Du kan let krydse lagunen for at nå det modsatte sted på halvøen, mens du tager dit personale med dig, fordi vandet er meget lavt.
Strandene på denne ø er meget populære blandt de lokale og besøgende, så det kan være lidt overfyldt i nogle områder. Rejsende, der ønsker at undgå folkemængderne, kan gå lidt længere inde, hvor de finder mange dejlige og rolige steder.

Balos lagunen, Grækenland

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello- Knossos Kreta, Grrækenland Balos lagunen, Grækenland

Balos-lagunen, den fotogene og berømte lagune på Kreta

Den berømte Balos-lagune ligger cirka 56 km nordvest for Chania og 17 km nordvest for Kissamos, dannet mellem Cape Gramvousa og den lille Cape Tigani og under Platiskinos-området. Balos er uden tvivl den vigtigste fotograferede strand på Kreta.
Balos er berømt for sine turkise farvande, vilde naturlige skønhed og smukke eksotiske landskaber. Om sommeren besøges Balos af tusinder af mennesker, der hovedsagelig ankommer med færgerne, der forlader havnen i Kissamos. Det er også en god ide at ankomme til Balos om morgenen, før skibene ankommer fra Kissamos. Disse få timers afstand fra et sådant himmelsk sted forbliver indgraveret i din hukommelse for evigt.
Hvis du ikke kan lide skarer, skal du hellere undgå at besøge stranden i juli og august.
Balos Lagoon har hvidt sand og eksotiske hvide, intense blå og turkise farvande. Havet er ret lavt og varmt, hvilket gør det ideelt til små børn.

Arkadi kloster på Kreta

Arkadi-klosteret er noget, som Kreta kan gøre for enhver interesseret i religiøs historie. Indtager et specielt sted i hjertet af mange lokale, siges det, at klosteret blev grundlagt i det 5. århundrede af en magtfuld byzantinsk kejser.
Arkadi-klosteret ligger nær Rethymnon og blev bygget i 1587, og huser en af ​​de bedste venetianske kirker på øen.
I det 19. århundrede var klosteret et af de mest velstående på øen og tjente som et vigtigt center for modstand mod osmannerne. Mange lokale lå inden i klosteret for at modstå de osmanniske styrker, før de satte bygningen i brand.

Vai palm beach at eastern part of Crete island.

Vai, den græske Palm Beach, for dig der søger sol og strand på de græske øer

Også kendt som Palm Beach, er det primært kendt for sit fantastiske landskab. Stranden er hjemsted for en af ​​de største palmer i Europa med 4.500 palmer, der har været der i mere end 2.000 år. Så hvis du ønsker at undgå at leje en parasol, er du kommet til det rigtige sted for at få noget naturligt skygge. Sandet kan fyldes med busser fulde af turister, men en kort gåtur på en bakke på den sydlige side af Vai-stranden afslører en underudnyttet kyststrækning, men ikke mindre smuk.
Nylige besøgende priste Vai Beach for sin renhed og smukke udsigt ikke kun fra stranden men fra toppen af ​​de nærliggende bakker. Rejsende roste også det naturskønne drev til stranden.
Ifølge legenden voksede palmetræer ud fra datosten, der blev trukket i land fra Saracen-skibe i det niende århundrede.

Heraklions arkæologiske museum samler fortiden på Kreta

Det arkæologiske museum i Heraklion nyder ry for at være et af de vigtigste museer i Grækenland, især når det kommer til dens samling af minoiske artefakter og kunstværker. Besøgende på dette museum kan nyde at se fragmenter af de originale fresker fra det minoiske palads Knossos. Det arkæologiske museum i Heraklion har også udstillinger dedikeret til alle perioder med forhistorie og historie på Kreta indtil de sidste romerske perioder. Højdepunkter inkluderer statuer af Slangegudinden, den berømte Fresco de Toros de Toros og den gådefulde Disco Phaistos. Derudover artefakter. Alle artefakter på dette museum blev opdaget på Kreta.

Samaria-kløften

Kreta er kendt for sine imponerende kløfter, men den mest imponerende er Samaria NAtional parken, den længste kløft i Europa. Beliggende inde i Samaria National Park er det et UNESCO biosfærereservat.
Der er steder, der kræver større indsats for at nyde end andre, og Samaria-kløften er en af ​​dem. Find det rigtige fodtøj frem og tag med. Beliggende i Samarai National Park i de hvide bjerge, er denne imponerende kløft ca. 17 km ned ad bakke, der ender på en sort sandstrand i Agia Roumelli i det libyske hav. Det krydser skove fra gamle cypresser og fyrretræer og skærer derefter mellem lodrette klipper gennem bjergene. Afhængig af en persons hastighed og kondition, kan denne gåtur vare mellem fire og syv timer. Ved afslutningen af ​​vandreturen lejer de fleste vandrere en båd for at tage dem til Chora Sfakion.

Agios Nikolaos i den skønne Mirabello bugt på det østlige Kreta

Agios Nikolaos ligger i den smukke bugt Mirabello på det østlige Kreta og tilbyder besøgende en blanding af moderne og traditionelle. Det er en mellemstor havneby, der er ekstremt malerisk og har en bestemt stil og charme, der udnytter til fulde. Byens Voulismeni-sø, omkranset af små caféer og charmerende butikker, har været genstand for flere sagn. En af myterne her er, at gudinden Athena tager hendes bade i denne næsten perfekt cirkulære vandmasse. En anden legende siger, at denne smukke sø ikke har nogen bund. Agios Nikolaos er en af ​​de mest populære turistmål på Kreta.

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello

Agios Nikolaos i den skønne Mirabello bugt på det østlige Kreta

Agios Nikolaos ligger i den smukke bugt Mirabello på det østlige Kreta og tilbyder besøgende en blanding af moderne og traditionelle. Det er en mellemstor havneby, der er ekstremt malerisk og har en bestemt stil og charme, der udnytter til fulde. Byens Voulismeni-sø, omkranset af små caféer og charmerende butikker, har været genstand for flere sagn. En af myterne her er, at gudinden Athena tager hendes bade i dette næsten perfekt hav. En anden legende siger, at denne smukke sø ikke har nogen bund. Agios Nikolaos er en af ​​de mest populære turistmål på Kreta.

Læs artiklen om Kreta

Kreta, en af de store græske øer se og så flere artikler om Kreta

Rejs til Kreta med danske rejsebureauer

Bravo Tours

Spies

beautiful Greek islands - Milos, traditional Fyropotamos village

Milos, traditional Fyropotamos landsby. Rejser til Grækenland

Den legendariske ø Milos skal have en plads på Rejser til Grækenland

Kan du huske den berømte skulptur af Afrodite, benævnt Venus fra Milo? På dine rejser til Grækenland rundt på de mange øer er Milos utroligt spændende.
Den antikke græske skulptur af Afrodite, der i øjeblikket er permanent udstillet i Louvre i Paris, er muligvis øens mest berømte eksport, men Milos er en imponerende farveø på grund af dens vulkanske oprindelse. Farven på Det Ægæiske Hav omkring denne ø Kykladaderne varierer fra koboltblå til smaragdgrøn, og klipperne går fra lyserød til rød til violet. Det har et komplet dækning af naturlige og menneskeskabte overraskelser. Det er perforeret med hvide fjorde, svovlgul stribede klipper og sorte obsidian klipper.
Den unikke geologi har givet øen et stort antal smukke strande på over 70, og de herlige varme kilder langs kysten kan ikke gå tabt.
Milos har den mest forskellige og dramatiske kystline af  alle de græske øer.

Milos dramatisk kyst

Milos dramatisk kyst, Rejser til Grækenland

Milos tiltrækker med den smukke strand Sarakiniko

Sarakiniko

Den smukke hvide strand i Sarakiniko ligger i det nordlige Milos. Det er ikke en stor strand, og på grund af dens naturlige skønhed og gode tilgængelighed kan det være ret travlt med svømmere i højsæsonen. Stranden er klemt mellem smukke, næsten polerede hvide klipper og klipper, der sandsynligvis stammer fra calciummineraler. Når du ser på havet, ønsker du at gå omkring disse mælkeagtige klipper på højre side af stranden, som danner en slags lille labyrint, hvilket giver dig en særlig følelse af at gå på månen.
Du kan udforske et par tunneler udskåret i klippen på strandens venstre side. Få meter ud i havet finder du også en klippe omkring fem meter høj, hvorfra du kan dykke ned i havet, hvis du vil. Vandet tæt på stranden er temmelig lavt, indtil du når bugten indgangen.

Bådtur rundt om Milos Island
Et besøg på Milos Island er ufuldstændigt, medmindre du foretager en bådtur på øen. Det giver dig muligheden for at svømme på steder, der kun er tilgængelige med båd, og se øen fra en anden vinkel. Der er mange ture til rådighed. Alle bådture i Milos afgår fra Adamas landsby, de fører dig hen over Milos kystlinje og stopper undervejs. Kleftiko er turen højdepunkt. Der kan du svømme rundt i de små huler og se de underlige klippeformationer. Denne tour tager dig til mange seværdigheder omkring Milos.

Milos kirkelige museum
Milos Ecclesiastical Museum ligger i Holy Trinity Church, tæt på landsbyen Adamas havnefront. Dette museum er lille, men indeholder mange vigtige kirkelige genstande.
Disse poster er fra den venetianske periode indtil i dag. Du vil se sjældne byzantinske ikoner på museet, træsniderier til venetianske kirker, gyldne votive-tilbud fra grækere, der vandrede til udlandet, biskopsæder, sølvkalakker og andre.
Den hellige treenighedskirke blev bygget i en meget sjælden arkitektonisk form i det 17. århundrede. Det var under mange renoveringer gennem tidene. Du kan se en mosaikrelieff, hvor imponerende scener i Bibelen ligger i gården i denne dejlige kirke.

Katakomberne på Milos
Milos er hjemsted for Grækenlands største katakomber. Opdaget i 1840 og beliggende nær Plaka, blev disse katakomber bygget til at tjene som en kristen kirkegård i det 1. århundrede e.Kr. Korridorerne er 184 meter lange og er 2-2,5 meter høje.

Cirka 2.000 kristne skønnes at være begravet i katakomberne indtil det 5. århundrede e.Kr., da de blev lukket på grund af jordskred.
Milos-katakomberne, efter Olivenbjerget i Jerusalem og katakomberne i Rom, er det tredje vigtigste kristne monument af deres type.

Kleftiko
Kleftiko er Milos-øens mest ikoniske og populære strand. Den eneste måde at komme til stranden ved Kleftiko er med båd. Det er kendt, at Kleftiko var skjulestedet for de gamle pirater, hvor de ville opbevare deres stjålne skatte. Den eneste måde at komme til Kleftiko på er med båd, men der er mange daglige bådture, der afgår for turister fra Adamas havn. Med sine enorme hvide vulkanske klipper tilbyder Kleftiko dig muligheden for at svømme i krystalklart, turkis vand omgivet af imponerende og unik natur!
Milos ‘organiserede bådture giver normalt dig beskyttelsesbriller, snorkler og flippers, så du kan drage fordel af den smukke havbund.

Det antikke Milos Teater
Ikke mere end 200 meter fra Catacombs er et teater med kvaliteter af uberørte pariske marmorpladser vendt mod vestsiden af ​​den naturlige havn og bakkernes mørke kontur. Selve placeringen er grund nok til at komme. Teateret, der hørte til den gamle by Klima, blev først bygget i hellenistisk tid i det 3. århundrede f.Kr. og måtte rekonstrueres, efter at byen blev ødelagt i romertiden af ​​Athenerne.
Teatret er hugget fra bakken, og et monument, der en gang kunne rumme 7.000 tilskuere (sammenlignet med 700 i dag) er blevet udgravet i op til otte niveauer. Glem ikke at kontrollere akustikken og overveje de svage rester af de omkringliggende mure og tårne ​​i det gamle Klima.

Solnedgang i Plaka
Plaka er den største by på øen og hovedstaden i Milos. Den sidder på en stor klippe, hvor biler ikke kan komme ind. Næsten overalt i byen tilbyder uforlignelig udsigt over Milosabugten, hvilket gør det til et andet perfekt sted at komme og se en græsk solnedgang.
Det meste af Plaka har traditionel kykladisk arkitektur med hvidkalkede bygninger og blå tag. Det er en anden lille by, hvor enhver kan komme og shoppe i butikken, nyde et græsk måltid eller nyde en solnedgang, mens solen går ned. Der er også et Folkemuseum, et arkæologisk museum og et par idylliske kirker.
For at få adgang til Plaka bliver du nødt til at parkere under byen og gå 5 til 10 minutter til byen, da biler ikke kan komme ind i disse smalle gader.
Det er værd at bemærke, at byen Plaka har en lidt mere eksklusiv følelse efter solnedgange. Hvis der var et moderne område i Milos, ville Plaka være det område.

Pollonia Beach

Pollonia er en venlig og rolig sandstrand. Han er forelsket i skyggetræerne, der overser Kimilosøerne.
Området har også adskillige fremragende restauranter, der serverer fremragende forfriskninger til både besøgende og lokale.
Disse forhold gør området ideelt til dykning og dykning i havet.
Dens beskyttede havn er også fremragende til andre former for maritime aktiviteter. Det er mindre sandsynligt, at du bliver angrebet af hajer og andre grusomme havdyr.

Santorini, er det den mest romantiske af de græske øer?

Rejser til Grækenland er ikke komplet aom rejsemål oversigt uden berømte Santorini. Santorini er kendt som den mest romantiske græske ø. Santorini er blevet det ideelle sted for bryllupper og bryllupsrejser i Grækenland, men øen tiltrækker også berømtheder og jet-sættere fra hele verden. Luksushoteller, der er perfekte til bryllupsrejser, findes overalt på øen.
Santorini er stedet for et af de største vulkanudbrud i historien. Eksplosionen skabte en øhav på en enkelt ø og efterlod det geologiske træk, der i dag tiltrækker besøgende til Santorini.
Køkkenet i Santorini er traditionelt, det er unikt på øen og drager fordel af friske ingredienser, der er aromatiseret med vulkansk jord. Du kan endda tage en lokal madlavningskursus fra Selenes kokke. Der er også perler ved siden af ​​havet med rustikke og lækre retter med udsigt.

Seværdigheder i Santorini. First pick er Oia

Oia er uden tvivl et af de mest emblematiske områder på øen med sin unikke arkitektur og hvide bygninger. Ved blot at gå gennem byen vil du få en idé om fortiden, når du går i de snoede smalle gader og oplever udsigter, lyde og aromaer fra den græske kultur.
Når du ser billeder af denne smukke øgruppe, er de for det meste taget i Oia. Der er mange smukke steder her, men ingen så fotogene som dette. Byen Oia er meget populær blandt besøgende på øen og kan virke ret overbelastet hele dagen, men hvis du kan overleve skarer, vil solnedgangen gøre alt det værd. Når solen går ned om natten, vaskes byen med en storslået glød.
For en endnu rigere oplevelse kan du tage en sejlads om natten for at se solnedgangen afspejles i de hvide bygninger i Oia. Disse øjeblikke vil forlade dig åndedræt, når du ser Oia i brand med lyse farver i solnedgangen reflekterende i det dybe og mørke Ægæiske Hav.

Cruising ship ved Santorini

Cruising ship ved Santorini

Kamari Beach

Den største og mest populære strand i Santorini, Kamari, ligger langs kysten af ​​byen med samme navn. Byen og stranden er opkaldt efter den lille bue eller “kamara” indlejret i klipperne i den sydlige ende af stranden, resterne af en helligdom dedikeret til Poseidon. Kamari er kendt for sin kystlinje af sort sand og småsten og er den mest udviklede strand på øen og er fuld af hoteller, barer og natklubber. Foruden solbadning og se på mennesker, er snorkling og dykning populære aktiviteter.

Den røde strand eller den hvide strand?

To strande, der skal være øverst på listen til ethvert besøg i Santorini, er Red Beach og White Beach. De har et passende navn, hver med sin egen livlige farve. Det er ikke let at få adgang til disse strande, så at komme dertil kan kræve lidt mere planlægning fra din side. Det røde sand og de høje røde klipper skaber en smuk kontrast af farve med en klar blå himmel og krystalklart vand. White Beach er prydet med perfekte sorte og hvide småsten i forskellige størrelser, og de lyse klipper tilbyder fremragende fotomuligheder.

Santorini vintur

Vinture er blandt de mest populære aktiviteter i Santorini. Øen er berømt for sine fremragende hvide vine, kendt som nogle af de bedste i Grækenland.
Du kan besøge mange vinmarker, der vides at være nogle af de ældste i verden! på øen, og smag de bedste vine.
Santorini er en af ​​de ældste vinproducerende regioner i verden.

Therasia (tyrasia)

Øen Therasia er en ideel destination for besøgende, der ønsker at nyde den solrige atmosfære i Santorini, mindre skarer. Den største af de fem små byer, også kaldet Therasia, har kun omkring 150 indbyggere. Du kan nå siden af ​​calderaen med en lang trappe, der klatrer op ad klippen. Den mindste ø har den samme maleriske arkitektur som Santorini, og befolkningen deler de samme traditioner og skikke. Uanset om du nyder det som en dagstur eller en weekend, Therasia tilbyder besøgende en autentisk græsk oplevelse på øen.

Akrotiri

At gå gennem ruinerne af Akrotiri vil virkelig give dig en idé om, hvordan øen var i højden af ​​den minoiske civilisation. Det er før vulkanen brød ud og dækkede alt i flere lag af aske. En omhyggelig udgravning har opdaget nogle ganske overraskende elementer indtil videre og det tager tid at sætte pris på de mistede øboere, og hvad der skete er ganske ydmygende.
Arkæologiske udgravninger pågår stadig på dette meget store sted. Der er sandsynligvis stadig mange rester, der skal opdages!

Akrotiri Fyr

Akrotiri-fyrtårnet ligger på den sydlige halvø af øen Santorini. Fyret i sig selv er ikke så attraktivt som udsigten fra det. Dette er et andet smukt sted at bringe en flaske vin og nyde en perfekt solnedgang.

Thera Prehistoric Museum

Thera Museum of Prehistory er beliggende i hovedstaden Fira og er en af ​​de vigtigste kulturelle attraktioner i Santorini. Museet åbnede i 2000 og præsenterer skatte, der er fundet i udgravningen af ​​Akrotiri, herunder en omfattende samling af farverige fresker.

Rejser til Grækenland. Caldera og det berømte blå hvide tema. Grækenland

Græske øer fra Kreta til Santorini. Caldera og det berømte blå hvide tema. Rejser til Grækenland

Mykonos. Rejser til Grækenland, du aldrig vil glemme

Græske øer er næsten alle meget smukke. Men få stikker helt af i skønhedskonkurrencen. Reelt meget få steder kan matche skønheden på Mykonos. Hvis du aldrig har været det, er det bestemt værd at besøge Mykonos for første gang. Det kunne sagtens blive til flere genbesøg. De skinnende hvide bygninger står i perfekt samspil mod den blå himmel, som om de var en del af et smukt landskabsmaleri. Bogstaveligt talt er Mykonos en stor labyrint af små gyder, altid rene gader, skinnende hvide bygninger og små charmerende græsk-katolske kirker, cafeer og restauranter. Et sted, hvor den afslappede lykkefølelse nemt indtræffer.
De idylliske scener af hvide stenhuse tæt på det krystalklare blåt vand ophører aldrig med at fortrylle dig, og der er få øer  så smukke som  øen Mykonos, Grækenland.

Mykonos Grækenland

Panorama af Lille Venedig populære turistområde ved landsbyen på øen Mykonos, Rejser til Grækenland

Denne eksotiske ø, der ligger syd for Det Ægæiske Hav, 150 km øst for Athen, er en af de største ferie rejsemål i Grækenland og tiltrækker mere end 2 millioner besøgende om året.
Mykonos, der er kendt som “juvelen” i det ægæiske hav, tilbyder en gennemført charme i sin arkitektur, der sjældent ses uden for de græske øer.

Lille Venedig populære turistområde ved landsbyen på øen Mykonos, rejser til Grækenland

Lille Venedig populære turistområde ved landsbyen på øen Mykonos, Rejser til Grækenland

Paradise Beach
Paradise Beach er den mest populære af alle Mykonos-strande og er anerkendt over hele verden for sine uendelige strandfester og tiltrækning af førsteklasses berømtheder. Det er hjemsted for nogle af de bedste natklubber på hele øen, med Cavo Paradiso udendørs med nogle af de vigtigste DJs på scenen.
Ud over det utrolige natteliv er Paradise Beach dækket med parasoller og liggestole til at sidde og slappe af og har en række aktiviteter at dykke ned i. Med vandski, kanoer, pedalbåde, parasailing, jetski, bananbåde og dykning, vil du aldrig løbe tør for ting at gøre.

Lille Venedig
Dette kvarter i Chora er kendt som et af de mest imponerende steder på øen. Med udsigt over den sydvestlige ende af havnen var det der, at mange af de første skibsførere besluttede at bosætte sig og byggede usædvanligt storslåede huse med udsigt over havet. I dag er en del af disse historiske huse omdannet til en anden type hyggelige restauranter, trendy barer, butikker og natklubber, hvilket gør dette til et travlt sted på alle døgnets tider.
Du kan passere gennem vindmøllerne for at tage billeder, da de to turistattraktioner er inden for gå afstand fra hinanden.

Græske øer. Løverne på Delos, rejser til Grækenland

Græske øer. Løverne på Delos, Rejser til Grækenland

Delos dagstur fra Mykonos
Denne lille ø er ikke kun malerisk, men spiller også en vigtig rolle i græsk historie og mytologi. Delos er “Delphi” på Kykladerne og var et vigtigt religiøst sted i det gamle Grækenland. På øen indpakket i buske er der et stort palmetræ, der markerer det eneste friske vand på øen. Det er også her, Titan Leto fødte Apollo.
Øen Delos ligger kun få kilometer fra Mykonos sydvestkyst, og dens udgravninger er erklæret til verdensarv af UNESCO.
Hvis du lever op til den græske olympiske mytologi, vil du vide, at Delos er fødestedet for tvillingegudene Apollo og Artemis.
Men mere end tusind år før var øen allerede en æret hellig helligdom.
Der er meget at opdage, såsom terrassen til løverne fra det syvende århundrede f.Kr. C., delikaternes Doriske tempel, den minoiske springvand, en række markedspladser og teaterområdet, dekoreret med pragtfulde mosaikker.
Du kan også se fænomenale hellenistiske mosaikker i House of Dionysus, House of Masks, House of the Trident, House of the Lake og House of the Dolphins.

Platys Gialos Strand
Platys Gialos Beach ligger på den sydvestlige kyst af øen Mykonos. Stranden er en af ​​de mest populære strande i Grækenland og Mykonos, med strækninger af en kilometer med perfekt gyldent sand og bølger af lyseblå. Området omkring Platys Gialos er meget urbaniseret, hvilket gør det til et populært turiststed, fuld af hoteller, barer og restauranter, der ligger langs kysten.
Agios Stefanos Strand
Beliggende lige nord for Troulos, i den sydlige del af øen, cirka 4 km (2.48 miles) fra byen Mykonos, er denne lille strandby ganske stille det meste af sæsonen, i modsætning til de mest populære strande i syd. Den beskyttede bugt skaber rolige og turkise farvande, og der er nogle små strandcafeer og restauranter. Dette er en ideel flugt for dem, der ikke søger at komme langt. Platis Gialos-stranden kan nås med bus og med båd.

Græske øer. Vindmøllerne på Mykonos, Kykladerne, rejser til Grækenland

Vindmøllerne på Mykonos, Kykladerne. Rejser til Grækenland

Vindmøllerne i Kykladerne
Disse vindmøller betragtes som et af de berømte monumenter på Kykladerne. I Mykonos er de et vartegn i landskabet, når de stiger over havet på den lille bakke sydøst for Chora.
De har en karakteristisk sfærisk form, snehvid farve og spidst tragtag, ideel til de meget ekstreme vinde i Mykonos. Dens oprindelige brug var til slibning af korn, der bidrog til øens økonomiske udvikling.
I dag er vindmøller ikke længere i drift, men de er stadig et symbol på Mykonos og en juvel på øen. I dag er der 7 vindmøller i Mykonos, som holdes i meget god stand på grund af omfattende renovering. Den mest berømte af alle er “Bonis Windmil” (Mykonos Agromuseum), der er omdannet til et museum, hvor forskellige aktiviteter udføres.

Kato Mili
Et af de bedste steder at besøge i Mykonos er Kato Mili eller de “laveste vindmøller” på græsk. Først bygget af venetianerne i det 16. århundrede, rækken af ​​historiske vindmøller dækket med træ og halm, der vender ud mod havet i byen Chora, har i øjeblikket 16 vindmøller i Mykonos, hvoraf 7 er i det berømte monument Chora. Bakke. Du er nødt til at besøge vindmøllerne for at lære, hvordan venetianerne drage fordel af vindenes kraft og nyde den panoramiske udsigt over byen og havet.

Panagia Paraportiani
Panagia Paraportiani betragtes som et af de bedste steder at besøge i Mykonos. Et af de historiske religiøse steder i Mykonos, Panagia Paraportiani ligger langs den lyse kystlinje ved indgangen til Kastro-distriktet i Chora. Mens de hvidkalkede vægge i denne kirke ved havet danner en unik form på grund af den usædvanlige konstruktion af bygningen, kan du se fem små kirker, der blev bygget den ene over den anden i løbet af det fjortende århundrede. Den asymmetriske form og den sjældne kombination af arkitektoniske stilarter kombineret med havudsigten har bidraget til at gøre dette religiøse sted til et af de mest fotograferede steder i verden.

Mykonos Folklore Museum
Øens Folklore Museum ligger i Kastro, kun få minutter fra den berømte Paraportiani, i en traditionel to-etagers bygning. Det huser interessante samlinger af klassiske møbler, håndlavet keramik, byzantinsk maleri samt vigtige manuskripter og fotografier. Du skal besøge dette museum for at komme i kontakt med den dybeste kulturelle identitet på øen, som er meget mere end de livlige strandbarer.

Skiathos. Tilbage til det  traditionelle farverige Grækenland

Hvis du ønsker at opleve en anden skønhed i Grækenland, er det værd at tage nordpå for at opdage Sporadesøerne og især øen Skiathos.
Skiathos er populært for sine lange hvide sandstrande og er dækket med vidunderlige fyrretræer og grønne buske. Denne attraktive græske ø er perfekt til folk, der ønsker at undslippe byens hektiske livsstil og slappe af på øen og se de gamle historiske steder.
Hjem til næsten tres sandstrands resorts og maleriske kystbyer er det blevet et af de foretrukne destinationer for europæiske turister. Hvis du er blandt dem, der elsker at have det sjovt i solen og spændingen om natten, skal du vælge Skiathos.
Det er interessant at vide, at Skiathos har meget at tilbyde både i løbet af dagen og natten til sine besøgende.
De maleriske steder på øerne er en drøm for din indre fotograf.

Græske øer. Charmerende gamle gader i Skiathos, rejser til Grækenland

Græske øer. Charmerende gamle gader i Skiathos, Rejser til Grækenland

Græske øer: Skiathos mange seværdigheder et must på “Rejser til Grækenland”

Koukounaries Beach
Det største og bedste strabd med fint gyldent sand af Skiathos er i Koukounaries. Det er lige i slutningen af ​​buslinjen og er let tilgængeligt fra byen Skiathos (bussen tager cirka en time).
Beliggende blandt duftende fyrretræer i et beskyttet naturområde, der også har vådområder og nogle sorte svaner og hvide gæs, der er etableret. Adgang til stranden er ikke tilladt efter solnedgang (så der er ingen strandfester, undskyld venner).
Der er adskillige strandbarer forbundet med en skraveret træpromenade, og mange liggestole kan lejes, samt vandsport tilgængelige i den østlige ende af stranden.

Elia Beach
Hvis du leder efter en mere afsondret strand, mindre turistisk og stort set intakt af liggestole og vandsport, vil du elske Elia Beach. Beliggende på den nordlige side af øen er det en af ​​de mindst besøgte strande på grund af dens lidt mindre tilgængelige natur, mindre infrastruktur og en tendens til vind.
Lad ikke noget af det stoppe dig. Denne strand er ideel til alle, der vil slappe af og undslippe stress og jag i den sydlige del af øen. Med en sandkyst, krystalklart vand og en rustik taverne omfatter denne strand alt det smukke i dette land.

Krydstogt omkring øen
Hvis du vil have et godt overblik over Skiathos, kan du tage et krydstogt på øen. Flere både i havnen tilbyder udflugter; ture er meget sammenlignelige og har en tendens til at stoppe på de samme steder. Det er en fremragende måde at se alle strande på øen på, og du kan også se steder, der kun kan nås med båd eller til fods. Derudover tilbyder denne tur også muligheden for at se nogle af de små øer i udkanten af ​​byen Skiathos.

Bourtzi sommerfest
Den gamle fæstning i byen Skiathos er vært for denne årlige festival, hvor du vil se balletshows, kunstudstillinger og levende musikere. Alt ligger på en lille ø forbundet til havnen med en pontonlignende gangbro, så friluftsheateret har udsigt fra de øverste skuffer. Blandt begivenhederne kan du opleve musik og lokale danse samt græske tragedier på scenen.

Banana Beach
Banana Beach er kendt for det livlige liv, da de fleste af de unge, der besøger Skiathos, bestemt har besøgt Banana. Banana er den klassiske destination for studerende at besøge barer og danse beavh. Hvis du er en nudist-fan, så er der stranden Mikri Banana, hvor du kan finde en officiel nudiststrand.

Besøg Papadiamantis Museum
Dette var det tidligere hjem for den mest berømte person i Skiathos Alexandros Papadiamantis (1851-1911). Det var her, han tilbragte sin barndom, før han blev forfatter og skrev mere end 100 romaner og historier, alt om livet på øen. Huset blev bygget af hans far i 1860 og er nu et museum, der viser enkelheden i det lokale liv, før turismen ankom til øen. Åben hele året, der er en lille indgangsbillet.

Oplev Skiathos bagland
Skiathos-feltet er fuld af vegetation og fyrreskove, hvilket skaber de perfekte betingelser for vandreture og vandreture. Faktisk er Skiathos den eneste ø i det nordlige Ægæiske Hav med mange vandrestier, der er fremragende organiserede og velmærket af alle niveauer og vanskeligheder.
Når man passerer gennem områder med ekstraordinær skønhed, er der vandrestier fra en strand til en anden, og mange afgår fra byen Skiathos og ankommer til smukke klostre bygget i bakkerne.

Evangelistrias´ kloster
Skiathos er fuld af klostre, men Evangelistrias-klosteret er et must at se. Dette sted er skjult mellem vinmarker og olivenlunde, ca. 3 kilometer nord for byen Skiathos. Det blev bygget af munker fra Athos i det 18. århundrede og blev brugt som et hemmeligt skjulested for flygtninge under den græske uafhængighedskrig. Han var også vært for en første historik i 1807, da det officielle græske flag blev hævet første gang.
Indtil i dag er Moni Evangelistrias beboet af et par munke, der tager sig af vedligeholdelsen af ​​stedet, mens de udfører lidt vinproduktion, delvis til de flydende bygninger af besøgende.
Du kan købe en flaske eller to i klosterbutikken for at hjælpe disse munke med at holde deres forretning velstående, og der er også andre håndlavede souvenirs, du kan købe.

Græske øer. Vlacherna klostret i Kanoni, Korfu, rejser til Grækenland

Græske øer. Vlacherna klostret i Kanoni, Korfu, Rhodos, Anthony Queen Bugten, Rejser til Grækenland

De græske øer begynder og slutter med Rhodos

Velkommen til øen Rhodos, Grækenland, den legendariske ø for Helios, solguden, rosen af ​​Det Ægæiske Hav og berømt over hele verden for Rhodos kolossus, et af de syv vidundere i den gamle verden og verdensarven fra det fjortende århundrede. Middelalderens hjelm af Knights Crusaders. Den vidunderlige atmosfære på øen Rhodos og århundreder gamle miljøer betager sine besøgende med sine mange turist lækkerier. Her eksisterer fortiden og nutiden i en vidunderlig række robuste landskaber, smukke strande, historiske steder og traditionelle og maleriske landsbyer. Mange af dem der kommer besøger igen og igen.
De græske øer har længe været en favorit feriemål for dem, der søger den uspolerede skønhed på øen, de bedste strande og et varmt klima at kombinere. Øen Rhodos (Rodos) har noget for enhver smag.
Rhodos, ridderøen dedikeret til solguden.

Nu også til Rhodos fra Ålborg lufthavn. Nordjylland

Rhodos, Lindos Bay, rejser til Grækenland

Rhodos, Lindos Bay. Rejser til Grækenland

Rhodos seværdigheder. Rejser til Grækenland du ikke glemmer

Prasonisi stranden
Prasonisi-stranden er den mest unikke af strande, fordi den er landfast ved ved lavvande. Ved andre lejligheder er Prasonisi faktisk en lille ø i Rhodos sydlige ende. Stranden har en fantastisk udsigt over både Det Ægæiske Hav og Middelhavet og de barske bjerge, der omgiver området. Vestsiden af ​​Prasonisi er meget blæsende, så det er populært blandt windsurfere og kitesurfere. Den østlige side er beskyttet og mere organiseret med liggestole og parasoller, cafeer og restauranter, så det er fremragende for familier, der kommer til at slappe af eller nyde det lave vand og sandstranden.

Prasonisi-stranden, Rhodos. Rejser til Grækenland

Prasonisi-stranden, Rhodos, det ene øjeblik landfast, det næste en ø, rejser til Grækenland

Elli Beach
Elli-stranden ligger i Rhodos by, så det er i gåafstand fra byens centrum, men dens nærhed gør den meget populær. Det har enhver tænkelig komfort; parasoller og liggestole, strandtaverner og restauranter samt en række vandsport, dykning og beachvolley. Selve stranden er sten, og vandet er koboltblåt og perfekt til svømning i dagens varme. Et fantastisk sted for alle at nyde.

Direkte til Rhodos fra Ålborg, Nordjylland

Faliraki Beach og Faliraki Nude Beach
Dets nærhed til byen Rhodes betyder, at Faliraki Beach er en af ​​de travleste og mest populære strande på øen. Det er godt organiseret med farverige parasoller og solsenge, vandski, windsurfing og dykning til rådighed. Det er ideelt til familier, men det er også stedet at gå, hvis du leder efter en fest i en af ​​de barer og taverner på resorts, der sælger den mest lækre mad på øen. En kort afstand fra hovedstranden ligger den nudiststrand Faliraki, en lille sandstræk, der er organiseret med flere liggestole og parasoller, en strandbar, der sælger god mad og en større skare, der undgår livet på jagt efter et mere roligt miljø og afslappede, varme dage.

Anthony Quinn Bay Rhodes Beach
Anthony Quinn er en berømt strand beliggende på nordkysten. Navnet på en berømt skuespiller, der blev forelsket i sin pragt, Anthony Quinn, er en lille og ryddig strand fuld af sand og småsten, mange liggestole og parasoller til liggestole til at nyde det udendørs miljø.
Det er også særlig berømt blandt dykkere. Den har dog store klipper i brændingen, hvilket gør den ikke til børn.

Sommerfuglenes dal
Sommerfugldalen er blandt de bedste ting at gøre i Rhodos.
Det ligger i den nordlige del af øen, 26 km fra byen Rhodos, mellem landsbyerne Paradisi og Theologos.
Mellem juni og september kan du observere hundredvis af sommerfugle, der bogstaveligt talt dækker alle træerne, da klimaet og omgivelserne i dalen er perfekte til deres reproduktion. Dalen er en af ​​de bedste helligdomme i Europa for Callimorpha Quadripunctaria sommerfugle.
Dalen huser en sjælden bananart, og sommerfugle er meget glade for deres safte! Derfor finder du så mange af dem der.
Dette naturlige sted er ret stort: ​​du kan gå langs de afmærkede stier i skoven og i nærheden af ​​floden for at observere sommerfuglene.
Og hvis du ønsker at få mere information om Rhodos dyreliv, kan du besøge Naturhistorisk museum beliggende i dalen.

Palace of The Grand Masters
Øverst på Calle de los Caballeros er Palace of the Grand Masters en massiv fæstning forsvaret af et tredobbelt vægkredsløb, der er placeret på det højeste punkt i den gamle bydel. Det blev bygget på stedet for en ældre byzantinsk citadel og blev bygget af ridderne af St. John (også kendt som Knights Hospitaller), en katolsk militær orden, der regerede øen fra 1309 til 1522.
Baseret på en firkantet plan centreret om en stor indre gårdsplads, faldt den i forfalskning efter Knights ‘afgang, men blev genopbygget af italienerne i 1930’erne som en feriested for kong Emmanuel III og senere for den fascistiske diktator Mussolini. En lunefuld struktur med tårne ​​og crenellated vægge, småsten mosaikgulve, antikviteter og antikviteter har mere end 150 værelser, men kun omkring 20 er åbne for turister.

Filerimos og den gamle by Ialysos
Ialysos er en af ​​de tre gamle byer i Rhodos med resterende besættelse fra det tredje årtusinde f.Kr. og også bosættelser og kirkegårde, der stammer fra den mykeniske-minoiske periode.
Resterne af bygningen af ​​den gamle Ialysos, der er opdaget til dato, findes hovedsageligt på Filerimos-bakken, der fik dette navn i byzantinsk tid. Dets ældste kendte navn var Achaia, som er yderligere bevis for tilstedeværelsen af ​​grækere i dette område i den mykenske periode, Strabo kalder bakken Ochyroma (‘Befæstning’). Fra meget tidlige tider blev bakken faktisk brugt som et forsvarspunkt og også som et sted for tilbedelse.

Seven Springs
Duften af ​​fyrretræ i hvert åndedrag, rustikke broer og vandstrømme skaber stemningen for ‘Epta Piges’ (Seven Springs), som ligger 30 km fra Rhodos by. De, der ønsker at tackle udfordringen, kan slentre gennem stienes korn på udkig efter kilden til hver af de syv fjedre. På den anden side af indkørslen ligger en grøn sø med turkis vand i en fyrretrækket kløft.
En sti med skiltning fører dig fra hovedstedet samt en tunnel, der bærer en strøm. Mange besøgende går gennem den mørke tunnel 610 fod (186 m) lang, men det anbefales ikke til klaustrofobisk, der kan følge den afmærkede alternative rute. Påfugle strejfer også rundt på stedet, og hvis de ikke ses, er det usandsynligt, at deres gennemtrængende skrig forbliver ubemærket. Beliggende i en af ​​de dybeste skygger ved havet, er tavernaen et skønt sted at køle af, og nyde den gode mad.

Den middelalderlige by Rhodos
Den middelalderlige (eller gamle) by Rhodos er den ældste beboede middelalderby i Europa. Der er mange døre, men vi foreslår, at du først går ind gennem Eleftheria Gate (Freedom), hvor du ankommer til Plateia Simi (Simi-pladsen), som indeholder ruinerne af Venus-templet, identificeret med de votive tilbud, der findes her, som kan dateres fra det 3. århundrede f.Kr.
Den middelalderlige by Rhodos giver mulighed for at miste sporet af tiden. Der er cirka 200 gader eller baner, der simpelthen ikke har noget navn. At gå tabt her er ikke et nederlag; Det er en mulighed. Hver gang du føler behov for at orientere dig, kan du bede om den “Sokratous” gade, der er tættest på den gamle bydel i Rhodos for at have en hovedgade.

Tharri kloster
Beliggende nær byen Tharri kloster, er det en af ​​de bedst malede kirker i Rhodos. Det er dedikeret til Ærkeengelen Michael og er hjemsted for munke fra hele verden. Klosteret er omgivet af smukke oliventræer, og haven er dejlig at gå rundt i. Højdepunktet ved et besøg er kapellet.

Græske øer. Vlacherna klostret i Kanoni, Korfu, rejser til Grækenland

Græske øer. Vlacherna klostret i Kanoni, Korfu, rejser til Grækenland

Korfu, en af de græske øer, der er mest populær, hvorfor ?

Når en ø først var udelukkende forbeholdt de kongelige og meget privilegerede, rangerer Korfu nu som en af ​​de mest populære attraktioner i Europa. Oligarkerne på deres ferier i Corfu befolker det overdådige nordøst.
Den nordligste af de joniske øer, på vestkysten af ​​Grækenland, blev udnævnt tilWorld Heritage liste af UNESCO i 2007. Korfu har været et populært feriemål i årtier. Fyldt med mytologi vises øen i mange fortællinger om det gamle Grækenland. Corfu har været bosat siden den paleolitiske tid og har haft en turbulent og farverig historie, som stadig er synlig i dag af resterne af befæstninger og observationssteder rundt om øen.
Dagens Korfu er en ø med fremragende strande, spektakulære kyster og maleriske landskaber. Nogle af de smukkeste strande og farverige landsbyer i Grækenland kan findes på øen.
Denne ekstravagante ø i Grækenland er med rette blevet omtalt som en anden “Eden of Garden” og Emerald Island.

Korfu seværdigheder, rejser til Grækenland

Paleokastritsa
Paleokastritsa ligger 26 km fra Dandidis Guesthouse og var i lang tid en af ​​de smukkeste landsbyer på Korfu og er et berømt græsk skønheds sted. Det er især uforglemmeligt på grund af det bemærkelsesværdige landskab og dets fantastiske strande. Der er seks forskellige separate sandstrande eller strande med fine sten omgivet af høje klipper, olivenlunde, citrontræer og et stærkt bjergrigt landskab med vegetation. Det elskede kloster på øen er det storslåede kloster Theotokos, som blev bygget i det 13. århundrede af den venetianske Castriizza San Angelo og ligger på toppen lige over hovedstranden i Paleokastritsa.
Paleokastritsa har seks strande med den ene smukkere end den anden i et område, der i årtier regerer som dronningen af ​​turisme i Corfu.
Agia Triada: dybe farvande med en havbund, nogle gange klippefri, undertiden sandet. Vandski, parasailing, bådudlejning, barer og restauranter er blot nogle af faciliteterne.

Templet i Artemis Gorgon, et af de største templer i det gamle Corfu, ligger i udkanten af ​​Palaiopoli ved siden af ​​klosteret i Agioi Theodoroi Stratias i Kanoni. En tilfældig opdagelse afslørede først pedimentet og derefter hele Artemis Gorgon-templet, der stammede fra omkring 590 f.Kr. C.
Pedimentet af Temple of Artemis Gorgona betragtes som det ældste stenpediment, der blev holdt og hørte til den vestlige side af bygningen. Reliefrepræsentationen af ​​gudinden Artemis i midten af ​​løbet (Gorgona), mens hendes ansigt vendes mod beskueren, pryder dette pediment og er omgivet af hendes børn, Chryssaor og Pegasus, to løvepantere og to store scener fra slaget ved titanerne. Udstilles i dag i det arkæologiske museum på Korfu.

Lakones
Den charmerende, maleriske og traditionelle landsby ligger på bakken i et bjergrigt landskab over Paleokastritsa-regionen. Besøgende fra hele byen kommer her for at nyde den betagende udsigt over Det Joniske Hav og en af ​​de mest berømte solnedgange i Grækenland.

Arkæologisk museum
Det arkæologiske museum på Korfu er det vigtigste museum på de joniske øer. Museebygningen ligger på Vraila Armeni street nær Garitsa Bay. Museets vigtigste udstilling er den imponerende Gorgona-Medusa, men samlingen inkluderer mere interessante prøver såsom bronze- og marmorstatuer, gamle mønter, begravelsestilbud, lerkaramik, guldsmykker og dele af antikke templer.

Kanoni og Mouse Island
Øen Kanoni og Mus ligger 5 km fra byen Corfu. Denne maleriske lille ø er det bedst kendte og fotograferede sted på Corfu. I hjertet af øen er den lille 13. århundrede kirke Pantokrator.
Kanoni blev opkaldt efter kanonen, som franskmændene placerede der i 1798. En af batterikanonerne er stadig i turistkiosken.

Vari Beach
En af de mest populære strande i Syros, ligger i den sydlige del af øen og kun en kilometer fra den homonyme bosættelse med de 1.200 indbyggere. Den lille lukkede bugt og det lave vand er ideelle til små børn, og på grund af topografien er stranden ideel til vandreture.
Det er fuldt organiseret og tilbyder faciliteter til mange typer vandsport. Du kan nå Vari-stranden med bus eller i bil.

Ægæiske køkken
Hvad angår maden, skuffer Syros ikke: den gastronomiske fristelse fortsætter fra morgen til midnat. Med et stort antal traditionelle græske restauranter og taverner, er du klar til at nyde nogle af de bedste måltider på Kykladerne. Øen tiltrækker lidt af alt: fiskene kommer friske og rigelige, mens de lækre gyros og souvlaki altid er til stede.
Syros er berømt for to ting: den store loukoumi af Syros og San Michael ost, en krydret og frugtagtig ost takket være de aromatiske urter på  køerne spiser hver dag.

Gallisas Beach
Gallisas Beach er en lang sandstrand, lav og sjældent påvirket af vind eller bølger, ideel til små børn, der lærer at svømme. Der er beachvolley og en fabelagtig restaurant “Solnedgange” ved strandpromenaden. Hvis du har små børn, har det nærliggende cafeteria en stor legeplads i skyggen, der holder dig underholdt.

Naxos, den største af de græske øer i Kykladerne

Den jomfruelige græske ø Naxos er den største og en af ​​de smukkeste øer på Kykladerne. Naxos tilbyder sandstrande, krystalklart vand, pulserende grønne dale og et fantastisk bjergrigt interiør, og tiltrækker en bred vifte af besøgende. Familier, par i alle aldre, strandelskere, kulturgribbe, vandrere, cyklister og windsurfere tiltrækkes af Naxos, mange forbliver i byen Naxos, hovedstaden, som er ideel som base for at udforske øen.
Naxos har 90 km kystlinje med nogle af de bedste strande i Middelhavet. Disse gyldne sandstrande understøttes ofte af sand og bambus klitter med krystalklart blåt vand.
Naxos, den største af Kykladerne, har en rund form og er et smukt stykke jord midt i Det Ægæiske Hav fuld af historie, der er værd at besøge.

Kefalonia Seværdigheder, forslag til rejser til Grækenland og de græske øer

Myrtos Beach
Beliggende mellem bjergene i Agia Dynati og Kalon Oros, er Myrtos Beach en af ​​de vigtigste og smukkeste seværdigheder på øen. De hvide sten og det krystallinske vand sammen med de grønne klipper gør det naturligt imponerende og utroligt fotogent. Det er let tilgængeligt og velorganiseret med parasoller, terrasser og en snackbar.

Petani Beach
På den spektakulære Paliki-halvø, 20 km vest for Argostoli, er der en klar vandstrand med store bølger og klipper. Denne fantastiske strand er hovedsageligt sammensat af sand med nogle småsten langs kysten og er halvorganiseret med terrasser, parasoller, brusere og badeværelser og et par taverner. Det er også tæt på nogle smukke klostre og landsbyer, der er værd at udforske.
I Skala dræber du to fugle med en sten, da der finder du en malerisk landsby og en smuk strand.

Drogarati Cave
Drogarati Cave er en af ​​de største og mest attraktive geologiske formationer i regionen omkring samisk såvel som Kefalonia som helhed. Det ligger i kort afstand fra hulissøen Melissani og hører til den samme geologiske region. Det blev opdaget for omkring 300 år siden efter et stort jordskælv, der forårsagede sammenbruddet af et afsnit af huletaket, hvilket afslørede, hvad der nu er hovedindgangen. Grotten falder ned til en dybde på cirka 60 meter. Drogarati-hulen er over 100 millioner år gammel.

Gamle Akropolis
Det ville ikke være et sandt besøg i Grækenland uden en tur til nogle arkæologiske steder på øen. En af de mest imponerende i Kefalonia er det gamle arkæologiske sted for akropolis beliggende på samisk, en by, der tidligere var stærkt befæstet. Oprindeligt en bystat med sine egne mønter og optrådte på søjlerne i græsk litteratur, såsom Homers Iliad, faldt stedet endelig under romersk belejring. Under sine nye mestre blomstrede byen som en havn, og arkæologer har fundet adskillige luksuriøse huse og offentlige bygninger i denne tidsperiode.

Fyret til San Theodoroi
Fyret i San Theodoroi er fyrtårnet i Argostoli og er opkaldt efter den lille kirke, der ligger i nærheden. Det ligger ca. 3 km fra Argostoli, og du bør besøge den for at beundre arkitekturen, den magiske solnedgang og udsigten over øen Vardianoi, som ligger på den modsatte side af bugten.

Fiscardo
Selvom der er en række fantastiske landsbyer i hele Kefalonia, der venter på at blive opdaget, er Fiscardo virkelig top. En af de få landsbyer, der ikke er blevet påvirket af jordskælv, denne fiskerby har mange vandreture på vandet, der giver besøgende en spektakulær udsigt over den nærliggende ø Ithaca. Derudover befolkes Fiscardo-veje med en forskelligartet samling af butikker, taverner og smukke byzantinske kirker, der skal startes.

Square og Bell Tower
Det er det mest historiske torv i Argostoli, hvor de brændte Book d ‘Oro i Kefalonia i 1797 og markerede en ny æra for lokalsamfundet uden adel og adskillelse. Franskmændene med ankomsten af, at “Den gyldne bog” blev brændt, plantede “Freedom Tree” på pladsen og ændrede således navnet på Plaza, der indtil da blev kaldt “Markuspladsen”. I historien finder vi dette sted at spille en vigtig rolle i flere hovedsageligt revolutionære begivenheder, der er forbundet med Unionen af ​​de joniske øer eller senere tyskerne.

Lourdas Kefalonia
Stranden i Lourdas er beliggende i den maleriske landsby Lourdata, i. Denne strand ligger i en sandbugt isoleret af frodig vegetation og vandfald og skiller sig ud for sit magiske landskab.
Lourdas-stranden har fint hvidt sand og krystalklart vand, som nogle steder er dybt. Derudover er det organiseret med parasoller og liggestole. På denne strand finder du også mange faciliteter, såsom vandsportfaciliteter, restauranter, strandbarer og et lille supermarked.

Platia Ammos Strand
Denne spektakulære smukke strand er jomfru og isoleret 30 km fra Argostolia og ophører aldrig med at bedøve besøgende med sit hvide sand og blågrønne vand. Fordi det er uden for turistkredsløb, tilbyder det ikke liggestole, parasoller eller mad- og drikkefaciliteter og er kun tilgængeligt med båd eller 280 trin skåret på en klippe. Hvis du leder efter fred væk fra alle skarer, skal du ikke lede længere end Platia Ammos-stranden.

 

Syros, Grækenland panonorama

Syros, Grækenland pananorama

Syros, eller Syra

Syros, eller Siros eller Syra er en græsk ø i Kykladerne i Det Ægæiske Hav. Den ligger 144 km syd-øst for Athen. Øen, der har ca. 35.000 beboere, er opdelt i kommunerne Ermoupoli, Ano Syros og Poseidonia.

Syra, eller Syros, har den største befolkning blandt Kykladerne. Det er den ellevte største ø i Kykladerne, med en størrelse på omkring 24 kvadratkilometer og en maksimal længde på 22,5 km. Dens position er central blandt Kykladerne. Det er en bjergrig ø med små dale  høje bjergtoppe.

Syros er dronningen i det ægæiske hav

Selvom Kykladerne er kendt for de fleste, er Syros en ø, hvis magi stort set stadig er ukendt for mange rejsende. Men for de nysgerrige med lidt tid til at udforske har ‘Dronningen af ​​Det Ægæiske Hav’, som det er kendt, en skat af usædvanligt køkken, ejendommelig arkitektur, kulturelle og naturlige skatte at opdage. At dele en historie, der udspiller sig gennem snoede stræder, traditionelle landsbyer, der glimrende orkestrerer middelalderlig charme og aristokratisk romantik med minimalismen i Kykladerne, ortodokse og katolske verdener, Syros med sine fantastiske strande, det blå hav, det magiske landskab Natural og dets kulturelle begivenheder fortsætter at bevare og forstærke glamouren fra en svunden tid.

Blot 83 sømil fra havnen i Piræus og 100 miles fra havnen i Rafina er øen Syros en af ​​de mest foretrukne feriedestinationer i Kykladerne, ideel til rejsende med raffineret smag.

Ferien i Syros er uforglemmelig.

Seværdigheder i Siros, forslag til rejser til Grækenland

Middelalder Ano Syros
Ano Syros er den oprindelige bosættelse Syros, der løber langs Ermoupoli -bakken og krones af Agios Georgios -katedralen. Ano Syros blev bygget af venetianerne i 1200 -tallet som et befæstet citadel med smalle gader, marmortrapper og en cirkulær orden, og er en labyrint af gyder at gå vild i. Overalt hvor du vender dig, vil de venligste katte stille for dig og stjæle showet.
Det majestætiske Apollon -teater
Der er ingen tvivl om, at Syros har en stærk kulturarv, med Apollon -teatret som et af dets bedste eksempler. Bygget i 1864 af en italiensk arkitekt ved navn Pietro Sambo, var opførelsen af ​​teatret stort set inspireret af blandt andre La Scala di Milano. Hjemmet til de mange kulturelle begivenheder, teaterforestillinger og operaer på øen er teatret bestemt et  shot værd til Instagram.

Lazaretto
Karantænehospitalet (Lazaretto) er et kompleks af forladte stenbygninger i den sydlige del af havnen i Lazaretta -området. Bygget i 1834, ifølge Weilers design, blev Lazaretto oprindeligt brugt som karantænerum for besøgende på øen for at beskytte den indfødte befolkning mod koleraudbrud og andre infektionssygdomme. Fra slutningen af ​​1800 -tallet og frem til den tidlige efterkrigstid tjente Lazaretto først som fængsel og derefter som asyl for psykisk syge. Under den kretensiske revolution i 1866 tjente den som tilflugtssted for kretensiske flygtninge.

Achladi Strand
En smuk beskyttet bugt foretrukket af fiskerbåde. Svømning er fremragende, snorkling på klipperne og typen af ​​værtshus ved siden af ​​vandet, du forventer at finde på hver strand. Det er en lille strand og værtshuset er populært.

Kini Strand
Kini -stranden ligger på øens vestkyst. Det er fuldt organiseret med paraplyer og solsenge og i gåafstand fra tavernerne og indkvarteringen, der tilbydes af den ensartede bosættelse.
I midten af ​​stranden er der et springvand, der tiltrækker al opmærksomhed, da det repræsenterer en havfrue, der holder i hendes hænder og redder en sømand.

Vari Strand
En af de mest populære strande på Syros, ligger i den sydlige del af øen og kun en kilometer fra den ensartede bosættelse med de 1.200 indbyggere. Den lille lukkede bugt og det lave vand er ideelle til små børn, og på grund af topografien er stranden ideel til vandreture.
Det er fuldt organiseret og tilbyder faciliteter til mange former for vandsport. Du kan nå Vari -stranden med bus eller i bil.

Ægæisk køkken på Syros
Hvad angår maden, skuffer Syros ikke: den gastronomiske fristelse fortsætter fra morgen til midnat. Med et stort antal traditionelle græske restauranter og taverner, gør dig klar til at nyde nogle af de bedste måltider i Kykladerne. Øen tiltrækker med lidt af hvert: fisken kommer frisk og rigelig, mens de lækre gyros og souvlaki altid er til stede.

Gallisas Strand
Gallisas Beach er en lang sandstrand, lav og sjældent påvirket af vind eller bølger, ideel til små børn, der lærer at svømme. Der er beachvolleyball og en fabelagtig restaurant “Sunsets” ved strandpromenaden. Hvis du har små børn, har det nærliggende cafeteria en stor legeplads i skyggen, der vil underholde dig.

Find din rejse til Syros her i Rejser til Grækenland

Uanset du vil rejse til Grækenland med et anerkendt dansk rejsebureau eller finde din egen billige flybillet og hotel, så er de lige her:

Bookdinrejse.dk

De græske øer

Intro til til rejser til Grækenland

Bedste græske strande

Til Grækenland med danske rejsebureauer

Visit Greece, den officielle turist website om Grækenland.

Direkte fra Ålborg til Rhodos, rejser til Grækenland

Direkte til Rhodos fra Ålborg, Nordjylland

Se rejser til Korfu

Rejser til Korfu, top græsk rejsemål

Kreta er den største af de græske øer og den femte største ø i Middelhavet, Havets gud Zeus blev født her

Rejser til Kreta

Rejser til Kreta, største ø i Grækenland

Meze, de græske tapas, kender du dem?

Meze, de græske tapas

Græsk mad, vidste du hvor sund og lækker den er? Få en fuld intro til græsk mad

Kos, festen er der stadig, bare lidt under kontrol, og masse andet at opleve.

Mest romantiske øer i Grækenland

Græsk mad: Spis dig gennem Grækenland

 

Rejser til Rhodos, hvor skal du bo?

 

Skiathos

Skiathos, blandt de græske øer, du klart burde overveje

 

Rejser til smukke Syros i Grækenland

Hvem kan du rejse til de græske øer med?

 Rejsebureauerne til Grækenland

Find dit rejsebureau til Grækenland

 

Book din rejse, rejsebureau, fly, hotel

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler

Græske øer fra Kreta til Santorini.

Græske øer er højt elskede rejsemål. Vi giver dig over 20 rejseforslag til Grækenland i hver sin veldefinerede artikel, for du kan foretage det bedste rejsevalg til Grækenland. Læs om hvert af de skønne rejsemål under de mange links:

Rejser til de græske øer fra Kreta til Santorini og de mange 100 indimellem, handler om det varme og venlige lland, vi danskere elsker. Det handler om rejsen til et land, der byder på en perlerække af øer, som få andre lande kan matche i varm, enkel skønhed og en befriende afslappet livsstil, tilmed med en af de sundeste madfilosofier i verden. Vi tager dig med på rejsen. Det er svært at vælge rejsemål i GRrækenland. Med denne artikel række på over 20 artikler, er det lidt nemmere at finde sin rejse til de græske øer.

Europa” er et særdeles græsk ord

De græske øer byder som meget få lande i verden på et så varieret landskab, og en befolkning som er så veluddannede og en fornem, stadig blomstrende kultur. Det er med en næsten floskel også en del af vor europæiske  kulturs vugge. “Europa” er et græsk ord og rummer en smuk græsk myte med betydning for os alle.

Gudinden Europa, et græsk navn og en del af vor fælles mytologi, forstå Grækenland bedre her i Rejser til de græske øer

Gudinden Europa, et græsk navn og en del af vor fælles mytologi, forstå Grækenland bedre her i Rejser til de græske øer

I den græske mytologi var moderen til Kong Minos af Kreta nemlig Europa og faderen Zeus, Europa var en smuk adelig kvinde af fønesisk afstamning. Efter den smukke græske kvinde blev vort kontinent navngivet. Europa optræder som navn første gang i det græske episke digt Illiaden tilskrevet den store forfatter Homer.

Rejser til de græske øer handler om solens land, Hellas*

Grækenland er kærligt kendt som øernes land og også som et land med smuk natur og ranke mennesker. Det er sandt, at øerne i Grækenland sammen med deres befolkning er smukke, levende, elegante, ofte med en sund levestil og også moderne. I det væsentlige kombinerer Grækenland masser af andre attraktioner. Hvert år oplever de græske øer mange besøg, og folk vender normalt tilbage med en posefuld af minder, der er fanget på deres kameraer eller mobiltelefoner. Og så kommer vi igen!

Grækenland er et land, hvor mange af de mest berømte mennesker i historien boede og skrev om fysik og matematik, skabte mytologi som Odysseen. Kulturen, der findes i dag i Grækenland, blev formet af en kombination af romantik, intriger, krige, mytologi og videnskab. De græske øer især er utroligt fascinerende.

*Hellas er grækernes og nordmændenes betegnelse for landet. På andre sprog bruges navnet Hellas kun om oldtidens Grækenland, og ordet hellenerne kun om grækerne i den klassiske oldtid.

Ifølge myten er Hellas opkaldt efter HellenDeukalions søn. Hans familie var den eneste, der overlevede den syndflod, som Zeus sendte i sin vrede over menneskenes utaknemlighed.

Kort over de græske øer inkl. hovedlandet, Peloponnes.

De mange hundrede græske øer, også ret beset Peloponnes får en kort intro med her: Peloponnes er en græsk halvø og udgør i realiteten den sydlige del af hovedlandet. Halvøen er på 21.549 km², og huser i dag ca. 1.000.000 mennesker. Peloponnes er forbundet med fastlandet via en ca. 6,3 km bred landtange

grækenland og de græske øer -regioner-kort

Rejser til Grækenland, kort over Grækenland

Hvor mange af de græske øer kan du besøge?

I princippet de fleste, hvis du råder over en båd, men under 100 af disse græske øer er interessante for de fleste turister.

De græske øer består af mere end 6.000 meget små øer og større øer, hvoraf kun 227 er beboet. Turister nyder solbadning og behageligt vejr. Fugtigheden mærkes i luften, og tilstedeværelsen af ​​saltvand giver følelsen af ​​en kystregion.
Turister tager til de græske øerfra hele verden, fordi det er vanskeligt at finde denne unikke form for skønhed og afslappet livsførelse noget andet sted i verden. Rig på traditioner har øerne  en naturlig skønhed og en historie som europas vugge, og du kan let se, hvorfor indbyggerne i den tidlige græske historie kunne forestille sig, at de vidunderlige landskaber var formet af guderne. Og så har øerne i Grækenland rekord i sundhed og et langt liv. Trækker vel heller ikke fra? Livsstilen er på engang sund, afslappende og attraktiv. Der er gået lidt geografilærer i det, her I know. Men det giver altså god mening at få lidt styr på hvor vil og og hvorfor for der så mange dejlige øer. Det er rejseverdenens iskiosk: Hvilken smag, hvor mange kugler? Decisions, decisions.

De græske øer fra Mykonos til Rhodos. Vi trawler lige de bedste græske øer igennem

Græske øer er overvældende populære hos danskerne. Varmen og charmen kender vi, men Grækenland var også dygtige til at komme hurtigt tilbage efter Corona, og det har unden tvivl givet blivende nye markedsandele.

Her går vi igennem rigtig mange græske øer, så du kan træffe det rigtige valg for din rejse. Og vi peger på rejsearrangører og hoteller og rejseoplevelser. Og det udvikler sig hver uge. så kom tilbage. Der er sikkert nye rejsetilbud, rejsebeskrivelser osv.

Alle græske øer ligger i hvert sit ørige.

Er du rejsende og savner en græsk ø, vi burde have taget med, så skyd os en mail, og vi ser på det. Du som rejsende og Grækenland som rejsemål har fortjent det bedste, så lad os komme igang.

Navagio Beach on Zakynthos Island in Greece, Europe

Navagio Beach på Zakynthos. Rejser til Grækenland

Hvilke græske øer har de bedste strande?

De græske øers strande er et godt sted at begynde. Der er som bekendt masser af strande rundt om de græske øer. Men er du til bred hvid strand eller privat lagune eller mere en strand med surf vejr og aktivitet eller skal du mest hænge ud ved “din” beach bar foran dit hotel og samle kræfter til samme aften? Grækenland har det hele: Se de bedste græske strande.

Bedste græske strande

De græske øgrupper. Geografitime de næste 2 minutter. Klik en græsk ø.

De græske øer tilhører forskellige øgrupper i det græske øhav.

Der er faktisk over 2.000 øer i det græske øhav. Det er kun de 140 der er beboede og kun 78 der har mere end ca. 100 indbyggere.

Dodekaneserne

Traveltalk dækker disse græske øer i Dodekaneserne:

Kreta

Kos

Kykladerne. Milos er den sydligste af de græske ø  eri Kykladerne

Milos er den sydligste af de græske ø  eri Kykladerne. Øen er på 161 km² og har 4.500 indbyggere. Den er vulkansk i oprindelse, opbygget som følge af vulkanudbrud hvor den Afrikanske Plade skød sig ind under den Eurasiske Plade.

Traveltalk dækker disse øer i Kykladerne, klik links

Folegrandos

Santorini

Milos

Syros

Ios

Sporaderne med berømte Skopelos

Sporaderne er en øgruppe langs østkysten af Grækenland, nordøst for øen Evia i Ægæerhavet. Den består af 24 øer, hvoraf fire er befolket.

Traveltalk dækker disse græske øer i Sporaderne.

Alónissos

Skiathos

Skopelos

Skíros.

Nordøst-ægæiske Øer

De nordøst-ægæiske øer er en græsk øgruppe i det Ægæiske Hav mellem Grækenland og Tyrkiet.

Traveltalk dækker disse græske øer i det Nordøst-øgæiske hav

Samos

Ikaria

Chios

Lesbos

Limnos

Thassos Samotrake

Det sydlige ægæiske hav

Traveltalk dækker disse græske øer i det sydlige ægæiske hav:

Kalymnos

Agathonisi

Astypalaia

Leipsoi

Leros

Patmos

Joniske Øer

De Joniske Øer i det joniske hav vest for hovedlandet i Grækenland består ade græske øer herunder.

Traveltalk dækker disse græske, joniske øer.

Korfu
Paxi / Paxos
Lefkas
Ithaka
Kefallonia
Zákynthos
Kithira
Skorpios

Kreta er lidt uden for nummer, da det er én stor ø, faktisk landets største.

Euboia er landets næststørste ø.

Peloponnes omtales ofte som en ø, men er egentlig en halvø.

De Saroniske øer

De Saroniske Øer er små græske øer, der ligger tæt på fastlandet nær Athen. Øerne i den Saroniske Bugt.

Traveltalk dækker disse saroniske øer:

Égina

Poros

Hydra

Spetses

Agistri

De græske øer vi elsker at besøge.

Alle øer nævnt med fremhævelse har deres egen artikel. Klik og se Græske øer.

Kos, fest og kultur i et stort mix, de klassiske rejser til Grækenland

Kos er en græsk ø i det Ægæiske Hav på ca. 295 km² med ca. 30.000 indbyggere, hvoraf de fleste bor i og omkring byen Kos med den berømte havn. Øen er med i øgruppen Dodekaneserne.

havnen på Kos i Grækenland

Havnen på Kos i Grækenland

Op gennem 1990’erne og 2000’erne var Kos kendt for at tiltrække mange unge, der blot kom til øen for at feste. Det er et ry, borgmesteren i Kos by og øens turistorganisation, har arbejdet på at ændre, for at tiltrække et mere kulturelt publikum. Der er stadig en udpræget feststemning i centrum, men særligt længere ude er der rig mulighed for at opleve øens natur i ro og fred.

Øen kendes fra den græske oldtid for at Hippokrates har boet der. Ham med den Hipokratiske læge ed.  Midt i Kos by står det 12 m høje platantræ på Platía Platanou (“Platanens Plads”), der menes at have dannet ramme om Hippokrates’ undervisning. Træet har naturligt nok fået navnet Hippokrates’ Træ.

Asklepieion er det berømte lægetempel, som Hippokrates oprettede, og ligger uden for Kos by.

Omtrent 27 km syd for Kos by ved byen Antimachia, ligger øens internationale lufthavn, Kos International Airport “Hippocrates”.

Kos ligger ikke langt fra Tyrkiet og de græske øer Kalymnos og Leros. Fra Kos by er der afgang til Bodrum i Tyrkiet

Læs artiklen om Kos

Kos, en af de skønne græske øer

Rejser til Kos

TUI
Spies
Apollo
Sunweb
Atlantis
Folkeferie

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello

Kreta: Græske øer på rejse i Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello

Kreta er den største og mest berømte af de græske øer

Kreta, den største af de græske øer og den femte største ø i Middelhavet, ligger 318 kilometer syd for havnen i Athen og er fødestedet til Zeus. Kreta har de gamle ruiner, sneklædte toppe og rigelige strande. Kreta nyder den længste sommer ikke kun i Grækenland, men også i Europa, men foråret er især dejligt til vandring og sightseeing.
Kreta er kendt for sine mange strande og især for den lyserøde sandstrand i Elafonissi og den storslåede Balos-lagune.
Kreta er den græske ø med flest superlativer. Her finder du det største bjerg. Det største, første …alting. Kreta er fx.også fødestedet for de ældste og mest fascinerende myter i Grækenland og hjemstedet for minoierne i bronzealderen. Det er også den første kultur, der havde et skriftsprog og måske første civilisation i Europa, der producerede hvad vi kalder kunst idag. Den minoiske kultur var en præ-hellensk bronzealder-kultur fra ca. 3100 f. Kr. til ca. 1450 f. Kr. Den havde sit politiske centrum i Knossos på Kreta. Den er opdaget i nyere tid og opkaldt efter kong Minos, der kendes fra græsk mytologi.
Kreta har århundreder af rig historie såvel som en voldsomt uafhængig ånd. Beboere vil ofte omtale sig selv som kretensere i stedet for grækere.
Kretas gamle arkæologiske steder, århundreder gamle havnebyer og strande tiltrækker besøgende fra hele verden.

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello- Knossos Kreta, Grrækenland

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello- Knossos Kreta, Grrækenland

Kreta´s attraktioner fra Knossos til de mest fløjsbløde strande

Knossos Paladset er en labyrint af massive søjler og dejlige fresker og er et vidnesbyrd om raffinementet i den minoiske civilisation, der forsvandt engang i det fjortende århundrede. Ifølge legenden var det også hjemsted for den mytiske Minotaur af Kong Minos.
Knossos ligger ca. fem kilometer fra Iraklion og betragtes som den ældste by i Europa. Paladset havde mere end 1.200 værelser, nogle af dem genopbygget for at skildre stedets storhed. Dette monumentale boligkompleks fokuserer på en stor gårdsplads, hvor det ser ud til, at de organiserede “Bull-Leaping”, en aktivitet, der involverede at løbe hen imod en tyr, gribe den ved hornene og tage et somersault over det.
Et jordskælv ødelagde det første palads, der blev bygget omkring 2000 a. C. i 1700 a. C.

Elafonissi stranden på det sydlige Kreta med pink sand og det klareste havvand ever

Elafonissi-stranden ligger i det sydvestlige hjørne af Kreta og skinner med lyserødt sand og krystalklart middelhavsvande. Elafonisi er en aflang halvø, der ofte brydes i to dele af vand, hvilket giver indtryk af at være en separat ø.
Hvis du føler dig eventyrlysten, kan du krydse den lavvandede lagune Elafonissi mod en lille ubeboet ø, hjemsted for et historisk fyrtårn, et kapel og mere end 100 arter af indfødte planter. Seneste rejsende roser Elafonissi som en af ​​de smukkeste strande på Kreta, hvis ikke i hele Grækenland.
På begge sider af halvøen dannes eksotiske strande med hvidt sand og turkisvand, der minder om Caribien. Sandet er mange steder lyserødt og tager sin farve fra millioner af knuste skaller. Nær halvøens brudpunkt overskrider havvandet ikke 1 m dyb, hvilket skaber en lille lagune, ideel til børn. Du kan let krydse lagunen for at nå det modsatte sted på halvøen, mens du tager dit personale med dig, fordi vandet er meget lavt.
Strandene på denne ø er meget populære blandt de lokale og besøgende, så det kan være lidt overfyldt i nogle områder. Rejsende, der ønsker at undgå folkemængderne, kan gå lidt længere inde, hvor de finder mange dejlige og rolige steder.

Balos lagunen, Grækenland

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello- Knossos Kreta, Grrækenland Balos lagunen, Grækenland

Balos-lagunen, den fotogene og berømte lagune på Kreta

Den berømte Balos-lagune ligger cirka 56 km nordvest for Chania og 17 km nordvest for Kissamos, dannet mellem Cape Gramvousa og den lille Cape Tigani og under Platiskinos-området. Balos er uden tvivl den vigtigste fotograferede strand på Kreta.
Balos er berømt for sine turkise farvande, vilde naturlige skønhed og smukke eksotiske landskaber. Om sommeren besøges Balos af tusinder af mennesker, der hovedsagelig ankommer med færgerne, der forlader havnen i Kissamos. Det er også en god ide at ankomme til Balos om morgenen, før skibene ankommer fra Kissamos. Disse få timers afstand fra et sådant himmelsk sted forbliver indgraveret i din hukommelse for evigt.
Hvis du ikke kan lide skarer, skal du hellere undgå at besøge stranden i juli og august.
Balos Lagoon har hvidt sand og eksotiske hvide, intense blå og turkise farvande. Havet er ret lavt og varmt, hvilket gør det ideelt til små børn.

Arkadi kloster på Kreta

Arkadi-klosteret er noget, som Kreta kan gøre for enhver interesseret i religiøs historie. Indtager et specielt sted i hjertet af mange lokale, siges det, at klosteret blev grundlagt i det 5. århundrede af en magtfuld byzantinsk kejser.
Arkadi-klosteret ligger nær Rethymnon og blev bygget i 1587, og huser en af ​​de bedste venetianske kirker på øen.
I det 19. århundrede var klosteret et af de mest velstående på øen og tjente som et vigtigt center for modstand mod osmannerne. Mange lokale lå inden i klosteret for at modstå de osmanniske styrker, før de satte bygningen i brand.

Vai palm beach at eastern part of Crete island.

Vai, den græske Palm Beach, for dig der søger sol og strand på de græske øer

Også kendt som Palm Beach, er det primært kendt for sit fantastiske landskab. Stranden er hjemsted for en af ​​de største palmer i Europa med 4.500 palmer, der har været der i mere end 2.000 år. Så hvis du ønsker at undgå at leje en parasol, er du kommet til det rigtige sted for at få noget naturligt skygge. Sandet kan fyldes med busser fulde af turister, men en kort gåtur på en bakke på den sydlige side af Vai-stranden afslører en underudnyttet kyststrækning, men ikke mindre smuk.
Nylige besøgende priste Vai Beach for sin renhed og smukke udsigt ikke kun fra stranden men fra toppen af ​​de nærliggende bakker. Rejsende roste også det naturskønne drev til stranden.
Ifølge legenden voksede palmetræer ud fra datosten, der blev trukket i land fra Saracen-skibe i det niende århundrede.

Heraklions arkæologiske museum samler fortiden på Kreta

Det arkæologiske museum i Heraklion nyder ry for at være et af de vigtigste museer i Grækenland, især når det kommer til dens samling af minoiske artefakter og kunstværker. Besøgende på dette museum kan nyde at se fragmenter af de originale fresker fra det minoiske palads Knossos. Det arkæologiske museum i Heraklion har også udstillinger dedikeret til alle perioder med forhistorie og historie på Kreta indtil de sidste romerske perioder. Højdepunkter inkluderer statuer af Slangegudinden, den berømte Fresco de Toros de Toros og den gådefulde Disco Phaistos. Derudover artefakter. Alle artefakter på dette museum blev opdaget på Kreta.

Samaria-kløften

Kreta er kendt for sine imponerende kløfter, men den mest imponerende er Samaria NAtional parken, den længste kløft i Europa. Beliggende inde i Samaria National Park er det et UNESCO biosfærereservat.
Der er steder, der kræver større indsats for at nyde end andre, og Samaria-kløften er en af ​​dem. Find det rigtige fodtøj frem og tag med. Beliggende i Samarai National Park i de hvide bjerge, er denne imponerende kløft ca. 17 km ned ad bakke, der ender på en sort sandstrand i Agia Roumelli i det libyske hav. Det krydser skove fra gamle cypresser og fyrretræer og skærer derefter mellem lodrette klipper gennem bjergene. Afhængig af en persons hastighed og kondition, kan denne gåtur vare mellem fire og syv timer. Ved afslutningen af ​​vandreturen lejer de fleste vandrere en båd for at tage dem til Chora Sfakion.

Agios Nikolaos i den skønne Mirabello bugt på det østlige Kreta

Agios Nikolaos ligger i den smukke bugt Mirabello på det østlige Kreta og tilbyder besøgende en blanding af moderne og traditionelle. Det er en mellemstor havneby, der er ekstremt malerisk og har en bestemt stil og charme, der udnytter til fulde. Byens Voulismeni-sø, omkranset af små caféer og charmerende butikker, har været genstand for flere sagn. En af myterne her er, at gudinden Athena tager hendes bade i denne næsten perfekt cirkulære vandmasse. En anden legende siger, at denne smukke sø ikke har nogen bund. Agios Nikolaos er en af ​​de mest populære turistmål på Kreta.

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello

Rejser til Grækenland  fra Kreta til Santorini. Agios Nikolaos er en malerisk by i den østlige del af øen Kreta bygget på den nordvestlige side af den fredelige bugt Mirabello

Agios Nikolaos i den skønne Mirabello bugt på det østlige Kreta

Agios Nikolaos ligger i den smukke bugt Mirabello på det østlige Kreta og tilbyder besøgende en blanding af moderne og traditionelle. Det er en mellemstor havneby, der er ekstremt malerisk og har en bestemt stil og charme, der udnytter til fulde. Byens Voulismeni-sø, omkranset af små caféer og charmerende butikker, har været genstand for flere sagn. En af myterne her er, at gudinden Athena tager hendes bade i dette næsten perfekt hav. En anden legende siger, at denne smukke sø ikke har nogen bund. Agios Nikolaos er en af ​​de mest populære turistmål på Kreta.

Læs artiklen om Kreta

Kreta, en af de store græske øer se og så flere artikler om Kreta

Rejs til Kreta med danske rejsebureauer

Bravo Tours

Spies

beautiful Greek islands - Milos, traditional Fyropotamos village

Milos, traditional Fyropotamos landsby. Rejser til Grækenland

Den legendariske ø Milos skal have en plads på Rejser til Grækenland

Kan du huske den berømte skulptur af Afrodite, benævnt Venus fra Milo? På dine rejser til Grækenland rundt på de mange øer er Milos utroligt spændende.
Den antikke græske skulptur af Afrodite, der i øjeblikket er permanent udstillet i Louvre i Paris, er muligvis øens mest berømte eksport, men Milos er en imponerende farveø på grund af dens vulkanske oprindelse. Farven på Det Ægæiske Hav omkring denne ø Kykladaderne varierer fra koboltblå til smaragdgrøn, og klipperne går fra lyserød til rød til violet. Det har et komplet dækning af naturlige og menneskeskabte overraskelser. Det er perforeret med hvide fjorde, svovlgul stribede klipper og sorte obsidian klipper.
Den unikke geologi har givet øen et stort antal smukke strande på over 70, og de herlige varme kilder langs kysten kan ikke gå tabt.
Milos har den mest forskellige og dramatiske kystline af  alle de græske øer.

Milos dramatisk kyst

Milos dramatisk kyst, Rejser til Grækenland

Milos tiltrækker med den smukke strand Sarakiniko

Sarakiniko

Den smukke hvide strand i Sarakiniko ligger i det nordlige Milos. Det er ikke en stor strand, og på grund af dens naturlige skønhed og gode tilgængelighed kan det være ret travlt med svømmere i højsæsonen. Stranden er klemt mellem smukke, næsten polerede hvide klipper og klipper, der sandsynligvis stammer fra calciummineraler. Når du ser på havet, ønsker du at gå omkring disse mælkeagtige klipper på højre side af stranden, som danner en slags lille labyrint, hvilket giver dig en særlig følelse af at gå på månen.
Du kan udforske et par tunneler udskåret i klippen på strandens venstre side. Få meter ud i havet finder du også en klippe omkring fem meter høj, hvorfra du kan dykke ned i havet, hvis du vil. Vandet tæt på stranden er temmelig lavt, indtil du når bugten indgangen.

Bådtur rundt om Milos Island
Et besøg på Milos Island er ufuldstændigt, medmindre du foretager en bådtur på øen. Det giver dig muligheden for at svømme på steder, der kun er tilgængelige med båd, og se øen fra en anden vinkel. Der er mange ture til rådighed. Alle bådture i Milos afgår fra Adamas landsby, de fører dig hen over Milos kystlinje og stopper undervejs. Kleftiko er turen højdepunkt. Der kan du svømme rundt i de små huler og se de underlige klippeformationer. Denne tour tager dig til mange seværdigheder omkring Milos.

Milos kirkelige museum
Milos Ecclesiastical Museum ligger i Holy Trinity Church, tæt på landsbyen Adamas havnefront. Dette museum er lille, men indeholder mange vigtige kirkelige genstande.
Disse poster er fra den venetianske periode indtil i dag. Du vil se sjældne byzantinske ikoner på museet, træsniderier til venetianske kirker, gyldne votive-tilbud fra grækere, der vandrede til udlandet, biskopsæder, sølvkalakker og andre.
Den hellige treenighedskirke blev bygget i en meget sjælden arkitektonisk form i det 17. århundrede. Det var under mange renoveringer gennem tidene. Du kan se en mosaikrelieff, hvor imponerende scener i Bibelen ligger i gården i denne dejlige kirke.

Katakomberne på Milos
Milos er hjemsted for Grækenlands største katakomber. Opdaget i 1840 og beliggende nær Plaka, blev disse katakomber bygget til at tjene som en kristen kirkegård i det 1. århundrede e.Kr. Korridorerne er 184 meter lange og er 2-2,5 meter høje.

Cirka 2.000 kristne skønnes at være begravet i katakomberne indtil det 5. århundrede e.Kr., da de blev lukket på grund af jordskred.
Milos-katakomberne, efter Olivenbjerget i Jerusalem og katakomberne i Rom, er det tredje vigtigste kristne monument af deres type.

Kleftiko
Kleftiko er Milos-øens mest ikoniske og populære strand. Den eneste måde at komme til stranden ved Kleftiko er med båd. Det er kendt, at Kleftiko var skjulestedet for de gamle pirater, hvor de ville opbevare deres stjålne skatte. Den eneste måde at komme til Kleftiko på er med båd, men der er mange daglige bådture, der afgår for turister fra Adamas havn. Med sine enorme hvide vulkanske klipper tilbyder Kleftiko dig muligheden for at svømme i krystalklart, turkis vand omgivet af imponerende og unik natur!
Milos ‘organiserede bådture giver normalt dig beskyttelsesbriller, snorkler og flippers, så du kan drage fordel af den smukke havbund.

Det antikke Milos Teater
Ikke mere end 200 meter fra Catacombs er et teater med kvaliteter af uberørte pariske marmorpladser vendt mod vestsiden af ​​den naturlige havn og bakkernes mørke kontur. Selve placeringen er grund nok til at komme. Teateret, der hørte til den gamle by Klima, blev først bygget i hellenistisk tid i det 3. århundrede f.Kr. og måtte rekonstrueres, efter at byen blev ødelagt i romertiden af ​​Athenerne.
Teatret er hugget fra bakken, og et monument, der en gang kunne rumme 7.000 tilskuere (sammenlignet med 700 i dag) er blevet udgravet i op til otte niveauer. Glem ikke at kontrollere akustikken og overveje de svage rester af de omkringliggende mure og tårne ​​i det gamle Klima.

Solnedgang i Plaka
Plaka er den største by på øen og hovedstaden i Milos. Den sidder på en stor klippe, hvor biler ikke kan komme ind. Næsten overalt i byen tilbyder uforlignelig udsigt over Milosabugten, hvilket gør det til et andet perfekt sted at komme og se en græsk solnedgang.
Det meste af Plaka har traditionel kykladisk arkitektur med hvidkalkede bygninger og blå tag. Det er en anden lille by, hvor enhver kan komme og shoppe i butikken, nyde et græsk måltid eller nyde en solnedgang, mens solen går ned. Der er også et Folkemuseum, et arkæologisk museum og et par idylliske kirker.
For at få adgang til Plaka bliver du nødt til at parkere under byen og gå 5 til 10 minutter til byen, da biler ikke kan komme ind i disse smalle gader.
Det er værd at bemærke, at byen Plaka har en lidt mere eksklusiv følelse efter solnedgange. Hvis der var et moderne område i Milos, ville Plaka være det område.

Pollonia Beach

Pollonia er en venlig og rolig sandstrand. Han er forelsket i skyggetræerne, der overser Kimilosøerne.
Området har også adskillige fremragende restauranter, der serverer fremragende forfriskninger til både besøgende og lokale.
Disse forhold gør området ideelt til dykning og dykning i havet.
Dens beskyttede havn er også fremragende til andre former for maritime aktiviteter. Det er mindre sandsynligt, at du bliver angrebet af hajer og andre grusomme havdyr.

Santorini, er det den mest romantiske af de græske øer?

Rejser til Grækenland er ikke komplet aom rejsemål oversigt uden berømte Santorini. Santorini er kendt som den mest romantiske græske ø. Santorini er blevet det ideelle sted for bryllupper og bryllupsrejser i Grækenland, men øen tiltrækker også berømtheder og jet-sættere fra hele verden. Luksushoteller, der er perfekte til bryllupsrejser, findes overalt på øen.
Santorini er stedet for et af de største vulkanudbrud i historien. Eksplosionen skabte en øhav på en enkelt ø og efterlod det geologiske træk, der i dag tiltrækker besøgende til Santorini.
Køkkenet i Santorini er traditionelt, det er unikt på øen og drager fordel af friske ingredienser, der er aromatiseret med vulkansk jord. Du kan endda tage en lokal madlavningskursus fra Selenes kokke. Der er også perler ved siden af ​​havet med rustikke og lækre retter med udsigt.

Seværdigheder i Santorini. First pick er Oia

Oia er uden tvivl et af de mest emblematiske områder på øen med sin unikke arkitektur og hvide bygninger. Ved blot at gå gennem byen vil du få en idé om fortiden, når du går i de snoede smalle gader og oplever udsigter, lyde og aromaer fra den græske kultur.
Når du ser billeder af denne smukke øgruppe, er de for det meste taget i Oia. Der er mange smukke steder her, men ingen så fotogene som dette. Byen Oia er meget populær blandt besøgende på øen og kan virke ret overbelastet hele dagen, men hvis du kan overleve skarer, vil solnedgangen gøre alt det værd. Når solen går ned om natten, vaskes byen med en storslået glød.
For en endnu rigere oplevelse kan du tage en sejlads om natten for at se solnedgangen afspejles i de hvide bygninger i Oia. Disse øjeblikke vil forlade dig åndedræt, når du ser Oia i brand med lyse farver i solnedgangen reflekterende i det dybe og mørke Ægæiske Hav.

Cruising ship ved Santorini

Cruising ship ved Santorini

Kamari Beach

Den største og mest populære strand i Santorini, Kamari, ligger langs kysten af ​​byen med samme navn. Byen og stranden er opkaldt efter den lille bue eller “kamara” indlejret i klipperne i den sydlige ende af stranden, resterne af en helligdom dedikeret til Poseidon. Kamari er kendt for sin kystlinje af sort sand og småsten og er den mest udviklede strand på øen og er fuld af hoteller, barer og natklubber. Foruden solbadning og se på mennesker, er snorkling og dykning populære aktiviteter.

Den røde strand eller den hvide strand?

To strande, der skal være øverst på listen til ethvert besøg i Santorini, er Red Beach og White Beach. De har et passende navn, hver med sin egen livlige farve. Det er ikke let at få adgang til disse strande, så at komme dertil kan kræve lidt mere planlægning fra din side. Det røde sand og de høje røde klipper skaber en smuk kontrast af farve med en klar blå himmel og krystalklart vand. White Beach er prydet med perfekte sorte og hvide småsten i forskellige størrelser, og de lyse klipper tilbyder fremragende fotomuligheder.

Santorini vintur

Vinture er blandt de mest populære aktiviteter i Santorini. Øen er berømt for sine fremragende hvide vine, kendt som nogle af de bedste i Grækenland.
Du kan besøge mange vinmarker, der vides at være nogle af de ældste i verden! på øen, og smag de bedste vine.
Santorini er en af ​​de ældste vinproducerende regioner i verden.

Therasia (tyrasia)

Øen Therasia er en ideel destination for besøgende, der ønsker at nyde den solrige atmosfære i Santorini, mindre skarer. Den største af de fem små byer, også kaldet Therasia, har kun omkring 150 indbyggere. Du kan nå siden af ​​calderaen med en lang trappe, der klatrer op ad klippen. Den mindste ø har den samme maleriske arkitektur som Santorini, og befolkningen deler de samme traditioner og skikke. Uanset om du nyder det som en dagstur eller en weekend, Therasia tilbyder besøgende en autentisk græsk oplevelse på øen.

Akrotiri

At gå gennem ruinerne af Akrotiri vil virkelig give dig en idé om, hvordan øen var i højden af ​​den minoiske civilisation. Det er før vulkanen brød ud og dækkede alt i flere lag af aske. En omhyggelig udgravning har opdaget nogle ganske overraskende elementer indtil videre og det tager tid at sætte pris på de mistede øboere, og hvad der skete er ganske ydmygende.
Arkæologiske udgravninger pågår stadig på dette meget store sted. Der er sandsynligvis stadig mange rester, der skal opdages!

Akrotiri Fyr

Akrotiri-fyrtårnet ligger på den sydlige halvø af øen Santorini. Fyret i sig selv er ikke så attraktivt som udsigten fra det. Dette er et andet smukt sted at bringe en flaske vin og nyde en perfekt solnedgang.

Thera Prehistoric Museum

Thera Museum of Prehistory er beliggende i hovedstaden Fira og er en af ​​de vigtigste kulturelle attraktioner i Santorini. Museet åbnede i 2000 og præsenterer skatte, der er fundet i udgravningen af ​​Akrotiri, herunder en omfattende samling af farverige fresker.

Rejser til Grækenland. Caldera og det berømte blå hvide tema. Grækenland

Græske øer fra Kreta til Santorini. Caldera og det berømte blå hvide tema. Rejser til Grækenland

Mykonos. Rejser til Grækenland, du aldrig vil glemme

Græske øer er næsten alle meget smukke. Men få stikker helt af i skønhedskonkurrencen. Reelt meget få steder kan matche skønheden på Mykonos. Hvis du aldrig har været det, er det bestemt værd at besøge Mykonos for første gang. Det kunne sagtens blive til flere genbesøg. De skinnende hvide bygninger står i perfekt samspil mod den blå himmel, som om de var en del af et smukt landskabsmaleri. Bogstaveligt talt er Mykonos en stor labyrint af små gyder, altid rene gader, skinnende hvide bygninger og små charmerende græsk-katolske kirker, cafeer og restauranter. Et sted, hvor den afslappede lykkefølelse nemt indtræffer.
De idylliske scener af hvide stenhuse tæt på det krystalklare blåt vand ophører aldrig med at fortrylle dig, og der er få øer  så smukke som  øen Mykonos, Grækenland.

Mykonos Grækenland

Panorama af Lille Venedig populære turistområde ved landsbyen på øen Mykonos, Rejser til Grækenland

Denne eksotiske ø, der ligger syd for Det Ægæiske Hav, 150 km øst for Athen, er en af de største ferie rejsemål i Grækenland og tiltrækker mere end 2 millioner besøgende om året.
Mykonos, der er kendt som “juvelen” i det ægæiske hav, tilbyder en gennemført charme i sin arkitektur, der sjældent ses uden for de græske øer.

Lille Venedig populære turistområde ved landsbyen på øen Mykonos, rejser til Grækenland

Lille Venedig populære turistområde ved landsbyen på øen Mykonos, Rejser til Grækenland

Paradise Beach
Paradise Beach er den mest populære af alle Mykonos-strande og er anerkendt over hele verden for sine uendelige strandfester og tiltrækning af førsteklasses berømtheder. Det er hjemsted for nogle af de bedste natklubber på hele øen, med Cavo Paradiso udendørs med nogle af de vigtigste DJs på scenen.
Ud over det utrolige natteliv er Paradise Beach dækket med parasoller og liggestole til at sidde og slappe af og har en række aktiviteter at dykke ned i. Med vandski, kanoer, pedalbåde, parasailing, jetski, bananbåde og dykning, vil du aldrig løbe tør for ting at gøre.

Lille Venedig
Dette kvarter i Chora er kendt som et af de mest imponerende steder på øen. Med udsigt over den sydvestlige ende af havnen var det der, at mange af de første skibsførere besluttede at bosætte sig og byggede usædvanligt storslåede huse med udsigt over havet. I dag er en del af disse historiske huse omdannet til en anden type hyggelige restauranter, trendy barer, butikker og natklubber, hvilket gør dette til et travlt sted på alle døgnets tider.
Du kan passere gennem vindmøllerne for at tage billeder, da de to turistattraktioner er inden for gå afstand fra hinanden.

Græske øer. Løverne på Delos, rejser til Grækenland

Græske øer. Løverne på Delos, Rejser til Grækenland

Delos dagstur fra Mykonos
Denne lille ø er ikke kun malerisk, men spiller også en vigtig rolle i græsk historie og mytologi. Delos er “Delphi” på Kykladerne og var et vigtigt religiøst sted i det gamle Grækenland. På øen indpakket i buske er der et stort palmetræ, der markerer det eneste friske vand på øen. Det er også her, Titan Leto fødte Apollo.
Øen Delos ligger kun få kilometer fra Mykonos sydvestkyst, og dens udgravninger er erklæret til verdensarv af UNESCO.
Hvis du lever op til den græske olympiske mytologi, vil du vide, at Delos er fødestedet for tvillingegudene Apollo og Artemis.
Men mere end tusind år før var øen allerede en æret hellig helligdom.
Der er meget at opdage, såsom terrassen til løverne fra det syvende århundrede f.Kr. C., delikaternes Doriske tempel, den minoiske springvand, en række markedspladser og teaterområdet, dekoreret med pragtfulde mosaikker.
Du kan også se fænomenale hellenistiske mosaikker i House of Dionysus, House of Masks, House of the Trident, House of the Lake og House of the Dolphins.

Platys Gialos Strand
Platys Gialos Beach ligger på den sydvestlige kyst af øen Mykonos. Stranden er en af ​​de mest populære strande i Grækenland og Mykonos, med strækninger af en kilometer med perfekt gyldent sand og bølger af lyseblå. Området omkring Platys Gialos er meget urbaniseret, hvilket gør det til et populært turiststed, fuld af hoteller, barer og restauranter, der ligger langs kysten.
Agios Stefanos Strand
Beliggende lige nord for Troulos, i den sydlige del af øen, cirka 4 km (2.48 miles) fra byen Mykonos, er denne lille strandby ganske stille det meste af sæsonen, i modsætning til de mest populære strande i syd. Den beskyttede bugt skaber rolige og turkise farvande, og der er nogle små strandcafeer og restauranter. Dette er en ideel flugt for dem, der ikke søger at komme langt. Platis Gialos-stranden kan nås med bus og med båd.

Græske øer. Vindmøllerne på Mykonos, Kykladerne, rejser til Grækenland

Vindmøllerne på Mykonos, Kykladerne. Rejser til Grækenland

Vindmøllerne i Kykladerne
Disse vindmøller betragtes som et af de berømte monumenter på Kykladerne. I Mykonos er de et vartegn i landskabet, når de stiger over havet på den lille bakke sydøst for Chora.
De har en karakteristisk sfærisk form, snehvid farve og spidst tragtag, ideel til de meget ekstreme vinde i Mykonos. Dens oprindelige brug var til slibning af korn, der bidrog til øens økonomiske udvikling.
I dag er vindmøller ikke længere i drift, men de er stadig et symbol på Mykonos og en juvel på øen. I dag er der 7 vindmøller i Mykonos, som holdes i meget god stand på grund af omfattende renovering. Den mest berømte af alle er “Bonis Windmil” (Mykonos Agromuseum), der er omdannet til et museum, hvor forskellige aktiviteter udføres.

Kato Mili
Et af de bedste steder at besøge i Mykonos er Kato Mili eller de “laveste vindmøller” på græsk. Først bygget af venetianerne i det 16. århundrede, rækken af ​​historiske vindmøller dækket med træ og halm, der vender ud mod havet i byen Chora, har i øjeblikket 16 vindmøller i Mykonos, hvoraf 7 er i det berømte monument Chora. Bakke. Du er nødt til at besøge vindmøllerne for at lære, hvordan venetianerne drage fordel af vindenes kraft og nyde den panoramiske udsigt over byen og havet.

Panagia Paraportiani
Panagia Paraportiani betragtes som et af de bedste steder at besøge i Mykonos. Et af de historiske religiøse steder i Mykonos, Panagia Paraportiani ligger langs den lyse kystlinje ved indgangen til Kastro-distriktet i Chora. Mens de hvidkalkede vægge i denne kirke ved havet danner en unik form på grund af den usædvanlige konstruktion af bygningen, kan du se fem små kirker, der blev bygget den ene over den anden i løbet af det fjortende århundrede. Den asymmetriske form og den sjældne kombination af arkitektoniske stilarter kombineret med havudsigten har bidraget til at gøre dette religiøse sted til et af de mest fotograferede steder i verden.

Mykonos Folklore Museum
Øens Folklore Museum ligger i Kastro, kun få minutter fra den berømte Paraportiani, i en traditionel to-etagers bygning. Det huser interessante samlinger af klassiske møbler, håndlavet keramik, byzantinsk maleri samt vigtige manuskripter og fotografier. Du skal besøge dette museum for at komme i kontakt med den dybeste kulturelle identitet på øen, som er meget mere end de livlige strandbarer.

Skiathos. Tilbage til det  traditionelle farverige Grækenland

Hvis du ønsker at opleve en anden skønhed i Grækenland, er det værd at tage nordpå for at opdage Sporadesøerne og især øen Skiathos.
Skiathos er populært for sine lange hvide sandstrande og er dækket med vidunderlige fyrretræer og grønne buske. Denne attraktive græske ø er perfekt til folk, der ønsker at undslippe byens hektiske livsstil og slappe af på øen og se de gamle historiske steder.
Hjem til næsten tres sandstrands resorts og maleriske kystbyer er det blevet et af de foretrukne destinationer for europæiske turister. Hvis du er blandt dem, der elsker at have det sjovt i solen og spændingen om natten, skal du vælge Skiathos.
Det er interessant at vide, at Skiathos har meget at tilbyde både i løbet af dagen og natten til sine besøgende.
De maleriske steder på øerne er en drøm for din indre fotograf.

Græske øer. Charmerende gamle gader i Skiathos, rejser til Grækenland

Græske øer. Charmerende gamle gader i Skiathos, Rejser til Grækenland

Græske øer: Skiathos mange seværdigheder et must på “Rejser til Grækenland”

Koukounaries Beach
Det største og bedste strabd med fint gyldent sand af Skiathos er i Koukounaries. Det er lige i slutningen af ​​buslinjen og er let tilgængeligt fra byen Skiathos (bussen tager cirka en time).
Beliggende blandt duftende fyrretræer i et beskyttet naturområde, der også har vådområder og nogle sorte svaner og hvide gæs, der er etableret. Adgang til stranden er ikke tilladt efter solnedgang (så der er ingen strandfester, undskyld venner).
Der er adskillige strandbarer forbundet med en skraveret træpromenade, og mange liggestole kan lejes, samt vandsport tilgængelige i den østlige ende af stranden.

Elia Beach
Hvis du leder efter en mere afsondret strand, mindre turistisk og stort set intakt af liggestole og vandsport, vil du elske Elia Beach. Beliggende på den nordlige side af øen er det en af ​​de mindst besøgte strande på grund af dens lidt mindre tilgængelige natur, mindre infrastruktur og en tendens til vind.
Lad ikke noget af det stoppe dig. Denne strand er ideel til alle, der vil slappe af og undslippe stress og jag i den sydlige del af øen. Med en sandkyst, krystalklart vand og en rustik taverne omfatter denne strand alt det smukke i dette land.

Krydstogt omkring øen
Hvis du vil have et godt overblik over Skiathos, kan du tage et krydstogt på øen. Flere både i havnen tilbyder udflugter; ture er meget sammenlignelige og har en tendens til at stoppe på de samme steder. Det er en fremragende måde at se alle strande på øen på, og du kan også se steder, der kun kan nås med båd eller til fods. Derudover tilbyder denne tur også muligheden for at se nogle af de små øer i udkanten af ​​byen Skiathos.

Bourtzi sommerfest
Den gamle fæstning i byen Skiathos er vært for denne årlige festival, hvor du vil se balletshows, kunstudstillinger og levende musikere. Alt ligger på en lille ø forbundet til havnen med en pontonlignende gangbro, så friluftsheateret har udsigt fra de øverste skuffer. Blandt begivenhederne kan du opleve musik og lokale danse samt græske tragedier på scenen.

Banana Beach
Banana Beach er kendt for det livlige liv, da de fleste af de unge, der besøger Skiathos, bestemt har besøgt Banana. Banana er den klassiske destination for studerende at besøge barer og danse beavh. Hvis du er en nudist-fan, så er der stranden Mikri Banana, hvor du kan finde en officiel nudiststrand.

Besøg Papadiamantis Museum
Dette var det tidligere hjem for den mest berømte person i Skiathos Alexandros Papadiamantis (1851-1911). Det var her, han tilbragte sin barndom, før han blev forfatter og skrev mere end 100 romaner og historier, alt om livet på øen. Huset blev bygget af hans far i 1860 og er nu et museum, der viser enkelheden i det lokale liv, før turismen ankom til øen. Åben hele året, der er en lille indgangsbillet.

Oplev Skiathos bagland
Skiathos-feltet er fuld af vegetation og fyrreskove, hvilket skaber de perfekte betingelser for vandreture og vandreture. Faktisk er Skiathos den eneste ø i det nordlige Ægæiske Hav med mange vandrestier, der er fremragende organiserede og velmærket af alle niveauer og vanskeligheder.
Når man passerer gennem områder med ekstraordinær skønhed, er der vandrestier fra en strand til en anden, og mange afgår fra byen Skiathos og ankommer til smukke klostre bygget i bakkerne.

Evangelistrias´ kloster
Skiathos er fuld af klostre, men Evangelistrias-klosteret er et must at se. Dette sted er skjult mellem vinmarker og olivenlunde, ca. 3 kilometer nord for byen Skiathos. Det blev bygget af munker fra Athos i det 18. århundrede og blev brugt som et hemmeligt skjulested for flygtninge under den græske uafhængighedskrig. Han var også vært for en første historik i 1807, da det officielle græske flag blev hævet første gang.
Indtil i dag er Moni Evangelistrias beboet af et par munke, der tager sig af vedligeholdelsen af ​​stedet, mens de udfører lidt vinproduktion, delvis til de flydende bygninger af besøgende.
Du kan købe en flaske eller to i klosterbutikken for at hjælpe disse munke med at holde deres forretning velstående, og der er også andre håndlavede souvenirs, du kan købe.

Græske øer. Vlacherna klostret i Kanoni, Korfu, rejser til Grækenland

Græske øer. Vlacherna klostret i Kanoni, Korfu, Rhodos, Anthony Queen Bugten, Rejser til Grækenland

De græske øer begynder og slutter med Rhodos

Velkommen til øen Rhodos, Grækenland, den legendariske ø for Helios, solguden, rosen af ​​Det Ægæiske Hav og berømt over hele verden for Rhodos kolossus, et af de syv vidundere i den gamle verden og verdensarven fra det fjortende århundrede. Middelalderens hjelm af Knights Crusaders. Den vidunderlige atmosfære på øen Rhodos og århundreder gamle miljøer betager sine besøgende med sine mange turist lækkerier. Her eksisterer fortiden og nutiden i en vidunderlig række robuste landskaber, smukke strande, historiske steder og traditionelle og maleriske landsbyer. Mange af dem der kommer besøger igen og igen.
De græske øer har længe været en favorit feriemål for dem, der søger den uspolerede skønhed på øen, de bedste strande og et varmt klima at kombinere. Øen Rhodos (Rodos) har noget for enhver smag.
Rhodos, ridderøen dedikeret til solguden.

Nu også til Rhodos fra Ålborg lufthavn. Nordjylland

Rhodos, Lindos Bay, rejser til Grækenland

Rhodos, Lindos Bay. Rejser til Grækenland

Rhodos seværdigheder. Rejser til Grækenland du ikke glemmer

Prasonisi stranden
Prasonisi-stranden er den mest unikke af strande, fordi den er landfast ved ved lavvande. Ved andre lejligheder er Prasonisi faktisk en lille ø i Rhodos sydlige ende. Stranden har en fantastisk udsigt over både Det Ægæiske Hav og Middelhavet og de barske bjerge, der omgiver området. Vestsiden af ​​Prasonisi er meget blæsende, så det er populært blandt windsurfere og kitesurfere. Den østlige side er beskyttet og mere organiseret med liggestole og parasoller, cafeer og restauranter, så det er fremragende for familier, der kommer til at slappe af eller nyde det lave vand og sandstranden.

Prasonisi-stranden, Rhodos. Rejser til Grækenland

Prasonisi-stranden, Rhodos, det ene øjeblik landfast, det næste en ø, rejser til Grækenland

Elli Beach
Elli-stranden ligger i Rhodos by, så det er i gåafstand fra byens centrum, men dens nærhed gør den meget populær. Det har enhver tænkelig komfort; parasoller og liggestole, strandtaverner og restauranter samt en række vandsport, dykning og beachvolley. Selve stranden er sten, og vandet er koboltblåt og perfekt til svømning i dagens varme. Et fantastisk sted for alle at nyde.

Direkte til Rhodos fra Ålborg, Nordjylland

Faliraki Beach og Faliraki Nude Beach
Dets nærhed til byen Rhodes betyder, at Faliraki Beach er en af ​​de travleste og mest populære strande på øen. Det er godt organiseret med farverige parasoller og solsenge, vandski, windsurfing og dykning til rådighed. Det er ideelt til familier, men det er også stedet at gå, hvis du leder efter en fest i en af ​​de barer og taverner på resorts, der sælger den mest lækre mad på øen. En kort afstand fra hovedstranden ligger den nudiststrand Faliraki, en lille sandstræk, der er organiseret med flere liggestole og parasoller, en strandbar, der sælger god mad og en større skare, der undgår livet på jagt efter et mere roligt miljø og afslappede, varme dage.

Anthony Quinn Bay Rhodes Beach
Anthony Quinn er en berømt strand beliggende på nordkysten. Navnet på en berømt skuespiller, der blev forelsket i sin pragt, Anthony Quinn, er en lille og ryddig strand fuld af sand og småsten, mange liggestole og parasoller til liggestole til at nyde det udendørs miljø.
Det er også særlig berømt blandt dykkere. Den har dog store klipper i brændingen, hvilket gør den ikke til børn.

Sommerfuglenes dal
Sommerfugldalen er blandt de bedste ting at gøre i Rhodos.
Det ligger i den nordlige del af øen, 26 km fra byen Rhodos, mellem landsbyerne Paradisi og Theologos.
Mellem juni og september kan du observere hundredvis af sommerfugle, der bogstaveligt talt dækker alle træerne, da klimaet og omgivelserne i dalen er perfekte til deres reproduktion. Dalen er en af ​​de bedste helligdomme i Europa for Callimorpha Quadripunctaria sommerfugle.
Dalen huser en sjælden bananart, og sommerfugle er meget glade for deres safte! Derfor finder du så mange af dem der.
Dette naturlige sted er ret stort: ​​du kan gå langs de afmærkede stier i skoven og i nærheden af ​​floden for at observere sommerfuglene.
Og hvis du ønsker at få mere information om Rhodos dyreliv, kan du besøge Naturhistorisk museum beliggende i dalen.

Palace of The Grand Masters
Øverst på Calle de los Caballeros er Palace of the Grand Masters en massiv fæstning forsvaret af et tredobbelt vægkredsløb, der er placeret på det højeste punkt i den gamle bydel. Det blev bygget på stedet for en ældre byzantinsk citadel og blev bygget af ridderne af St. John (også kendt som Knights Hospitaller), en katolsk militær orden, der regerede øen fra 1309 til 1522.
Baseret på en firkantet plan centreret om en stor indre gårdsplads, faldt den i forfalskning efter Knights ‘afgang, men blev genopbygget af italienerne i 1930’erne som en feriested for kong Emmanuel III og senere for den fascistiske diktator Mussolini. En lunefuld struktur med tårne ​​og crenellated vægge, småsten mosaikgulve, antikviteter og antikviteter har mere end 150 værelser, men kun omkring 20 er åbne for turister.

Filerimos og den gamle by Ialysos
Ialysos er en af ​​de tre gamle byer i Rhodos med resterende besættelse fra det tredje årtusinde f.Kr. og også bosættelser og kirkegårde, der stammer fra den mykeniske-minoiske periode.
Resterne af bygningen af ​​den gamle Ialysos, der er opdaget til dato, findes hovedsageligt på Filerimos-bakken, der fik dette navn i byzantinsk tid. Dets ældste kendte navn var Achaia, som er yderligere bevis for tilstedeværelsen af ​​grækere i dette område i den mykenske periode, Strabo kalder bakken Ochyroma (‘Befæstning’). Fra meget tidlige tider blev bakken faktisk brugt som et forsvarspunkt og også som et sted for tilbedelse.

Seven Springs
Duften af ​​fyrretræ i hvert åndedrag, rustikke broer og vandstrømme skaber stemningen for ‘Epta Piges’ (Seven Springs), som ligger 30 km fra Rhodos by. De, der ønsker at tackle udfordringen, kan slentre gennem stienes korn på udkig efter kilden til hver af de syv fjedre. På den anden side af indkørslen ligger en grøn sø med turkis vand i en fyrretrækket kløft.
En sti med skiltning fører dig fra hovedstedet samt en tunnel, der bærer en strøm. Mange besøgende går gennem den mørke tunnel 610 fod (186 m) lang, men det anbefales ikke til klaustrofobisk, der kan følge den afmærkede alternative rute. Påfugle strejfer også rundt på stedet, og hvis de ikke ses, er det usandsynligt, at deres gennemtrængende skrig forbliver ubemærket. Beliggende i en af ​​de dybeste skygger ved havet, er tavernaen et skønt sted at køle af, og nyde den gode mad.

Den middelalderlige by Rhodos
Den middelalderlige (eller gamle) by Rhodos er den ældste beboede middelalderby i Europa. Der er mange døre, men vi foreslår, at du først går ind gennem Eleftheria Gate (Freedom), hvor du ankommer til Plateia Simi (Simi-pladsen), som indeholder ruinerne af Venus-templet, identificeret med de votive tilbud, der findes her, som kan dateres fra det 3. århundrede f.Kr.
Den middelalderlige by Rhodos giver mulighed for at miste sporet af tiden. Der er cirka 200 gader eller baner, der simpelthen ikke har noget navn. At gå tabt her er ikke et nederlag; Det er en mulighed. Hver gang du føler behov for at orientere dig, kan du bede om den “Sokratous” gade, der er tættest på den gamle bydel i Rhodos for at have en hovedgade.

Tharri kloster
Beliggende nær byen Tharri kloster, er det en af ​​de bedst malede kirker i Rhodos. Det er dedikeret til Ærkeengelen Michael og er hjemsted for munke fra hele verden. Klosteret er omgivet af smukke oliventræer, og haven er dejlig at gå rundt i. Højdepunktet ved et besøg er kapellet.

Græske øer. Vlacherna klostret i Kanoni, Korfu, rejser til Grækenland

Græske øer. Vlacherna klostret i Kanoni, Korfu, rejser til Grækenland

Korfu, en af de græske øer, der er mest populær, hvorfor ?

Når en ø først var udelukkende forbeholdt de kongelige og meget privilegerede, rangerer Korfu nu som en af ​​de mest populære attraktioner i Europa. Oligarkerne på deres ferier i Corfu befolker det overdådige nordøst.
Den nordligste af de joniske øer, på vestkysten af ​​Grækenland, blev udnævnt tilWorld Heritage liste af UNESCO i 2007. Korfu har været et populært feriemål i årtier. Fyldt med mytologi vises øen i mange fortællinger om det gamle Grækenland. Corfu har været bosat siden den paleolitiske tid og har haft en turbulent og farverig historie, som stadig er synlig i dag af resterne af befæstninger og observationssteder rundt om øen.
Dagens Korfu er en ø med fremragende strande, spektakulære kyster og maleriske landskaber. Nogle af de smukkeste strande og farverige landsbyer i Grækenland kan findes på øen.
Denne ekstravagante ø i Grækenland er med rette blevet omtalt som en anden “Eden of Garden” og Emerald Island.

Korfu seværdigheder, rejser til Grækenland

Paleokastritsa
Paleokastritsa ligger 26 km fra Dandidis Guesthouse og var i lang tid en af ​​de smukkeste landsbyer på Korfu og er et berømt græsk skønheds sted. Det er især uforglemmeligt på grund af det bemærkelsesværdige landskab og dets fantastiske strande. Der er seks forskellige separate sandstrande eller strande med fine sten omgivet af høje klipper, olivenlunde, citrontræer og et stærkt bjergrigt landskab med vegetation. Det elskede kloster på øen er det storslåede kloster Theotokos, som blev bygget i det 13. århundrede af den venetianske Castriizza San Angelo og ligger på toppen lige over hovedstranden i Paleokastritsa.
Paleokastritsa har seks strande med den ene smukkere end den anden i et område, der i årtier regerer som dronningen af ​​turisme i Corfu.
Agia Triada: dybe farvande med en havbund, nogle gange klippefri, undertiden sandet. Vandski, parasailing, bådudlejning, barer og restauranter er blot nogle af faciliteterne.

Templet i Artemis Gorgon, et af de største templer i det gamle Corfu, ligger i udkanten af ​​Palaiopoli ved siden af ​​klosteret i Agioi Theodoroi Stratias i Kanoni. En tilfældig opdagelse afslørede først pedimentet og derefter hele Artemis Gorgon-templet, der stammede fra omkring 590 f.Kr. C.
Pedimentet af Temple of Artemis Gorgona betragtes som det ældste stenpediment, der blev holdt og hørte til den vestlige side af bygningen. Reliefrepræsentationen af ​​gudinden Artemis i midten af ​​løbet (Gorgona), mens hendes ansigt vendes mod beskueren, pryder dette pediment og er omgivet af hendes børn, Chryssaor og Pegasus, to løvepantere og to store scener fra slaget ved titanerne. Udstilles i dag i det arkæologiske museum på Korfu.

Lakones
Den charmerende, maleriske og traditionelle landsby ligger på bakken i et bjergrigt landskab over Paleokastritsa-regionen. Besøgende fra hele byen kommer her for at nyde den betagende udsigt over Det Joniske Hav og en af ​​de mest berømte solnedgange i Grækenland.

Arkæologisk museum
Det arkæologiske museum på Korfu er det vigtigste museum på de joniske øer. Museebygningen ligger på Vraila Armeni street nær Garitsa Bay. Museets vigtigste udstilling er den imponerende Gorgona-Medusa, men samlingen inkluderer mere interessante prøver såsom bronze- og marmorstatuer, gamle mønter, begravelsestilbud, lerkaramik, guldsmykker og dele af antikke templer.

Kanoni og Mouse Island
Øen Kanoni og Mus ligger 5 km fra byen Corfu. Denne maleriske lille ø er det bedst kendte og fotograferede sted på Corfu. I hjertet af øen er den lille 13. århundrede kirke Pantokrator.
Kanoni blev opkaldt efter kanonen, som franskmændene placerede der i 1798. En af batterikanonerne er stadig i turistkiosken.

Vari Beach
En af de mest populære strande i Syros, ligger i den sydlige del af øen og kun en kilometer fra den homonyme bosættelse med de 1.200 indbyggere. Den lille lukkede bugt og det lave vand er ideelle til små børn, og på grund af topografien er stranden ideel til vandreture.
Det er fuldt organiseret og tilbyder faciliteter til mange typer vandsport. Du kan nå Vari-stranden med bus eller i bil.

Ægæiske køkken
Hvad angår maden, skuffer Syros ikke: den gastronomiske fristelse fortsætter fra morgen til midnat. Med et stort antal traditionelle græske restauranter og taverner, er du klar til at nyde nogle af de bedste måltider på Kykladerne. Øen tiltrækker lidt af alt: fiskene kommer friske og rigelige, mens de lækre gyros og souvlaki altid er til stede.
Syros er berømt for to ting: den store loukoumi af Syros og San Michael ost, en krydret og frugtagtig ost takket være de aromatiske urter på  køerne spiser hver dag.

Gallisas Beach
Gallisas Beach er en lang sandstrand, lav og sjældent påvirket af vind eller bølger, ideel til små børn, der lærer at svømme. Der er beachvolley og en fabelagtig restaurant “Solnedgange” ved strandpromenaden. Hvis du har små børn, har det nærliggende cafeteria en stor legeplads i skyggen, der holder dig underholdt.

Naxos, den største af de græske øer i Kykladerne

Den jomfruelige græske ø Naxos er den største og en af ​​de smukkeste øer på Kykladerne. Naxos tilbyder sandstrande, krystalklart vand, pulserende grønne dale og et fantastisk bjergrigt interiør, og tiltrækker en bred vifte af besøgende. Familier, par i alle aldre, strandelskere, kulturgribbe, vandrere, cyklister og windsurfere tiltrækkes af Naxos, mange forbliver i byen Naxos, hovedstaden, som er ideel som base for at udforske øen.
Naxos har 90 km kystlinje med nogle af de bedste strande i Middelhavet. Disse gyldne sandstrande understøttes ofte af sand og bambus klitter med krystalklart blåt vand.
Naxos, den største af Kykladerne, har en rund form og er et smukt stykke jord midt i Det Ægæiske Hav fuld af historie, der er værd at besøge.

Kefalonia Seværdigheder, forslag til rejser til Grækenland og de græske øer

Myrtos Beach
Beliggende mellem bjergene i Agia Dynati og Kalon Oros, er Myrtos Beach en af ​​de vigtigste og smukkeste seværdigheder på øen. De hvide sten og det krystallinske vand sammen med de grønne klipper gør det naturligt imponerende og utroligt fotogent. Det er let tilgængeligt og velorganiseret med parasoller, terrasser og en snackbar.

Petani Beach
På den spektakulære Paliki-halvø, 20 km vest for Argostoli, er der en klar vandstrand med store bølger og klipper. Denne fantastiske strand er hovedsageligt sammensat af sand med nogle småsten langs kysten og er halvorganiseret med terrasser, parasoller, brusere og badeværelser og et par taverner. Det er også tæt på nogle smukke klostre og landsbyer, der er værd at udforske.
I Skala dræber du to fugle med en sten, da der finder du en malerisk landsby og en smuk strand.

Drogarati Cave
Drogarati Cave er en af ​​de største og mest attraktive geologiske formationer i regionen omkring samisk såvel som Kefalonia som helhed. Det ligger i kort afstand fra hulissøen Melissani og hører til den samme geologiske region. Det blev opdaget for omkring 300 år siden efter et stort jordskælv, der forårsagede sammenbruddet af et afsnit af huletaket, hvilket afslørede, hvad der nu er hovedindgangen. Grotten falder ned til en dybde på cirka 60 meter. Drogarati-hulen er over 100 millioner år gammel.

Gamle Akropolis
Det ville ikke være et sandt besøg i Grækenland uden en tur til nogle arkæologiske steder på øen. En af de mest imponerende i Kefalonia er det gamle arkæologiske sted for akropolis beliggende på samisk, en by, der tidligere var stærkt befæstet. Oprindeligt en bystat med sine egne mønter og optrådte på søjlerne i græsk litteratur, såsom Homers Iliad, faldt stedet endelig under romersk belejring. Under sine nye mestre blomstrede byen som en havn, og arkæologer har fundet adskillige luksuriøse huse og offentlige bygninger i denne tidsperiode.

Fyret til San Theodoroi
Fyret i San Theodoroi er fyrtårnet i Argostoli og er opkaldt efter den lille kirke, der ligger i nærheden. Det ligger ca. 3 km fra Argostoli, og du bør besøge den for at beundre arkitekturen, den magiske solnedgang og udsigten over øen Vardianoi, som ligger på den modsatte side af bugten.

Fiscardo
Selvom der er en række fantastiske landsbyer i hele Kefalonia, der venter på at blive opdaget, er Fiscardo virkelig top. En af de få landsbyer, der ikke er blevet påvirket af jordskælv, denne fiskerby har mange vandreture på vandet, der giver besøgende en spektakulær udsigt over den nærliggende ø Ithaca. Derudover befolkes Fiscardo-veje med en forskelligartet samling af butikker, taverner og smukke byzantinske kirker, der skal startes.

Square og Bell Tower
Det er det mest historiske torv i Argostoli, hvor de brændte Book d ‘Oro i Kefalonia i 1797 og markerede en ny æra for lokalsamfundet uden adel og adskillelse. Franskmændene med ankomsten af, at “Den gyldne bog” blev brændt, plantede “Freedom Tree” på pladsen og ændrede således navnet på Plaza, der indtil da blev kaldt “Markuspladsen”. I historien finder vi dette sted at spille en vigtig rolle i flere hovedsageligt revolutionære begivenheder, der er forbundet med Unionen af ​​de joniske øer eller senere tyskerne.

Lourdas Kefalonia
Stranden i Lourdas er beliggende i den maleriske landsby Lourdata, i. Denne strand ligger i en sandbugt isoleret af frodig vegetation og vandfald og skiller sig ud for sit magiske landskab.
Lourdas-stranden har fint hvidt sand og krystalklart vand, som nogle steder er dybt. Derudover er det organiseret med parasoller og liggestole. På denne strand finder du også mange faciliteter, såsom vandsportfaciliteter, restauranter, strandbarer og et lille supermarked.

Platia Ammos Strand
Denne spektakulære smukke strand er jomfru og isoleret 30 km fra Argostolia og ophører aldrig med at bedøve besøgende med sit hvide sand og blågrønne vand. Fordi det er uden for turistkredsløb, tilbyder det ikke liggestole, parasoller eller mad- og drikkefaciliteter og er kun tilgængeligt med båd eller 280 trin skåret på en klippe. Hvis du leder efter fred væk fra alle skarer, skal du ikke lede længere end Platia Ammos-stranden.

 

Syros, Grækenland panonorama

Syros, Grækenland pananorama

Syros, eller Syra

Syros, eller Siros eller Syra er en græsk ø i Kykladerne i Det Ægæiske Hav. Den ligger 144 km syd-øst for Athen. Øen, der har ca. 35.000 beboere, er opdelt i kommunerne Ermoupoli, Ano Syros og Poseidonia.

Syra, eller Syros, har den største befolkning blandt Kykladerne. Det er den ellevte største ø i Kykladerne, med en størrelse på omkring 24 kvadratkilometer og en maksimal længde på 22,5 km. Dens position er central blandt Kykladerne. Det er en bjergrig ø med små dale  høje bjergtoppe.

Syros er dronningen i det ægæiske hav

Selvom Kykladerne er kendt for de fleste, er Syros en ø, hvis magi stort set stadig er ukendt for mange rejsende. Men for de nysgerrige med lidt tid til at udforske har ‘Dronningen af ​​Det Ægæiske Hav’, som det er kendt, en skat af usædvanligt køkken, ejendommelig arkitektur, kulturelle og naturlige skatte at opdage. At dele en historie, der udspiller sig gennem snoede stræder, traditionelle landsbyer, der glimrende orkestrerer middelalderlig charme og aristokratisk romantik med minimalismen i Kykladerne, ortodokse og katolske verdener, Syros med sine fantastiske strande, det blå hav, det magiske landskab Natural og dets kulturelle begivenheder fortsætter at bevare og forstærke glamouren fra en svunden tid.

Blot 83 sømil fra havnen i Piræus og 100 miles fra havnen i Rafina er øen Syros en af ​​de mest foretrukne feriedestinationer i Kykladerne, ideel til rejsende med raffineret smag.

Ferien i Syros er uforglemmelig.

Seværdigheder i Siros, forslag til rejser til Grækenland

Middelalder Ano Syros
Ano Syros er den oprindelige bosættelse Syros, der løber langs Ermoupoli -bakken og krones af Agios Georgios -katedralen. Ano Syros blev bygget af venetianerne i 1200 -tallet som et befæstet citadel med smalle gader, marmortrapper og en cirkulær orden, og er en labyrint af gyder at gå vild i. Overalt hvor du vender dig, vil de venligste katte stille for dig og stjæle showet.
Det majestætiske Apollon -teater
Der er ingen tvivl om, at Syros har en stærk kulturarv, med Apollon -teatret som et af dets bedste eksempler. Bygget i 1864 af en italiensk arkitekt ved navn Pietro Sambo, var opførelsen af ​​teatret stort set inspireret af blandt andre La Scala di Milano. Hjemmet til de mange kulturelle begivenheder, teaterforestillinger og operaer på øen er teatret bestemt et  shot værd til Instagram.

Lazaretto
Karantænehospitalet (Lazaretto) er et kompleks af forladte stenbygninger i den sydlige del af havnen i Lazaretta -området. Bygget i 1834, ifølge Weilers design, blev Lazaretto oprindeligt brugt som karantænerum for besøgende på øen for at beskytte den indfødte befolkning mod koleraudbrud og andre infektionssygdomme. Fra slutningen af ​​1800 -tallet og frem til den tidlige efterkrigstid tjente Lazaretto først som fængsel og derefter som asyl for psykisk syge. Under den kretensiske revolution i 1866 tjente den som tilflugtssted for kretensiske flygtninge.

Achladi Strand
En smuk beskyttet bugt foretrukket af fiskerbåde. Svømning er fremragende, snorkling på klipperne og typen af ​​værtshus ved siden af ​​vandet, du forventer at finde på hver strand. Det er en lille strand og værtshuset er populært.

Kini Strand
Kini -stranden ligger på øens vestkyst. Det er fuldt organiseret med paraplyer og solsenge og i gåafstand fra tavernerne og indkvarteringen, der tilbydes af den ensartede bosættelse.
I midten af ​​stranden er der et springvand, der tiltrækker al opmærksomhed, da det repræsenterer en havfrue, der holder i hendes hænder og redder en sømand.

Vari Strand
En af de mest populære strande på Syros, ligger i den sydlige del af øen og kun en kilometer fra den ensartede bosættelse med de 1.200 indbyggere. Den lille lukkede bugt og det lave vand er ideelle til små børn, og på grund af topografien er stranden ideel til vandreture.
Det er fuldt organiseret og tilbyder faciliteter til mange former for vandsport. Du kan nå Vari -stranden med bus eller i bil.

Ægæisk køkken på Syros
Hvad angår maden, skuffer Syros ikke: den gastronomiske fristelse fortsætter fra morgen til midnat. Med et stort antal traditionelle græske restauranter og taverner, gør dig klar til at nyde nogle af de bedste måltider i Kykladerne. Øen tiltrækker med lidt af hvert: fisken kommer frisk og rigelig, mens de lækre gyros og souvlaki altid er til stede.

Gallisas Strand
Gallisas Beach er en lang sandstrand, lav og sjældent påvirket af vind eller bølger, ideel til små børn, der lærer at svømme. Der er beachvolleyball og en fabelagtig restaurant “Sunsets” ved strandpromenaden. Hvis du har små børn, har det nærliggende cafeteria en stor legeplads i skyggen, der vil underholde dig.

Find din rejse til Syros her i Rejser til Grækenland

Uanset du vil rejse til Grækenland med et anerkendt dansk rejsebureau eller finde din egen billige flybillet og hotel, så er de lige her:

Bookdinrejse.dk

De græske øer

Intro til til rejser til Grækenland

Bedste græske strande

Til Grækenland med danske rejsebureauer

Visit Greece, den officielle turist website om Grækenland.

Direkte fra Ålborg til Rhodos, rejser til Grækenland

Direkte til Rhodos fra Ålborg, Nordjylland

Se rejser til Korfu

Rejser til Korfu, top græsk rejsemål

Kreta er den største af de græske øer og den femte største ø i Middelhavet, Havets gud Zeus blev født her

Rejser til Kreta

Rejser til Kreta, største ø i Grækenland

Meze, de græske tapas, kender du dem?

Meze, de græske tapas

Græsk mad, vidste du hvor sund og lækker den er? Få en fuld intro til græsk mad

Kos, festen er der stadig, bare lidt under kontrol, og masse andet at opleve.

Mest romantiske øer i Grækenland

Græsk mad: Spis dig gennem Grækenland

 

Rejser til Rhodos, hvor skal du bo?

 

Skiathos

Skiathos, blandt de græske øer, du klart burde overveje

 

Rejser til smukke Syros i Grækenland

Hvem kan du rejse til de græske øer med?

 Rejsebureauerne til Grækenland

Find dit rejsebureau til Grækenland

 

Book din rejse, rejsebureau, fly, hotel

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters