Finland

Tag til Finland og oplev nordlys

Det østligst beliggende af de nordiske lande byder på vidunderlige naturoplevelser i smuk symbiose med landets spændende byer. Landets knapt 340.000 km 2 er oplagte til at udforske både i bil, på cykel og endda i rensdyrslæde. Desuden er 10 procent af Finland dækket af vand. Der er i alt 187,888 smukke søer og det yderst fristende at opleve dem i en kano eller kajak. Blandt landets mange tusinde søer er for eksempel Saimaasøen, der er Europas fjerdestørste ferskvandssø.

Naturen og naturfænomenerne i Finland er med til at gøre landet helt unikt. Oplev blandt det nordlige Lapland, hvor nordlyset gennemsnitligt danser på himlen hele 200 gange årligt. Det er dog også muligt at se det fantastiske naturfænomen i hovedstaden Helsinki hvor det optræder omtrent 70 gange om året. Om sommeren er Lapland-regionen badet i varmt sollys indtil midnatstid, hvor solen går sagte ned over det smukke landskab – det er desuden muligt at opleve at solen rent faktisk ikke går ned i hele 70 dage.

Besøg Helsinki i det sydlige Finland og besøg nogle af de mange interessante områder i den finske hovedstad. Tag for eksempel forbi byens historiske centrum ved Torikvarteret eller besøg Senatspladsen og Markedsområdet, der ligger lige nord og syd for det livlige kvarter.

Uanset om du befinder dig i nord ved Lapland eller syd omkring Helsinki, er du næsten altid i nærheden af en sauna. Forkæl dig selv og få varmen i en af landets over 2 millioner saunaer. Dette kan for eksempel gøres efter en skøn dag på løjperne ved et af Finlands 75 skisportssteder.

Læs mere om Finland her

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters