Dubai

Dubai – historien om en futuristiske by

Dubai ligger i Mellemøsten og er en by i de Forenede Arabiske Emirater, samt hovedstaden i emiratet Dubai. Den har godt 2.5 mill. indbyggere og er dermed den største by i de Forenede Arabiske Emirater. Den ligger ved sydøstkysten af Den Persiske Golf, som sydpå bliver til den Arabiske golf.

Dubai er en kæmpe by delt op i adskillige distrikter, så det er værd at sætte sig lidt ind i byens opbygning for at få en fulde oplevelse. Se også kort herunder.

Dubai er et af de 7 emirater der samlet danner United Arab Emirates. Det er lidt som en uafhængig stat/by på een gang, og det er den mest ambitiøse af alle 7, vil mange sige. Især turisme og handel vokser med en hast som næsten alle andre lande ville misunde. Dubai har vundet udbuddet for at hoste EXPO 2020, som er en world-wide kæmpe platform godkendt af Bureau of International Expositions (BIE), Paris.

Som relativ nyt rejsemål var byen på fuld fart frem indtil 2008, og efter krisen er man igen i overdrive. Det er jo en ørkenby, der annekterer hav og ørken når der skal bygges. Infrastrukture er second-to-none og turist faciliteter er kendte af de fleste som yderst bekvemme.

Dubai ligger kun 6.5 time fra Danmark

Med en flyvetid fra Danmark på kun 6.5 timer direkte med Emirates og Norwegian og 3 timer fra de fleste betydende asiatiske lande, så er placeringen optimal.

Dubai er en ekstraordinær oplevelse

Det handler meget om at demonstrere, havd man formår: Superlativernes by kunne man sige: Størst, hurtigst og ikke mindst højest er den målestok, der er lagt ud for nye tiltag.

Dubai byder på tæt på alt, hvad man kan ønske sig på en god ferie. En overflod af formidable luksushoteller, himmelstræbende højhuse, hvide sandstrande, enorme shopping-centre og gourmetrestauranter i verdensklasse.

Yas Island bare trendy

Abu Dhabi og Yas Island i Emiraterne er et par af de mest trendy rejsemål lige nu, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Her finder du skønne strande, fantastisk shopping og ørkenkultur . Abu Dhabi er nemlig hjemsted for både en Formel 1-bane og forlystelsesparken Ferrari World, hvor du kan prøve en tur i verdens hurtigste rutsjebane.

Ras al Khaimah

Ras al Khaimah er det perfekte feriested for dig, der søger sol, strand og afslapning. Ras al Khaimah ligger cirka 90 km fra nord for byen.

Fujairah

Fujairah er et lille emirat med en afslappet stemning, som danner den perfekte ramme om en dejlig ferie med fokus på sol og strand.

Muscat

Muscat er Omans flotte og fascinerende hovedstad, som emmer af kolonihistorie, kultur og smukke naturoplevelser lige uden for døren. Den gamle havneby er fyldt med gamle forter, fæstninger og flotte, arabiske bygningsværker.

Dubai; Emiraterne opfylder dine feriedrømme

Hvad enten du søger sol og strandhygge, romantik og tosomhed, eventyr og storslået natur eller shopping og byliv, opfylder Dubai og Emiraterne alle disse ønsker og mere til.

Dubai, Emiraternes Manhattan

Dubai er den arabiske klon af Las Vegas og Manhattan – blot tilsat lækker strand! På surrealistisk vis kan du på én og samme ferie shoppe amok i enorme shoppingcentre, tabe kæben over himmelstræbende bygninger og storstilet arkitektur, bo på luksuriøse hoteller med udsøgte restauranter, tage på eventyr i ørkenen OG tjekke helt ud fra storbyatmosfæren i en liggestol på en af Dubais skønne strande. Tilmed ligger Dubai kun 6½ times flyvetur fra København.

Shop amok i Dubai…

… i Dubai Mall, der med sine 41.000 kvadratmeter er et af verdens største shopping-centre. Her kan du finde alt – dyrt som billigt. Selv om du ikke er shoppegal, er centret en oplevelse værd, fordi det foruden de fantastiske tøjbutikker også har et kæmpe springvand, et overvældende akvarium og en madafdeling, der kan tilfredsstille selv de mest kvalitetsbevidste livsnydere.

Stå på ski…

… indendørs i Ski Dubai, en kæmpe indendørs piste med stolelift, snowpark, hop og træer midt i Mall of the Emirates. To timer inklusiv tøj og udstyr koster cirka 300 kroner.

Spis middag på…

… den japanske fusionsrestaurant Zuma i The Financial District. Indretningen er cool og stilet, kvaliteten er gennemgående høj, og der kan drikke forrygende drinks i baren inden eller efter middagen. Priserne er som på en god sushirestaurant i Danmark.

Forkæl dig selv…

… med en Royal Hamam Spa på The One and Only Royal Mirage i Jumeirah-området, hvor sheikherne bor. Det koster cirka 550 kroner for cirka halvanden times behandling.

Tag på sightseeing i Dubai

… og besøg eksempelvis den flotte Jumeirah-moske med de to minareter – et flot eksempel på moderne, islamisk arkitektur. Et hurtigt stop ved Burj al Arab, Burj Khalifa og Zabeel-paladset, der huser den herskende familie, er obligatorisk. I Bastakiya-distriktet, der viser Dubai, som byen så ud i gamle dage med smalle gader og høje vindtårne, kan du besøge Dubai Museum, der holder til i det 180 år gamle Al Fahidi-fort. Er du på udkig efter spændende og billige krydderier og nødder samt guldsmykker til fordelagtige priser, må du ikke glemme at lægge vejen forbi krydderi- og guld-souken ved Dubai Creek.

Burj-al-arab Dubai

Burj al Arab, ikonet

eller Sejlet, som den ikoniske bygning kaldes i daglig tale, er det mest eksklusive hotel i Dubai og et af Dubais kendetegn. Hotellet er meget dyrt og privat, og du kan ikke komme derind, med mindre du har en reservation. Middag på Burj kommer hurtigt op på et par tusinde kroner, men der er alternativer. Du kan for eksempel reservere plads til Afternoon Sky Tea til 600 kroner per person eller drinks på Skyview Bar med et minimumforbrug på 300 kroner per person.

Burj Khalifa Dubai

Burj Khalifa i Dubai vokser mod himlen

Burj Khalifa er med sine 828 meter verdens højeste bygning, og du kan komme op til den fantastiske udsigt på blot et minut med ekspres-elevatoren. Men husk at booke tid i forvejen. Kommer du ind fra gaden, er der nemlig ofte udsolgt flere dage forud.

Dresscode

… er casual. Dubai fungerer som mellemøstligt hovedsæde for mange store vestlige firmaer. Derfor har byen mange vestlige indbyggere og er i det hele taget meget præget. Du kan derfor klæde dig stort set, som det passer dig, men det er dog ikke velset, at man kysser hinanden på offentlig gade.

Rejser til Dubai på Traveltalk

Bedste priser til Dubai med valgte leverandør.

Afbudsrejser til Dubai, både kun fly eller fly og ophold

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Dubai

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters