Vågn op til den perfekte skidag i Wagrain og Kleinarl

Wagrain er klassisk østrigsk skiferie, når det er bedst

Skiområdet ved Wagrain og Kleinarl er så stort og varieret, at ethvert ski behov kan dækkes, uanset om man er til roligt familieskiløb, nydeferie med fokus på gastronomi eller har trang til udfordrende skiløb.

Super nice Wagrain vil man sige på nudansk, fordi så mange finder lige det de søger på en skiferie, noget for hele familien eller sorte pister en masse. Du bestemme. Charmerende Wagrain i Østrig er danskernes absolutte favorit når de skal på en familie skiferie. Det siger statistikken og Danski har udpeget Wagrain som en af deres prioriterede familievenlige rejsemål og følger op med de rigtige hoteller og skiskole. Hvert år byder Wagrain velkommen til tusindvis af danskere – og de kommer igen og igen. Her er nemlig masser oplevelser i sneen for børn, unge og ældre på alle niveauer. Når du først har oplevet Wagrain, forstår du hvorfor det er så populært!

Wagrain helt på toppen

Wagrain helt på toppen

En vinterdag i Wagrain

Stå veludhvilet op om morgenen og tjek dagens oplevelser ud.  Der er nok at tage fat i: Oppe på  bjerget lokker de mange hytter med frokost på terrassen, og parken frister med sine hop, rails og boxe. Måske kunne det være sjovt at teste en af de nye snowbikes, som forførende elegant ned over pisten. Eller er det dagen med lidt tunge ben og så kunne formiddagen bare tilbringes i en liggestol med hovedet op i solen og en forfriskning i hånden? Det gælder bare om at vælge – muligheder er der nok af, og ferien skal nydes i fulde drag.

Vintergæster kan glæde sig over to nye tiltag, der præsenteres op til den kommende skisæson. Den ene nyhed er, at der er etableret to nye vandreservoirer, Niederberg og Himmelleitboden, der skal forsyne områdets snekanoner, og dermed er snesikkerheden så høj, at der også kan løbes på ski, selv om termometeret sniger sig over frysepunktet. Det er en løsning, som østrigerne er begyndt at bruge med succes.

En anden nyhed er, at der fra december i år er gratis adgang til det populære Wasserwelt Wagrain, hvis man er overnattende vintergæst i Wagrain-Kleinarl. Et besøg her er en oplevelse for både børn og voksne. De yngste kan more sig i børneafdelingen, der blandt andet lokker med to underholdende vandrutsjebaner. Hvor den ene byder på tophastigheder omkring de 40 kilometer i timen, overrasker den anden med lyd-, lys- og videoeffekter, mens man suser nedad. Imens kan de voksne slappe af i massageafdelingen, dampbadet og den finske sauna, og når opholdet er slut, kan hele familien mødes i Wasserwelt Wagrains restaurant.

Kleinarl – både for familier og freestylere

Hvert område har sin egen profil, og kommer man til Kleinarl, venter nogle helt specielle oplevelser. Man finder gode og brede familiepister, hvor også de mindste trives, men ud over de traditionelle pister byder området på en række udfordrende snowparks. Og én af dem – Absolut Park – er en af de største i Europa.

Alle er velkomne, men især eksperter vil finde sig godt tilrette. Absolut Park kan prale af Kickerline, Rail Line, Beginner Line, Rail/minepipeline Jib Park samt Superpipe, og man kan både hoppe, træne skruer og saltoer samt kure sidelæns på de forskellige elementer. Har man lyst til at lære freeride, men mangler erfaring, arrangeres specielle begynderkurser i Absolut School.

Snowpark-Wagrain-Kleinarl_Absolut-Park

En anden mulighed er Wintersportpark am Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl. Her er den 170 meter lange XXL Superpipe den store attraktion. Med en bredde på 30 meter og vægge, som når op i 6,5 meters højde, er der lagt op til avancerede tricks i pipen, og den rangerer blandt de bedste i Europa.

Endelig er der Burton the Stash® Park, som overrasker med sine halvt skjulte forhindringer, der ofte er bygget ind i naturen.

wagrain-piste-kort-skiferiewagrain-piste-kort-skiferie

wagrain-piste-kort-skiferiewagrain-piste-kort-skiferie

Skiområdet i Wagrain – her kan begyndere og eksperter køre side om side

I Wagrain venter 37 pistekilometer. De spænder fra lette blå familiepister til sorte og puklede nedfarter. Har man lyst til endnu mere, ligger Kleinarls pister lige ved siden af.  Ikke nok med det, så er hele området en del af det kæmpestore Ski Amadé. Med sine 760 pistekilometer er Ski amadé Østrigs største skiområde. Med ét enkelt liftkort er der adgang til det hele.

Én af de ting, der gør skiløbet i Wagrain til noget helt specielt, er de toptrimmede liftsystemer. Der er investeret store summer i rækken af moderne gondol- og stolelifte, der sørger for, at turene til toppen samt forbindelsen mellem de forskellige områder kører gnidningsfrit. En ekstra bonus er, at mange af anlæggene består af high speed-lifte med varme i sæderne. De tider er længst forbi, hvor man skulle med bus for at komme over Wagrain-dalen. En supermoderne lift, G-Link, har siden 2013 forbundet Flying Mozart- med Grafenberg-liftene, Turen tager blot seks minutter. G-Link, som har kostet mere end 100 millioner kroner, kan fragte 1.300 passagerer i timen.

Maskottchen-WAGRAIN

Maskottchen-WAGRAIN

Winterwelt for børn i Wagrain

I Wagrain er der særlig fokus på børn. Et stort hit blandt de yngste er WAGRAINi’s Winterwelt, som er en stor oplevelsespark, hvor skiindlæringen foregår via leg. Børnene kan bruge timevis i begyndersnowparken, der er udstyret med sjove, men overkommelige udfordringer. Alle kan på en sikker måde prøve kræfter med lave hop og små rails. Når skiene klikkes af, lokker tubing-banen, hvor man i oppustelige gummiringe suser ned gennem banens langsider og sving. Ved middagstid kan man spise sin madpakke indendørs – hvis det da ikke er onsdag. Her tændes nemlig op i den udendørs grill.

Wagrain Flying-Mozart-

Riders Cup i Wagrain i december, kom forbi!

Sæsonen igennem er kalenderen spækket med begivenheder, der kan gøre skiferien endnu mere festlig. Er man i Wagrain-Kleinarl i perioden tidlige december, venter en særdeles spektakulær oplevelse. På en stejl og isfyldt bane, der er fuld af skarpe sving og forhindringer, kæmper verdens bedste downhill-skøjteløbere om at komme først ned. Riders Cup-arrangementet indgår i den prestigefyldte VM-serie, så niveauet er højt.

Et andet højdepunkt er Nostalgi-skiløbet, som afvikles den 12. marts 2017. Tidligere skistjerner dyster mod hinanden i parallelslalom, og det hele foregår, som det gjorde i ”gamle dage”. Deltagerne stiller op på gammeldags træski – ofte uden stålkanter – og beklædningen består af uldtøj og snørestøvler. Inden selve løbet skydes i gang, afvikles en præsentationsrunde, hvor deltagerne poserer foran både publikum og en kyndig fagjury.

Find flere informationer på www.wagrain-kleinarl.at

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferie til Østrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

 

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler