Norfolk Island

Norfolk Island i det sydlige Stillehav

Norfolk lyder som en provins i England, men hvis noget sted på Jorden har ret til at blive kaldt langtfra (og) smuk i samme sætning, er Norfolk Island det sted. En utrolig historie om en fortid, hvor man ville gøre alt for at opbevare fanger bekvemt langt væk, lige som man prøver i dag med tiltag i Afrika. I dag er Norfolk fri af fortidens historie, som kan ses med et gys, og idag er det et virkeligt spændende og exotisk rejsemål langt fra Dk. Men nogle af os er jo lidt ramt af en globetrotter, og ser gerne et par film ekstra i flyveren for at nå det store rejseeventyr.

Norfolk er i det sydlige Stillehav

Denne utrolige  ø ligger midt i det sydlige Stillehav, et i princippet pænt ensomt sted i en million kvadrat miles eller 1,7 millioner km af vildt hav, og Norfolk er hjemsted for et af de mest isolerede samfund på Jorden. Norfolk ligger ca. 1.600 km nordøst for Sydney, halvvejs mellem Ny Caledonien og New Zealand. Now that is far away, mates.

Hvor ligger Norfolk og hvem ejer øen?

Norfolk Island er en smuk vulkansk ø i den sydlige del af Melanesien mellem New Zealand og Ny Kaledonien i Stillehavet, nordvest for den største Aotearoaø. Øen er en australsk besiddelse og det officielle sprog er engelsk.

Norfolk island map

Norfolk Island – fra straffe koloni til UNESCO verdensarv

Norfolk Island blev valgt som en ideel straffekoloni takket være dens afsides beliggenhed og økonomiske potentiale, så man kunne tjene nogle gysser på fangerne. De første nybyggere ankom i 1788 og begyndte at bygge et fængsel og andre byfaciliteter. Fængslet og flere andre bygninger er bevarede i dag og siges ofte at være et de bedste eksempler på Australiens datidige fængsler, så meget, at det har opnået status som UNESCOs verdensarv. Kingston, der ligger i Slaughter Bay, er øens største by. Mange af bygningerne er blevet restaureret og huser nu museer og gallerier, der dokumenterer Norfolk Islands historiske og ofte brutale fortid. Et par historieture f.eks. er Convict Settlement Tour, hvor du vil gå gennem kirkegården og høre historien om interessante fanger og koloniale gravsten, høre historier om husene langs Quality Row og gå gennem Gaol-ruinerne eller En Domfældelses nat, hvor du kan klæde dig som en domfældt og melde dig til kommandanten for en aften med heldigvis glæde, fest, sang og dans.

Norfolk Sunset at Norfolk Bay

Norfolk Sunset at Norfolk Bay

Norfolks natur med 170 planter, du ikke ser andre steder og de berømte knejsende fyrretræer

Norfolk Island er berømt for sine fyrretræer, og dette symbol er også funktionen på territoriets flag. Norfolk Island er hjemsted for mere end 170 indfødte planter og er en yngleplads for forskellige typer havfugle. På trods af sin koloniale historie er ikke alle Norfolk’s forfædre engelske, faktisk var nogle polynesiske, og denne indflydelse er stadig stærk i lokal køkken og hula-dans i dag.

Norfolk Island Location Map | Marquesas islands, Island, Vanuatu ...

Maden på Norfolk er lækker, hvad med fremragende skaldyr

Maden er også fremragende i Norfolk, og sammen med frisk fisk og skaldyr kan du få masser af lækker mad, da øen er specialiseret i sæsonbestemte landbrugs-til-bordprodukter. Øen er dækket af græssende køer, lam og mejeriprodukter kommer fra New Zealand, og Norfolk har mange specialtilbud, herunder lækre retter fra Hilli Goat Farm og sin egen boutique-vingård. Overraskende er alkohol meget prismæssig overkommelig, og hvis du fremviser dit boardingkort, giver den lokale butik dig 30% rabat på dine køb!

Golf på Norfolk?

Norfolk Island har sin egen golfbane, komplet med det arvklubhus, der er åbent for måltider, selvom du ikke spiller golf. Det har en fremragende beliggenhed med smukke udsigter og er populær blandt både lokale og besøgende. Måske Australasia´mest forrygende 9 huller.

Norfolk er generelt en fantastisk destination for en ferie, hvad enten det er en weekend eller fjorten dage.

Ruiner, Norfolk Island.

De vidundelige øer i Oceanien

http://traveltalk.dk/cook-islands/

Rejsen til Bora Bora

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »