Europa

 - Sverige

Sverige er så tæt på og dog så fjernt. Et hop fra Helsingør til Helsinborg eller en tur over Øresundbroen,  og du er i et andet land, der både er meget trygt og familiært og alligevel landskabeligt, sprogligt  og på de fleste andre måder noget andet og noget fint. Sverige er et spændende rejseland, vi bruger på så mange måder fra Storbyferie over ægte naturferie, midnatsol til golf.Der er kun fire kilometer mellem Helsingør og Helsingborg – mellem Danmark og Sverige – og dele af Sverige har været dansk i mere end 800 år. Der har været drabelige krige og lange perioder med absolut fred. Vi har en stærk fælles historie.

Der er mere end 2000 km til Nordsverige fra Danmark, det samme som til Rom. Dimensionerne er bare nogle andre.

Sprog og kultur ligner, men her er andre skikke, for eksempel ingen St. Hansbål men midsommerfest med dans om Majstangen, og naturen er anderledes, stor,  bjergrig og dramatisk.

Hvad man i Danmark kun kan opleve i begrænset omfang eller slet ikke venter en færge- eller brotur væk: klipper og fjelde, skærgård, dybe skove, vildmarken og allemandsretten.

Her er også gamle byer, moderne metropoler. Historie, museer, kultur, kur og velvære og ikke mindst gastronomiske oplevelser.

Børnene og eventyret
Sverige er børnenes paradis med et utal af dyreparker. I Småland kan man flere steder klappe en elg, og i Dalarna kan man i Grönklitt se en brun bjørn i øjnene i Europas største rovdyrpark.

Nordens største forlystelsespark, Liseberg, ligger Sveriges næststørste by, Göteborg. I Stockholm hedder tivoliet Gröna Lund. Det ligger på Djurgården 10 minutter fra centrum. En anden af hovedstadens børneforlystelser er Junibacken, som er åben året rundt. Her møder man hovedpersonerne i Astrid Lindgrens bøger og kan tage en tur hen over hustagene med “Sagotåget”.

Men størst er Astrid Lindgreens Verden i Vimmerby i Småland, hvor alle figurerne fra Lindgrens bøger lever: Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og Karlsson på taget. Man kan besøge Mattisborgen og Bulderby – og fra i sommer et nyt stort område med Brødrene Løvehjerte.

Teenagerne og det aktive
Med naturen som ramme er Sverige et eldorado for adrenalinhungrende unge – og ældre – som vil have pulsen op. Man kan ro kano på de mange søer og tage på tømmerfådesejlads på Klarälven, som indtil 1991 blev brugt til at flåde de store træstammer fra vinterens hugst i skovene ned til Karlstad og papirfabrikkerne, Nu er der kun fornøjelsessejlads på elven. Eller man kan tage på riverrafting gennem brusende strømhvirvler på Västerdalälven i Dalarna eller Kukkulaforsen i Lapland.

De fleste skianlæg har om sommeren anlagt hårrejsende ruter for mountainbike ned ad pisterne. Man kan klatre på Kullen og i fjeldene, og om vinteren i frosne vandfald, for eksempel i Björkliden i Lapland. Og Little Rock Lake Zipline i Småland konkurrerer om at være Nordeuropas længste zipline.

Sport i sne og sol
Den mest danske sport i Sverige er skisport. Når der er sne i langrendssporene og over de alpine skianlæg i Dalarna er hyttebyerne befolket af danske familier på skiferie. Og de sydligste skianlæg, Vallåsen og Isaberg, kan fra københavnsområdet endda nås for en enkelt skidag.

Når sneen smelter lokker de grønne golfbaner de danske spillere. I Sydsverige er der over 140 baner at vælge imellem, mens der er 462 golfbaner i hele landet.

Og der er endnu flere søer og elve, hvor sportsfiskerne kan smide snøren ud og måske få en gedde, en havørred eller en laks på krogen. August er højsæson for krebsefiskeri. Der er naturligvis også kystfiskeri. Her ligesom i de fem største søer Vänern, Vättern, Hjälmaren, Mälaren og Storsjön fisker man frit, mens man andre steder skal købe fisketegn.

Stilheden i naturen
Mange danskere har ødegårde i Sverige. Ordet eksisterer slet ikke på svensk, hvor husene kaldes torp (husmandssted) eller stuga (hytte), men det afspejler den danske opfattelse af Sveriges natur. Her kan man i sit eget eller i et lejet rødt træhus komme helt væk fra hverdagen og opleve naturens store stilhed.

De store dybe skove og den store vildmark længere nordpå, hvor der længst mod nord kan opleves midnatssol eller nordlys om vinteren, har uanede vandremuligheder. Og den svenske allemansrätt giver alle ret til at færdes næsten overalt og slå sit telt op, bare man passer på naturen og viser hensyn over for dyr og mennesker.

Naturens ro og stilhed findes også i den svenske skærgård. Her er også masser af plads og højt til himlen, og især skærgården i Bohuslän og ved Karlskrona er et yndet feriemål for de danske lystsejlere.

Det gode liv med og uden stjerner
Der er alle muligheder for at forkæle sig selv i Sverige. Århundreders tradition for bade- og kurophold tilbydes i moderne udgave i de sydsvenske badebyer, og gastronomien blomstrer. Michelinguiden har drysset stjerner over 21 svenske restauranter, fire af dem har endda fået to.

I de store byer, Stockholm, Göteborg og Malmö, er der et rigt kulturliv med museer, udstillinger, teater og koncerter med store internationale navne.

Men i alle større byer er der hyggelige gader med forretninger, torve og udendørs caféer og restauranter, hvor man kan slappe under shoppeturen rundt i byen.

Sverige har oplevelser for hele familien og ferier for enhver pengepung. Vandreturen med rugsæk og eget telt, campingpladser, hytter eller hotelferier i små enkle pensioner eller smarte boutique hoteller.

Læs mere om Sverige her på VisitSwedens hjemmeside, som også er kilde for denne intro.

Rejseinspiration fra Sverige

Camping 200 km nord for Polarcirklen

Lapland, den sidste virkelig vilde natur i Europa.
Camping i Lapland, Sverige året rundt, er måske en af de mest givende oplevelser af overvældende natur, du nogensinde vil være så heldig at give dig selv og dem du rejser med. Du er 200 km nord for polarcirklen i Sverige, et stort land med kun ca. 12 millioner mennesker. Og langt de fleste af dem er mere end 1000 km syd for Lappland. Det er dig og naturen, det er samerne og rensdyrene.
Hvad er Lapland, og hvad hedder indbyggerne?
Lapland, er en provins i det nordligste Sverige. Det grænser til Jämtland, Ångermanland,…

Ishoteller ? Sparker du dynen af om natten, så er her løsningen

Ishoteller er for dig, der vil prøve noget helt nyt og hot.
Ishoteller  er topmode i den mere eventyrlystne del af hotelspektret. Her bor du i et rigtigt hotel med alt udstyr og fedt design, men overnatter i temperaturer under 0 grader!  Hvordan virker det ? Og svaret er ikke “koldt”.
Du sover i varme tæpper og lækre skind, og gæster beretter, at det den mest utrolige gode nattesøvn. Ofte er ishotellerne fyldt med isskulpturer og det fantastiske er, at de bygges hver vinter og smelter hvert forår. Undtagen ganske få eller kun en undtagelse. I Kiruna er bygget et ishotel,…

Camping i Sverige

Camping i Sverige fra Skåne til Lapland
Camping i Sverige byder på over 500 fantastiske campingpladser fra Skåne i syd til Lapland, nord for polarcirklen. Du kan campere i og nær  dejlige storbyer som  Stockholm, Gøteborg og Malmø, på mange skærgårdsøer, i hyggelige fiskersamfund eller i  utrolige naturområder omgivet af store skove og brusende floder, også helt mod nord, og det kan være en tur på 2000 km. Sverige et et kæmpe land som bekendt med mere end 2000 km fra syd til nord, men turen til den nære  del af Sverige og mødet med “et helt andet campingland” kan…

Kolarbyn Eco-lodge

Kolarbyn Eco-lodge rendyrket “tilbage til naturen” oplevelse
Kolarbyn Eco-lodge er en glimrende eksempel på, hvis vi skal være lidt filosofiske, den franske filosof Emile Rousseau´s berømte mantra “Tilbage til naturen”. Der er noget ultra spartansk og dog hyper moderne over Kolar Eco Lodge konceptet.
Kolarbyn Sverige inde i en meget hyggelig hytte med varme skind på sengene og ild i “pejsen”
Så besøg Sveriges mest primitive vandrehjem for en dag eller en uge i Kolarbyn? Her er hverken vand fra hanen eller el fra stikket. Der er faktisk ikke noget stik eller nogen hane.  Du sover med tæt på garanti…

3 ugentlige afgange fra CPH med Singapore Airlines til Stockholm

Singapore Airlines træder ind på den skandinaviske arena
Med Singapore Airlines til Stockholm ? Mon der findes en meget bedre måde at komme til Stockholm ? Nu har Singapore Airlines 3 ugentlige afgange fra København  med den berømte service berømt fra de lange distance alle 70 minutter til Stockholm. Man fristes til sige; “Gid det ville vare lidt længere!” But all good things come to an end. Så er det bare at glæde sig over Stockholm og så til hjemturen!

Singapore Airlines er et internationalt, ambitiøst flyselskab med base i Singapore. Det beflyver en lang række ruter i Asien så vel…

Facts om Sverige

TravelTalk - country fact time icon

09:42 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Swedish krona

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
10 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
18 °C

Gns temp.

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK