Sverige

Sverige og de store rejseoplevelser venter

Sverige som rejseland er så tæt på og dog så fjernt. Et hop fra Helsingør til Helsinborg eller en hurtig tur over Øresundbroen,  og du er i et andet land, der både er meget trygt og familiært og alligevel landskabeligt, sprogligt og på de fleste andre måder noget andet, men også noget lige så fint. Sverige er et spændende rejseland, vi bruger på så mange måder fra Storbyferie over ægte naturferie, midnatsol til golf. Der er kun fire kilometer mellem Helsingør og Helsingborg – mellem Danmark og Sverige – og dele af Sverige har været dansk i mere end 800 år. Der har været drabelige krige og lange perioder med absolut fred. Vi har en stærk fælles historie.

Ystad Saltajöbad seaview and chill out

Ystad Saltajöbad seaview and chill out

Der er mere end 2.000 km til Nordsverige fra Danmark, det samme som til Rom. Afstandene er bare nogle andre i Sverige.

Sprog og kultur ligner, men her er andre skikke, for eksempel ingen St. Hansbål men midsommerfest med dans om Majstangen- Naturen er anderledes, stor, bjergrig og dramatisk og til tider overvældende.

Hvad man i Danmark kun kan opleve i begrænset omfang eller slet ikke venter en færge- eller brotur væk: klipper og fjelde, skærgård, dybe skove, vildmarken og allemandsretten.

Her er også gamle byer, moderne metropoler. Historie, museer, kultur, kur og velvære og ikke mindst gastronomiske oplevelser.

Camping i Sverige. Camping i Dalarna Sverige

Camping i Sverige. Camping i Dalarna Sverige

Børnene og eventyret i Sverige

Sverige er børnenes paradis med et utal af dyreparker. I Småland kan man flere steder klappe en elg, og i Dalarna kan man i Grönklitt se en brun bjørn i øjnene i Europas største rovdyrpark.

Nordens største forlystelsespark, Liseberg, ligger Sveriges næststørste by, Göteborg. I Stockholm hedder tivoliet Gröna Lund. Det ligger på Djurgården 10 minutter fra centrum. En anden af hovedstadens børneforlystelser er Junibacken, som er åben året rundt. Her møder man hovedpersonerne i Astrid Lindgrens bøger og kan tage en tur hen over hustagene med “Sagotåget”.

Camping i Sverige

Med Astrid Lindgreen til Vimmerby

Men størst er Astrid Lindgreens Verden i Vimmerby i Småland, hvor alle figurerne fra Lindgrens bøger lever: Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og Karlsson på taget. Man kan besøge Mattisborgen og Bulderby – og fra i sommer et nyt stort område med Brødrene Løvehjerte.

Teenagerne og det aktive liv som tømmerflådesejlads

Med naturen som ramme er Sverige et eldorado for adrenalinhungrende unge – og ældre – som vil bare vil og skal have pulsen op. Man kan ro kano på de mange søer og tage på tømmerfådesejlads på Klarälven, som indtil 1991 blev brugt til at flåde de store træstammer fra vinterens hugst i skovene ned til Karlstad og papirfabrikkerne, Nu er der kun fornøjelsessejlads på elven. Eller man kan tage på riverrafting gennem brusende strømhvirvler på Västerdalälven i Dalarna eller Kukkulaforsen i Lapland.

Wellness ture til Skåne og omegn

Ikke mindst Skåne har mange utroligt lækre wellness hoteller og weekend ophold. Benyt dig evt af Club Bropass´løbende tilbud.

Ystad Saltajöbad havudsigt og chill out

Ystad Saltajöbad havudsigt og chill out

Hotel Mossbylund

Saltsjöbad Forkælelse i Ystad

På skiferie i Sverige

De fleste skianlæg har om sommeren anlagt hårrejsende ruter for mountainbike ned ad pisterne. Man kan klatre på Kullen og i fjeldene, og om vinteren i frosne vandfald, for eksempel i Björkliden i Lapland. Og Little Rock Lake Zipline i Småland konkurrerer om at være Nordeuropas længste zipline.

Skiferie i Sverige

Skiferie i Sverige med mere end 10 skiområder, kun 5-7 timer fra broen til Sverige

Fra langrend til styrtløb på ski i Dalarna og Isaberg

Den mest danske sport i Sverige er skisport. Når der er sne i langrendssporene og over de alpine skianlæg i Dalarna er hyttebyerne befolket af danske familier på skiferie. Og de sydligste skianlæg, Vallåsen og Isaberg, kan fra københavnsområdet endda nås for en enkelt skidag.

Golf i Sverige

Golf i Sverige, her berømte Barsebäck

Golfbanerne er mageløse, alene 140 i Sydsverige

Når sneen smelter lokker de grønne golfbaner de danske spillere. I Sydsverige er der over 140 baner at vælge imellem, mens der er 462 golfbaner i hele landet.

Og der er endnu flere søer og elve, hvor sportsfiskerne kan smide snøren ud og måske få en gedde, en havørred eller en laks på krogen. August er højsæson for krebsefiskeri. Der er naturligvis også kystfiskeri. Her ligesom i de fem største søer Vänern, Vättern, Hjälmaren, Mälaren og Storsjön fisker man frit, mens man andre steder skal købe fisketegn.

Skiferie i Sverige

Kolarbyn Sverige ude

Kolarbyn Sverige, ultimativ eco lodge ferie

Stilheden i den svenske natur

Mange danskere har ødegårde i Sverige. Ordet eksisterer slet ikke på svensk, hvor husene kaldes torp (husmandssted) eller stuga (hytte), men det afspejler den danske opfattelse af Sveriges natur. Her kan man i sit eget eller i et lejet rødt træhus komme helt væk fra hverdagen og opleve naturens store stilhed.

Bæver i Sverige, kom helt tæt på?

Bæver i Sverige, kom helt tæt på?

De store dybe skove og den store vildmark længere nordpå, hvor der længst mod nord kan opleves midnatssol eller nordlys om vinteren, har uanede vandremuligheder. Og den svenske allemansrätt giver alle ret til at færdes næsten overalt og slå sit telt op, bare man passer på naturen og viser hensyn over for dyr og mennesker.

Naturens ro og stilhed findes også i den svenske skærgård. Her er også masser af plads og højt til himlen, og især skærgården i Bohuslän og ved Karlskrona er et yndet feriemål for de danske lystsejlere.

Hytterne i Kolarbyn med blåbær på taget i Sverige

Det gode liv med og uden stjerner

Der er alle muligheder for at forkæle sig selv i Sverige. Århundreders tradition for bade- og kurophold tilbydes i moderne udgave i de sydsvenske badebyer, og gastronomien blomstrer. Michelinguiden har drysset stjerner over 21 svenske restauranter, fire af dem har endda fået to.

ishoteller i Sverige

I de store byer, Stockholm, Göteborg og Malmö, er der et rigt kulturliv med museer, udstillinger, teater og koncerter med store internationale navne.

Men i alle større byer er der hyggelige gader med forretninger, torve og udendørs caféer og restauranter, hvor man kan slappe under shoppeturen rundt i byen.

Sverige har oplevelser for hele familien og ferier for enhver pengepung. Vandreturen med rugsæk og eget telt, campingpladser, hytter eller hotelferier i små enkle pensioner eller smarte boutique hoteller.

Barseback golfklub, en absolut Skandinavisk topbane

Barsebäck golfklub, en skandinavisk absolut topbane

Golf i Sverige

Golf i Sverige er en af de ca. 200.000 danske golfspilleres foretrukne rejsemål på en golfferie. Det er ret indlysende hvorfor: Baner af meget høj kvalitet, flere mesterskabsbaner, mange hyggelige skovbaner eller baner ud til kyst og hav som Falsterbo, lave priser på både bane-fee og overnatning og den ekstra oplevelse af at rejse til udlandet.  I Skåne alene er der 70 baner at vælge imellem.

Se Golf i Sverige

Turen går til Sverige

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video fra Alperne, USA, Norge og Sverige

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferie i Sverige

Sverige skiferie

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder.

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »