Alpe d’Huez

Alpe d’Huez er blevet en klassiker for skiferier såvel som for Tour de France

I Alpe d’Huez gør man sig umage hvert år for at levere varen, og danske skirejsebureauer med Danski i spidsen opdagede talentet Alpe d’Huez tilbage i de tidlige 80´ere.  Hver år forbedrer stedet sig, så hvert år finder 1000 vis af danskere (tilbage) til dette franske skisportsted. Hvorfor?

Cable car station and signboard, Alpe d Huez,France, Europe

Cable car station and signboard, Alpe d Huez, France, Europe

Jamen beliggenhed for skirejsemål er alt, lige som med hussalg: Byen er  i 1.850 meters højde (læs “det højt”) og byder på 250 pistekilometer forbundet af 81 lifter – og det er en af de mest populære  og største ski destinationer i Frankrig, så de har ressourcerne til at udvikle stedet løbende.

alpe-d'huez-piste-kort-skiferie

alpe-d’huez-piste-kort-skiferie

Skiterræn i Alpe d’Huez

Er du blank på ski? så glæd dig. Som nybegynder på ski kan du nemlig se frem til til danske skiskole og lange, brede nedfarter ad grønne og blå pister tæt på byen, mens let-øvede og øvede i terrænnet kan nyde godt af de fine muligheder for lange ture rundt i området, der trækker lidt mere i lårbasserne. Fra det højeste punkt Pic Blanc er der blandt andet mulighed for at prøve kræfter med de to sorte, kendte pister Le Tunnel. Du kan også prøve den 16 kilometer lange sorte piste Sarenne, hvis du er klar til udfordringen ? Se freeriding herunder:

Vi ses på skiferien til Alpe d’Huez

Som du nok kan fornemme er Alpe d’Huez god til det hele: Familien, børnene, de unge der gerne vil feste, vennerne på tur eller kæresterne som vil have romantik og ro. Men hvis du gerne vil vide mere om Alpe d’Huez, så læs guidernes guide til Alpe d’Huez her og bliv klogere på hvor du finder de bedste pister, steder at spise og ikke mindst afterski.

Sol over Alpe d’Huez

Udover det mere end godkendte skiløb løber man her med alpernes bedste solskins statistik, hvilket er et absolut plus. Man siger, at hvis solen ikke skinner i Alpe d’Huez, så er det fordi, at det er nat.

Verdensklasse afterski

Er du til rigtig afterskiing, der ikke bare ligner en forkølet udgave af et sløvt disco med spejlkuglen i første gear ?   I Alpe d’Huez finder du ret sikkert vej til utrolige  La Folie Douce. Et ‘open air clubbing’ koncept, der også kendt fra Val Thorens og Val d’Isere. La Folie Douce ligger 2.400 meter oppe på bjerget og har en unik  atmosfære med sangere, musikere, dansere og artister. Hver dag fester mere end 2.000 gæster fra hele verden her. Lad os kalde det en ret stor fest. Join in!

Familie skiferie til Alpe d’Huez

Her finder du også det børnevenlige koncept SnowyClub. Her får børnene den bedste skiferie med dansk skiskole, danske børneguider, arrangementer kun for børn og meget mere. Men det er ikke kun børnekonceptet, som gør Alpe d’Huez børnevenlig. Her er nemlig et helt område på pisterne kun for børn, Marcels Farm. Her er der underholdning for børn og barnlige sjæle. Desuden tilbydes også dansk skiskole – meget mere børnevenligt bliver det ikke.

Byliv med “det hele”

Alpe d’Huez i Frankrig har både den gamle bydel og den nye bydel.Udover fantastisk skiløb og hyggelig charme, byder byen også på hygge og andre sjove aktiviteter. Midt i byen ligger et stort og veludstyret sportscenter der tilbyder aktiviteter som indendørs fodbold, spinning, squash, badminton, tennis også videre. Byen har også en opvarmet udendørs pool og skøjtebane – så der er nok at give sig til.

Alpe d’Huez er den franske skirejse destination med flest snekanoner

Alpe d’Huez er  kendt for deres evne til at producere kunstsne, men de har de seneste år optimeret yderligere og udbygget deres anlæg med nye snekanoner. Det gør, at vi her har den franske destination med flest snekanoner, der kan sikre, at der er rigeligt med sne  allerede ved sæsonstart før jul og ved høje temperaturer typisk i marts og frem. Det er ikke den værste garanti at rejse efter.

Læs mere om Alpe d’Huez på den officielle hjemmeside

Skiferie i Alperne

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

  • USA
  • Canada (Whistler bla.)
  • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler