Kroatien

Rejs til Kroatien, et af Europas smukkeste lande

Kroatien er et af Europas smukkeste lande med 22 seværdigheder på UNESCO´s World Heritage list. Det får man ikke bare lige.

Og i Kroatien finder man noget af Europas flotteste kystlinie, så lad os begynde der.

Kroatien har nogle af Europas fineste strande

Landet byder på meget vand og masse øer. Fra de flotteste strande og stejle klipper langs det krystalklare Adriaterhav. Du kan dybest set det hele her: snorkle, dykke, windsurfe, stå på vandski, campere ned til vandet, eller bare slappe af og nyde de skønne omgivelser.

Du vil se mange sejl- og motorbåde langs kysten. Landet har i mange år leveret de perfekte ramme for en sejlerferie med hyggelige havne inden for rækkevidde, en forrygende udsigt ind over landet med de imponerende lodrette klipper. Og så er der billig opbevaring vinteren  over for din båd.

Istrien areial view

Istrien fra luften

Er du til camping?

Kroatien er af tyske ADAC (svarer til vort FDM) udnævnt til det næstbedste campingland i Europa. De har flere super campingpladser end andre lande. Så du kan forvente en kæmpe camping ferie oplevelse

Er du til cruise?

Du kan også tage på et krydstogt i den kroatiske skærgård. Flere danske rejsebureauer tilbyder denne afslappende ferieform, og det er en glimrende måde at lære Kroatien at kende med afslapning ombord, aktiv ferie til lands, madoplevelser fra street food til gourmet oplevelser fra det kroatiske køkken, Ikke værst.
Endelig nævnt i denne lille intro har landet de perfekte floder til at ro på, til at sejle i kajak eller kano og se landet fra denne  nye vinkel.

Dubrovnik også kendt som Ragusa er en charmerende kroatisk by lige ud til Adriaterhavet. Byen er et af de mest populære byer at besøge i Kroatien og absolut seværdig og ligger i Dalmatien. Byen blev anlagt i det 7. århundrede og blev et vigtigt kulturcentrum og handelsområde i middelalderen. Mellem 1815 og 1919 var den under østrigsk herredømme.

Rejsetips. Besøg Dubrovnik ved kysten.

Dubrovnik også kendt som Ragusa er en charmerende kroatisk by lige ud til Adriaterhavet. Byen er et af de mest populære byer at besøge i Kroatien og absolut seværdig og ligger i Dalmatien. Byen blev anlagt i det 7. århundrede og blev et vigtigt kulturcentrum og handelsområde i middelalderen. Mellem 1815 og 1919 var den under østrigsk herredømme.

Kort og godt om Kroatien

Landet ligger i Centraleuropa og tidligere republik i Jugoslavien. Landets areal udgør 56.542 km². Kroatien omfatter den dalmatiske kyst, øerne i Adriaterhavet og Slavonien – og en del af den nordlige lavslette i det tidligere Jugoslavien.

Hovedstad: Zagreb
Valuta: Kroatiske kuna

Hvor og hvordan rejser du i Kroatien

  • Camping i Kroatien, stor camping-guide
  • Istrien, en smuk halvø, du er altid tæt på havet
  • Dalmatien, Kroatiens største ferieområde
  • Kvarner, skønne øer og badestrande
  • Central Kroatien, storslået bjergnatur
  • Pag, en smuk ø tæt på fastlandet
  • Rab, en smuk mindre ø, fred og dejlige strande
  • Hvar i Dalmatien, smukkeste kyst

Visit Croatia

Rejs til Østeuropa

Østeuropa byder på så mange skønne og spændende, også nye rejsemål.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Kroatien

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »