Tonga byder på en autentisk rejseoplevelse i Stillehavet

Tonga, de venlige øer, sagde Captain Cook.

Tonga, der blev navngivet “De venlige øer” af den berømte Captain Cook, er en øgruppe med 169 øer i det sydøstlige Fiji-Stillehavet. Tonga er funderet på kalksten og koraller eller vulkanfundamenter.
Med en historie, der inkluderer bosættelser fra 500 f.Kr. C., og stedet for det berømte kristne-ledede Bounty mytteri  i 1789, er Tonga en del af et samlet polynesisk rige fra 1845. Øen har været uafhængig siden 1970 og er det eneste monarki i Stillehavet. Øen har en stabil økonomi baseret på landbrug og turisme.

Tongansk kultur med polynesisk islæt

Tongansk kultur er typisk polynesisk, og indbyggerne kaldet tonganere er imødekommende, afslappede og kendt for deres gæstfrihed. Som med de fleste lande i regionen er familien den centrale enhed i Tongas liv, og ældre har mest respekt, lidt i modsætning til her. Traditionelt tøj og dans er stadig meget vigtig i den tonganske kultur, og det at fremstille klæde og vævning af tæpper er en dagligdags del af det tonganske liv, hvor kvinder samles i små grupper for at strikke og chatte, lidt som en tongansk version af en strikkeklub.

Takket være landets koloniale arv er omkring 98 procent af befolkningen kristne. Langt de fleste tonganere går i kirke hver søndag. Hvis du har mulighed for at deltage i en gudstjeneste, så gør det. Det er en kulturel oplevelse, som du ikke bør gå glip af. Og en kontrast til den danske kirkes måde at udbrede det samme budskap på.

De 3 øgrupper Tongatapu, Ha’apai og Vava’u

Den maleriske ø Tonga består af tre grupper af øer, herunder Tongatapu, Ha’apai og Vava’u. Tonga dækker et samlet areal på 800 kilometer fra nord til syd. Tongatapu er den største ø i Tonga; Nuku’alofa, hovedstaden i Tonga, ligger på den smukke ø Tongatapu. Tongas charmerende turistmål dækker et samlet areal på 748 kvadratkilometer. Tongas højeste punkt er ca. 1033 meter. Tonga Island omfatter 419 kilometer smukke kystområder.

Kingdom of Tonga viewed from above

Kongedømmet Tonga set fra luften

De 60 lave koral atoller benævnt Haappai, en del af Tonga

Haappai består af omkring 60 lave koral atoller, men der er kun overnatnings muligheder på tre af dem. Det er et meget traditionelt sted, og camping er meget almindeligt her. Folk kan slappe af på strandene, og der er mulighed for snorkling. Det er måske Tongas mest attraktive beliggenhed. Her  er det utal af øer, så  sejl til de øer, der udgør Vavau-gruppen. Der er et sted kaldet Neiafu, og denne ø har også nogle små barer og restauranter. Alt er lidt primitivt, men det er vel derfor du er kommet: For at opleve kontrasten på så mange tangenter til vor egen kultur.

Kenutu og Mounnu har også nogle fine strande, men dette er ikke den største attraktion her. Sejlads er det, disse steder er berømte for. Det er også et godt sted til sportsfiskeri, dykning og snorkling. Der findes også hvaler i Tonga. Det er en kæmpe attraktion på Tonga. Se nedenfor.

Besøgende  vil ikke kun nyde seværdighederne på øen, men de vil ret sikkert også nyde varmen og gæstfriheden hos befolkningen her. Folk byder turister hjerteligt velkommen. Et besøg i Tonga slutter ikke med blot at besøge de smukke øers kystlinje. Turister, der besøger Tonga, kan også vandre gennem de såkaldte Pacific Rainforests og Crater Lakes. Hvis det ikke er nok, kan de mere eventyrlystne komme meget tæt på nogle aktive vulkaner. De kan også besøge de skib-forlis, der fandt sted for mange år siden, som nu er blevet de vigtigste turistattraktioner.

Det berømte kunst håndværk fra Tonga

Tonga er det bedste sted at finde autentisk kunsthåndværk fra det sydlige Stillehav. Traditionel kunst og kunsthåndværk, inklusive indviklet knogleudskæring, træsnedkeri, fin vævning og kurveflet er tilgængelig på markeder og specialforretninger.  Det imponerende arbejde, der vises, sælges ofte direkte af ansvarlige kunsthåndværkere, så købere også tager et personligt minde med hjem fra disse smukke øer i det sydlige Stillehav. De er lavet af barken af ​​morbærtræet, kendt lokalt som hiapo, og er af stor kulturel betydning i Tonga. Det er en vigtig traditionel gave, hvor hvert omslag er unikt og anderledes, hvilket gør det til en ekstremt autentisk minde.

Group of humpback whales underwater Pacific ocean

At svømme med hvaler i Tonga

I Tonga kan du tage en bådtur og svømme med de storslåede og elegante pukkelhvaler mellem juli og oktober. Tonga er et af de få steder, hvor du kan gøre dette, og for mange besøgende er det en livsændrende oplevelse. Disse gigantiske hvaler drager hvert år tilbage til det samme sted i Stillehavet fra Antarktis for at reproducere og føde i det varme, klare vand. Erfarne lokale guider vurderer hvalenes parathed til at interagere med mennesker, før de tager små grupper i vandet, en ad gangen. Et “hvalbad” betragtes ofte som en af ​​de mest uforglemmelige aktiviteter i Tonga.

Intro til Polynesiens mange øer

Hvor kan du rejse hen i Polynesien?

Læs intro med links til de forskellige utrolige rejsemål i Polynesien.

De smukke øer i Oceanien

Rejsen til Bora Bora

Rejsen til Bora Bora midt i Polynesien

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler