20 Slotte i Tyskland, du burde besøge

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  
TravelTalk - Temarejser Icon
Rejsetype

Slotsferie i Tyskland fra Nord- til Sydtyskland

Slotsferie i Tyskland, 20 udsøgte slotte 20121. Du bliver nok overrasket over at få at vide, at Tyskland har mere end 20.000 slotte. Det er ikke en nem opgave at vælge kun 10 ud af dette imponerende antal. Der er mange lande i Europa som England eller Frankrig eller Danmark med historiske slotte, men den store mængde slotte, som Tyskland har, er uden sammenligning. Du vil elske at besøge de forbløffende slotte, historiske fæstninger og høre historierne, der fører dig tilbage i historien til romantik, til krig og fred til spøgelser og Frankenstein.

Tyskland er et enormt land, og disse udvalgte slotte er spredt over hele Tyskland. Du kan se de historiske rester af de mest berømte slotte. Nogle af slottene ejes stadig af de originale familier gennem over 900 år.

Selvom du hermed får et første indtryk af historien og slottene i Tyskland, har du sikkert lyst til  en slotsferie i Tyskland? Lidt royale er vi jo allesammen et sted. Men for at komme igang, er her nogle af de mest interessante eventyrslotte i Tyskland, som du bør besøge.

Lad os kaste os ud i det?

Medieval Eltz Castle nestled in the hills abMiddelalder Eltz Castle ligger beskyttet over Mosel floden mellem Koblenz og Trier, Tysklandove the Moselle River between Koblenz and Trier, Germany

Middelalder Eltz Castle ligger beskyttet over Mosel floden mellem Koblenz og Trier, Tyskland

Eltz Castle (Burg Eltz)

Eltz-slottet er i Wierschem, i Tyskland. Dette er et spektakulært slot og har en placering, utroligt højt og sikkert og  som intet andet slot i Tyskland. Desværre er der ingen måde, du kan besøge Eltz-slottet på egen hånd. Du bliver nødt til at være en del af en guidet tur. Eltz Castle har nogle af de mest fantastiske udsigter og den arkitektur, der råber “kongelig og fantastisk”. Mens du planlægger at besøge her, skal du også kende slottets åbningstider. Det er kun åbent fra marts til den første uge i november. Og tiden for at besøge Eltz-slottet er fra 9.30 til 18.00.

Slottet er beliggende i en unik ramme: Skjult i en sidedal af Mosel floden, opført på en 70 m høj klippe til forsvars formål, omgivet på tre sider af Eltzbach og beliggende midt i et naturparadis, det er det mest oplagte slot til at fremkalde en en ægte følelse af hvordan det må have været at bo på et slot i Middelalderen. Forestil dig at bo her for 850 år siden.

Du vil være forbløffet for at sige det mildt, når du går gennem slottet. Udsigten, stemningen, endda lyden af ​​din egen stemme i disse enorme omgivelser og den eventyrlige arkitektoniske struktur er lige det, der sætter dig i den rigtige stemning. Den oprindelige familie ejer stadig slottet efter 850 år. Det er nu ejet og drevet af grev og grevinde Eltz, og slotet er åben for turister. Du kan finde nogle charmerende hoteller at bo på i nærheden i Wierschem, hvis du vil besøge Eltz-borgen og se nærmere på egnen. Det giver god mening at sætte et kryds med Eltz, når du planlægger en slotsferie i Tyskland.

Besøg Eltz Castle

Neuschwanstein slot i Bayern, syd Tyskland, solopgang

Neuschwanstein slot i Bayern, Syd Tyskland, solopgang

Neuschwanstein slot

Neuschwanstein-slottet er ikke et af de slotte, der er kendt for at huse venlige eller ulykkelige spøgelser som på Dragsholm slot eller bygget til forsvarsformål. Det er et slot fra det 19. århundrede, der har et af de bedste udseender til at være model for  eventyrslotskonceptet, som det dyrkes af Disney koncernen. Men det er alligevel selvskreve til denne liste over spændende slotte at besøge på en slotsferie i Tyskland. For når du besøger her, skal du være særlig opmærksom på arkitektur og interiør. Hvor har du set det før? Det er det tætteste du kan komme på en ægte Disney-eventyr fortolkning. Neuschwanstein-slottet tjente som inspiration til Disney-eventyrslottet i Sleeping Beauty. Det ligger i Fussen i Tyskland. Det er også et af de mest besøgte slotte i Tyskland.

Besøg Neuschwanstein Castle

Wartburg slot i Eisenach, Germany. Her oversatte Martin Luther biblen

Wartburg slot i Eisenach, Germany. Her oversatte Martin Luther biblen

Wartburg Castle, slotsferie i Tyskland til middelalderen

Wartburg Castle er et af de ældste slotte i Tyskland og går tilbage til middelalderen. Wartburg-slottet har en stor og rig  historie. Wartburg Slot ligger sikkert og smukt over byen Eisenach i Thüringen. Det var den første tyske borg, der blev udnævnt til UNESCOs verdensarvsliste, beskrevet som et perfekt eksempel på tyske borge  i den feudale periode i Centraleuropa, på trods af udskiftninger og tilføjelser, der blev foretaget i senere århundreder. Wartburg Castle præsenterer et imponerende overblik over 1.000 års tysk historie. Det blev restaureret i det 19. århundrede efter den tætte på glemt depression i 1521 og 1522. Det er nu også et vigtigt turiststed og viser forbilledeligt romantikken fra det 19. århundredes romantiske æra. Slottet ligger i Eisenach i Tyskland.

Besøg Wartburg slot

Cochem with the imperial Castle

Cochem with the imperial Castle

Cochem slottet, ved siden af ​​floden Mosel

Cochem Castle ligger over floden Moselle i Cochem. Den er omkring 1000 år gammel. Og her kan du kun komme ind, hvis du er en del af en guidet tur. Du kan dog nyde vingården, der omgiver Cochem-borgen, gratis. Den beroligende atmosfære og det afslappede miljø er det, folk kommer her for. Den maleriske udsigt fra toppen af ​​floden og Cochem-slottet giver en stor natur oplevelse. Cochem har mange hoteller, som besøgende bruger, når kommer her for at besøge Cochem slottet.

Visit Cochem

Schloss Lichtenstein er et privatejet nygotisk slot, der ligger i Schwäbische Alb i det sydlige Tyskland. Det blev tegnet af Carl Alexander Heideloff og navnetbetyder "skinnende/lys sten". Det ligger med udsigt til Echaz-dalen nær Honau, Reutlingen i statenBaden-Württemberg

Schloss Lichtenstein er et privatejet nygotisk slot, der ligger i Schwäbische Alb i det sydlige Tyskland. Det blev tegnet af Carl Alexander Heideloff og navnetbetyder “skinnende/lys sten”. Det ligger med udsigt til Echaz-dalen nær Honau, Reutlingen i statenBaden-Württemberg

Liechtenstein-slottet er et gammelt slot, der ligger i Liechtenstein, Tyskland. Dette slot blev bygget i 1842. Det blev alvorligt beskadiget under 2. verdenskrig, men blev genopbygget kort efter krigen. Du kan få nogle fantastiske billeder af slottet og broen, der tilføjer slottets skønhed. Det er en gotisk stil.

Hohenzollern slot, Tyskland

Hohenzollern slot, Tyskland. (Hohenzollern Castle is the ancestral seat of the imperial House of Hohenzollern. The third of three castles on the site, it is located atop Berg Hohenzollern.)

Hohenzollern Slot på toppen af ​​Berg Hohenzollern

Hohenzollern Castle siges at være et af de smukkeste slotte i Tyskland. Man må jo tage et vist forbehold, når der er 20.000 at vælge imellem. Det er det tredje slot historisk set, der er bygget på toppen af ​​et bjerg. Og det er også unikt, da det udviser flere arkitektoniske stilarter. Det har to gotiske renoverede bygninger, der absolut er værd at. Folk besøger Hohenzollern måske primært for at se studere de arkitektoniske stilarter og naturligvis nyde den pragtfulde udsigt fra slottet på toppen af ​​bjerget. Den dramatiske effekt er, hvad de betager folk mest: de stejle bjergsider, den vide udsigt. Rovfuglene.  Du kan finde Hohenzollern-borg på bjerget i Baden-Württemberg i det sydvestlige Tyskland.

Besøg Hohenzollern Castle

 

Marburger Schloss (Marburg castle) is a castle in Marburg, Hesse, Germany, built in the 11th century as a fort. The building is today used partly as a museum and as an event site.

Marburger Schloss (Marburg castle) is a castle in Marburg, Hesse, Germany, built in the 11th century as a fort. The building is today used partly as a museum and as an event site.

Marburg slottet

Marburg borg og slot er muligvis ikke et af de supermest  attraktive slotte af alle 20.000. Men folk besøger Marburg Castle for at udforske den fantastiske historie. Marburg-slottet er fra middelalderen og har også gotiske træk. Det er også kendt for de dokumenter, der blev fundet i Marburg-slottet fra nazistyrets tid. Marburg Slot fungerer nu som et museum. Du vil blive imponeret over  de store gotiske gemakker her i Marburg Slot. Slottet ligger ikke helt uventet  i byen Marburg i Tyskland. Du kan finde mange hoteller at bo tæt på Marburg, hvis du planlægger at besøge Marburg Castle.

 

Besøg Marburg slot

Mespelbrunn slot, Tyskland

Mespelbrunn slot, Tyskland

Mespelbrunn Slot

Mespelbrunn Castle har sin egen unikke charme. Det er ikke alt for stort, og placeringen er vildt betagende, lige midt i søen. Ikke desto mindre bærer Mespelbrunn slot  stadig sin betydning med pondus. Det er et af de få slotte, der ikke blev ødelagt under 2. verdenskrig. Det ligger i Mespelbrunn i Tyskland.

Frankenstein slot i Odenwald, Darmstadt, Tyskland

Frankenstein slot i Odenwald, Darmstadt, Tyskland

Burg Frankenstein er klart med en slotsferie i Tyskland

Burg Frankenstein er et berømt slot i Tyskland. Det er berømt for den kirurgiske bedrift Frankenstein og hele dens historie. Det var faktisk  et militært hospital og et fængsel i 1700’erne, og der  blev faktisk udført medicinske eksperimenter her i Burg Frankenstein. Så location til den berømte film fra  var valgt med omhu. Folk besøger mest her ved begivenheder som Halloween. Det ligger i Muhlthal i Tyskland.

Frankenstein castle, Boris Karloff in the movie from 1933

Slotsferie i Tyskland: kan også være Frankenstein slottet. her Boris Karloff i filmen Frankenstein fra 1933 inspireret af slottet.

Skaberen af ​​Frankenstein-monsteret er Victor Frankenstein i den berømte roman. Han er nemlig hovedpersonen i Mary Shelleys roman fra 1818: Frankenstein. Slottet er faktisk ikke med  i den originale roman! MEn Shelley siges at være inspireret af slottet.
Filmen er fra 1931 med Boris Karloff som monster. Castle Frankenstein er et nøgleelement i Frankenstein-myten. I de fleste tilpasninger er Castle Frankenstein den gotiske bolig, hvor den mystiske videnskabsmand udfører sine eksperimenter og skaber sit berygtede monster. Der er dog intet slot med navnet Frankenstein inden for teksten i Mary Shelleys originale roman.

Slotsferie i Tyskland, Schwerin

Schwerin, Germany – Sept 10, 2017: interior and exhibition of the Schwerin Castle Museum. The museum shows the splendor of ducal times with beautiful rooms, weapons, fine china and silver.

Schwerin Castle

Schwerin-slottet er et utroligt smukt slot. Det har Schwerin-søen omkring sig, og det ligger  i byen Schwerin i Tyskland. Den fantastiske placering sammen med den udsøgte udsigt gør det til et perfekt slot at besøge. Det er bygget i neo-renæssancestil. Du vil helt sikkert elske dette eventyrslot, som sandsynligvis er et landskab. Du kan finde mange hoteller omkring Schewin-borgen, hvor du kan overnatte.

Mere om at rejse til Tyskland

Dette er nogle af de fantastiske slotte, som du kunne tilføje til din “bucket list”, når du planlægger et besøg til nabolandet Tyskland. Hvis du overvejer at besøge Tyskland, kan du besøge Rejser til Tyskland på traveltalk.travel for at få flere oplysninger om hele Tyskland som rejseland.

Holzmarkt– Frirum i Berlin med urban kreativitet

Brlo Brwhouse, Berlins eget ølmærke: Craft Beer og Biergarten

https://www.traveltalk.dk/camping-i-tyskland/

https://www.traveltalk.dk/tyskland/

  • De tyske vinruter, et perfekt rejsekoncept (2022)
  • Hamborg, et city break, du kunne cykle til (2022)

Slotsferie i Europa

Book din ferierejse her

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler