Temarejser

 - Cykelferie

Cykelferie i og uden for Danmarks grænser

Cykelferie er yderst populært herhjemme. Ikke så mærkeligt. Vi har måske verdens bedste cykel infrastruktur, og vi har en succesrig cykelsport kultur med masser af sejre gennem årene på højeste niveau fra baneløb til mountainbiking. Vi er rigtig gode til at træde i pedalerne.

Flere cykler end biler i København

Vi har flere cyklister end bilister i f.eks. København. Et sted i vort kollektive DNA sidder cyklen solidt fast og præger os på så mange positive måder: Sundhed, oplevelser, sammenhold. Ferieture med cyklen i fokus i Danmark har været fremme i mange år og er stadig et hit, men nu ser vi et meget interessant og nuanceret rejsemønster. Cykelferie går fra “Copy Tour de France” aka cykel strabadser, endurance races i Dolomitterne til mindre krævende og oplevelsesrige cykelture i lande så langt væk som Vietnam og Nepal.

Cykelferie i de østrigske alper?

I Østrig som et godt eksempel tager de sport og turisme ret alvorligt på den gode måde og leverer på konceptet med nogle fantastiske ruter til alle mountainbikers fra dem i rimelig form til dem, der vil have seriøse højdemeter  i lungerne og benene.

Oplev Zugspitz fra fugleperspektiv eller mountainbike

Se bla. her Kitzbühleher som appetizer. “Cykelferie” er blevet international som ferieform, og traveltalk.dk følger den mest interessante udvikling med inspiration, cykelferieoplevelser og plukker godbidder til dig her på traveltalk.
Gode ben, god ferie !

https://youtu.be/0WTBa0AVkaE

Rejsemål for cykelferien

Cykelrejser i Italien
Cykelrejser i Frankrig
Cykelrejser i Holland
Cykelrejser i England
Cykelrejser i Irland
Cykelferie i Wales
Cykelferie i Skotland
Cykelferie i Østrig

Find drømmerejsen her

I afsnittet Drømmerejsen kan du “lege med” supernemt at kombinere rejsetemaer og rejseinteresser med konkrete rejselande og rejsemål og se om ikke din drømmerejse dukker op.

Rejseinspiration fra Cykelferie

Oplev Zugspitz fra fugleperspektiv eller mountainbike

Zugspitz handler om mountain biking ferie
Zugspitz-området er et paradis for mountainbikere og bjerg klatrere og -vandrere, der finder ro og afslapning i de smukke, bjergrige omgivelser. Men i første uge af juli er området helt på den anden ende, for en af verdens mest ekstreme konkurrencer – Red Bull X-Alps – kommer forbi. Udstyret med løbesko og paraglider starter en række professionelle atleter i Salzburg, og så gælder det om at krydse Alperne til fods eller i luften så hurtigt som muligt. Konkurrencen, der er verdens hårdeste af sin art, slutter i Monaco og varer hele 12 dage. Deltagerne…

Cykelferie i Tirol

Cykelferie i Tirol med så mange nye cykelruter og trails
Østrig har mange fordele som cykelferie rejsemål set med danske øjne. Landet har ca. 1.600.000 danske på besøg hvert år. Vi kender og holder af Østrig, ikke kun på den obligatoriske skiferie, men mere og mere året rundt.  Den anden faktor er afstanden.  Der er rigtig mange bilferie rejsende til Østrig, enten med skiene på taget eller cyklerne spændt på i stativet. For cykel enthusiaster betyder det at have sin egen, ofte superlækre cykel med ret så meget. Og så er der terrænnet, bjergene, landevejene, de små listige stier eller…

Den ultimative cykelferie gennem 5 lande

Cykelferie gennem fem lande i Great Britain og Irland på 12 dage
 
Cykelferie i 5 lande? Forestil dig at opleve  5 lande over 750 km på 12 dage på en cykel ferie? Og hvilke lande tilmed. Alt er arrangeret fra cykeltransport til overnatninger.

Det må da være en ret så ultimativ cykeltur. Og den findes og du kan deltage. Nedenfor har du linket til adventure arrangørerne.
Yorkshire Dales National Park
Du cykler gennem England, Wales, Irland, Northern Ireland og Scotland.
Udgangspunktet for denne cykelferie tour de force er den berømte England’s Yorkshire Dales National Park, og derfra går turen til Lancashire, når…

Tour de France ruten og det smukke Frankrig

Tour de France ruten i 2018 er 100% fransk.
I 2018 ligger/lå Tour de France ruten kun i Frankrig. Reelt set er der jo ingen sammenhængende rute. Det er etaper, der flytter sig rundt i Frankrig fra dag til dag. Sidste år var man et smut i Spanien, men har valgt at køre fra Nordfrankrig til Sydfrankrig i 2018, så det er oplagt at kikke på ruten udfra et fransk ferieperspektiv. Det er interessant at se de steder man med omhyggelighed gennem ruteplanlægningen viser frem af det smukke sommer Frankrig. Kort sagt er der 3 områder i løbet. Det er…

Tour de France løbet, perspektiv fra en liggestol

Touren er ikke, hvad den har været.
Tour de France løbet har en lang og fascinerende historie. Her er en lille brik til den historie. En hyldest til de første kompromisløse cykelryttere:
Der er en ret god grund til at de brugte en del “krudt” i gamle dage på touren og mindre god grund i disse tider, bla. at opklaringsprocenten for doping er en del højere, og at ryttere der doper sig,  mister total respekt i medierne og præmiepengene ryger skarpt forfulgt af bøder  osv.
Men de var nogle hårde hunde dengang, og tog de stoffer, der nu dengang var tilgængelige, som…

Nye mountainbiking ruter i Kitzbüheler Alperne

Mountain biking i Kitzbüheler Alperne
Kitzbüheler Alperne er et af Østrigs mest spændende og udfordrende områder til mountainbiking, men det er ikke længere forbeholdt eksperter og vovehalse at begive sig ud på de smalle og kuperede single-tracks. Et nyt spor henvender sig til motionister og mindre øvede. Og med de nye fat tires ser du det stadigt nye syn: mountainbikes uden i sneen på kæmpe store dæk, der giver traction.
I flere år har Kitzbüheler Alpernes helt store attraktion for mountainbikere været det 180 kilometer lange TransKitzAlp-spor. Ruten er delt op i fire dagsetaper, og samlet når stigningerne op på 8.600…

På cykelferie i Kleinwalsertal eller bjergvandring i Østrigs smukke dal

Cykelferie i Kleinwalsertal eller bjergvandring giver så meget energi, du ikke drømmer om det
En cykelferie i Kleinwalsertal eller bjergvandring eller bare daseferie stiller  det flotte og bjergrige område til rådighed og  byder på stor naturmæssig variation. Uanset om formålet med ferien er ”action & adrenalin” eller hyggeligt og afslappet samvær med familien, finder man det hele samlet på ét sted.
Kombinationen af god motion på en cykelferie eller som bjergklatring samt ren og frisk bjergluft er den bedst tænkelige energi-cocktail. Det er ikke bare noget, man mærker – det understøttes oven i købet af talrige medicinske undersøgelser. En ferie i…

Cykelferie

Cykelferie for sjæl og krop
Danmark er cyklernes hjemland. Vi har måske verdens bedste cykel infrastruktur med flere cyklister end bilister i f.eks. København. Et sted i vort kollektive DNA sidder cyklen solidt fast og præger os på så mange positive måder. Ferieture med cyklen i fokus i Danmark har været fremme i mange år og er stadig et hit. Nu ser vi et meget interessant og nuanceret rejsemønster fra “Copy Tour de France” cykel strabadser over Endurance Races i Dolomitterne til perfekte mountainbike ruter i Østrig. Der  bydes ind med  til mindre krævende og oplevelsesrige cykelture i lande så langt…

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK