Charterferie

Charterferie, så kan alle være med

Charterferie er en rejseform, hvor både transport og forplejning og måske et par udflugter er inkluderet købt hos een leverandør. Charterrejser er også et rejsekoncept fra efter 2. verdenskrig, hvor det hele tog fart i 50´erne. Tjæreborg præsten Ejlif Krogager og Simon Spies åbnede verden for menigmand med tonsvis af meget overkommelige busture og flyrejser. For en billige penge kunne man pludselig besøge Mallorca, Costa del Sol, Harzen og Gardasøen. Costa del Sol for 295.- kr var ikke sjældent på tilbud, og der var 8 dage på ok hotel i Torremolinos med 1/2 pension for en plovmand.
Alle rejsemål, der stadig er populære.

grækenland god mad og hygge

Grækenland god mad og hygge

Danske Charterrejse bureauer, find dem her

Spies Rejser

TUI

Apollo

Bravo Tours

Escapeaway, 2020

Amisol

Suntours

Gode råd og links til charterferier

Charterferie til Italien (Gardasøen m.fl.)

Charterferie til Tyrkiet

Charterferie til Kroatien (det smukke land ieelt for sol og strand, camping)

Charterferie til Spanien (inkl. Grand Canaria, Tenerife og Mallorca)

Charterferie til Thailand (alle de kendte rejsemål i Thailand)

Makarska riviera i Dalmatien; Kroatien

Makarska riviera i Dalmatien; Kroatien

Historien bag charterferie som rejseform

“Charterferie”, defineret som  forud arrangeret selskabsrejse med fly, bus, tog eller skib, opstod kort efter 2. Verdenskrig. Charterrejser er baseret på en kalkyle om tæt på  fuld belægning, især af fly, og på, at rejsebureauet forinden har booket hoteller, udflugter o.l., så hele arrangementet kan udbydes som pakkeferie. Voksende velstand, længere ferie og fritid muliggjorde masseturisme til fjerne og for de fleste hidtil uopnåelige mål.

Trevi Fontænen Fontana di Trevi i Rom

Trevi Fontænen Fontana di Trevi i Rom

Find drømmerejsen her

Du kan søge i

  1. Rejseinteresser
  2. Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
  3. Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Du kan søge på 1, 2 eller alle 3 kriterier.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Charter betyder at leje

1. led af ordet charterferie kommer af engelsk charter ‘leje’, fra oldfransk chartre, af latin cartula, diminutiv af charta ‘papyrusblad, papir’.
Charterrejser blev først kendt i USA med transport af millioner af turister til Mexico, Caribien og kort efter 2. Verdenskrig også til Europa. Et britisk selskab arrangerede omkring 1950 en charter-camping-ferie for 300 turister på Korsika. I 1955 ferierede ca. 2 mio. briter i udlandet, heraf var ca. 1/2 mio. på charterferie. I 1972 var antallet steget til hhv. 8,5 og ca. 5 mio. Vesttyskerne blev dog snart førende; således holdt ca. 10 mio. vesttyskere (mod 5 mio. briter) udenlandsferie i 1967. Gradvis fik de følgeskab af hollændere, franskmænd og skandinaver.

De klassiske turistlande, Italien og Frankrig, distanceredes i 1960’erne af de øvrige Middelhavslande, navnlig Spanien med Mallorca, Costa del Sol og De Kanariske Øer som de foretrukne destinationer. Siden kom også andre solsikre områder som Grækenland, det tidligere Jugoslavien, Tunesien, Portugal, Rumænien og Madeira til. I begyndelsen af 1990’erne var det foretrukne danske rejsemål Spanien, efterfulgt af Grækenland, Tyrkiet, Cypern, Storbritannien, Italien og Tunesien samt USA og Canada. Derudover har der fra midten af 1980’erne været voksende interesse for fjernere og mere eksotiske rejsemål som Gambia, Kenya, Sri Lanka, Thailand, Bali, Caribien og det øvrige Latinamerika.

Chiang May Thailand

Chiang May Thailand

I 1951 gennemførtes de første svenske grupperejser med fly. Pioner var charterselskabet Transair med Mallorca som første destination. I 1955 var der 10.000 svenske charterrejser, i 1962 104.000.

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters