Hohe Salve i Østrig rummer ikke mindre end 8 charmerende ski rejsemål

Familieparadiset for foden af Hohe Salve

Ferieregionen Hohe Salve ligger midt i Kitzbüheler Alpen og er omgivet af Tirols fantastiske bjerge. Her er man altid garanteret en spændende og afvekslingsrig ferie. Området strækker sig langs Inn-dalen og omfatter de otte charmerende byer Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Wörgl, Angath, Angerberg, Mariastein og Kirchbichl. Skiområdet SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental hat det hele: 284 kilometer velpræparerede pister, 90 moderne liftanlæg og masser af flotte panoramudsigter fra mere end 70 toppe i 3 kilometers højde. Derudover byder området på 4 funparks, oplevelsespister, 3 oplyste kælkebaner, iglobyen ALPENIGLU® Dorf og Østrigs største natteski-område. Områdets 77 hyggelige alpehytter giver gode muligheder for at slappe af, og er man begynder, er der et indrettet et specielt område i Hopfgarten, hvor man hurtigt kan lære at takle sine ski.

Byen Hopfgarten i Hohe Salve er kun 650 år gammel

Byen Hopfgarten ligger i det mest solrige område i Kitzbüheler Alpen, er 650 år gammel og var allerede dengang Brixentals handelscentrum. I dag er det stadig en travl by, men bykernen har beholdt de tidligere tiders rustikke præg. Fra centrum af byen kan man tage med liften direkte op til Hohe Salve – Tirols nok smukkeste udsigtspunkt og hjertet i SkiWelt Wilder Kaiser. I det hele taget er det nemt at komme rundt i Ferieregionen Hohe Salve, og med gæstekortet i hånden er det ganske gratis. Gæstekortet fås på overnatningsstederne, og udover gratis adgang til offentlig transport, giver det også rabat til flere turistattraktioner i området.

Skiløb er helt centralt i Hopfgarten, og derfor er der også investeret kraftigt i at udbygge liftanlægget. Ved dalstationen i Hopfgarten findes der er et stort skidepot, hvor man med fordel kan opbevare sine ski og støvler. Det betyder nemlig, at man kan trave gennem byen til skidepotet i sine hverdagsstøvler og kan trække i et par varme skistøvler og kommer op på pisterne. Derudover kan forældre med børn, som er for små til at stå på ski, med fordel benytte sig af den nye børnepasningsordning, som også ligger centralt placeret ved dalstationen. På den måde kan forældrene få nogle gode og hyggelige timer på ski, og de små poder kan lege under kompetent og kvalificeret opsyn. Desuden er de lokale skiskoler naturligvis placeret ved liftanlægget.

 

Insider turtipset er Kelchau med de smukke nedfarter

Er man til naturskønne og nærmest romantisk idylliske omgivelser, bør man tage en tur til Hohe Salve og skiområdet i Kelchsau. Området omkring Kelchsau er en ren naturperle, og alene turen derover er besøget værd: Jo længere man kommer ind i sidedalen til Brixental, desto skønnere bliver naturen. I stedet for at køre i bil derover, kan man dog også tage skiene. Flere skiture på forskellige niveauer fører over de solbeskinnede bjergskråninger og ind i Kelchsau. Ved hjælp af det specielle kort ”Woipertouringers”, som fås gratis i turistinformationen i Hohe Salve, kan man se, hvor man har de bedste chancer for at nyde naturen for sig selv.

østrig kelschau kælkebane

Hvad med en tur på den 3.8 km lange kælkebane?

Den naturlige kælkebane ved Haagalm i Kelchsau i området Hohe Salve er en helt særlig oplevelse: Den 3,8 km lange bane fører gennem smukke vinterlandskaber med storslåede panoramaudsigter. Da den kun er tilgængelig til fods kan turen kombineres med en hyggelig vintervandring. Fra bunden af dalen tager det ca. 75 minutter at gå til toppen ad ruten langs bækken.

Udover kælkning i Hohe Salve er sneskovandringer også et storhit. Der findes smukke ruter i både Kelchsau og Hopfgarten, men også i Kirchbichl eller Angerberg, der desuden er områdets centrum for langrend. Området omkring Angerberg-Mariastein har ca. 30 km velpræparerede løjper i alle sværhedsgrader – både skating- og klassiske langrendsløjper. Løjperne lever alle op til den høje standard, som kvalitetsstemplet ”Tiroler Loipen” sætter.

Skiferie i Østrig

 

Skiferie til andre lande og booking af skiferie

 

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

  • USA
  • Canada (Whistler bla.)
  • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Østrigs Turistbureau

Østrigs Turistbureau

Nyeste Rejseartikler