Asien

 - Filippinerne

Filippinerne, over 7000 smukke øer i Asien

Filippinerne er verdens tredjestørste engelsktalende land. Den asiatiske østat har en spændende historie med indflydelse og påvirkning fra både Asien, Europa og USA. Øgruppen på over 7000 øer havde, før tiden som spansk koloni fra 1521, en stolt kultur og handlede med både japanere og kinesere. Det var under Spaniens kolonisering af Filippinerne, at den befæstede by Intramuros blev opført midt i nuværende Manila (1571), som rummede bygninger og kirker i europæisk stil. Efter mere end 350 år og 300 oprør lykkedes det i 1898 for befolkning at genvinde uafhængighed i den filippinske revolution, som blev anført af lederne Jose Rizal og Emilio Aguinaldo. landet blev dog hurtigt overtaget som koloni igen samme år – denne gang af USA – og dette førte til den filippinsk-amerikanske krig. USA bragte, efter konflikten med Filippinerne, omfattende uddannelsesmuligheder til den asiatiske østat, der i en årrække bragte landet i spids blandt de sydøstasiatiske lande. en position der blev mistet under og efter diktatoren Marcos, men nu er i væsentlig bedring.

Filippinernes historie og kampen for frihed

Filippinerne kæmpede tappert side om side med amerikanerne under anden verdenskrig. Denne fælles krigsindsats så man specielt under det berømte slag ved Bataan og Corregidor, som resulterede i at den japanske fremrykning blev bremset og Australien reddet. I årene 1941-1945 befandt det store ørige  sig i guerillakrig mod Japan, og i 1946 genvandt man  sin uafhængighed. Den filippinske befolkning er et frihedselskende folk, og Filippinerne har i dag et fungerende demokrati trods udfordringer, hvilket blandt andet er kommer til udtryk gennem landets 12 nationale aviser, 7 nationale tv-stationer, hundredevis af kabel-tv-stationer og mere end 2,000 radiostationer. Filippinerne elsker fornøjelse og festlige arrangementer. Hver dag afholdes der massevis af selskabelige sammenkomster rundt omkring på øerne, hvor udenlandske gæster bydes velkommen med et smil.

Et udvalg af rejsemål på Filippinerne

Vi vil skrive om de bedste destinationer som Palawan og Boracay og naturligvis Manila.

Du kan yderst bekvemt komme frem med Singapore Airlines.

Palawan, Filippinerne

Palawan, Filippinerne

Læs om Palawan her

Boracay Filippinerne: Højt i top 10

Boracay Filippinerne: Altid i top 10 over verdens smukkeste tropeøer

Læs om Boracay her

Læs om Asien her

Rejseinspiration fra Filippinerne

Filippinernes truede fauna og flora

Står Filippinerne´s  unikke natur til at redde ?
Filippinerne har noget af verdens mest unikke og samtidigt mest truede natur og ikke mindst truede dyrearter. 90% af regnskove er allerede væk, men man passer på den del, der ligger i utroligt smukke nationalparker med bla. den ekstremt sjældne lokale ørn, en af verdens største. Det er værd at notere sig, når man rejser i exotiske lande, at naturen, vi elsker at besøge, ofte er under betydeligt pres, uanset hvor paradisisk den måtte tage sig ud.
For Filippinernes vedkommende så koncentrerer problemerne sig om de såkaldte Vestlige Visayas øer (Panay Negros, Masbare,…

Boracay i Filippinerne har aldrig været mere miljøbevidst

Midlertidigt lock-down af Boracay i Filippinerne for turister løftet igen
Januar 2019:
Med Boracay´s genåbning løfter regeringen også for en langsigtet plan for at gøre øen til en model for sustainable tourism/bæredygtig turisme og en af de mest prestigefyldte af sin slags i verden. Det er slut med åbent bål på stranden, gambling er forbudt og dermed farvel til casinoer, fyrværkeri til højre og venstre er bandlyst, spontane strandfester er lukket ned. Der er bøder for at smide affald fra sig. Man skal vise en hotelvoucher ved ankomst til et godkendt hotel og antallet af turister er reduceret til 6000/år et…

Palawan - smukkeste ferieø i Sydøstasien ?

Palawan, den smukkeste tropeø i Sydøstasien. Perfekt til også dykkerferie
Palawan er den største af de filippinske øer og et perfekt ferie rejsemål. Her er også nærmest ubegrænsede muligheder for en spændende dykkerferie.  Her er så mange muligheder for en ferie generelt. Palawans natur og størrelse er nærmest overvældende. Halvdelen af øen består i øvrigt af ørkenområder, der stadig er ubeboede og uberørte. Resten af den enestående ø er mest dyb jungle, bjerge og så de hvide sandstrande, der giver adgang til masser af vandsport fra snorkeldykning til scubadiving. En smuk verden under havoverfladen og en stor attraktion for Palawan. …

Boracay, Filippinerne: Shangri-la og tropeparadis genåbnet

Boracay, Filippinerne er blandt Asiens smukkeste tropeøer.
Boracay i Filippinerne scorer hvert år meget højt i kvalificerede sammenligninger af de ultimative rejseværdige tropeøer. Hvorfor så  utroligt  højt, der er jo  ret mange tropeøer med hvide strande og + 25 grader året rundt?
Ja en god start på svaret er at finde i  denne video om Boracay. Og så lige vide, at turen kan gøres med kun et stop undervejs fra de fleste lande. Men de seneste år har krævet en stor indsats for at finde tilbage til øens oprindelig DNA. Mere om det under introen her.

Boracay´s 4 km lange kridhvide strande…

Manila, det næste væksteventyr i Sydøstasien

Manila, en metropolis med store kontraster
Manila i Filippinerne er hjem for mindst 16 millioner mennesker og er kendt for sine kontraster mellem rig og fattig fra luksushoteller og kæmpe indkøbscentre i en skala, vi slet ikke kender  herfra, til ubærlig fattigdom. Det er kontrasternes by. Men også en by med et enormt vækstpotentiale. Her bygges, som ville man skabe det næste Singapore – i morgen.
intramuras manila fillippinerne
Intramuros – et stykke historie midt i Manila
Intramuros betyder “inden for murene”. Det er helt bogstaveligt ment, da det er den gamle spændende bydel omkranset af en forsvarsmur. Nu er den…

Facts om Filippinerne

TravelTalk - country fact time icon

03:41 PM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Philippine peso

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
108.1 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
32 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Filippinerne

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK