Skiferie i Sölden er især for dig, der vil have udfordringer under skiene

Skiferie i Sölden, hvis du virkelig vil give den gas

Skiferie i Sölden er berømt for Big3: Østrigske skirejser når bogstavelig talt nye højder i Sölden. Her er der fokus på det udfordrende og flere steder grænseoverskridende skiløb. The Big 3 – Sölden-områdets tre bjergtoppe, der alle rager mere end tre kilometer op – frister med lange nedfarter i de smukkest tænkelige omgivelser.

Sæsonens store nyhed  i 2018 var, at man nu kan besøge både Obergurgl og Sölden på ét liftkort. De i alt 256 pistekilometer er åbne fra november til maj, og på grund af områdets gletsjere gives snegaranti hele sæsonen. Et tredages liftkort fås fra  ca. 155 euro/voksen. (2018)

Sölden byder på ægte udfordring

Sölden byder på ægte udfordring

Sölden´s skiområde er mest for let øvede og øvede skiløbere

Skiferie i Sölden er perfekt  for let-øvede og øvede skiløbere. Er du helt ny på ski, anbefaler vi dig ikke at tage til Sölden i Østrig – men hvis du insisterer, finder du et fint lille terræn nede ved byen og et større oppe på Giggijoch-plateauet, men du bør tage kabinen ned.

Er du let-øvet eller øvet på ski, så byder Sölden dig på et varieret og fantastisk system med muligheder for lange dagsture. Prøv for eksempel Big3, der giver dig en tur rundt på områdets tre toppe – alle over 3.000 meters højde.

Er du en skiløber, der normalt cruncher sorte piste uden problemer? Så se frem til stejle pister, pukler og off-piste. De tre bjerge rager alle mere end tre kilometer op og frister med lange nedfarter i de smukkest tænkelige omgivelser – du kommer altså ikke til at kede dig.

Sölden-piste-kort-skiferie

Sölden-piste-kort-skiferie

Skiferie i Sölden byder på eet liftkort til to fede destinationer

Dit liftkort gælder både til Sölden og Obergurgl-Hochgurgl, og dit liftkort giver altså adgang til i alt 254 kilometer piste. De to områder er begge nogle af Østrigs bedste og mest attraktive ski-destinationer. Obergurgl/Hochgurgl er et højalpint område med 110 kilometers piste. Områderne hænger ikke sammen, men du kan tage en gratis skibus mellem de to destinationer – det tager cirka 20 minutter. Vær opmærksom på, at dit liftkort kun gælder i begge områder, hvis du har et liftkort af mere end 2 dages varighed.

Sölden Østrig

Sölden Østrig

Slip for liftkø i Sölden

Liftkapaciteten i Sölden er helt i top, så her bruger du tiden på pisten og ikke i liftkøen eller i liften, hvor slæbelifte er en sjældenhed. Giggijoch-kabinen kan dog være et knudepunkt om morgenen, så her er det en fordel at være tidligt ude, men ellers er liftkøer et sjældent syn.

Sölden her blev spectre skiscener optaget

Sölden her blev spectre skiscener optaget

Gør som James Bond i Sölden

Filmselskabet Metro Goldwin Mayer ledte efter spektakulære kulisser for Bond-filmen Spectre, og man faldt for Söldens smukke og fascinerende bjergverden.
Her fandt man den perfekte location for en række actionfyldte scener, der blev skudt på de flotte pister, langs de snoede bjergveje og i de moderne gondollifter. Sammen med et hold på 500 skuespillere, statister og teknikere slog Daniel Craig sig ned i Sölden i en periode, og en af de mest berømte  scener optog man i gourmetrestauranten Ice Q, der i filmen fungerer som futuristisk hospital og luksusklinik.
Vil man se nærmere på Spectre-filmens originale locations og dykke ned i Bond-universet, kan man besøge Gaislachkogl. Her – i mere end 3.000 meters højde – er der opstået en helt ny Kinoinstallation med udstillinger og fortællinger om Bonds besøg i Sölden.

Sölden aftensne

Sölden aftensne, og optak til en dejlig aften i byen

Verdensklasse afterski

På vej hjem kan alle med lyst til “en lille en” glæde sig til den overrislede stemning ved Söldens mange paraplybarer, eller vælge mere rolige omgivelser som Jacobs Weinfassel eller Grizzly Bar. Afterski i Sölden er en meget livlig forestilling, og det er helt umuligt at komme til at kede sig. Overalt i byen er der musik, sang og dans samt drikkevarer af enhver art. Danskis gæster mødes som oftest på vores lille afterski-sted, Weinfassl, hvor der er utroligt muntert og hyggeligt.

Meget mere end skiløb i Sölden

Har du ikke fået rørt dig nok i dagens løb, kan Söldens sportscenter Freizeit Arena indfri næsten alle ønsker om motion. Du kan blandt spille tennis, tage en svømmetur eller gå i fitnesscenteret. Adgang mod betaling – men helt sikkert et besøg værd. Desuden findes der 10 minutters kørsel fra centrum et badeland med kæmpe wellnessområde kaldet Aqua Dome. Medbring liftkort og kør gratis med bussen.

Billig indkvartering af høj standard

Danskis hoteller og pensioner har store, pæne værelser med behagelige senge og ofte danske dyner. Alle vores indkvarteringer ligger roligt og fredeligt og samtidig tæt på både lift og bymidte. Sammenlignet med resten af Tyrol i Østrig bor du billigt i Sölden.

Ved leje af ski kan du gratis benytte skidepotet i skiudlejningen ved siden af liften, så du slipper for at transportere ski og støvler frem og tilbage. For gæster der ikke lejer ski, kan skidepot tilkøbes for kr. 75,- pr. del pr. uge. Altså hvis du både har støvler og ski koster det 150,-.

Bo mange sammen på jeres skiferie i Sölden?

Danski har to store chaleter Ferienhaus Chalet Giggijoch og Ferienhaus Sölden, der giver mulighed for at op til 18 personer kan bo samlet. Samlingspunktet er chaleternes lækre køkkener/opholdsrum, hvor alle kan sidde samlet. Chaleterne er beliggende lige ved Giggijoch liften – altså dejligt centralt. Endnu bedre er, at liften blev renoveret i 2016 og er nu en otte personers kabine med rulletrappe derop, så det er næsten slut med lange køer om morgenen.

Visit Sölden site 

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

  • USA
  • Canada (Whistler bla.)
  • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler