Senegal

Senegal – porten til Afrika

Senegal betragtes som “porten til Afrika”, der ligger på det vestligste punkt på kontinentet forbundet med adskillige luft- og søveje.

Landet ligger ved en økologisk grænse, hvor halvtørre græsarealer, havnefronten og den tropiske regnskov mødes; Senegal har fået en bred vifte af plante- og dyreliv af dette forskelligartede klima.

Senegal er som en skjult skat i Afrika. Din tur til Senegal fortæller historien om Senegal som en af ​​Afrikas mest elektrificerende lande med et fransk twist i smagen, der taler til en arv fra dens kongedage. Senegal var under fransk styre i tre århundreder og fik uafhængighed i 1960. Efter uafhængighed bevarede landet stærke forbindelser med Frankrig, og fransk indflydelse forblev i byens arkitektur og kultur, hvor velbevarede kongelige bygninger, monumentale huse og caféterrasser hviler som en erklæring fra fortiden.

Enhver rejsende, der er interesseret i et afrikansk byeventyr, en blandet stemning, en energisk musikscene og spændende underholdningsmuligheder, dyresafariparker til spildrev, fugleture, vandreture i naturen og vandreture er tilgængelige. kræves for at reservere deres plads på en flyvning til Senegal har det godt.

IFAN Museum of African Arts

IFAN Museum of African Arts, også kendt som Museum of the Fundamental Institute of Black Africa, der ligger i hovedstaden Dakar, er et af de bedste steder at lære mere om kultur, religion og det senegalesiske folks historie. Museet har en samling kunstværker fra forskellige lande i Vestafrika, herunder Mali, Elfenbenskysten og andre. Gamle våben, der blev brugt i de tidlige dage ud over de sædvanlige musikinstrumenter, rituelle masker såvel som tekstiler er nogle af de ting, du finder her.

Slavehuset (Slavehuset)

På La Maison des Esclaves, en del af verdensarvsstedet og et monument over den atlantiske slavehandel på Goree Island, kan du mærke vægten af ​​jernkæder, når du krydser ‘Gate of No Return’, gennem hvilken slaver gik ombord på slaveskibene der førte dem halvvejs rundt om kloden til oversøiske plantager. Den to-etagers lyserøde bygning, bygget i 1776 med to buede trapper, huser en række udstillinger og malerier, der illustrerer den foragtelige udveksling, der delte generationer af familier. Kæder, piske, flint og andre instrumenter, der bruges til slaveri, kan studeres, og en statue af en befriet slave, der bærer knuste kæder, kan ses – et tegn på hans frihed.

Ngor strand og strande på øen Ngor

Der er ingen tvivl om, at Senegal tilbyder nogle af de meget smukke strande til ferierende på den vestafrikanske kyst. Når du besøger Ngor Beach såvel som Ngor Island, vil du helt sikkert være i stand til at acceptere den senegalesiske kysts skønhed. N’gor Beach er et populært sted for ferierende, der er interesseret i at solbade, at du vil se doven ligge på sandet samt flere fiskere, der har tradition for at synge, når de bringer deres både tilbage fra havet til fastlandet. Gå ikke glip af de forskellige fisk og skaldyrsretter tilberedt af de forskellige af de forskellige restauranter i nærheden.

Den nærliggende Ile D’Ngor-strand tilbyder også en fremragende flugt fra det travle byliv, en afslappet oplevelse, der er ideel til at slappe af. Denne tropiske ø har flere private strande, hvor mange af dem har gode restauranter, der er specialiseret i tilberedning af lækker fisk og skaldyr.

Mlomp Museum of the Diola Tradition

Denne slående “impluvium”, der ligger mellem tårnhøje kapok-træer på hovedvejen mellem Oussouye og Elinkine, huser en udstilling dedikeret til Diola-kulturen. Ethvert lokalt, rustikt håndværk kan forklares med en guide på stedet: bøjler, der bruges til at klatre op på palmer, kurve, der bruges som fiskefælder, mørtel og støder til fremstilling af palmevin og skjolde lavet af tyk flodhudskind.

Også nysgerrig er gris-gris, der bæres som amuletter for at forsvare sig mod angreb, nogle krigere vil derfor bruge klubber til at overvinde det magiske forsvar, som en modstander opfatter.

Keur Moussa Abbey

Dette fredelige kloster på smuk bjergskråning  blev oprettet af ni munke, og det ligger cirka 30 miles øst for Dakar. Besøgende fra hele landet er også velkomne til at deltage i gudstjeneste søndag morgen til lyden af ​​Kora, balafon og traditionelle trommer, der ledsager klosteret. Koras, slagtekyllinger, gedeost og tropiske frugter dyrket i deres egne frugtplantager produceres og sælges også af munkene.

Djoudj National Bird Reserve, Saint-Louis

Djoudj National Bird Sanctuary, et verdensarvlistet vådområde i Senegal-flodens delta, beboer hundreder af tusinder af fugle. Parken beskytter lilla hejrer, afrikanske skeer, hvide pelikaner, store hejren og skarver som et overvintringssted for trækfugle fra Sahara. For at lære mere om helligdommens bevarelsesindsats kan du tage en guidet bådtur og se andre arter, der bor her, herunder vortesvin, sjakaler, gaseller, krokodiller og manater. Helligdommen indtager omkring 39.537 hektar (16.000 hektar) og indeholder en stor sø.

Lac Rose eller Pink Lake

Lac Rose, også kendt som Lac Rose i Senegal, er et sted, der helt sikkert vil imponere dig selv ved første øjekast. Kontrasten af ​​det lyserøde vand i søen mod det fine hvide sand og den gyldne farve af klitterne, der prikker horisonten på den blå himmel, er betagende. man ville undre sig over, hvorfor den kaldes den lyserøde sø, og den karakteristiske lyserøde farve på denne lave sø er forårsaget af den høje koncentration af bakterier, der får den til at blive alkalisk i naturen. for at absorbere sollys danner denne bakterie et karakteristisk rødt pigment, der giver vand en lyserød nuance. Søen kan bedst besøges i den tørre sæson fra november til juni. Når du kan nyde forskellige aktiviteter såsom kamelture langs stranden og endda svømme.

Saint-Louis Jazz Festival

Den mest globalt berømte festival i Vestafrika afholdes i begyndelsen eller midten af ​​maj hvert år og trækker jazzstørre fra hele verden. Hovedbegivenheden finder typisk sted på Quai des Arts eller på Place Faidherbe friluftsscene, mens sidebegivenheder finder sted overalt i området.

Saloum Delta National Park

Denne senegalesiske nationalpark skylder sit navn sin tilstedeværelse 50 miles vest for Kaolack i Saloum-deltaet. I denne park, fyldt med øer med klitter og spektakulære mangrover, møder Nordatlanten Saloum-floden. Parken inkluderer også Fathala Game Reserve, det eneste sted på jorden, hvor turister kan se truede antiloper fra den vestlige kæmpe eland og Djoudj National Bird Sanctuary fugleparadis. Det er muligt at udforske Fathala Game Reserve sikkert med kanoer, vandreture eller selvstyrede safarier. Ved Djoudj National Bird Sanctuary vandrer vandblæsere fra Europa hver vinter for at slutte sig til flamingoer, pelikaner og næsten 400 andre eksotiske fuglearter.

Lompoul ørken

Lompoul-ørkenen, kendt for sine orange sandklitter, er lille, men et meget populært turistmål. Rejsende kan opleve det sandede landskab, deltage i en årlig musikfestival eller tage en kameltur.

Rally Dakar

Dakar Rally blev oprettet i 1978, hvor løbet startede fra Paris, Frankrig og mod syd til Dakar gennem den tørre ørken. Denne internationale rallybegivenhed, der tiltrækker tusinder og tusinder af tilskuere i dag, er en off-road begivenhed, der bringer deltagere, inklusive erfarne chauffører og amatører, over meget robust terræn.

Island N’Gor

Der er ikke noget punkt i Afrika længere vest end denne lille ø, kun fem minutter væk fra Dakar med kano. N’Gor Island kan være mere populær for sin fantastiske surfing, men turister kan også leje pedalbåde til at ride rundt på øen, spise måltider på N’gor Island restauranter eller beundre de storslåede porte Bougainvilleas, der beskytter indbyggernes huse.

Dakar – Hovedstaden

Dakar er hovedstaden i Senagal, og i dag vokser denne travle by med forskellige aktiviteter, der finder sted overalt. Hovedstaden har en række attraktioner, som kan besøges under dagsture, hvoraf den ene er Muse Theodore Monod (som huser en række historiske genstande som masker, traditionelle musikinstrumenter og statuer) og flere markeder, der beskæftiger sig med forskellige genstande.

African food

TravelTalk - White suitcaseKort over Senegal

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters