Skotland

Skotland elsker Europa og omvendt

Skotland er klart mere eurupæisk end England, når det kommer til stykket, som bevist de sidste år. Landet mod nord er også et fantastisk rejsemål med den mest betagende vilde, uspolede natur og så meget at se. Skotland er 1/3 af de britiske øer. Resten er England, Nordirland og Irland.  Skotterne er også patriotiske og elsker deres fodbold, dart og golf, well og lækre mad, øl og Scotch.  Vi har allerede en personlig og virkelig original historie lige herunder om en skotsk national sport, der “næsten” kan konkurrere med fodbold. Guess which one ?:)

Edinburgh and Edinburgh castle. Iconic, culture

Edinburgh and Edinburgh castle. Iconic, culture

Værd at se i Skotland

Edinburgh
Edinburgh er hovedstaden i skotternes land og hovedsædet for det skotske parlament. Det er den næststørste by. Byens indbyggertal på 500.000 overgås af Glasgow. Byen har været hovedstad siden 1437 og kom i 1995 på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen  bsøges af ikke mindre end 13 mill. turister om året.

Edinburgh Castle og byens museum og whisky destilleriet er 3 top besøgsmål.

Glasgow, en moderne storby

Glasgow, en moderne storby

Glasgow, største by i Skotland

Byen er det skotske lands største by og den tredjestørste i Storbritannien. Den ligger i det vestlige Skotlands Lowlands. Glasgow er vokset fra at være en lille by i landdistriktet ved floden Clyde til at blive en af de største havne i verden. Udvidelsen af det middelalderlige bispesæde og det kongelige burgh, og senere etableringen af University of Glasgow i 1400-tallet,

Læs historien om en forrygende tur til Glasgow med dart som omdrejningspunkt.

Loch Ness Skotland

Loch Ness Skotland

Loch Ness

Loch Ness er den berømte store, dybe ferskvandssø i det skotske højland, der strækker sig omkring 37 km i sydvestlig retning fra Inverness. Loch Ness er bedst kendt for at være levested for Loch Ness-uhyret, også kendt som “Nessie”.

Se en minferie i Skotland med udflugter til Inverness og Loch Ness 

Famous bridge overpass on St Andrews Links Old Course golf course in St Andrews Scotland with Old Course Hotel in background

Famous bridge overpass on St Andrews Links Old Course golf course in St Andrews Scotland with Old Course Hotel in the background

Golf i Skotland

Skotland har verdens ældste og nogle af de absolut bedste golfbaner. Navne som St. Andrews og Carnoustie er megabrands i dag i golfverdenen. Læs historien om golf i Skotland.

Mange rejser til landet alene for at prøve kræfter med de berømte linksbaner, hvor vejr og vind er i spil ved de kystnære golfbaner.

Få historien om hvor golf startede for 600 år siden og om de bedste skotske golfbaner inkl. St. Andrews

Whisky, så bliver det ikke mere skotsk! 

Et rejsemål og rejsetema (mad og vin)  i sig selv for at besøge berømte destillerier i whiskyens hjemland.

Kort og godt om Skotland

Skotland er en selvstyrende nation i det nordvestlige Europa og en af de fire nationer, der udgør Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland. Det er den næststørste del efter England, fulgt af Wales og Nordirland.

Hovedstad: Edinburgh
Valuta: Britiske pund
Nationaldyr: Enhjørning
Befolkningstal: 5,3 millioner

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Skotland

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »