St. Antons skiløb: årets sidste skiløb og kæmpefest

St. Antons skiløb. Sidste weekend med kliken i St. Anton

Der weisse Rausch er sidste skiløb hvert år i St. Anton, og vi er på vej for at deltage. På vej ned gennem Tyskland, fri fart, fri weekend. St. Anton venter, en af danskernes yndlings skirejsemål, lukkede ned sent i april. Riders, CopenHill og SKI365 tog ned til lukkefesten med bl.a. skiløbet ”Der Weisse Rausch”, som er et klassisk skiløb for alle sidste dag, sidste lift, sidste fadøl, sidste alting med stor koncert, e-mountainbiking i bjergene og selvfølgelig en masse skiløb.

https://www.facebook.com/CopenHillUrbanMountain/videos/415373755594962/

Kort om St. Antons skiløb

St. Anton ligger 1.300 meters højde i det østrigske bjergpas Arlberg i Tyrol, hvor du har mulighed for 305 kilometer markerede pister med terræn i over 2.800 meters højde. Derudover har St. Anton også et stort antal off-piste muligheder. Dette sammen med områdets høje skiniveau, store snefald, udfordrende og nemt tilgængelige off-pister og den stemning du kun finder i Tyrol, har gjort St. Anton til en af Europas, og ikke mindst danskernes, mest populære destinationer. Det tog vi ned for at kigge nærmere på efter en sæson med massive snemængder.

Østrigsk stemning og kvalitet fra start til slut

Vi kørte fra København fredag d. 20 april kl. 9 med CopenHill Audi’en pakket med ski, snacks og tyrolermusik på anlægget. Ned gennem Tyskland var vi flere steder oppe på 30 grader udenfor, hvilket føltes ret surrealistisk, når man nu var på vej på ski. Men 12 timer senere, var vi fremme i St. Anton, hvor vi tjekkede ind hos vores østrigske ”hausmutter” Petra i hendes karismatiske Landhaus.

Landhaus Petra St Anton

Landhaus Petra St Anton

Fra man træder ind ad døren, er man ikke i tvivl om, at man er i Østrig. Indretningen er i autentisk hyggelig østrigsk stil med solide træmøbler, brune klinker, antikke ski og udsmykning på væggene samt dejlige farverige puder og blomster. Værelserne er rummelige og hyggeligt indrettet med bad, toilet, tv, telefon og terrasse. Prisen ligger i den lave ende i Tyrol og er inkl. lækker morgenmadsbuffet at starte dagen på. Dagligstuen indbyder til mange hyggelige stunder og skifortællinger!

St. Antons skiløb. Kæmpe skiområde og lifte i verdensklasse

Efter en god nats søvn og en solid morgenmad hos Petra, tog vi skiudstyret på og gik de ca. 450 meter over til den store Galzigbahn, som løfter en 885 meter op i Arlbergs flotte skilandskab. Og hvis man var i tvivl, om der stadig var sne i St. Anton i slut april i år, skulle man ikke være bange – for hold da op, hvor var der stadig meget sne! 90 cm (kunstsne) i bunden og 320 cm natur sne på toppen.

https://www.facebook.com/CopenHillUrbanMountain/videos/416127935519544/?t=2

Vi oplevede ingen brune pletter på pisterne – kun masser af sne! Temperaturen er selvfølgelig højere og sneen nogle steder en del tungere, end hvis man tog afsted i f.eks.  januar. Men hvor er det befriende, at du har så mange pister og lifte for dig selv – og så i en temperatur, så du kun behøves at have en hoodie på. Temperaturen lørdag var på 12 grader i dalen, hvilket kan lyde af meget.

Stadig masser af sne slut April, fantastisk

Stadig masser af sne slut April, fantastisk

Men med så meget sne fra en super skisæson, var det intet problem at stå på ski helt i bund under Der Weisse Rausch, hvis man ville det. Sneen er selvfølgelig bedst på toppen, hvor temperaturen sniger sig længere ned. Fra morgenen og frem til kl 13-14 stykker var forholdene helt perfekte, derefter blev det en tung og varm affære. Man får testet lidt forskellige ski teknikker på pisten på en hård og groomed morgentur, og senere på dagen nogle store bløde slush pukler, hvor den bløde sne sprayes ud til siderne når man rammer pukkel dalen. Off piste på den her tid af året er også en varieret omgang. Hård skorpe om morgenen til perfekt Firn agtig sne når man rammer tidspunktet hvor overfalden er blødt op og man har  en blød base af sne krystaller som kan shreddes. Senere bliver off pisten for blød, og man må på jagt efter områder der ikke får helt så meget sollys, det er en
videnskab og kræver højt lokal kendskab at finde gode Firn områder på denne tid af sæsonen, men når det lykkes er det super sjovt at køre i.

Snefaldet i St. Antons skiløb i år var stadig ikke til at tage fejl af

Landskabet på bjergtoppene rummer nogle fanatiske pister med en stor forskellighed og mange med højt skiniveau. Så det er svært at begynde at kede sig i St. Anton – selv for en erfaren skiløber. For nybegyndere er der også muligheder. Men området henvender sig stadig mest til den øvede, som stadig søger udfordringer i de stejle hældninger, skarpe sving, pukler og off-pister i særklasse.

Der weisse Rauch er skudt igang

Der weisse Rauch er skudt igang, und nicht sehr langsam!

Starten går kl 17:00 til årets St. Antons skiløb. Der weisse Rausch

Kl. 17 lørdag d. 21 april blev årets sidste store skiløb ”Der Weisse Rausch” i St. Anton afholdt med start i 2.811 meters højde fra toppen af Valuga og med afslutning i dalen ved St. Anton. Det var vi selvfølgelig med til! Det er et løb for (næsten) alle skisportsgrene; ski, telemark, snowboard, snowblades osv. – og alle kan være med! Fra østrigeren i stram fartdragt til drengene udklædt i tigerdyrs-kostumer til pensionisten med antikke træski spændt direkte på et par solide læder vinterstøvler.

Det er en årlig begivenhed i lukkeweekenden i St. Anton med 555 deltagere. Det koster 45 euro at deltage og er for alle over 16 år. For yngre deltagere har St. Anton lavet et ”Mini Weisser Rausch”. Med i prisen får du en voucher til et ”Pasta Party” inden løbet, hvor man kan få en omgang pasta bolognese sammen med de andre deltagere.

Skiløbet Der Weisse Rausch handler om at komme hurtigst ned på en markeret rute. Ingen porte eller noget. Men lad dig ikke snyde, for dette løb er anderledes. Du skal nemlig også flere steder have skiene af for at gå opad bjerget, passere forhindringer og andre udfordringer. Så lige så god du er på ski, en lige så god kondi og udholdenhed skal der til, hvis du har planer om at lande i toppen af klassementet. Det er også det, der gør lige præcis dette løb til noget helt specielt og sjovt samt særdeles underholdende for tilskuere at se. Selv i løbet af dagen er der en knitrende atmosfære i luften.

Kort introduktion af vores skibuddies fra CopenHill/SKI365 og riders.dk

CopenHill (Amager Bakke) er Danmarks nye urbane skibakke beliggende på taget af forbrændingen Amager Bakke på Refshaleøen i København. Bygningen er 85 meter høj, og det 9.500 kvadratmeter store skiområde forventes at åbne til Oktober i år. Og vi glæder os! Du kan læse mere på: www.copenhill.dk og på de artikler som allerede er skrevet  på www.riders.dk

 

SKI365 er Danmarks helt nye skisport-community, som har til formål at samle alt indenfor skisport. Som medlem af SKI365, vil man i fremtiden kunne boltre sig i specielle tilbud, rabatter, konkurrencer og events indenfor skisport, -rejser og -udstyr samt billigere liftkort på CopenHill. Du kan allerede nu blive gratis medlem her: www.copenhill.dk/ski365

 

Så vil du sikkert også gerne læse den generelle intro til det berømte skiløb i St. Anton? Du kan sagtens være med næste år

Læs meget mere om St. Anton her.

Gav det lyst til mere Østrig?

Gå til mere end 60 artikler, videoer og rejsetips om din næste rejse til Østrig året rundt, også masse skiferie tips på www.traveltalk.dk.

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

  • USA
  • Canada (Whistler bla.)
  • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute skiferie, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler