Europa

 - Østrig

Østrig for danskerne hele året

Østrig er et af de relativt få rejsemål, vi danskere  besøger hele året rundt. Der er mere end 1.6 mill besøgende om året i Østrig fra Danmark. Derfor dækker Traveltalk Østrig meget tæt fra skiferie til mountainbiking,  fra kulinariske rejser til city breaks. 

Vinterferie i Østrig

Vinteren i Østrig byder på overvældende mange velplejede skirejsmål med næsten hysterisk velplejede pister, god mad, skøn atmosfære og ikke mindst masser af aktiviteter for hele familien. En tur til Innsbruck tager max 12 timer, måske mindre og så er du midt i den storslående bjergnatur: Fald ned i gear og bare nyd sneen, skiløbet og afterski med familie og venner. Du kan løbe på ski på så mange måder: Du kan udfordre dine og jeres egne grænser og bruge bjergene i Østrig til oplevelser, du aldrig glemmer. Det handler i højeste grad om ski og snowboard, men også meget andet. Vinterferien er også afterski, wellness, kælketure, isklatring, vintervandring, paragliding, slædeture – ja kun fantasien sætter grænser!

Sommer i Østrig

Sommeren er så “etwas ganz anderes”:  Stadig så tæt på Danmark, at  både fly bus og kør-selv er i spil også, som et af få alpine rejsemål. Du kan nyde sommeren i alpeluft ved et svømmebassin og spise lækker mad og lave små familieudflugter til alle mulige sjove og spændende  seværdigheder. Eller du har natuligvis muligheden for at motionere måske på mountainbike for første gang i bjergene under fantastiske og sikre forhold på velafmærkede stier.

De østrigske alper byder på de rette betingelser for en oplevelsesrig ferie hele året rundt. Bjergvandring er mere og mere populært, især i Østrig der markerer sikre stier tydeligt og virkelig proaktivt udvikler denne motionsform,  og er du klar til næste level, så kan du klatre i sikre rammer eller du kan begynde din karriere som bjergbestiger.  Således kan nogle af Europas højeste bjerge, de dybe dale og de idylliske enge og veje både tilfredsstille lidt mindre krævende friluftsmennesker såvel som særdeles aktive sportsfolk. Mulighederne er nærmest uendelige. Se nu Østrigs Turistbureaus hjemmeside  for mere rejseinspiration.

Storbyferie i Østrig

Der er mange andre muligheder som wellness ferie og/eller besøge større byer som Wien og Salzburg med et væld af indkøbsmuligheder, fantastisk arkitektur og historie, og kultur i øvrigt samt uimodståelig god mad fra det klassiske østrigske køkken til moderne gastronomi. Den rigtige Sachertorte er et klart must på turen!Østrig information og inspiration er produceret i samarbejde med Østrigs Turistbureau og stor tak for det!

Vi skriver om nogle af Østrigs mest seværdige steder og sjoveste og bedste rejseformer. Der er altid mindst 100 rejseideer til rejser til  Østrig på Traveltalk! 

Gute Reise !

Rejseinspiration fra Østrig

Oplev Zugspitz fra fugleperspektiv eller mountainbike

Zugspitz handler om mountain biking ferie
Zugspitz-området er et paradis for mountainbikere og bjerg klatrere og -vandrere, der finder ro og afslapning i de smukke, bjergrige omgivelser. Men i første uge af juli er området helt på den anden ende, for en af verdens mest ekstreme konkurrencer – Red Bull X-Alps – kommer forbi. Udstyret med løbesko og paraglider starter en række professionelle atleter i Salzburg, og så gælder det om at krydse Alperne til fods eller i luften så hurtigt som muligt. Konkurrencen, der er verdens hårdeste af sin art, slutter i Monaco og varer hele 12 dage. Deltagerne…

Cykelferie i Tirol

Cykelferie i Tirol med så mange nye cykelruter og trails
Østrig har mange fordele som cykelferie rejsemål set med danske øjne. Landet har ca. 1.600.000 danske på besøg hvert år. Vi kender og holder af Østrig, ikke kun på den obligatoriske skiferie, men mere og mere året rundt.  Den anden faktor er afstanden.  Der er rigtig mange bilferie rejsende til Østrig, enten med skiene på taget eller cyklerne spændt på i stativet. For cykel enthusiaster betyder det at have sin egen, ofte superlækre cykel med ret så meget. Og så er der terrænnet, bjergene, landevejene, de små listige stier eller…

Alpendorf er lillebror til Wagrain, men har samme fantastiske skiområde

Alpendorf, lillebror til Wagrain, og samme skiområde
Alpendorf er bare det hyggeligste mindre skisted, du kan finde. Alpendorf deler tilmed skiområde med det populære Wagrain. Alpendorf er bare en del billigere, selvom det giver adgang til det samme, kendte skiområde. Der er flere fordele. I selve Alpendorf er der ofte færre mennesker på pisterne, og det giver som regel kortere ventetid ved liften, simpelthen fordi der bor færre mennesker i byen, og der kommer færre lokale eller sydtyskere på besøg. Men på mellem 15-25 minutter, alt efter hvor hurtigt dine ski kører, kan du stå ved G-Link i Wagrain, og…

Zell am See

Naturskønne Zell am See
Zell am See er et skiområde fyldt med udfordringer for alle og rummer en hyggelig stemning, der for alvor indbyder til familieskiferie i sneen.
Gletcheren Kitzsteinhorn er omdrejningspunktet for en snesikker skirejse
Grundet gletcheren Kitzsteinhorn, og at 70% af skiområdet ligger i mere end 1.400 meters højde, er der snesikkert – og der kan løbes på ski året rundt uanset vind og vejr. Der er god grund til at besøge gletcheren Kitzsteinhorn, hvis du er skientutiast. Fra toppen af gletcheren er der en fantastisk panoramaudsigt over bjergene.
Vidste du at du kan køb din skiferie lige her? Største udvalg,…

Tag på Skibootcamp i Østrig

Udlev din indre skibums i en hel uge med Danski og top skiinstruktører
Danski.dk leverede os denne intro til meget bedre skiløb:
“Er du nået et punkt på pisten hvor du, teknisk, ikke rykker dig længere? Har du måske nogle dårlige vaner, der hindrer din udvikling? Vil du gerne lære at håndtere dit skiløb i sjapsne, opkørt sne eller måske på pukkelpisten – og sætter du pris på god afterski og socialt samvær? Så læs videre!
SkiBootCamp afholdes hvert år i Alperne og er for skientusiaster der, i fællesskab med andre, ønsker at tage deres skiløb ”to the next level”. Måske skal…

Zillertal går helt nye veje: lej din egen private pist?

Hochfügen i Zillertal tilbyder dig din helt egen pist!
Skiferie i Zillertal giver mere end god mening. Dalen rækker op mod det måske mest snesikre område i Østrig med gletcherløb året rundt og er blandt de mange innovative, østrigske skirejsemål. Det er et rigtigt vinterparadis, og sæsonens gæster på Skiferie til Zillertal kan glæde sig til masser af godt skiløb, gourmetmad og wellness. Og i 2018 opfandt man også en helt unik oplevelse:
Lej din egen skipist i Zillertal
Den havde vi ikke set før og heller ikke erfarne skirejsearrangører i Danmark, vi har talt med, men i Hochfügen i Zillertal kan det…

Sölden er især for dig, der vil have udfordringer under skiene

Skiferie i Sölden, hvis du virkelig vil give den gas
Sölden er berømt for Big3: Østrigske skirejser når bogstavelig talt nye højder i Sölden. Her er der fokus på det udfordrende og flere steder grænseoverskridende skiløb. The Big 3 – Sölden-områdets tre bjergtoppe, der alle rager mere end tre kilometer op – frister med lange nedfarter i de smukkest tænkelige omgivelser.
Sæsonens store nyhed  i 2018 er, at man nu kan besøge både Obergurgl og Sölden på ét liftkort. De i alt 256 pistekilometer er åbne fra november til maj, og på grund af områdets gletsjere gives snegaranti hele sæsonen. Et…

Vinter i Østrig - meget mere end skiløb

Vinter i Østrig er også andet end alpint skiløb
Lad os begynde med vinter i Østrig omkring juletid. Det er noget helt særligt. Også der synger de Glade Jul. Her er lige historien om vor fælles julesalme.
Vi kender den som Glade jul, dejlige jul, skotterne synger Oidhche Shámhach, men den originale udgave af verdens mest berømte julesalme hedder Stille Nacht! Heilige Nacht! Med udråbstegn 🙂
De stemningsfulde toner hørtes for første gang juledag 1818, hvor præsten Joseph Mohr samt komponisten Franz Xaver Gruber rejste sig op under julegudstjenesten i en lille kirke i Oberndorf og begyndte at synge.
Meget hurtigt spredtes kendskabet…

Bad Gastein

Bad Gastein: Op på pisterne og op på bordene
Bad Gastein er et ægte østrigsk skisportsted med fantastisk beliggenhed, bare se billedet herover og er tilmed en festlig fætter, sådan en der altid er gang i.
Du kan blive blandt de første der kører op med den spritnye gondol, der er færdig december 2018. Den er døbt Schlossalm. Liften ligger i Bad Hofgastein og strækker sig 850 meter over havets overflade. Den erstatter den gamle stolelift med nu 10 personer ad gangen og en  kapacitet pr. time, der er mere end fordoblet fra 1400 til 3000 personer. Nu går det stærkt….

Wildschönau midt i Kitzbüheler Alperne byder også på snesko ekspeditioner

Wildschönau for hele familien er bare ret så hyggeligt
Wildschönau for hele familien er bare mega hyggelig, et rigtigt og fredeligt familiested eller også  ideelt til en kæreste skiferie, og der bydes på mere end skiløb. Men den tager vi lige om lidt. Først skal vi lige slå fast, at skiløbet er helt legit fra a-z.
Hvad enten du er nybegynder eller erfaren skiløber, kan du finde en yndlingspiste i Wildschönau. Mens børnene lærer at tage deres første sving i dalen, findes der masser af pister, som giver sus i maven på den 1.903 meter høje Schatzberg i Auffach og det…

1 2 3 7

Facts om Østrig

TravelTalk - country fact time icon

09:42 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

EUR

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
8,7 Mil

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
21 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Østrig

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK