Der Weisse Rausch – Den hvide beruselse udfordrer dig

Kult skiløbet Der Weisse Rausch i St. Anton. Er du klar?

Så du troede måske, at skisæsonen er slut ca. ved påske, men så hørte du om det kultlignende løb Weisse Rausch i St. Anton,  og du kan lide en ski udfordring?  Så se videre her.

I St. Anton som eksempel fortsætter sæsonen 2018 til 21. april kl. 17:00. og ender med det helt store brag af et race. Alle kan tilmelde sig, men det er benhårdt og yderst tilfredsstillende at gennemføre. Løbet hedder Der Weisse Rausch, den hvide rus eller “the white thrill”. Sandsynligvis opkaldt efter en kendt film om skiløb fra 1933.

Det nu legendariske “White Thrill” alpine ski race tiltrækker tusindvis af vintersport entusiaster hvert år til St. Anton am Arlberg fra hele verden. Alle kan deltage, selvom dette løb ret beset  ikke passer til “alle”. Den første rigtige udfordring følger dog kort efter start: “Pain Mountain”. De, der skynder sig op på  mange stigninger undervejs,  mens de har gode ben,  og der er talt 150 stigninger, vil ret sikkert betale for det med en krop, der begynder at syre til. De, der tager det for let, vil falde bagud. Løbet har sin egen ubønhørlige logik: Du skal økonomisere med kræfterne og løbe dit eget løb. Skiruten, der løbes på, er ikke præpareret, og en del sne er tung og “slushy”. Det er jo langt inde i april.  Det  kræver et højt niveau af ski færdigheder og en lav hvilepuls. Det er meget nemt at bruge for mange kræfter under de omstændigheder. Du kan også bare nøjes med festen bagefter:)

St. Anton am Arlberg. Der Weisse Rausch løbet

St. Anton am Arlberg. Der Weisse Rausch løbet

Paul Schwarzacher satte en ny rekordtid på utrolige otte minutter og 14 sekunder  i 2011, men den blev allerede slået i 2012 af tyske Florian Holzinger med en tid på 7 minutter og 40,6 Sekunder, som nu er rekorden, der har holdt i 6 år. Tider mellem 11 og 18 minutter er et absolut godkendt gennemsnit, men tiden spiller kun en mindre rolle. Det vigtigste er bare at komme over målstregen. Tilskuerne følger således de  mange dygtige deltagere og så de sidste, der slæber sig over målstregen, omkring en halv time senere. På det tidspunkt er det tydeligt for enhver, at der ikke blev givet ved dørene under Der Weisse Rausch, men der bliver klappet af alle. Løbet er klart igen i 2018, håber også at deltagerne er. Godt løb.

Bonus info om Der weisse Rausch i 2018

The White Rush “starter den 21. april 2018 klokken 17 i Vallugagrat over St. Anton am Arlberg. For modige børn og unge i alderen 1 til 16 år begynder den allerede kl. 16.30.

Alpin triatlon Arlberg Adler tæller med!

Forresten: “The White Rush” er den første disciplin for alpin triatlon Arlberg Adler. For at holde det eftertragtede vindertrofé eller bare gennemføre de 3 discipliner, hvor af de to sidste er i sommeren 2018, vil Arlberger Jakobilauf halvmarathon den 21. juli og Arlberg Bike Marathon den 18. august 2018 igen kræve alle kræfter af deltagerne.

Læs mere om Østrig og St. Anton her

Sådan gik løbet The White Rush i St. Anton i 2018: traveltalk & friends var med

 

 

St. Anton, Arlberg, Østrig

St. Anton, Arlberg, Østrig

Gav det lyst til mere Østrig?

Gå til mere end 60 artikler, videoer og rejsetips om din næste rejse til Østrig året rundt, masse skiferie tips på www.traveltalk.dk.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler