Giver Ischgl dig Alpernes bedste skitur?

Skiferie i Ischgl er toppen af poppen

Ischgl er en af Østrigs absolutte topdestinationer. Har du f.eks. hørt om Ischgls berømte smuglerrute, en legendarisk  ski rundtur indover Schweiz? Læs om og se nedenfor de nye skilifter fra Ischgl til skiområdet Samnaun i Schweiz. De to områder hænger sammen som eet.
Der er mange om budet til titlen som “bedste skiferie i Østrig”, men superlativerne står i kø, når man skal beskrive en skiferie i Ischgl. Afterskiingen er legendarisk, sådan på internationalt niveau anerkendt. Restauranterne er gode, og festglade gæster kan hvert år se frem til musikalsk underholdning med internationale stjerner. Prisniveauet er alt fra overkommeligt til luksus.

Skiferie i topligaen i Ischgl

Skimæssigt tilhører en skiferie i Ischgl superligaen, for området kan byde på fantastiske nedfarter både på og uden for pisten, og én af Ischgls populære skirundture (det var den smuglerrute)  er netop kåret som Alpernes bedste. Sådan Ischgl!

ischgl-piste-kort-skiferie

Den prisbelønnede smuglerrute til Schweiz  i Ischgl !

Ischgls smuglerrute er autentisk og har brødfødt et par bjergbønder eller flere i sin tid. 
Kun få kilometer fra Ischgl ligger den toldfrie schweiziske by Samnaun. De lokale indbyggeres kendskab til terrænet samt udsigten til en hurtig fortjeneste har derfor gennem tiderne fristet mange til at supplere indtægten med smugleri. Med rygsækken fuld af landbrugsvarer og skind klatrede smuglerne over bjergene til Schweiz, og når turen gik tilbage til Østrig, var den 40-50 kilo tunge rygsæk proppet med kaffe, tobak og krydderier.

Bronze, sølv eller guldrunden på din skiferie i Ischgl

I Ischgl har man med succes taget smuglertemaet op og skabt tre spektakulære skiture, der alle følger en af de gamle smuglerruter. Den mest krævende af disse – guldrunden – er bogstavelig talt grænseoverskridende, da pisten fører ind i Schweiz. Guldrunden byder på godt 36 kilometers skiløb, 23 kilometer med lift samt mere end seks kilometers højdeforskel, og højdepunktet er udsigten fra det 2.864 meter høje bjerg, Palinkopf. Kombinationen af det smukke terræn, det udfordrende skiløb og den spændende historie har betydet, at guldrunden er kåret til Alpernes bedste turoplevelse på ski. Når runden, der er en af de længste i verden, er gennemført og registreret via den gratis Ischgl App, deltager man i den daglige lodtrækning om forskellige smuglerpræmier.

Et alternativ til guldrunden er den ti kilometer kortere sølvrunde, der byder på knap 26 pistekilometer og 4.700 højdemeter. Begge runder er udfordrende og anbefales kun til øvede skiløbere, mens bronzerunden til gengæld er overkommelig for de fleste. Bronzerunden, der er 20 kilometer lang og indeholder 3.200 højdemeter, foregår primært på lette blå pister.

Læs mere om smuglerrunden og download App’en via www.ischgl.com/apps

Ischgl har de nyeste limosinelifter til toppen

En skiferie i Ischgl begynder reelt først, når du sidder i liften første gang på turen på vej op. Der er mange måder at komme op i terrænet i Ischgl på, og helt generelt kan man i Alperne møde alt, lige fra nedslidte tallerkenlifte til topmoderne high speed-lifte med varme i sæderne og udsigtsplatform.

I Ischgl kan skigæster fra denne sæson komme til toppen på første klasse, for den 20 år gamle Palinkopf-bane er skiftet ud med en ny og topmoderne seksstolslift, som det har kostet i nærheden af 100 millioner kroner at opføre. Det gør altså ikke din skiferie i Ischgl ringere, så er du mere klar til de mange timers skikøb hver dag. Ischgls investeringer i ski-infrastruktur er imponerende, Den nye lift, der går under betegnelsen Palinkopf D1, byder på al den komfort og sikkerhed, man kan ønske sig. Først og fremmest er sæderne, der naturligvis er opvarmede, blevet bredere, og de er udformet ergonomisk, så komforten er høj. Ydermere har man minimeret både vibrationer og støj, og sikkerhedsbøjlen, der går ned foran sæderne, er ligeledes forbedret.

D1-liften i Ischgl har en kapacitet på 2.800 personer i timen, og man har forbedret forholdene ved både på- og afstigning, så risikoen for liftkø er reduceret betragteligt. En særlig feature ved den nye lift er den fjernbetjente lavinesikring, som skal sikre en problemløs tur, hvis sneen vælter ned.

Tilbage er blot at nyde den seks minutter lange tur til toppen af det næsten tre kilometer høje bjerg, Palinkopf, hvorfra udsigten er spektakulær. Fra toppen fører en række blå, røde og sorte pister tilbage mod Ischgls centrum, mens en rød og en sort pist fører til nabolandet Schweiz.

I øvrigt har Ischgl ikke kasseret den gamle Palinkopf-bane. Efter afmontering er den er genopført i et finsk skiresort. Sådan skilift genbrug, en ny trend ?

Ischgl Velilleck F1 ny lift 2019

2020 nyt om Ischgl området

Velilleck F1-liften erstatter den gamle tosædede lift, som siden 1978 har fragtet 14 millioner passagerer fra dalstationen til toppen af Pardatschgrat. Med den nye lift sætter man nye standarder, og farten er øget så meget, at Velilleck F1-liften kører fra bund til top på blot seks minutter, hvilket gør den til skiområdets hurtigste. Men Velilleck-banen slår ikke bare fartrekorder, liften skiller sig også ud på en række andre områder. Kapaciteten er øget til seks sæder, og alt – lige fra ergonomi og komfort til sikkerhed – er gennemdesignet, så man bare kan læne sig tilbage i de ekstra brede og opvarmede sæder og nyde turen til toppen. Bagsiden af sæderne er i øvrigt helt unikke og forsynet med billeder af planter fra de omkringliggende bjerge.

Ischgl

Ischgl

Tag liften til til Samnaun og de fede skiområder i Schweiz og hjem igen til Ischgl

Laver man en afstikker til Schweiz, er der mulighed for at prøve den nye Visnitz N2-lift, som fører fra Alp Trida i Samnaun mod Visnitzkopf på 2.633 meters højde, der udgør grænsen til Østrig. Den nye og moderne lift har øget bredden på sæderne, der kan varmes op, og blæser det, klapper man bare vindskærmen ned. I forhold til den gamle lift, der nåede at få 25-års jubilæum, er antallet af sæder udvidet fra fire til otte, og Visnitz N2’eren er dermed den første af slagsen i Schweiz. Billigt har det ikke været – den samlede pris løber op i ca. 80 millioner kroner – til gengæld er liften både støj- og vibrationsfri, og motiver fra Samnauns historie udsmykker bagsiden af sæderne.

Læs mere om de nye lifte

Musikalsk underholdning i Ischgl med store stjerner

Traditionen tro skydes skisæsonen i Ischgl i gang med den legendariske Top of the Mountain Opening Concert, der afvikles i 2.300 meters højde på friluftsscenen ved Idalp-bjerget. Åbningskoncerten efterfølges senere af en forårskoncert samt en afslutningskoncert, når skiområdet lukker ned. En lang række internationale kunstnere som Rhianna, Pink, Elton John og Kylie Minogue har tidligere stået for underholdningen ved Ischgls afterskiing, men denne sæson har man valgt at sætte fokus på tre stjerner, der alle synger på tysk. Passer uden tvivl godt til stemningen.

Eksempler: Andrea Berg, der også har en dansk fanklub, er en af de mest sælgende kunstnere i hjemlandet Tyskland. Søndag den 1. april 2018 underholder den tyske sanger og sangskriver Max Giesinger, som fik sit gennembrud i The Voice of Germany i 2011, og mandag den 30. april 2018 afslutter schlagersangerinden Helene Fischer sæsonen med Top of the Mountain Closing Concert. Helene Fischer, der er født i Rusland, er kendt for sine spektakulære optrædender med dans og lysshow.

Ud over koncerterne sker der meget andet på din skiferie i Ischgl hen over sæsonen. Nytårsaften byder på et unikt fyrværkerishow, hvor man udnytter bjergenes akustik og skyder af fra fem forskellige ramper. Mellem 8. og 12. januar 2018 mødes internationale kunstnere til Shapes in White, som er en stor isskulpturfestival, hvor de flotte værker bliver stående ind til varmen sætter ind i slutningen af april. Og i april vil de bedste køkkenchefer fra Østrig, Tyskland og Schweiz mødes til det uofficielle skimesterskab for stjernekokke.

Book din skiferie direkte på traveltalk, se mulighederne her.

Flere skiferie tips til Ischgl

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler