Freeriding i Østrig med fald op til 70 grader

Freeriding i Pillerseetal og World Tour 2020

Skrevet før Corona: Back in 2022!
Freeriding er den helt specielle alpine ski disciplin uden for pisterne og ofte med extrem hældning på bjerget. Gennem årtier har Pillerseetal tiltrukket både lokale og udenlandske freeridere, og det absolutte favoritsted er Wildseeloder-bjerget. Her finder man passager med 70 graders fald, talrige klippepartier samt stejle sprækker, og især nordsiden af det 2.118 meter høje bjerg er perfekt til konkurrencer. Fra 7. til 13. marts 2020 mødtes verdens bedste freeridere for at dyste i Freeride Word Tour. Der venter en uge med spektakulære konkurrencer, hvor løberne hopper over høje klippefremspring, siksakker igennem de smalle sprækker og trækker perfekte spor i pulversneen. Udgangspunkt for freeride-dysterne er Fieberbrunn, og her omdannes området ved byens dalstation til event- og party-zone, mens konkurrencerne står på.

En måned før den internationale freeriding-elite indtager området, kommer en anden elite på besøg – nemlig den danske. Mellem den 8. og 15. februar 2020 mødes de bedste danske freeride-kørere for at afholde Freeride Week og samtidig kæmpe om DM-medaljer. Ligesom ved World Tour-konkurrencerne løbes der på Wildseeloder-bjerget.

Bæredygtig skiferie

I Pillerseetal medtænkes bæredygtighed, for er man først kommet frem, kan bilen parkeres i garagen resten af ferien. Alle, der overnatter i Pillerseetal, får udleveret et gratis gæstekort, og med det i hånden kan man frit benytte regionale busser og S-toge samt tage med lokaltoget, der kører i Kitzbüheler Alperne. Herudover er der gode offentlige transportforbindelser til både lufthavn samt banenet, og motorvejen ligger tæt på.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang vokset

Pillerseetal og Fieberbrunn har gennem et par år været fusioneret med Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang, men en helt ny udvidelse betyder, at også områderne ved Zell am See-Kaprun er kommet med. Det nye storområde byder med det nye liftkort ALPIN CARD på 408 pistekilometer på ét liftkort, og det frister med spektakulær skiløb og underholdning gennem hele sæsonen. Du behøver slet ikke være til freeriding. Mindre kan gøre det. Familie skiferie er lige så oplagt.

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie i Schweiz

Skiferie i Spanien

Skiferien i Norge

Norge

Skiferien i Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

Skiferie i USA, Snowbird i Utah: rent pudder

Last minute skiferie?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler